Mars u ovnu – značenje

Planeta Mars je vladar znaka ovna, i ona sve svoje i dobre i loše aspekte manifestuje kroz karakter osoba koje su rođene u ovom znaku horoskopa, te one i zavise od toga kada je ova planeta u progresivnom ili retrogradnom položaju, ali su sve osobine koje Mars donosi kao aspekte, zapravo i tipične za osobe u Zodijaku koje su rođene u znaku ovna.

Muškarci sa Marsom u ovnu – osnovne odlike i karakteristike životnih aspekata

Kako je napred i navedeno, Mars je vladajuća planeta znaka ovna, pa je ona i dominantna u ispoljavanju osnovnih odlika ovog znaka, i one su naglašene i kao dobre ili loše pod uticajem ove planete koja je u pomenutom horoskopskom znaku „na svom terenu“.

Muškarci sa Marsom u ovnu, snažne su i vrlo hrabre osobe, te umeju da se izbore za sebe, ali su u isti mah i veoma tvrdoglave i ne žele da popuste ni kada su svesne da greše i da nisu u pravu.

Poznato je da osobe koje su muškarci sa Marsom u ovnu, imaju sklonosti da reaguju afektivno i bez prethodnog razmišljanja, pa su dosta i impulsivne u odlukama i u ponašanju u nekim važnim životnim aspektima.

Osobe ove astralne kombinacije, poseduju jednako veliku i umnu i fizičku snagu i jačinu, ali ne umeju da se dobro kontrolišu i onda sve to pozitivno bude zaludno, kada odreaguju poneseni baš i jednim trenutkom, i prenaglašenim emocijama koje nikako ne uspevaju da kanališu kako treba.

Opšte karakteristike muškarca sa Marsom u ovnu

Muškarci sa Marsom u ovnu, malo pričaju a puno delaju, oni ne rasipaju svoju snagu i energiju uzaludno, te su direktni i preduzimljivi, i nisu vođeni da troše reči, već su spremni da sve svoje kvalitete pokažu na delu.

Osobe ovakve astrološke kombinacije, uvek su preduzimljive i one su pokretači i inicijatori promena, vole da rizikuju i vole izazove, tako da su uvek u svakom životnom polju spremni za akciju i ne vole da čekaju da im se neke promene same od sebe dogode.

Poznato je da su muškarci sa Marsom u ovnu, nezavisni i nesputani, hrabro se bore sa svakakvim problemima i preprekama, i nikada se ne žale jer su svesni da moraju sami da reše svoje sasvim i konkretne probleme.

Osobe ovakve astralne kombinacije su veoma kompetitivne, takmičarskog su duha i uživaju da se bore sa onima koji su im jednaki, u poslu ili u privatnom aspektu, ali nikada ne omalovažavaju konkurenciju i fer su u svakom smislu.

Muškarci sa Marsom u ovnu – ljubavni aspekt

U ljubavi su muškarci sa Marsom u ovnu, osobe koje vole izazove i pokreće ih kada treba da se potrude da nekoga osvoje, pa vole žene koje su samosvesne i sigurne u sebe, i koje će im zadati i malo muke i oko kojih moraju da se potrude.

Kada je u pitanju emotivna strana ove astralne kombinacije, muškarci sa Marsom u ovnu veoma su strastveni i direktni, ali nemaju stroljenja da se dugo udvaraju i očekuju konkretan razvoj situacije, pa ne vole partmnerke koje su koketne, koje flertuju ili pokušavaju da se poigraju sa njihovim emocijama.

Muškarci sa Marsom u ovnu, ne umeju da skrivaju svoju strastvenosti izražene emocije, pa neće ni da čekaju na neku ženu koja nije odlučna i koja je inferiorna, a kada nađu ozbiljnu vezu, vrlo su verni i odani, i cene tradicionalne i moralne kvalitete.

Muškarci sa Marsom u ovnu – poslovni aspekt

Jedna od najboljih karakteristika kada su u pitanju muškarci sa Marsom u ovnu, jeste da oni nikada ne pate i ne odustaju i kada dožive neuspehe na poslu, i vrlo brzo su u stanju da se priberu i da nastave dalje, i trude se da poprave ghreške i da na njima nauče, kako ih ne bi ponavljali sve i iznova.

Ipak, ono što jeste loše kada je u pitanju karakter muškarca sa Marsom u ovnu, jeste njegova naglost i brzopletost, potreba da ne razmisli i ne analizira situaciju, već ide „glavom kroz zid“, i tada napravi najveće propuste, koji ga koštaju živaca, novca i željenog uspeha u postizanju boljeg položaja.

Dešava se da muškarci sa Marsom u ovnu, usled svoje nesposobnosti da ocene sebe kako treba, jer veruju da su u svemu najbolji, precene svoju snagu i sposobnosti, pa i da budu nestrpljivi te da baš zato i sami sebi stvore nevolje.

Problem nastaje kada su muškarci sa Marsom u ovnu, pre svega željni da u poslu stignu što pre do svoga cilja, i onda reaguju ishitreno i nepromišljeno, brzaju i greše, i sami sebi stvaraju sve i najveće prepreke i probleme, pre svega po pitanju kvaliteta onoga što rade.

