Lav podznak ovan – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Kako i kardinalni horoskopski znak lava i podznak u ovnu, po zodijaku pripadaju elementu „vatre“, moglo bi se lako pomisliti da je ova kombinacija znaka i podznaka praktično „idealna“, jer se „dve vatre“ međusobno odlično slažu, i dovode do izražaja pozitivne osobine i karakterne vrline osoba koje ovakvoj astralnoj kombinaciji pripadaju.

Međutim, nije retkost, da se dva elementa koja su „vatrena“ previše „rasplamsaju“ i da postanu potpuno „van svake kontrole“, pa da se njihove dominantne osobine sukobe i da na ličnost deluju vrlo negativno pa čak i „razdorno“, i da doprinesu potpunom iscrpljenju lične energije i snaga i muških i ženskih osoba u kombinaciji lav – ovan.

Sa druge strane, ne sme se zaboraviti ni astralni aspekt koji u ovakvoj zodijačkoj vezi znaka i podznaka grade vladajuće planete Sunce i Mars, koje mogu da deluju ili podsticajno ili pak sasvim obeshrabrujuće na lične i životne odluke i situacije u kojima se neka osoba koja je u horoskopu lav – ovan nađe.

Žena lav sa podznakom u ovnu 

Opšte osobine i karakter – žene kojima je kardinalni znak lav a astralni podznak u ovnu, vrlo su sposobne, odlučne i samosvesne, ali nisu naročite lepotice pa svoje „nedostatke“ pokušavaju da nadoknade velikim znanjem, obrazovanjem, kulturom, manirima i veštinom komunikacije.

Posao – u poslu kojim se bave, žene lav – ovan, uvek su vrlo dominantne, odlučne, spremne da daju maksimum i teže da se ostvare i nametnu kao vođe, a ni u kom slučaju ne trpe odustajanje, nesigurnost, nesposobnost ili sporost, pa su u tom smislu vrlo nadobudne i ohole jer za sebe uvek smatraju da su u svemu nedostižne, savršene i najpametnije.

Problem nastaje u situacijama kada se od žena sa kardinalnim znakom u lavu i podznakom u ovnu, očekuje da rade za tim i da svoje ideje podele, ili da pak prihvate tuđe predloge ili neke sugestije, i tada do izražaja dolazi sva tvrdoglavost, gordost i samoživost u karakteru i ličnosti i kardinalnog znaka i podznaka, pa se ne tako retko dešavaju veliki sukobi, negodovanja, teške reči i ispoljavanje agresije i nezadovoljstva.

Prijateljstvo i porodični odnosi – žene koje su rođene u ovakvoj horoskopskoj kombinaciji kardinalnog znaka i acsendenta, veoma su retko druželjubive i otvorene, pa iako su vrlo rečite i komunikativne, i na prvi pogled deluju vrlo pristupačno i otvoreno, suština je da su one veoma gorde, sujetne i egocentrične i da nisu naročito sklone da budu druželjubive i da sklapaju brojna prijateljstva i poznanstva.

Žene lav – ovan, veruju samo sebi, oslanjaju se samo na sebe i uvek prvo misle samo na sebe, pa je sasvim realno da se njihova pomoć ili pak podrška očekuje tek onda kada sasvim zadovolje sve svoje želje i potrebe, jer im je bilo koja druga osoba ma koliko im bila bliska ili pak draga uvek i bez izuzetka na drugom mestu i iza njih samih. 

Ljubav – ženske osobe kojima je kardinalni znak u lavu a podznak u ovnu, vrlo su svesne svojih kveliteta, pa u emotivnim odnosima traže osobe koje mogu da im po svemu pariraju i da im budu adekvatan „oponent“, i nikako nisu u stanju da podnesu muškarce koji su slabići, prepotentni, laskavci, neinteligentni ili pak koji se trude da ih osvoje i pridobiju komplimentima, lažima, lepim rečima ili poklonima.

Žene lav – ovan, u suštini su vrlo romantične, strastvene i energične, i pod uticajem Sunca u lavu one „sijaju“ senzibilnošću i lepotom duha, ali ih „realistični“ i „strogi“ Mars u ovnu, uvek vrlo lako „osvesti“ i „prizemlji“ kada se previše zanesu i kada se prepuste preteranom uticaju emocija.

Idealni partneri po zodijaku za žene rođene u znaku lava sa podznakom u ovnu su – muške osobe kojima je kardinalni znak ili pak ascendent u horoskopu lav; blizanac; škorpija; devica ili vaga. 

Zdravstvene tegobe – žene ove astralne kombinacije vrlo često pate od poremećaja cirkulacije (pa su sklone proširenim venama i začepljenju arterijskih krvnih sudova usled steroskleroze), mogu takođe da se lako i često ugoje u poznim godinama, kao i da pate od osteoporoze, jer vole da uživaju u hrani i ne vode računa svojoj kondiciji i o fizičkoj aktivnosti. 

Muškarac lav sa podznakom u ovnu 

Opšte osobine i karakter – muškarac lav – ovan je vrlo muževan, šarnmantan, dostojanstven, kulturan, otmen i „snažan“, pa je na prvi posled idealan oslonac za sve osobe iz svoje okoline i lako je prihvaćen i vrlo poželjan u svakom društvu, a narošito od strane pripadnica „lepšeg pola“. 

Posao – muške osobe sa kardinalnim znakom u lavu i podznakom u ovnu su vrlo dominantne i u svakom poslu ambiciozne i uporne, imaju izraženu energiju i snagu volje, nikada ne odustaju, i u postizanju uspeha tvrdoglavo i često vrlo bezobzirno „gaze napred“ i ne osvrću se na osobe oko sebe jer su vrlo samoživi, samodovoljni i rođeni da budu vođe, i da sve kontrolišu i da svime lako upravljaju sopstvenom snagom uma i neverovatnom istrajnošću i odlučnošću. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – muškarac lav – ovan je vrlo probirljiv i sujetan, i retko je sam spreman ili pak sposoban da se sa svakim druži i da ostvaruje bliže prijateljske odnose, pa iako se trudi da prema svima bude uviđavan i vrlo ljubazan, ako neka osoba nije „na njegovom nivou“, nema nikakve šanse da „uđe“ u njegov najbliži i strogo probrani krug ljudi. 

Ljubav – u ljubavi je muškarac lav – ovan vrlo srčan, strastven i odlučan, direktno osvaja, ne voli da čeka ili da bude odbijen, i u partnerkama traži lepotu, dostojanstvo, ostvarenost i umnost, pa jednom rečju ako nek žena teži da zavede muškarca lava sa podznakom u ovnu treba da bude skoro pa „savršena“ i bez mane.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce rođene u znaku lava sa podznakom u ovnu su – žene kojima je glavni znak ili podznak u zodijaku lav; devica; vaga; škorpija; rak ili ovan. 

Zdravstvene tegobe – muškarci u znaku lava sa podznakom u ovnu, imaju česte tegobe sa kostima i zglobovima, jer se u mladosti lako i često povređuju u sportskim aktivnostima, dok u poznim godinama postaju „tromi“ i preobilno i nezdravo se hrane, pa zbog prekomerne telesne težine „stradaju“ njihovi zglobovi, kičmeni stub ili pak kosti donjih ekstremiteta.

Sponzorisano:

loading...
Loading...