Bik podznak ovan – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Zodijački znak bika prema horoskopu pripada elementu „zemlje“, dok ascendent u ovnu spada u poznate „vatrene“ znake, pa prema astrološkoj definiciji navedena kombinacija kardinalnog znaka i podznaka ne predstavlja dobru već „negativnu“ astralnu vezu, jer se zemlja i vatra ne slažu po prirodi.

Žena bik sa podznakom u ovnu 

Opšte osobine i karakter – ženske osobe kojima je kardinalni znak u biku a ascendent u ovnu, veoma su uporne, sposobne, preduzimljive, ambiciozne i imaju vrlo kvalitetan „mentalni sklop“ koji im daje „vetar u leđa“ i neosporni uspeh na svakom životnom polju.

Međutim, žene ove astralne kombinacije nekada su veoma površne, egocentrične i čak i lenje, pa sasvim nekarakteristično, i kardinalnom znaku i podznaku u ovnu, teže da pronađu prečice i lakši put do uspeha, bilo da za to iskorišćavaju emotivne partnere, bliske prijatelje ili pak porodicu.

Žene astralne kombinacije bik – ovan, vole legodan život, teže da postignu visok društveni status i često pate od kompleksa „niže vrednosti“ kada ne uspeju da se „probiju“ na svom putu do vrha.

Posao – žene sa kardinalnim znakom bika i podznakom u ovnu, odlikuje sposobnost donošenja i realizacije odluka, odgovornost u obavljanju zadataka i spremnost da se uvek i u svakoj situaciji adekvatno snađe kako bi postigla ono što želi.

Međutim, kako je ranije već i napomenuto, ukoliko žena ove astralne kombinacije „pronađe“ lakši put do cilja, zarade i uspeha, neće ni malo oklevati da ga iskoristi, već će naprotiv uživati u svojoj sposobnosti da bude snalažljiva, da ostvari svoje želje i da joj se drugi dive i da je hvale.

Prijateljstvo i porodični odnosi – iako je žena u znaku bika sa ascendentom u ovnu veoma druželjubiva i komunikativna, te često oko sebe ima zavidan krug prijatelja i poznanika, njen osnovni problem je potreba da uvek i za sve bude „u pravu“, da ona o svemu odlučuje, da drugima deli savete i da nameće svoje mišljenje.

Sa druge strane, žena ove astralne kombinacije, ne podnosi kada joj neko „popuje“, ograničava slobodu ili ugrođava individualnost; izdaju i neveru nikada ne prašta, striktna je u svim svojim „krutim“ principima i veoma ih se tvrdoglavo i čvrsto pridržava.

Ljubav – žena bik sa podznakom u ovnu, u ljubavi ima potrebu da bude dominantna, i često bira ili sebi ravnopravne partnere, sa kojima može da se „mentalno“ nadmudruje, ili pak teži da nađe one emotivne partnere koji su dosta „slabiji“ od nje, ali kojima ima sposobnost da ukaže osećaj lažne moći i dominacije, iako u suštini na veoma podmukao i diplomatičan način, ona ostaje ta koja uvek o svemu odlučuje i uvek na kraju „bude po njenom“.

Žena ove astralne kombinacije, u emotivnim odnosima je veliki manipulator, i zarad svoje lične slobode je često spremna da se veoma vešto pretvara da je puna razumevanja, emotivna, nežna, zaljubljena i odana svom partneru. 

Idealni partneri po zodijaku za žene rođene u znaku bika sa podznakom u ovnu su – muškarci rođeni u znaku vodolije; strelca; vage i jarca.

Zdravstvene tegobe – žene ove astralne kombinacije, veoma često pate od problema sa reproduktivnim sistemom; imaju veoma osetljiva čula (vid; sluh) i imaju česte psihogene tegobe.

Muškarac bik sa podznakom u ovnu 

Opšte osobine i karakter – muškarac rođen u znaku bika sa podznakom u ovnu, može se jednom rečju opisati kao „kompleksan“ karakter, jer je pun suprotnosti, nepredvidljivosti u ponašanju i težnji da uvek bude najbolji i prvi u svim životnim aspektima.

Muškarac ove astralne kombinacije, veoma često je vrlo egocentričan, samoljubljiv i sebičan, a često je i samodovoljan, snob i veoma ambiciozan i nepopustljiv prema svojoj okolini. 

Posao – na poslovnom aspektu, muškarac bik – ovan, primer je pravog vođe, koji je odlučan, uporan, racionalan i inteligentan.

U poslovima koji „nisu njegov fah“, muškarac ove astralne kombinacije se ponaša potpuno suprotno tj nezainteresovano, lenjo i bezvoljno, i odaje utisak nekoga ko želi da što pre završi posao bez obzira da li će ostvariti uspeh ili ne.

Prijateljstvo i porodični odnosi – muškarac u kardinalnom znaku bika sa podznakom u ovnu, veoma je društven, ima široko polje interesovanja, voli i sport i nauku i o svemu je sposoban da diskutuje i da se u svaki razgovor aktivno uključi.

Međutim, osnovni problem kod muškaraca ove astralne kombinacije, predstavlja potreba da uvek budu u „centru pažnje“, da uvek budu u pravu, da njihova reč uvek ima „najveću težinu“, kao i da uvek budu hvaljeni i da im se drugi dive kao najboljima, najpametnijima i najobrazovanijima u društvu.

Upravo iz pomenutih razloga, muškarci ove kombinacije kardinalnog znaka i ascendenta, svoje prijatelje „udaljavaju“ od sebe, sasvim nesvesni da je glavni problem u njima, jer su tvrdoglavi, nepopustljivi i skloni da se neprestano takmiče i nameću drugima.

Ljubav – iako se na osnovu karakternih osobina znaka i podznaka, nikada ne bi moglo reći da je muškarac ove astralne kombinacije emotivan i zaljubljive prirode, upravo su to neosporne i glavne činjenice, koje dokazuju astrološka tumačenja ove kombinacije znaka i podznaka na ljubavnom aspektu života.

U ljubavi je muškarac bik – ovan, veoma veran, pažljiv i požrtvovan, a emotivne partnerke osvaja svojom muževnošću, atraktivnom spšoljašnjom pojavom, duhovitošću i neospornim šarmom.

Muškarac ove astralne kombinacije je do izvesne mere i ljubomoran i posesivan, ali kada stekne poverenje u svoju partnerku, sve njegove i najmanje sumnje i nesigurnosti se gube i on je tada spreman da se potpuno preda ljubavi i da gradi stabilan odnos sa tendencijom da osnuje svoju sopstvenu porodicu, jer veoma voli tradicionalne vrednosti i želi da ih jednoga dana prenese i svom potomstvu.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce rođene u znaku bika sa podznakom u ovnu su – ženske osobe rođene u znaku strelca; vage; vodolije; raka i blizanaca.

Zdravstvene tegobe – muškarci ove astralne kombinacije imaju česte probleme sa sportskim povredama; često pate od oboljenja kičmenog stuba; imaju problema sa povišenim krvnim pritiskom; veoma često pate od slabovidosti i poremećaja sluha.

Sponzorisano:

loading...
Loading...