Muškarac devica – karakteristike, kad se zaljubi, u ljubavi, kakve žene voli

Horoskopskom znaku Devica (Virgo), koji predstavlja šesti znak zodijaka, pripadaju osobe muškog ili ženskog pola koje su rođene u razdoblju od 23. avgusta do 22. septembra.

Astrološki znak device, zajedno sa znacima jarca i bika pripada elementu „zemlje“, dok je vladajuća planeta u šestoj astrološkoj kući kojoj pripada devica vrlo „hladni“ i „strogi“ Merkur.

Srećan broj za osobe koje su rođene u znaku device: 6

Srećan dan za osobe koje su rođene u znaku device: sreda

Dragi kamen ili kristal znaka device: žad; platina; sardoniks; ćilibar; topaz

Omiljena boja osoba koje su rođene u znaku device: plava; bela; teget; siva; „staro zlato“

Element znaka device: Zemlja

Vladajuća planeta horoskopskog znaka device: Merkur

Omiljena životinja za osobe koje su rođene u znaku device: pas; kornjača; konj

Omiljena hrana za osobe koje su rođene u znaku device: meso, sir; krompir

Omiljeno piće osoba rođenih u znaku device: džin – tonik; voćni koktel

Muškarac devica – opšte osobine 

Muške osobe koje pripadaju horoskopskom znaku device, veoma su proračunate, „hladne“ i analitički nastrojene, a zbog njihove karakterne ciničnosti i sitničavosti u međuljudskim odnosima, nisu naročito „omiljeni“ u društvu niti poželjni za bliske prijatelje.

Muški predstavnici ovog astrološkog znaka su veoma skloni autodestruktivnom ponašanju, negativizmu u razmišljanju, pesimističnom pogledu na život i samosažaljevanju, depresiji i melanholiji, pa su veoma „teški“ kao poslovni, emotivni ili bračni partneri.

U svom opohođenju prema drugim ljudima muškarac devica je najčešće vrlo „blag“ i neusiljen, pa čak i ljubazan, ali uvek ima potrebu da tuđe postupke ili ponašanje iskritikuje, analizira i preterano „drsko“ komentariše, što mu se vrlo često uzima za „zlo“ jer u suštini nema nikakvo pravo da nameće svoja mišljenja, ideje ili svoju volju bilo kome.

Sam po sebi muški predstavnik ovog znaka je pod dejstvom planete Merkur vrlo tajnovit i zatvoren, nije sklon da otvoreno ispoljava svoje emocije ili strahove i vrlo često je u „dubini duše“ sklon konfliktima, unutrašnjim nemirima i pod stalnim je stresom i uvek je nervozan. 

Karakter i temperament muškaraca rođenih u znaku device 

Karakter muškarca u znaku device odlikuje se velikom neodlučnošću i sklonošću ka stalnom i ponavljanom odustajanju od ciljeva ili ideala, ali ne zbog neznanja ili manjka obrazovanja ili pak nedostatka inteligencije, već u najvećoj meri zbog straha od neuspeha ili osuđivanja okoline.

U svom delovanju na svakom životnom polju, muške device su veoma racionalne sve do nivoa sasvim preterane analize prostih činjenica, pa su sklone da budu ili veoma spore u shvatanjima i rešavanjima problema, ili pak da u svakom trenutku koriste logiku i bazične nauke kakve su matematika i fizika, koje im često nisu od pomoći i kojima samo dodatno „zakomplikuju“ svoj put ka uspehu.

Muškarac devica je veoma emotivan i romantičan, ali svoja duboka i iskrena osećanja nikada ne ispoljava, i uvek je sklon da pod „maskom“ surovog realiste i racionaliste prikrije svoju pravu prirodu iz straha od emotivnog neuspeha odnosno odbijanja.

Iako su po svojoj prirodi veliki materijalisti i ljubitelji luksuznog i lagodnog života, muškarci device su veoma „nesposobni“ da postave sebi jasne ciljeve i ideje kako da materijalna sredstva zarade.

U traženju finansijske sigurnosti, muškarci ovog horoskopskog znaka u stanju su da se bez imalo stida oslanjaju na svoje roditelje, prijatelje ili pak emotivne partnere.

Osobe rođene u znaku device nisu ni malo samokritične, i nikada nisu u stanju da vide svoje mane i nedostatke, već po pravilu sva svoja nezadovoljstva uvek prenose na ljude oko sebe, a kojima su uvek „spremni“ da se narugaju, da ih omalovažavaju ili pak da im sa nekim pravom i „sude“.

