Devica podznak bik – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Kako i horoskopski znak device i znak i podznak bika pripadaju elementu „zemlje“, kombinacija devica – bik bi prema astrološkima tumačenjima i po natalnoj karti trebalo da predstavlja idealan sklop osobina kardinalnog znaka i ascendenta, sa prevashodnim i dominantnim „naglaskom“ na dobrim i pozitivnim karakternim crtama ličnosti koje ovakvom astralnom „sklopu“ samim svojim rođenjem pripadaju.

Sa druge strane, planeta koja je vladar sazvežđa device je Merkur, a koji donosi veliku savesnost, strogost i principijelnost u karakter svake osobe koja je znak device u zodijaku, dok podznakom bika vlada planeta Venera, koja ima „crtu“ emotivnosti, strpljivosti, nežnosti i plemenitosti kod osoba koje su u njenom astrološkom polju rođene.

Upravo iz pomenutih razloga, i astralni aspekt koji grade vladajuće planete u zodijačkom polju devica – bik, i sam po sebi je vrlo povoljan i dobar, pa se i u tom smislu osobe ovakve astrološke kombinacije mogu pohvaliti vrlinama i dobrim karakteristikama u skoro svim aspektima života u kojima „delaju“.

Žena devica sa podznakom u biku 

Opšte osobine i karakter – žene u znaku device sa ascendentom u biku, veoma su lepe i jako samosvesne, vole da zavode i da im se svako divi, i neskriveno i sasvim iskreno uživaju u svim blagodetima koje novac i dobar materijalni status mogu da im obezbede.

Posao – u svakom poslu kojim se bave, žene u znaku device sa astralnim podznakom u biku su vrlo logične, imtuitivne i jako su praktične, i uvek se trude da pronađu najlakše i najbrže rešenje koje zadovoljava sve „kriterijume“, ali ipak ne zahteva preveliko iscrpljivanje snage i energije, jer iako nisu lenje žene ove astralne kombinacije ne vole da se previše detaljno i dugo bave nekim problemom ili zadatkom, već su češće jako sklone da se pomoću „prečica“ domognu uspeha ili pak dobrog materijalnog statusa koji priželjkuju.

Malo je poznata činjenica da se žene devica – bik vrlo loše slažu sa osobama koje su autoriteti i koje im naređuju ili određuju šta i kako da rade, pa su ne tako retko sklone da se posvete svojim ličnim privatnim poslovima, u kojima su jako uspešne ali i mogu same da određuju tempo svog rada i da kada požele uživaju ili odmaraju, jer ne podnose opterećenost i stalnu “tenziju“ u radu.

Prijateljstvo i porodični odnosi – iako su žene u znaku device sa astralnim podznakom u biku vrlo prostodušne, druželjubive i krajnje su srdačne i dobromnamerne prema baš svim osobama iz svoje okoline, one nikako ne vole da se za nekoga previše vezuju niti da se u potpunosti otvaraju i poveravaju drugima, jer su usvojoj dubokoj suštini vrlo oprezne i distancirane, i svoju privatnost i slobodu su veoma spremne da sebično čuvaju od tuđe znatiželje i prekomerne radoznalosti. 

Ljubav – u polju emotivnih odnosa, žene devica – bik predstavljaju spoj staloženog i racionalnog karaktera glavnog znaka, sa romantičnom i nežnom prirodom podznaka u biku, pa kada se dogodi da se ovakve osobine kvalitetno „usklade“, žene pomenute astralne kombinacije su vrlo poželjne kao emotivne partnerke, i nikako nisu stidljive ili zatvorene u svojim osećanjima, već umeju lako i vrlo rado da pokažu osobama do kojih im je stalo kako se osećaju i koliko su privržene, verne i odane.

Međutim, iako nisu sklone da budu stidljive i introvertne, žene u znaku device sa ascendentom u biku, nikako nisu napadne ili pak agresivne u „osvajanju“ muških srca, već su naprotiv vrlo blago koketne i samosvesne kao osobe i obično nemaju nikakv problem da se zbog svojih kvaliteta lako i jako brzo dopadnu osobama suprotnog pola.

Idealni partneri po zodijaku za žene koje su rođene u znaku device sa podznakom u biku su – muškarci koji su u horoskopu kardinalni znak ili podznak jarca; bika; device; škorpije ili raka. 

