Mars u lavu – značenje

Planeta Mars se u astrološkim tumačenjima poistovećuje sa rimskim božanstvom rata, pa i u horoskopu ova planeta zavisno da li je u pozitivnoim ili negativnom položaju u određenom znaku, te da li je dominantna ili je u prolaznom aspektu u nekom znaku, daje karakteristike koje nisu baš dobre.

Naime, Mars je planeta snage i upornosti, jake volje i vatrenosti i strastvenosti, ali nekada je i takođe povezana sa negativnim kontekstima, i određuje unutrašnje nemire, bes, razvrat, mržnju, ljutnju, svadljivost i taštinu.

Muškarci sa Marsom u lavu – osnovne odlike i karakteristike životnih aspekata

Osobe ovakve astralne kombinacije, veoma su energične i samouverene, ali sklone preterivanju i gubitku samokontrole, iz stalne potrebe da dominiraju i budu u centru pažnje.

Muškarci sa Marsom u lavu, nekada su razmetljivi i puni ponosa, pa se lako uvrede za baš svaku sitnicu i sa njima se mora paziti u ophođenju jer umeju da se postave vrlo oholo i osvetoljubivo kada nekoga posmatraju kao neprijatelja.

Kada se planeta Mars nađe u znaku lava, onda je u pitanju osoba koja je veoma samouverena i baš sigurna u sebe, ali u svemu se ponaša napadno i prenaglašeno, i ne može da podnese da nije lider i da ne dominira, pa se lako uvredi i smatra poniženjem ako joj neko nameće svoju volju, stav i mišljenje.

Opšte karakteristike muškarca sa Marsom u lavu

Muškarci sa Marsom u lavu, osoba je koja je uvek spremna na svaki izazov, snažna je i veoma stabilna osoba, ali ima manu da je vrlo afektivna i onda ume lako i da se naljuti i u napadu besa da kaže i što ne misli, i da se sveti vrlo okrutno onima koji su ga uvredili.

Suština je međutim, da su muškarci sa Marsom u lavu, velikodušni i jako srdačni po karakteru, vole da svakome pomognu i da se zalažu za one koji su slabiji, dobre su naravi, mada često vrlo i temperamentni i vatreni, i ničim izazvani umeju da preteraju u izlivima i dobrih i loših stavova i osećanja.

Po pravilu su muškarci sa Marsom u lavu atletske građe, veoma muževni i aktivno se bave sportom, te vode računa o sebi, šarmantni su i lepe spoljašnjosti, pa im je bitno da rade poslove u kojima mogu da se istaknu, ali i da budu vođe.

Upravo zbog toga, muškarci sa Marsom u lavu najčešće su vrsni sportisti, ali i profesionalni vojnici, ratnici, lekari hirurzi ili političari.

Muškarci sa Marsom u lavu – ljubavni aspekt

Kada je u pitanju ljubavni aspekt, muškarci sa Marsom u lavu veoma su strastveni i veliki su zavodnici, uživaju u flertu i avanturama, i svesni su toga kako deluju na žene, pa im nije strano da i kada su u braku imaju paralelne veze.

Osobe ove astralne kombinacije, uvek su te koje biraju i koje zavode, ne dopuštaju da žena dominira, a osvajaju je šarmom i galantnim nastupom, velikodušni su i daruju skupe poklone, i lako osvajaju žensku pažnju u svakom smislu.

Ono što je u ljubavnom pogledu mana kada su u pitanju muškarci sa Marsom u lavu, jeste to da oni imaju potrebu da stalno sebi potvrđuju da su poželjni i atraktivni, te imaju afere i avanture sa više žena paralelno, mada se ne može reći da nisu u biti časne i moralne osobe, ali sve zavisi koji aspekt prevlada u njihovom polju Zodijaka koje određuje ljubavni život.

Muškarci sa Marsom u lavu – poslovni aspekt

Po pitanju posla i karijere, muškarci sa Marsom u lavu veoma su odlučni i uporni, nikada ne odustaju od ciljeva i ideja koje imaju kao zacrtane, ali su tvrdoglavi i vrlo sujetni, i po pravilu nikako nisu timski igrači, već teže liderskoj poziciji i položaju u društvu.

Osobe ove astralne kombinacije, po pravilu su preterano pune sebe i samouverene, ali do te mere da nikome ne mogu prepustiiti da buide u bilo čemu bolji i uspešniji, te lako stvaraju neprijatelje i konkurente, koje ne prezaju da sasvim upropaste ako se osete ugroženim.

Muškarci sa Marsom u lavu, uvek su takmičarski nastrojeni i vole da pobeđuju i da su u centru pažnje, imaju veliku snagu volje i vrlo borben stav, pa obožavaju da na svakoga ostave baš dobar utisak, i uživaju u hvalospevima, i nisu ni najmanje skromni kao osobe.

Muškarci sa Marsom u lavu – zdravstveni aspekt

U kasnijim godinama života, muškarci sa Marsom u lavu mogu imati probleme sa zglobovima i mišićima, jer su u mladosti jako posvećeni sportu i treniranju, pa se to kasnije oslikava kroz neke atrofije mišića i probleme sa nedostatkom kalcijuma u zglobovima.

