Blizanci podznak vaga – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Kardinalni znak u sazvežđu blizanaca, kao i ascendent u vagi, pripadaju takozvanim „vazdušnim“ elementima po zodijaku, pa su zato i muške i ženske osobe koje su rođene u ovakvoj astrološkoj kombinaciji sklone da u svom karakteru i temperamentu imaju ispoljene pre svega one pozitivne osobine i vrline, ili pak da iste  pravladavaju nad nedostacima i manama koje svaka osoba nužno poseduje u sebi.

Merkur kao vladajuća planeta znaka blizanaca, sa Venerom koja je planeta vladar podznaka i znaka vage u ovoj horoskopskoj kombinaciji znaka i ascendenta po pravilu obrazuje pozitivan astralni aspekt, pa se osobe koje joj pripadaju odlikuju inteligencijom i brzinom razmišljanja, ali i velikom nežnošću, emotivnošću, kreativnošći i izraženom intuicijom i raznim vrlim talentima.

Žena blizanac sa podznakom u vagi 

Opšte osobine i karakter – žene koje su rođene u astralnoj kombinaciji blizanac – vaga, po svojoj prirodi su veoma mirne, nežne, „pitome“ i drage osobe, koje su izrazito pravdoljubive i miroljubive, pa se trude da svaki sukob izbegavaju ili pak da ga reše diplomatično, bez „teških reči“, agresije ili ružnog i prostog ponašanja.

Žene ove astralne kombinacije znaka i podznaka, po svom fizičkom izgledu najčešće su ili veoma lepe ili pak dopadljive ali vrlo otmene i negovane, jer su sklone da neguju lepe manire i kulturu u ponašanju i izražavanju, pa im je celokipna „pojava“ i „držanje“ vrlo odmereno, damsko i u nekoj meri čak neusiljeno „aristokratsko“.

Za ženske osobe ove kombinacije znaka i podznaka, često se može reći da su prave zavodnice jer imaju jednu dozu „antičke“ lepote u sebi, sa krupnim očima, lepo oblikovanim licem i vrlo punim usnama, i odlikuje ih sklonost da vole da se doteruju i da se oblače „po poslednjoj modi“, pa im nije strano da svoj novac rado troše na skupe komade nakita, brendiranu garderobu i cipele, kao i na parfeme, kreme i sva skupa sredstva za negu kose i kože lica i tela.

Posao – ženske osobe sa kardinalnim znakom u blizancima i podznakom u vagi, najbolje se snalaze u poslovima iz oblasti kulture i umetnosti, jer su veoma maštovite i kreativne, i ne vole strogoći i preozbiljnost u poslu, pa veliku pažnju pridaju intuitivnom razmišljanju i logici koja im pomaže u savladavanju poslovnih nedoumica i problema.

Međutim, žene u kombinaciji blizanac – vaga su u poslu vrlo ambiciozne, predane i uporne, pa uvek teže da postignu dobar rezultat i da napreduju na društvenoj lestvici i da ostvare materijalnu dobit, jer one sasvim otvoreno i neskriveno vole moć, bogatstvo, visoko društvo kao i „važna“ i uticajna poznanstva.

Nije retkost da žene ove astralne kombinacije imaju sklonost da se u slučaju neuspeha ili pak bilo kakvog „protivurečnog“ stava ili mišljenja vrlo brzo i lako naljute, jer su izrazito temperamentne i „žive“ u odbrani svojih ideala i postupaka, ali isto tako ih nalet „lošeg raspoloženja“ veoma brzo prođe, jer su dosta mirne i blage naravi, pa nisu sklone da se sa bilo kim svađaju ili da se ikada ponašaju neodmereno, prostački ili agresivno.

Prijateljstvo i porodični odnosi – ženske osobe u znaku blizanaca sa podznakom u vagi, najčešće imaju oko sebe veome brojne poznanike i prijatelje, i same po sebi su vrlo društvene, plemenite, ljubazne i fine prema svima, pa su rado prihvaćene u svakom društvu i nisu sklone da svoje prijatelje shvataju „olako“ i da ih na bilo koji način svesno iznevere ili povrede.

Međutim, žene ove astralne kombinacije, teško se snalaze u bliskom odnosu sa muškarcima i sa ženama, jer se u njih muški prijatelji po pravilu lako i beznadežno zaljube, dok su žene najčešče vrlo ljubomorne i zavidne na svu pažnju i komplimente koje osobe blizanac – vaga dobijaju od okoline, pa su sklone da ih odbace i da ih etiketiraju kao nadmene, koketne, željne dokazivanja, pretvorne u svojoj otmenosti, sklone „glumatanju“ i koristoljubive.

Žene u kombinaciji znaka blizanaca i ascendenta u vagi, prema svojim dragim ljudima uvek i bez izuzetka vrlo su požrtvovane, humane i plemenite, i svoju velikodušnost su spremne da pokažu i dokažu kada se za to ukaže bilo kakva prilika, i za uzvrat ne očekuju ništa osim poštovanja i neke lepe reči zahvalnosti, jer su svoje sopstvene potrebe žrtvovale za druge bez ikakvog razmišljanja ili pak prethodnog hladnog i grubog „proračuna“. 

Ljubav – žene ove astralne kombinacije znaka i ascendenta, vrlo se lako i iskreno zaljubljuju, i nije retkost da svojim partnerima veoma otvoreno i prostodušno otkriju svoje najdublje emocije i da očekuju da im iste bude uzvraćene, a zbog svih vrlina i dobrote koju poseduju i nose u sebi.