Zdravstvene tegobe – žene u znaku device sa podznakom u biku, najčešće pate od hroničnih oboljenja disajnih organa (astma; hronični bronhitis), ali i često imaju problema sa srcem ili pak sa krvnim sudovima centralnog ili perifernog tipa.

Kao posledica sasvim nezdravog načina života koji vode, kao i velike sklonosti porocima, žene u znaku i podznaku devica – bik, imaju probleme i sa upalnim procesima sluznice usne duplje, ali i ždrela ili jednjaka, kao i česte tegobe koje su vezane za pojavu ulkusa na želucu i sa oboljenjima jetre i pankreasa, usled abuzusa alkohola ili preterane količine kofeina koji unose u organizam. 

Muškarac devica sa podznakom u biku

Opšte osobine i karakter – muške osobe kojima je kardinalni znak u devici, dok im je ascendent u biku, poznati su kao vrlo umne, ali i praktične i trezvene osobe, koje su sklone da predano rade i da se uvek i sasvim posvete svom poslu i napredovanju u karijeri, pa nije retkost da zapostave ostale aspekte sopstvenog života, i da kasnije žale za neostvarenim prijateljstvima, ljubavima ili pak za propuštenim uživanjima u putovanjima i avanturama. 

Posao – muškarci ove astralne kombinacije, sasvim su posvećeni i fokusirani onome na čemu rade, i nikako im n ije leko odvratiti pažnju sa posle i sa želje da se dokažu sebi i drugima, i da postignu materijalnu satisfakciju i dobar društveni položaj.

Osnovni problem je u tome što muškarci u znaku device sa podznakom u biku, svu strast koju u sebi nose, kao i ogromnu količinu energije i snage „troše“ na svoje poslovne ambicije i ciljeve, i na kraju im ne preostaje niti volje niti entuzijazma, da u plodovima svog rada uživaju, niti da se posvete svojim prijateljima, da „pronađu“ ljubav ili da se bave nekim sportom, hobijem, da lako troše novac i da se „baškare“ u luksuzu ili da uživaju u materijalnom blagostanju koje poseduju. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – prema svojim dragim ljudima su muškarci u znaku device sa podznakom u biku veoma velikodušni, dobronamerni, pažljivi i jako plemeniti, ali nikada nemaju dovoljno vremena da im se sasvim iskreno posvete i da ih makar samo saslušaju i posavetuju, jer su preterano koncentrisani na sopstvene probleme, pa pokušavaju da sve „reše“ novcem koga baš uvek imaju na pretek, i nekada sasvim nesvesno umeju da uvrede bliske osobe, kojima nikakvo blago ili materijalno dobročinstvo ne znači ništa, i koji žele samo malo ljudskosti i topline. 

Ljubav – u aspektu emotivnih odnosa, muškarci devica – bik, često su vrlo strastveni, osećajni i jako su srčani, ali su po pravilu vrlo nestrpljivi za „preduga“ udvaranja, osvajanja ili „gubljenje vremena“ na prazna laskanja i nežne reči, pa nije retkost da budu vrlo otvoreni i direktni, što žene koje su „predmet osvajanja“ mogu da pogrešno protumače kao drskost, napadnost ili vulgarnost.

Međutim, muškarci ove astralne kombinacije retko kada preveliki značaj pridaju odbijanju ili pak bilo kakvoj vrsti neuzvraćene ljubavi i pažnje, već jako brzo „prelaze“ na nove partnerke, koje im odgovaraju bilo po razmišljanjima, stavovima, ponašanju ili fizičkom izgledu i otmenom stavu.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce koji su rođeni u znaku device sa podznakom u biku su – žene u znaku ili podznaku jarca; vage; blizanaca; raka, strelca; škorpije; bika ili riba. 

Zdravstvene tegobe – muške osobe kojima je glavni znak devica a podznak bik, nemarne su prema svom zdravlju, nikada ne slušaju savete izabranih lekara i nikada se adekvatno ne leče i ne kontrolišu, pa imaju vrlo jaku sklonost za ponavljanjem upalnih ili infektivnih procesa, koji mogu poprimiti hroničan ili pak imati vrlo ozbiljan klinički ishod i komplikacije.

Osetljivi organi ili sistemi kod osoba sa znakom u devici i ascendentom u biku su pre svega grlo, glava i vrat, štitna žlezda, reproduktivni sistem i energetski metabolizam u svojoj celosti.

Sponzorisano:

loading...
Loading...