Bik podznak lav – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Kardinalni horoskopski znak bika koji pripada elementu „zemlje“, sa podznakom u lavu koji je „vatreni“ znak zodijaka, veoma se loše slaže, i nikako ne predstavlja pozitivnu odnosno kompatibilnu astralnu kombinaciju.

Prema astrološkom tumačenju, i znak bika i znak lava, pripadaju „dominantnim“ ili „jakim“ znacima, koji sukobljavanjem svojih karaktera doprinose ispoljavanju svih negativnih osobina muških ili ženskih osoba koje su rođene u pomenutoj kombinaciji glavnog znaka i ascendenta.

Žena bik sa podznakom u lavu 

Opšte osobine i karakter – ženske osobe rođene u znaku bika sa podznakom u lavu, veoma su samosvesne, narcisoidne i ohole, i kroz život uvek teže da „prođu“ što lakše i bezbolnije, oslanjajući se pri tome na svoje emotivne partnere, prijatelje ili porodicu.

Iako je u suštini žena ove astralne kombinacije veoma inteligentna i obrazovana, ona nije spremna da se bilo kom životnom aspektu dovoljno posveti ili da se za nešto potrudi, jer je veoma svesna da sve može dobiti na mnogo lakši i ne uvek nužno i potpuno „ispravan“ način.

Posao – ženske osobe rođene u znaku bika sa podznakom u lavu, veoma su kreativne u idejama i imaju odlične poslovne sposobnosti, ali im uvek nedostaje odlučnosti, doslednosti i vrednoće da svoje željene ciljeve i uspehe ostvare.

Žene ove astralne kombinacije, uvek su spremnije i poslovično spretnije da do materijalne dobiti ili poslovnih rezultata dođu uz pomoć drugih, ili pak da tuđe sposobnosti iskoriste i da ih prisvoje kao svoje lične ideje ili pak ostvarene uspehe.

Prijateljstvo i porodični odnosi – po pitanju prijateljstava i ostvarivanja bližih poznanstava sa ljudima, žene koje su horoskopska kombinacija bik – lav, po pavilu veoma vešto biraju svoje društvo, i uživaju u tome da budu uvek u pravu ili da im se posvećuje sva pažnja i vrema.

Prema drugima, žene ove astralne kombinacije nemaju poštovanja niti razumevanja, i uvek im je važno da one budu srećne i zadovoljne, bez obzira da li se i njihovi prijatelji tako osećaju ili ne.

Ljubav – u ljubavi, žene rođene u kardinalnom znaku bika sa podznakom u lavu, veoma su prevrtljive, koristoljubive i pre svega racionalne, pa tako za svoje partnere biraju muškarce koji im mogu obezbediti materijalni ili socijalni status i lagodan i bezbrižan život.

U braku je žena ove astralne kombinacije po pravilu uvek verna kao supruga, i sklonija je da svog emotivnog partnera pre ostavi nego da ga prevari, ukoliko shvati da joj ne odgovara.

Takva osobina „odanosti“ žene u kombinaciji bik – lav, nije rezultat njene moralnosti ili težnje da pokaže da ume da postupa ispravno, već je uvek proizvod želje da se dokaže kao neko ko je bolji, i koga partner u suštini ne zaslužuje dovoljno.

Idealni partneri po zodijaku za žene rođene u znaku bika sa podznakom u lavu su – muškarci rođeni u horoskopskom znaku blizanaca; vage; vodolije, kao i muškarci sa kardinalnim znakom lava ili ovna. 

Zdravstvene tegobe – žene rođene u kombinaciji bik – lav, obično pate od problema sa kostima i zglobovima; često imaju poteškoće sa cirkulacijom i krvnim pritiskom; i nekada su vrlo sklone infekcijama kože, pluća, urinarnog trakta ili reproduktivnih organa.

Muškarac bik sa podznakom u lavu 

Opšte osobine i karakter – muškarac u znaku bika sa podznakom u lavu, predstavlja pravu kombinaciju dva „jaka“ horoskopska znaka, pa je karakterno veoma dominantan, samosvestan, ambiciozan, samostalan , energičan i upravljački nastrojen.

Međutim, muškarac ove astralne kombinacije, veoma često je sklon da pokaže i veliku dozu tvrdoglavosti, oholosti, lukavstva, samoživosti, kao i kompleks superiornosti u odnosu na druge ljude, u svim životnim aspektima i situacijama. 

Posao – u svakom poslu kojim se bavi, muškarac sa kardinalnim znakom u biku i podznakom u lavu, željan je dokazivanja, takmičenja i liderske pozicije, ali ga najčešće u ostvarivanju željenih rezultata sputavaju njegova brzopletost, lenjost ili pak neodlučnost i neodgovornost.

Jedna od najvećih mana muškaraca ove astralne kombinacije je u tome što svom poslu pristupaju sa ciljem da budu „u centru pažnje“ i da se nužno nametnu kao vođe, pa se veoma često ne posvete dovoljno svojim idejama i planovima koji su po pravilu vrlo kvalitetni, ostvarivi i dobri.

Prijateljstvo i porodični odnosi – u prijateljskim ili pak uopšteno u međuljudskim odnosima, muškarac zodijačke kombinacije bik – lav veoma je odan i posvećen, i predstavlja nekoga na koga se može „računati“ u slučaju neke nevolje ili životne poteškoće.

Međutim, u svom ponašanju prema drugim ljudima, muškarci ove astralne kombinacije uvek imaju potrebu za hvalospevima na svoj račun, i od svoje okoline očekuju pre svega posebnu pažnju, poštovanje i privrženost.

Zbog veoma često izraženih kompleksa „više vrednosti“ muškarac bik – lav, ima potrebu da svojim prijateljima i poznanicima uvek dokazuje kako je on najbolji, najpametniji, najduhovitiji i najsuperiorniji, pa ih takvim svojim stavom može vrlo lako i donekle nesvesno udaljiti od sebe.

Ljubav – muškarac zodijačke kombinacije bika i lava, u ljubavi je veoma „teška“ osoba, jer ne pristaje na kompromise, i uvek od emotivnih partnerki očekuje da budu u svemu „idealne“ i sposobne da mu pariraju i da mu čak do neke mere i imponuju u društvu.

U odnosu sa emotivnim partnerkama, muškarci ove astralne kombinacije su veoma iskreni i otvoreni, ali nikada ne pokazuju previše emocija ili romantike, jer to po pravilu smatraju odlikom slabijih od sebe; sa druge strane, muškarci kombinacije bik – lav su uvek i bezuslovno verni i odani, i iste kvalitete očekuju od žena sa kojima su u vezi ili u braku.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce rođene u znaku bika sa podznakom u lavu su – ženske osobe rođene u znaku ovna; lava; jarca; strelca; vage ili vodolije. 

Zdravstvene tegobe – muškarci ove astralne kombinacije, najčešće imaju zdravstvene probleme koji su povezani sa poremećajem funkcije koštano – zglobnog sistema (sportske povrede; reuma; oboljenja velikih zglobova i kičmenog stuba); kao i probleme sa funkcijom  bubrega, čula vida, nerava, kardiovaskularnog sistema ili sistema za varenje.

Sponzorisano:

loading...
Loading...