Generalno je poznato da su muškarci sa Marsom u ovnu najčešće stava da su uvek u pravu i da oni sve i najbolje znaju, pa nije pametno da se sa njima ulazi u bilo kakav konflikt iu raspravu, jer to u njima izaziva bes i tada kažu i ono što ne misle, pa i ako se pokaju, već bude prekasno.

Muškarci sa Marsom u ovnu – zdravstveni aspekt

Po pitanju zdravlja, muškarci sa Marsom u ovnu su obično osetljivi na oboljenja digestivnih i reproduktivnih organa, kao i na oboljenja srca i krvnih sudova.

Nije retkost da muškarci sa Marsom u ovnu, obolevaju od nekih hroničnih respiratornih bolesti, kao i da imaju tegobe vezane za zglobove i kičmu, sa kojima se posebno u kasnijim mgodinama života dosta i muče.

Žene sa Marsom u ovnu – osnovne odlike i karakteristike životnih aspekata

Kada su u pitanju žene sa Marsom u ovnu, one su veoma samostalne i sposobne da se snađu u životu, i nikada ne zavise od partnera ili bilo koga drugog, jer su svesne da sve mogu same, mada nekada svoje mogućnosti znaju i da precene.

Po pitanju opšteg položaja planete Marsa u ženskom Zodijaku znaka ovna, on utiče svakako na ispoljavanje nekih onih karakteristika koje se tiču borbenosti i snage, ali isto tako donosi i jednu nepromišljenost i sklonost ka negativizmu i pesimizmu, kao i ka zavisti i čestom nezadovoljstvu u životu generalno.

Opšte karakteristike žena sa Marsom u ovnu

Žene sa Marsom u ovnu, stalno se suočavaju sa nekim preprekama i problemima, koje uspevaju da prevaziđu, jer su vrlo jake kao ličnosti, i ne žele da se žale i da traže pomoć od drugih, ali su isto tako vrlo člesto sebične i ne umeju da pokažu samilost i saosećajnost čak ni premna svojim najbližima.

Kada se radi o sklapanju prijateljstava i poznanstava, žene sa Marsom u ovnu stava su da je ipak pametno da se okruže ljudima od kojih mogu imati koristi, pa iako im to nije karakteristično ni za znak ni za samu vladajuću planetu, umeju da se ponašaju vrlo perfidno ili čak i snishodljivo, kako bi dobile ono što žele u životu.

Osobe ove astralne kombinacije, sklone su da se stalno svađaju i da pokazuju bes i nervozu, pa čak i kada nemaju realan razlog za nezadovoljstvo i kada nemaju neki problem, one nalaze način da ispolje sve svoje frustracije koje dugo potiskuju u sebi.

Žene sa Marsom u ovnu – ljubavni aspekt

Po pitanju ljubavi, žene sa Marsom u ovnu nisu preterano sklone da pokazuju emocije, i one se rano udaju i rađaju decu, ali kao majke nisu sasvim posvećene i partnere doživljavaju kao oslonac i podršku, ali ipak vole kada su u vezi sa muškarcima koji su inferiorniji, kako bi one uvek imale kontrolu.

U kasnijim godinama, žene sa Marsom u ovnu mogu da shvate da su im rani brak ili neka duga veza postali dosadni, te da se prepuste nekim tajnim vezama i avanturama, i da se ponašaju baš i sasvim atipično i pogrešno, te da pogaze svoja shvatanja moralnih kriterijuma i vrednosti.

Žene sa Marsom u ovnu, najčešće nemaju sreće kada je u pitanju odnos sa porodicom, te često i njihovi roditelji i partneri, imaju neke probleme i poroke, pa su one prinuđene da snose sav teret i odgovornost, tako da su preumorne i izgledaju mnogo starije nego što zaista jesu, jer su baš preko svojih leđa već od mladosti „preturile brojne brige i probleme“.

Žene sa Marsom u ovnu – poslovni aspekt

Po pitanju posla, žene sa Marsom u ovnu odlučne su i vrlo borbene, i rano pokušavaju da se osamostale i ne biraju način da uspeju, te rade i one poslove koji nisu iz njihove branše.

Odlično se snalaze kada su u pitanju profesije koje su vezane za finansije i ekonomiju, te vole novac i sigurnost, ali na žalost para nikada nemaju dovoljno i stalno pate zbog toga što ne mogu da sebi priušte lagodan život kakav priželjkuju.

Ono što je jedna od loših osobina za žene sa Marsom u ovnu, jeste da one umeju da budu vrlo zavidne i ljubomorne na sve tuđe uspehe i postignuća, pa se često dešava da ogovaraju osobe koje su im „trn u oku“, umesto da se potrude da i same postignu isto ili makar približno dobro, one imaju sklonost da se samosažaljevaju i teže da su uvek u centru pažnje.

Žene sa Marsom u ovnu – zdravstveni aspekt

Žene sa Marsom u ovnu najčešće pate od problema sa kičmom i velikim zglobovima, imaju i oboljenja reproduktivnih organa, a u mladosti često imaju i infektivna i zapaljenska oboljenja čula sluha.

Sponzorisano:

loading...
Loading...