Muškarci sa Marsom u lavu, mogu imati probleme sa radom srca i često pate od aritmija, a nekad je moguće i da imaju probleme sa reproduktivnim organima, što dodatno i utiče na njihovo opšte mentalno zdravlje.

Žene sa Marsom u lavu – osnovne odlike i karakteristike životnih aspekata

Ženske osobe ove astralne kombinacije, ponašaju se generalno zavisno od toga da li je Mars u lavu u dobrom ili lošem aspektu, pa su svojeglave i veoma svadljive i drske osobe, koje sebe smatraju perfektnim, i često ne mogu realno da sagledaju mane koje imaju.

Žene sa Marsom u lavu, često su egocentrične, ne vole da im se protivureči, lako se sa svakim sukobljavaju, pa ne umeju da adekvatno iskontrolišu emocije, i ne tako retko reaguju afektivno i prenaglašeno, i od svake situacije naprave jedan nepotrebni haos.

Poznato je da žene sa Marsom u lavu, vole jake muškarce kao partnere, koji imaju jednako samopouzdanja kao i one same, jer ne vole da nemaju oslonac i podršku u partneru, mada su veoma sposobne da se same o sebi brinu.

Jasno je za žene sa Marsom u lavu, da isto tako ne vole muškarce koji su inferiorni i sa kojima nemaju slične stavove i interesovanja, pa i sa kojima na kraju ne mogu biti u nekim situacijama ravnopravne u svađama i konfliktima.

Opšte karakteristike žena sa Marsom u lavu

Žene sa Marsom u lavu, jake su i stabilne ličnosti, svesne sebe i svih svojih kvaliteta, vole da dominiraju i da šefuju svima, i ne podnose kada nisu u centru pažnje.

Negativne osobine za žene sa Marsom u lavu, jesu osvetoljubivost, oholost i egoizam, te vsklonost da misle da su od svakoga bolje i uspešnije, potreba da stalno reaguju afektivno i da ne žele ili ne umeju da sakriju i sputaju emocije.

Poznato je da su žene sa Marsom u lavu, odlučne i istrajne u svojim ciljevima, borbene i odane radu i znanju, imaju prijatelje koje vole ali ipak su doslovno sebične i najvažnije sebi i niko im ne može biti draži od njih samih.

Žene sa Marsom u lavu – ljubavni aspekt

U ljubavi su žene sa Marsom u lavu, dominantne i veoma strastvene, i ne vole partnere koji ne mogu da im pariraju, pa ne žele pored sebe slabe muškarce, jer iako imaju potrebu da uvek „vode glavnu reč“, ne vole da moraju o svemu same da brinu.

Žene sa Marsom u lavu, obožavaju da ih neko osvaja i da im se udvara, vole porodicu i bračnu stabilnost, a kao majke su veoma dobre i privržene, posebno kada imaju muške potomke.

Nekada su žene sa Marsom u lavu dosta i nametljive i agresivne u svom ispoljavanju emocije, jer ne umeju da suprimiraju svoju strastvenu prirodu i potrebu da dominiraju i budu glavne u svemu.

Isto je za žene sa Marsom u lavu, tako i kada se zaljube, one su veoma „teške“ za razumeti i baš i za voleti, i to najbolje znaju njihovi emotivni partneri, jer one su same sebi najvažnije i očekuju da ih i drugi tako tretiraju.

Žene sa Marsom u lavu – poslovni aspekt

Žene sa Marsom u lavu, po pitanju posla su veoma ambiciozne i nikako nisu sklone da odustaju od onoga što imaju za cilj da ostvare, pa i kada greše one su tvrdoglave i nikoga ne slušaju, i uivek za sebe misle da su u pravu.

Kada su u pitanju profesije kojima se najčešće bave žene sa Marsom u lavu, to su ona zanimanja u kojima je moguće biti glavni i dominantan, te se one retko odlučuju za rad u timu ili kolektivu, jer ne podnose da im bilo ko šefuje, i stalno ako se nalaze u poziciji da rade u kolektivu, dolaze u sukobe sa nadređenima, i lako daju otkaze jer ne trpe autoritete.

Žene sa Marsom u lavu, uvek su otvorene i direktne, ne sputavaju svoje namere da napreduju i da se ostvare u poslu koji rade, pa ne brinu preterano šta neko drugi o tome misli, i često su i zaista teatralne i vole da se o njima priča i da ih svako hvali, te im je to i veća i bolja potvrda uspeha nego materijalna satisfakcija.

Žene sa Marsom u lavu – zdravstveni aspekt

Po pitanju zdravlja, žene sa Marsom u lavu nisu toliko jake i otporne kako bi s moglo pomisliti, te ne retko imaju probleme sa nervozom i nesanicom, pate od migrenoznih glavobolja i problema sa respiratornim organima.

Kao i muškarci ove astralne kombinacije, tako i žene sa Marsom u lavu imaju nekada srčane smetnje, u smislu aritmija ili hipertrofije komora, pa posebno treba da vode računa o tome u kasnijem životnom dobu.

Sponzorisano:

loading...
Loading...