Devica podznak ovan – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Kardinalni horoskopski znak device spada u elemente „zemlje“, dok podznak u ovnu pripada poznatim „vatrenim“ elementima, i u tom aspektu ovakva kombinacija znaka i podznaka nije kompatibilna niti idealna, i češće do izražaja u različitim poljima dolaze negativne karakterne crte ličnosti, kako muških tako i ženskih osoba koje ovakvoj astrološkoj vezi znaka i podznaka po rođenju pripadaju.

Planeta koja vlada sazvežđem device je Merkur, dok znakom i podznakom ovna vlada veoma „vatrena“ i „agresivna“ planeta Mars, pa ni u tom smislu astralni aspekt koji ova nebeska tela međusobno formiraju u određenom polju zodijačkog kruga nije dobar, i predstavlja čak veoma „tešku“ kombinaciju planeta, koja u mnogo čemu otežava život i funkcionisanje osobama u tom pomenutom horoskopskom odnosu devica – ovan.

Planeta Merkur je vrlo „stabilna“, i osobama u kardinalnom znaku device donosi veliku dozu promišljenosti i sklonosti ka sticanju znanja i obrazovanja, vrednoću i marljivost u radu, i veoma veliku dozu racionalnosti i štedljivosti, kao i plemenitosti i požrtvovanja u odnosima sa drugima.

Međutim, u kombinaciju sa Marsom koji je planeta „žustrine“, „strastvenosti“ i „srčanosti“, sve osobe u kombinaciji devica – ovan postaju brzoplete, vrlo tvrdoglave, preterano ambiciozne i vrlo spremne da ne biraju sredstva, a kako bi ostvarile željene ciljeve i postigle rezultate u apsolutno svakom aspektu života.

Žena devica sa podznakom u ovnu 

Opšte osobine i karakter – velikom većinom, ženske osobe kojima je kardinalni tj osnovni znak u horoskopu devica, a astralni podznak im je u ovnu, veoma su uporne i istrajne u svemu što rade, pa se čak  može reći i da su veoma tvrdoglave i vođene strastvenošću i ambicijom da se dokažu i pokažu, i u slučaju bilo kakvog neuspeha sklone su da postanu vrlo nervozne i besne.

Posao – u poslovnom polju, žene devica – ovan, jako su samosvesne i vredne, žele da po svaku cenu dominiraju i da se istaknu i nametnu drugima, jako su „krute“ u menjanju svojih stavova, i skoro nikada nemaju težnju da se sa bilo kime dogovaraju ili da slušaju druge, već se skoro „slepo“ drže svojih ideja i rešenja, iako ona u nekim slučajevima nisu najbolja ili najsvrsishodnija.

Kako žene u znaku device sa astralnim podznakom u ovnu znaju da se postave vrlo „namćorasto“ i nadmeno, njihova vrla promišljenost, rezonovanje i oštroumnost padaju u drugi plan, i one zbog svoje nepopustljivosti „upadaju u zamke sujete“ i vrlo lako greše, i sklone su da tada postanu vrlo ogorčene i da odustaju od svojih poslovnih planova „na pola puta“.

Prijateljstvo i porodični odnosi – kao prijatelji, žene ove astralne kombinacije osnovnog znaka i ascendenta, vrlo su verne, odane, požrtvovane i pažljive, ali kako su veliki materijalisti i dosta su sebične, jako retko su spremne da bilo kome pozajme novac, ili da svoje potrebe i vreme „bacaju tj žrtvuju“ za druge.

Ženske osobe u kombinaciji devica – ovan, rado će pomoći, dati savet ili saslušati druge, ali samo u onoj meri u kojoj ne ugrožavaju sebe i u kojoj imaju svo neophodno vreme da pre svega završe svoje neodlžne obaveze i ostvare sopstvene planove i ciljeve. 

Ljubav – u ljubavnom aspektu, žene u kombinaciji device i ovna su vrlo racionalne i trezvene, ali su u isto vreme i vrlo srčane i strastvene, pune skrivene romantike i emotivnog naboja, ali retko su spremne da same svoja osećanja otkriju, i uvek očekuju da njima kao „damama“ osobe suprotnog pola posvete svu pažnju, komplimente, laskanja i poklone.