Međutim, iako na prvi pogled deluju kao vrlo jednostavne i skromne osobe, žene blizanac – vaga su u suštini vrlo zahtevne u ljubavi, pa od svojih partnera uvek očekuju najbolje i najviše, i vrlo otvoreno pokazuju da žele tretman kakav i zaslužuju, kao savršene i ljupke dame, koje su iskrene i privržene, posvećene i požrtvovane u emotivnim odnosima.

Nije nikakva retkost da žene u znaku blizanaca sa podznakom u vagi, traže one emotivne partnere koji im mogu obezbediti bogatstvo, lagodan život, kretanje u „visokom društvu“ i ostvarenje svih snova i maštanja, pa se da bi živele svoj „život iz bajke“ vrlo često žene blizanac – vaga udaju iz koristi i to za puno starije uspešne muškarce, koji ih obasipaju poklonima, pažnjom, nežnostima i ljubavlju, iako same nisu uopšte zaljubljene već vrlo proračunato koriste nečije slabosti da bi lako ostvarile svoje ciljeve i želje.

Idealni partneri po zodijaku za žene koje su rođene u znaku blizanaca sa podznakom u vagi su – muškarci kojima je kardinalni znak ili podznak u horoskopu lav; blizanac; strelac; ovan ili vodolija. 

Zdravstvene tegobe – žene ove astralne kombinacije, po pravilu veoma dobro brinu o svom zdravlju, ali nije retkost da se u kasnijim godinama „olenje“ i da postanu sklone hedonizmu i porocima (alkohol; prejedanje; duvan), pa da se lako ugoje i da zbog toga imaju problema sa proširenim venama, srcem i krvnim pritiskom, endokrinim sistemom i jetrom i pankreasom. 

Muškarac blizanac sa podznakom u vagi 

Opšte osobine i karakter – muške osobe kojima je kardinalni znak blizanac a ascendent vaga, fizički su vrlo visoki i atletski građeni, imaju veoma lepe oči, lice i usne, i po pravilu su veoma privlačne spoljašnjosti, ali i izraženo muževni, šarmantni i kulturni.

Muškarci ove astralne kombinacije su veoma prefinjeni i rafinirani u međuljudskim odnosima, imaju veliki smisao za sve što je lepo i kvalitetno, i lako se prilagođavaju i menjaju u skladu sa vremenom i okolnostima, pa se često za njih može reći da su proračunati ili čak dvolični u svojim stavovima i razmišljanjima, jer su zarad ličnog uspeha veoma spremni da menjaju lična shvatanja i da olako prihvataju tuđe ideje, iako se sa njima suštinski ne slažu ili čak smatraju da su sasvim smešne, površne, nerazumne i u svakom smislu neodgovarajuće. 

Posao – muškarac blizanac – vaga, nije sposoban da se bavi poslom koji ne voli ili u koji ne veruje, i u takvoj situaciji postaje vrlo lenj i neodgovoran, i sklon ja da se „prepusti“ vođstvu drugih i da ne pokazuje nikakvu inicijativu, ideju, ambiciju ili želju da pokaže individualnost i sopstvenu sposobnost i znanje.

Međutim, kada se radi o zanimanjima iz sfere umetnosti i kulture, isto kao i žene ove astralne kombinacije, tako se i muškarci u znaku blizanaca sa podznakom u vagi, snalaze kao „riba u vodi“, i u stanju su da se sasvim predaju i posvete radu i ostvarenju ciljeva, da pokažu svu svoju kreativnost i intuiciju, i da budu sasvim nezaustavljivi u naletu entuzijazma, pozitivne energije, vrednoće, ambicije i istrajnosti na putu ka uspehu. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – muške osobe u znaku blizanaca sa ascendentom u vagi, kao prijatelji su veoma otvoreni i iskreni i cene poštenje, odanost i ljudsku dobrotu, pa su za svako društvo u kome se nađu vrlo „dragoceni“ i visoko su uvažavani i poštovani zbog svojih vrlina.

Iako su po pravilu veoma skromni i „tihi“, blage naravi i miroljubive prirode, muškarci astralne kombinacije blizanac – vaga ne umeju da tolerišu bezobrazluk, izdaju ili pokvarenost, pa znaju da reaguju vrlo burno ili afektivno kada se osete izmanipulisano ili pak grubo iskorišćeno od strane osoba do kojih im je stalo. 

Ljubav – u emotivnim odnosima, muškarci koji su rođeni u znaku blizanaca sa ascendentom u vagi, vole slobodu i nezavisnost, pa od svojih partnera očekuju da im ostave dovoljno prostora da budu „svoji“, i da ne pokušavaju da ih na bilo koji način sputavaju ili promene, jer ne mogu da se snađu u situacijama kada su „vezani“ ili na neki način ograničeni i „ukalupljeni“.

Takođe, muškarci ove astralne kombinacije vole žene koje su smerne, blage, nenametljive i fine, i koje će u svakoj situaciji ostati prave dame i nikada neće biti proste, površne, maliciozne, drske, vulgarne ili pak zlonamerne.

Muškarca u znaku blizanca sa podznakom u vagi, u suštini je veoma lako zavesti ljubaznošću, dobrotom i iskrenošću, bez ikakve potrebe za prikrivenim namerama, laskanjem, pretvornošću i neiskrenim stavom i ponašanjem.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce rođene u znaku blizanaca sa podznakom u vagi su – ženske osobe koje su rođene u kardinalnom znaku ili podznaku vage; blizanaca; strelca; lava vodolije; riba ili ovna. 

Zdravstvene tegobe – muškarci ove astralne kombinacije znaka i ascendenta, u mladosti često imaju problema sa sportskim povredama i prelomima, dok u kasnijem životnom dobu često pate od gojaznosti, šećerne bolesti, problema sa plućima i srcem, kao i od proširenih vena i migrene.

Sponzorisano:

loading...
Loading...