Bik podznak devica – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Kardinalni horoskopski znak bika, zajedno sa znakom jarca i device ubraja se u grupu od tri „zemljana“ znaka zodijaka, pa se tako veoma dobro „slaže“ sa ascendentom u devici, sa kojim je kompatibilan jer predstavljaju astrološke znakove sa istim elementom.

Žena bik sa podznakom u devici 

Opšte osobine i karakter – ženske osobe rođene u znaku bika sa podznakom u devici, veoma su karakterno pažljive, saosećajne i plemenite i uvek su spremne da se žrtvuju za dobrobit drugih jer se odlikuju nesebičnošću i empatijom u međuljudskim odnosima.

Žena bik sa podznakom u devici, veoma je kulturna i vaspitana, ne voli „proste“ ljude i nikada ne daje neumesne komentare, ili se bilo kome ruga ili ga omalovažava i potcenjuje.

Posao – ženske osobe ove astralne kombinacije kardinalnog znaka i ascendenta, u svakom poslu su veoma predane i vredne, imaju vrlo praktičan i analitički pristup u rešavanju svakog problema i inteligentno „izlaze na kraj“ sa bilo kakvim poteškoćama sa kojima se u toku rada „susretnu“.

Jedna od karakteristika žena rođenih u kombinaciji bik – devica, u poslovnom smislu je i preterana sklonost detaljisanju i stalnom preispitivanju sopstvenih postupaka i odluka, što u nekim situacijama može umanjiti njihovu brzinu u obavljanju zadataka, ali će u svakom smislu doprineti efikasnosti i pedantnosti u konačnom rezultatu.

Prijateljstvo i porodični odnosi – ženske osobe u znaku bika sa podznakom u devici, veoma su odani i verni prijatelji, i uvek su spremne da svakome pomognu, makar to bilo često i na njihovu sopstvenu štetu.

Žene ove astralne kombinacije u odnosu prema drugima su uvek požrtvovane i predane, nikako ne vole ogovaranja i podmuklost, ali su vrlo često sklone da oproste kada ih njihovi prijatelji povrede ili na bilo koji način uvrede njihovu ličnost.

Ljubav – iako su veoma emotivne i romantične, žene u znaku bika sa podznakom u devici su sa druge strane i vrlo stidljive i „zatvorene“ u izražavanju svojih osećanja, pa kao prave dame obično strpljivo čekaju da muškarac koji im se dopada „učini prvi korak“.

Od svojih emotivnih partnera, žene u znaku bika sa ascendentom u devici očekuju podršku i sigurnost, ali i bezuslovnu iskrenost i vernost jer su vrlo osetljive na svaku vrstu nepravde i izdaje, iako to ne pokazuju otvoreno i najčešće pate u sebi i duboko potiskuju svoju tugu i bol.

Idealni partneri po zodijaku za žene rođene u znaku bika sa podznakom u devici su – muškarci koji su u horoskopu rođeni u znaku bika; jarca; device ili riba. 

Zdravstvene tegobe – za žene u znaku bika sa podznakom u devici, često se može pomisliti da su sklone hipohondriji, jer najčešće žive u stalnom strahu od neke bolesti ili povrede.

Upravo iz pomenutog razloga, ženske osobe ove zodijačke kombinacije, obolevaju od takozvanih psihosomatskih bolesti, koje su posledica stresa i stalnih strepnji za sopstveno zdravlje.

Najčešće su kod ženskih osoba u znaku bika sa podznakom u devici, skloni oboljenjima sistem organa za varenje (želudac; jetra; žuč), kardiovaskularni sistem, nervni sistem (glavobolje; čula) i cirkulacija (povišen krvni pritisak).

Muškarac bik sa podznakom u devici 

Opšte osobine i karakter – muškarci sa kardinalnim znakom u biku i ascendentom u devici po svojoj prirodi su veoma misteriozne osobe koje u sebi imaju jednu dozu stalnog nemira, težnje za „lutanjem“, maštanjima i avanturama.

Prema astrološkim tumačenjima, muškarci ove zodijačke kombinacije veoma su „teški“ za realnu procenu karaktera i osobina, jer u sebi skrivaju čitav splet suprotnosti koje ih menjaju u različitim životnim aspektima i realnim dešavanjima.

Ipak, za muškarca u kombinaciji bik – devica, nikako se ne može reći da je dvoličan ili neiskren, već je u svojoj suštini nedovoljno sposoban da svoje ponašanje prilagodi svojim emocijama, jer je veoma oprezan i nije sklon da se suoči sa životnim iznenađenjima i nepredvidivim situacijama. 

Posao – muške osobe sa astralnom kombinacijom kardinalnog znaka bika i podznaka device, u poslu su veoma studiozni, istraživački nastrojeni i spremni da pažljivo i unapred isplaniraju svoje vreme i svaki naredni „korak“ prema ostvarenju cilja.

Osnovni problem muškaraca koji su rođeni u ovoj zodijačkoj kombinaciji, predstavlja strah od neizvesnosti i posledično oklevanje u realizaciji inače veoma dobro isplaniranih ideja, a koje je posledica jedne doze urođene nesigurnosti u sebe i strepnje od eventualnog poslovnog neuspeha.

Prijateljstvo i porodični odnosi – u prijateljskim odnosima, muškarac bik – devica, najčešće je vrlo odan i pažljiv prijatelj, ali za razliku od ženskih osoba ove astralne kombinacije, nikako nije spreman da pređe preko bilo kakve vrste uvreda ili izneverenog poverenja.

Muškarac ove astralne kombinacije, najčešće je u međuljudskim odnosima dosta distanciran i povučen, ali ima veliku sklonost da kada ga neko na bilo koji način povredi ispolji bes, ljutnju i agresivnost, koje nikako nisu u skladu sa njegovom naizgled mirnom i „staloženom“ prirodom.

Ljubav – na ljubavnom aspektu, muškarac u znaku bika sa podznakom u devici, često je veoma nepredvidiv i „komplikovan“, jer ne ume da ispolji svoja osećanja pa predstavlja pravu „enigmu“ za pripadnice suprotnog pola.

Prema svojim emotivnim partnerkama, muški predstavnici ove zodijačke kombinacije su najčešće pravi džentlmeni i uvek su spremni da im pruže pravi oslonac i podršku, jer su u suštini vrlo čvrstog karaktera i „jake“ su ličnosti.

Međutim, kako je prethodno i napomenuto, zbog velikih unutrašnjih kontrasta koje muškarci u znaku bika sa podznakom device nose u sebi, nije retkost da bez ikakvog objašnjenja ili realnog razloga svoje emotivne partnerke ostave i „okrenu im leđa“, i bez osvrtanja iza sebe jednostavno „krenu dalje“.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce koji su rođeni u znaku bika sa podznakom u devici su – ženske osobe koje su u horoskopu rođene u kardinalnom znaku škorpije; riba; device; bika ili jarca. 

Zdravstvene tegobe – muškarci rođeni u znaku bika sa podznakom u devici, pre svega pate od oboljenja organa za varenje, imaju problema sa čestim glavoboljama ili pak pate od oboljenja srca i perifernih krvnih sudova.

Sponzorisano:

loading...
Loading...