Vrline muškarca u znaku device – perfekcionizam; inteligentnost; urednost; logičnost; analitičnost; emotivnost; romantičnost; istraživački „duh“; lepi maniri, urednost; marljivost; taktičnost; velika sposobnost učenja i pamćenja; spretnost; skromnost; stidljivost; otmenost; kultura u ponašanju i govoru. 

Mane muškarca u znaku device – sitničavost; preterana kritičnost; sklonost ka odustajanju; sklonost ka pravljenju i ponavljanju istih grešaka; preterano detaljisanje; zatvorenost; snobizam; nepodnošenje kritika „na svoj račun“; zluradost; cinizam; oholost; sujetnost; pesimističnost; „negativizam“; depresivnost; nervoza, sklonost samosažaljevanju; odsustvo samokritičnosti; nepoverljivost; rezervisanost; melanholično raspoloženje; povučenost u sebe; hipohondrija; afektivnost. 

Muškarac u znaku device kada se zaljubi 

Po svojoj prirodi, muškarci rođeni u znaku device veoma su površni i lako zaljubljivi, dok od iskrenih veza i „dubokih“ emocija najčešće „beže“ zbog straha od ostavljanja ili odbijanja, kao i zbog urođene nesigurnosti i neodlučnosti.

Iako je u suštini veoma nežan i emotivan, muškarac u znaku device najčešće je i vrlo zatvoren i povučen, pa svoja osećanja ne ume da iskaže na pravi način, i bude odbijen od strane žena koje mu se dopadaju, ne jer nije dovoljno „zanimljiv“ i šarmantan, već jer partnerkama nije sasvim „jasan“ u namerama , nedovoljno jeodlučan i otvoren.

Muškarac u znaku device, u suštini nije idealista, pa tako u samu „definiciju“ ljubavi, kao ni u vernost i odanost ne veruje previše, te je često sklon da svoje emotivne partnerke olako prebvari ili da čak napust porodicu zbog toga što mu je neka žena poklonila „više pažnje“ i poverenja, nego njegova supruga sa kojom je u dugogodičnjem braku.

Kada nije nesrećno zaljubljen i očajan zbog „neuzvraćenih emocija“, muškarac u znaku device je po pravilu obuzet analizama i „proračunima“ kakva bi njegova idealna partnerka trebala da bude, a da pri tome nikako u obzir ne uzima svoje brojne nedostatke, već u „svojoj glavi“ sebe vidi kao najboljeg, najiskrenijeg, najpažljivijeg i najosećajnijeg muškarca kakav se samo može „poželeti“.

Kakve žene voli muškarac u znaku device – muškarac u znaku device po pravilu bira žene koje su mu potpuno neodgovarajuće, bilo po karakteru i temperamentu ili pak po svom društvenom ili materijalnom statusu, i kada bude surovo odbijen u svojim „udvaranjim“ i „izlivima pažnje i nežnosti“, okreće se površnim flertovima, neobaveznim avanturama i raskalašnom životu.

Sa druge strane, potencijalnim emotivnim partnerkama, muškarci u znaku device stalno su u stanju da pronalaze nove mane i nedostatke, pa čak i kada se neka ženska osoba za njih iskreno zainteresuje, zbog stalnih zlonamernih kritika, osuda ili podlih komentara bude ubrzo svesna da joj takav muškarac ne odgovara, i najčešće „beži glavom bez obzira“.

Žene koje su spremne da zanemare karakternu sitničavost i „hladnu“ spoljašnjost muških devica, vremenom će uspeti da prodru u njihovo srce, i biće dovoljno srećne da upoznaju pravu nežnost, emotivnost i brižnost muških predstavnika ovog znaka zodijaka.

U braku ili dužim vezama, muškarci u znaku device najčešće „nemaju sreće“, pa se po pravilu više puta razvode ili dugo godina ostanu neženje, jer su emotivne ili bračne partnerke retko sposobne da se „nose“ sa pesimizmom, depresivnošću i stalnom nadobudnom nervozom pripadnika ovog znaka zodijaka.

Iako muškarci u znaku device sebe najčešće predstavljaju kao velike emotivce i romantičare, nije retkost da se među muškarcima ovog znaka nađu i pravi „slabići“ koji sopstvena nezadovoljstva i pritajenu agresivnost prenose na svoje partnerke prema kojima nekada mogu biti i verbalno ali i fizički nasilni.