Žene devica – ovan, prema svim svojim emotivnim partnerima vrlo su posesivno ili zaštitnički nastrojene, ne tolerišu nikakav vid prevare ili manipulacije, i sklone su da se tada ponašaju vrlo osvetoljubivo, oholo i sujetno, jer im je po pravilu ego jako veliki i nisu sposobne da nadvladaju svoje unutrašnje nemire i „usađene“ moralne vrednosti i očekivano bezuslovno poštenje.

Idealni partneri po zodijaku za žene koje su rođene u znaku device sa podznakom u ovnu su – muškarci kojima je kardinalni znak ili podznak bik; vaga; blizanac; devica ili lav. 

Zdravstvene tegobe – žene u znaku device sa ascendentom u ovnu, po pravilu najčešće pate od glavobolja migrenoznog tipa, imaju ušestale i teške neuralgične bolove, pate od poremećaja sna i raspoloženja, i obolevaju od brojnih hroničnih ili autoimunskih bolesti. 

Muškarac devica sa podznakom u ovnu 

Opšte osobine i karakter – muške osobe rođene u znaku device sa ascendentom u ovnu, veoma su posvećene radu i poslu, nikada nemaju vremena za ljude oko sebe, uvek su napeti i užurbani, pod stalnim su stresom, ne stižu da se naspavaju, da vode računa o zdravlju niti da se odmaraju, pa su skloni da stalno budu iscrpljeni i preumorni. 

Posao – u poslovnim planovima i zadacima kojih se „prihvati“, muškarac devica – ovan, vrlo je ambiciozan, tvrdoglav i nametljiv, poseduje neverovatnu izdržljivost i snagu volje, kao i vrsno znanje i inteligenciju, ali nikako nije sklon niti sposoban da podnese bilo kakva uplitanja, savete ili tuđe predloge i ponaša se kao veliki individualista koji ima stalnu potrebu da bude „glavni“, da se u svemu nametne kao prvi ili najbolji, i da tako od skoro svih osoba sa kojima radi očekuje uvek bezuslovno poštovanje, poslušnost i marljiv rad, ali i predanost bez ikakvih žalbi, prigovora ili primedbi. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – u međuljudskim odnosima, pa tako i u bliskim prijateljstvima i poznanstvima, muškarac u znaku device sa podznakom u ovnu, ne voli površnost i nepoštenje, i lako je spreman da osobama koje ga „nisu dostojne“ okrene leđa i uskrati svoju iskrenu podršku i pomoć, koju je uvek spreman da ponudi kada prepozna pravu nevolju i kada je sposoban da lično svojim delima na nečiji život utiče dobro i pozitivno.

Osobe koje su bliske sa muškarcima u znaku device sa astralnim podznakom u ovnu, ne vole njegovu osobinu nadmoćnosti, preterane kritičnosti i potrebe da stalno bude u pravu i da ne trpi da mu bilo ko „kontrira“, jer se tada lako upušta u beskrajne rasprave i svađe i sklon je da učini sve kako bi na kraju „isterao svoje“. 

Ljubav – sa aspekta emotivnih odnosa, muškarac u kombinaciji devica – ovan vrlo je direktan, odlučan i otvoren, ne ustručava se da nekoj ženskoj osobi jasno pokaže da se za nju „zanima“ i da joj lako stavi do znanja sve svoje namere i želje, ali i da uvek naglasi svoju potrebu za odanošću i vernošću, jer za muškarca ove astralne kombinacije bilo kakav odnos ili veza koja nije zasnovana na uzajamnom poverenju i poštenju sa „obe strane“, gubi smisao i oni nemaju nikakvu težnju da se u takav brak ili emotivnu vezu „dublje“ ili dalje upuštaju.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce koji su rođeni u znaku device sa podznakom u ovnu su – žene u znaku ili podznaku ovna; bika; lava; blizanaca; vage; raka; device i jarca. 

Zdravstvene tegobe – muškarci u znaku device sa podznakom u ovnu skloni su veoma čestim povredama i upalnim procesima, i nemaju naročitu tendenciju da vode računa o svom opštem i generalnom zdravstvenom statusu, pa se lako dešavaju problemi sa cirkulacijom, čulima, nervnim sistemom ili pak sa mišićima, kostima i zglobovima.

Sponzorisano:

loading...
Loading...