Devica podznak devica – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Sve osobe muškog i ženskog pola koje su rođene i u kardinalnom znaku i u podznaku device, i koje se često nazivaju i „duple device“, pripadaju elementu „zemlje“ i po znaku i po podznaku, pa se po pravilu vrlo dobro karakterno „slažu“, iako se dešava da pored naglašavanja vrlina i pozitivnih osobina u karakteru, na površinu „isplivaju“ i neke negativne crte ličnosti, koje su takođe „duplirane“ i koje mogu da budu vrlo dominantne i izražene u nekim životnim aspektima.

Merkur koji je planeta vladar znaka i podznaka device, takođe može veoma često da formira nepovoljan astralni aspekt, bilo da se nalazi u retrogradnom ili pak u stacionarnom položaju, pa tako da inače kvalitetne osobine koje osobama u ovakvoj astrološkoj kombinaciji „donosi“, vrlo često uspori, i svojim delovanjem ih učini neodgovornim, nesavesnim i nezainteresovanim za bilo kakav vid rada ili napredovanja u životu.

Žena devica sa podznakom u devici 

Opšte osobine i karakter – žene u znaku i podznaku device su vrlo lepe spoljašnjosti, otmene, nenametljive i vrlo konvencionalne osobe u ponašanju i stavovima, i često su sklone da budu vrlo skromne i stidljive, pa tako ne vole nikakav vid rasipanja ili samoproklamovanja, i sa takvim osobama se vrlo retko i nerado druže.

Posao – u poslu kojim se bave, ženske osobe koje su po zodijaku „duple device“, veoma su praktične, vredne i marljive i trude se da sve zadatke obavljaju vrlo tačno i na vreme, kako bi zadovoljile svoje šefove ili pak osobe sa kojima poslovno sarađuju, ali nije retkost ni da budu sasvim netaktične i da prave propuste što ih veoma često „izbaci iz ravnoteže“, jer su jako sklone samokontroli, i imaju potrebu da ih svako poštuje i ceni, i da o njima okolina u kojoj žive ili rade ima uvek najbolje i najlepše mišljenje.

Žene u znaku i podznaku device, nisu osobe koje će sve da podrede poslu i karijeri, i nikada im materijalna dobit nije na prvom mestu, iako neskriveno vole bogatstvo i luksuz, kada isti nemaju nikako se ne osećaju da su u bilo kom smislu manje vredne, ili za bilo šta uskraćene i siromašne.

Prijateljstvo i porodični odnosi – žena u znaku i podznaku device, svojim dragim osobama je uvek podrška i iskreno im daje savete i velikodušno nudi svaki vid pomoći, ali nikada za svoja dela ne dobija nikakvu zahvalnost, pa nije retkost da se u sebi oseća kao da je drugi ljudi samo „koriste“ zbog njene izražene dobrote, prostodušnosti, empatije i saosećajnosti.

Žena ove astralne kombinacije znaka i podznaka, vrlo često se otvoreno samosažaljeva, pa ume da postane vrlo naporna osobama iz bliske okoline ili pak sopstvenoj porodici, jer se bez ikakve realne potrebe i bez prestanka stalno preispituje i samoanalizira, i nije retkost da se ponaša vrlo depresivno i pesimistično. 

Ljubav – u ljubavnom aspektu, ženske osobe kojima je i kardinalni znak i podznak u devici, vrlo su lepe i često su fatalne po osobe suprotnog pola, ali to njima najčešće jako smeta jer ih ne retko muškarci posmatraju samo na osnovu spoljašnjosti, i ne daju im nikakvu šansu da pokažu koliko su u suštini dobre kao osobe, inteligentne, ostvarene, samostalne i sposobne.

Upravo iz pomenutih razloga, žene „duple device“ su veoma introvertne, stidlive i tajanstvene, nikada ne otkrivaju svoje prave i nežne iskrene emocije, iako u sebi potajno žele partnere koji će ih razumeti, nesebično voleti, i koji će biti spremni da prihvate sve njihove vrline i mane.

Idealni partneri po zodijaku za žene koje su rođene u znaku device sa podznakom u devici su – muške osobe kojima je kardinalni znak ili podznak u jarac; bik; škorpija; riba ili rak. 

Zdravstvene tegobe – žene u znaku i podznaku device, imaju zdravstvene tegobe koje su pre svega vezane za sistem organa za varenje hrane, kao i za jetru, žučne vodove i za bolesti žlezda sa unutrašnjim lučenjem.

Za ženske osobe ovog znaka i podznaka je vrlo tipična marljivost prema sopstvenom zdravlju, i redovnost u odlasku na preventivne i kontrolne preglede, tako da se i u tom smislu za žene koje su i znak i podznak device može reći da su veoma pedantne i samosvesne. 

Muškarac devica sa podznakom u devici 

Opšte osobine i karakter – muške osobe kojima je kardinalni znak i podznak u devici, vrlo se lako prepoznaju kao veliki šarmeri, jako lepi i muževni ljudi, i osobe koje su glavne „pričalice“ u svakom društvu, u kome su vrlo rado i srdačno prihvaćene i sasvim neodoljive svima oko sebe.

Posao – u profesionlnoj sferi, osobe kojima je i znak i ascendent u devici, veliki su perfekcionisti, i trude se da svaki svoj zadatak obave vrlo precizno i savršeno, kao i sa puno pažnje i ljubavi koju posvećuju detaljima i izboru najbolje i najpraktičnije metode, ali isto tako umeju da se ponašaju vrlo napeto ili nervozno, posebno onda kada budu iskritikovani, ili kada ne uspeju da na vreme ili po planu realizuju svoje namere. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – iako je muškarac „dupla devica“ prema svima iz svoje okoline vrlo ljubazan i predusretljiv, i trudi se da uvek sve ljude oko sebe tretira kao ravnopravne i njemu samom sasvim jednake, suština je da je u dubini duše vrlo veliki egocentrik, cinik i sujetna osoba, i da se vrlo retko bilo kome iskreno i otvoreno poverava. 

Ljubav – u ispoljavanju svojih emocija, muškarac u znaku i astralnom ascendentu device je jako rezervisan i tajanstven, ne voli da se sasvim „razotkriva“, ali zato ume da se ponaša vrlo cinično, oholo i nadmeno, pa da se postavi kao pravi namćor i da od svojih pertnerki stalno traži nove dokaze ljubavi, poverenja i pažnje.

Međutim, u situacijama kada se muškarac ove astralne kombinacije znaka i podznaka iskreno zaljubi, ume da bude vrlo posvećen i predan, iako ni tada ne želi da „sluša“ površna izlaganja i „nebitne“ činjenice od svojih emotivnih partnerki, jer nije sklon da trpi da ga bilo ko zamara i da mu narušava unutrašnji mir i ravnotežu koju se trudi da izgradi.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce koji su rođeni u znaku device sa podznakom u devici su – žene u znaku ili podznaku jarca; device; raka; vage; bika; škorpije; vodolije i riba. 

Zdravstvene tegobe – sve muške osobe kojima je kardinalni znak i astralni podznak u sazvežđu device, vrlo su sklone da se u kasnijim godinama goje i da imaju povišene koncentracije masnoće i šećera u krvi, a što se pripisuje preteranoj sklonosti ka oboljenjima pankreasa.

Takođe, nije nikakva retkost da muškarci ove astralne kombinacije znaka i podznaka, imaju vrlo učestale urinarne infekcije, kao i česte probleme sa bubrežnim kamencima, i oboljenja vezana za reproduktivni sistem i polne hormone.

Sponzorisano:

loading...
Loading...