Lav podznak rak – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Muškarci i žene kojima je kardinalni horoskopski znak lav, dok im je astralni podznak tačnije ascendent u sazvežđu raka, predstavljaju „nespojivu“ kombinaciju elemenata „vatre“ i „vode“, pa u velikoj većini životnih aspekata do izražaja dolaze loši kvaliteti i mane u karakteru osoba koje su lav – rak u zodijaku.

Kako je Sunce vrlo brza planeta koju odlikuje velika „svetlost“ i energija koju daje osobama rođenim u znaku lava čijim zodijačkim poljem vlada, ona sa Mesecom, promenlljivim, „tamnim“ i „hladnim“ vladarom znaka i podznaka raka, čini astralni aspekt pun suprotnosti, i predstavlja laički rečeno spoj „dana i noći“, pa ima tendenciju da naglasi i vrline i mane znaka lava i znaka i podznaka raka.

Žena lav sa podznakom u raku 

Opšte osobine i karakter – žene u znaku lava sa podznakom u raku, po svom karakteru i ličnim osobinama spadaju u vrlo humane, saosećajne, plemenite i požrtvovane osobe, koje su vrlo lako prilagodljive ali su u isto vreme i sposobne i odlučne kada se za to ukaže potreba, i mogu biti vrlo pragmatične i praktične u ostvarivanju svojih planova i čuvanju sopstvenih ideala i zamisli.

Takođe, žene ove astralne kombinacije vrlo su privržene svojim prijateljima, porodici ili svojim emotivnim partnerima, i nije retkost da svoje potrebe stavljaju u „drugi plan“ kako bi uvek veoma nesebično bile tu za sve one koje vole i do kojih im je stalo. 

Posao – žene kojima je osnovni znak zodijaka lav dok im je podznak u raku, u svom poslu su po pravilu vrlo vredne i energične, ali su u odnosu na osobine kardinalnog znaka lava, dosta manje dominantne, impulsivne i neprilagodljive, i često pod uticajem ascendenta u raku u zanimanja kojima se bave unose veliku dozu kreativnosti, maštovitosti i emocija, pa nisu toliko stroge ili precizne u poslu, ali uvek vole da postignu željeni plan i da dobiju potvrde za uloženi rad i trud.

Žene ove astralne kombinacije odlično uspevaju da u svojoj profesiji balansiraju svojom željom da se istaknu, tvrdoglavo sve kontrolišu i da sebe nametnu, a koja se lako sukobljava sa potajnom potrebom da se sa svima posavetuju, da se prilagode, da budu trezvene i manje „nagle“ ili suviše brzoplete u svojim odlukama, ali da uvek zadrže jednu količinu individualnosti i „ličnog pečata“, koji im je potvrda da su same uspele da se izbore i ostvare u poslu kojim se požrtvovano bave.

Prijateljstvo i porodični odnosi – žene lav – rak, u prijateljstvima i poznanstvima koja ostvaruju su vrlo brižne, pune su nežnosti i pažnje za druge, miroljubive, plemenite i željne su da apsolutno svakome budu „pri ruci“, vrlo su sklone da se približe deci, starima i siromašnima i da pomognu u nevolji sasvim iskreno i od srca.

Žene ove astralne kombinacije, ne vole svađe, nemire, teške reči ili uvrede i vrlo su sklone da teže da sa svakim nađu zejednički jezik, i lako suprimiraju potrebu kardinalnog znaka lava da bude uvek u centru pažnje, da bude gord i ohol, da dominira, kritikuje druge i da omalovažava one koji su u nekom smislu „niži“ ili slabiji od njega samog. 

Ljubav – žene koje su u zodijaku znak lava sa podznakom u raku, često su preterano i veoma nekarakteristično stidljive i skromne, povučene su u sebe i nemaju težnju da se nameću ili da one budu te koje će da osvajaju ili da „naprave prvi korak“, pa tako iako ne mogu da podnesu samoću i iako su veoma zaljubljive prirode i nestalnog temperamenta, spremne su da budu vrlo strpljive i da čekaju da ih osoba koja im se potajno dopada primeti i da im se udvara.

Kada su povređene ili izneverene, žene ove horoskopske kombinacije ne vole da se svađaju ili da se ponašaju suprotno svojoj mirnoj, otmenoj i „damskoj“ prirodi, već se radije povlače u sebe, a zbog velike nesigurnosti koju poseduju u međuljudskim odnosima uopšte, i sklone su da uporno i predugo pate i očajavaju, kao i da se neprestano preispituju i da traže sopstvene greške i mane.

Idealni partneri po zodijaku za žene rođene u znaku lava sa podznakom u raku su – muške osobe koje su u horoskopu kardinalni znak ili pak podznak bika; lava; raka; jarca ili device. 

Zdravstvene tegobe – žene u znaku lava sa podznakom u raku, u svom zdravlju su vrlo osetljive i promenljive, pa obično pate od nekih rekurentnih infekcija ili inflamacija, a koje imaju sklonost da se na kratko „smire“, ali da posle određenog perioda ponovo postanu ispoljene u svojoj punoj kliničkoj slici.

Takođe, za ženske osobe ove astralne kombinacije kardinalnog znaka i ascendenta, tipične su tegobe koje su u vezi sa sistemom za varenje, uro-genitalnim traktom, kao i sa hroničnim kožnim oboljenjima i alergijskim reakcijama. 

Muškarac lav sa podznakom u raku 

Opšte osobine i karakter – muške osobe u znaku lava sa ascendentom u raku, po karakteru i temperamentu su veoma kontradiktorne ličnosti, koje su pune unutrašnjih sukoba i suprotnosti, a takođe su i vrlo uporni, snažne volje i velike sklonosti ka tvrdoglavosti i gordosti, iako imaju i jednu količinu vrle prilagodljivosti i plemenitosti, kao i „zdrave“ ambicije i potrebe za uspehom, ali bez težnje da se nameću, neređuju, upravljaju ili da budu neprikosnoveni autoriteti ili lideri. 

Posao – osobe u znaku lava sa podznakom u raku, vrlo su sposobne, inteligentne i oštroumne, svoju energiju i znanje ulažu u svaki posao do maksimuma, odlikuju se velikom sklonošću ka pomirljivosti i saradnji sa osobama iz svog pooslovnog tima, i iako nisu bezuslovno spremni da prihvate bilo kakve tuđe ideje ili planove, veliki napredak je i činjenica da su osobe ove astralne kombinacije voljne da druge saslušaju, da im pomognu i da ih usmere kada pogreše ili kada su previše brzoplete i impulsivne.

Na bilo kakav poslovni neuspeh ili grešku, osobe lav – rak reaguju u isto vreme veoma osetljivo i nervozno ili pak izrazito agresivno, pa u zavisnosti od toga koja će od ovih karakternih osobina da prevlada njihovim ponašanjem u datom trenutku, muškarci ove astralne kombinacije mogu biti vrlo mirni i „blagi“ i truditi se da svoje greške isprave, ili pak mogu reagovati vrlo grubo, nasilno i ljutito i u naletu sopstvenog besa „rušiti sve pred sobom“, a zbog unutrašnjeg nezadovoljstva što su dopustili da njihovu snažnu i nepokolebljivu prirodu nadvladaju osobine podznaka koje su pak sasvim suprotne od „lavovskog“ temperamenta i srčanosti. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – u izboru bliskih prijatelja i poznanika, muškarac u znaku lava sa podznakom u raku, vrlo je „strog“ i principijelan, i u stalnom podsvesnom strahu od ismevanja ili podrugljivosti svoje okoline, vrlo se teško iskreno i do kraja bilo kome otvara i poverava, iako je u suštini prena svima vrlo brižljiv i saosećajan, pa se trudi da pomogne i da tuđe potrebe stavi ispred svog vremena, želja ili ciljeva.

Za muškarce ove astralne kombinacije glavnog znaka lava i ascendenta raka, porodica i moralne i tradicionalne vrednosti su veoma važne, i uvek im je osnovni cilj i potreba da se na tom životnom aspektu ostvare i ispune, i tada su puni energije za napredak i „pobede“ u svakom drugom polju života, i sasvim su nesputani, nezaustavljivi i veoma poletni, i čak se ponašaju potpuno atipično i do neke mere neozbiljno i razdragano, pa na sve oko sebe šire ogromnu pozitivnost i entuzijazam. 

Ljubav – u aspektu ljubavi, muške osobe u znaku lava sa podznakom u raku, do neke mere su vrlo stidljive i zatvorene, iako im Sunce u kardinalnom znaku donosi izrazitu svetlost i srčanost, kao i toplinu, energiju i snagu da se sa svakom životnom nevoljom lako i veoma uspešno „uhvate u koštac“.

Međutim, Mesec koji je vladajuća planeta u ascendentu osoba lav – rak, muškarcima koji ovoj astralnoj kombinaciji pripadaju, daje količinu mističnosti, tajanstvenosti, introvertnosti i vrlo promenljivog raspoloženja, pa jako često muškarci ovog znaka i podznaka znaju šta žele, ali su nesposobni da svoje emocije ili potrebe na pravi način pokažu jer su po pravilu vrlo nespretni, „grubi“.

Muške osobe ove astralne kombinacije, vole da se upuštaju samo u ozbiljne veze ili brak, ne teže površnim ili lakim avanturama i vezama, i njima emotivna stabilnost predstavlja isti „nivo“ kao i poslovni uspeh ili pak ostvarenost u bilo kom drugom životnom polju.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce rođene u znaku lava sa podznakom u raku su – žene kardinalnog znaka ili astrološkog podznaka u jarcu; devici; biku; strelcu; raku; vagi; ribama ili vodoliji. 

Zdravstvene tegobe – muškarci u znaku lava sa podznakom u raku, imaju česte tegobe sa kostima i zglobovima, skloni su da u kasnijim godinama života boluju od osteoporoze ili reume, imaju smetnje koje su vezane za bubrege i urinarni trakt, skloni su edemima i retenciji tečnosti u organizmu, i ne tako retko boluju od respiratornih infekcija, povišenog pritiska ili srčanih tegoba.

Sponzorisano:

loading...
Loading...