Žene koje su po zodijaku idealne partnerke za muškarca u znaku device su – ženske osobe koje su rođene u horoskopskom znaku jarca; bika ili riba, a takođe su dobre „kombinacije“ i emotivne partnerke rođene u zodijačkom znaku vage, raka ili device.

Sa druge strane, muškarci device nikako nisu „emotivno usaglašeni“ sa ženskim osobama koje su rođene u zodijačkom znaku blizanaca ili strelca, i sa njima po pravilu ne mogu ostvariti „dublje“ emotivne veze, iako su u žene koje su pripadnice ova dva znaka muškarci u horoskopskom znaku device najčešće beznadežno i strasno zaljubljeni. 

Muškarac u znaku device kao prijatelj 

U prijateljstvu su muškarci u znaku device najčešće vrlo predani, požrtvovani i neusiljeni, ali su takođe veoma komlikovani za razumevanje i druženje, jer su veoma zatvoreni pa im se sa hladne spoljašnjosti teško može „pročitati“ šta zaista misle ili kako se osećaju.

Iako se trude da prema svojim novim poznanicima budu ljubazni i iskreni, njihova urođena karakterna ciničnost i sitničavost, dovešće ih u situaciju da preterano analiziraju osobe sa kojima se druže, i da im upute otvorene kritike zbog nekih osobina kojima „nisu zadovoljni“.

Većina osoba koja se druži sa muškim devicama, teško podnosi njihovo „mešanje“ u lične odluke i ideje, kao i savetodavstvo i zluradost u komentarima na račun svoje ličnosti ili karaktera, pa veoma često naglo i „uvređeno“ prestaju da se druže sa muškarcima ovog horoskopskog znaka.

Ukoliko pak neko uspe da razume svu „teškoću“ prirode muških devica, njegovu snagu volje mogu na kraju „slomiti“ stalna jadikovanja, samosažaljenja, negativnost i nervoza, kao i „večiti“ pesimizam i depresivno raspoloženje muškaraca u ovom znaku zodijaka.

Kakav je muškarac u znaku device na poslu?

Na poslovnom aspektu, muškarac u znaku device odlikuje se preteranom sklonošću da raščlanjava i uprošćava činjenice i ideje, pa se u svojim „dubinskim“ analizama problema najčešće sasvim „pogubi“ i „zapetlja“, da na kraju ili odustane kako ne bi napravio greške, ili pak ubeđen u svoju „logičku“ stranu ličnosti, samouvereno brani sasvim pogrešan rezultat ili idejno rešenje.

Kada treba da se donese neka sasvim „jednostavna“ odluka, a koja je u interesu čitavog tima poslovnih saradnika , u želji da nikoga ne razočara ili izneveri muškarac devica kreće u prevelika dvoumljenja i oklevanja, i po pravilu na samom kraju uvek izabere onu pogrešnu opciju.

Sklonost da svemu pristupa previše kritički i „strogo matematički“, čini muškarca ovog znaka zodijaka apsolutno nikakvim potencijalom za vođu, a takođe i veoma lošim timskim „igračem“.

Muškarac devica je u stalnom strahu od grešaka i odbacivanja, uvek nervozan i rasejan, pesimističan i depresivan, pa nije retkost da svoj stres prenosi na svoje poslovne saradnike ili kolege, ili pak da se „usudi“ da svoj bes i ljutnju umesto na sebe preusmeri na svoje poslovno okruženje, i upravo iz tog razloga najčešće radi poslove koji ne zahtevaju ni timski „duh“ niti liderske kvalitete i sposobnost donošenja odluka. 

Osobe ovog znaka zodijaka, uvek su u „grču“ i na oprezu, uvek misle da im neko „radi iza leđa“, sklone su da se preispituju (iako im „teorijskog“ i „šturog“ znanja, kao i poznavanja činjenica retko nedostaje), jer nisu ni malo praktični i ne koriste se intuicijom i kreativnošću u rešavanju poslovnih problema ili pak u donošenju zaključaka i odluka.

Odnos muškarca rođenog u znaku device prema novcu – muškarac u znaku device, uprkos slabim rezultatima na poslovnom planu voli materijalne stvari i sigurnost koju novac donosi i obezbeđuje.

Na žalost, iako prema astrologiji muškarci u znaku device poseduju najveću sposobnost pamćenja i učenja, i spadaju u jedan od intelektualno najmoćnijih horoskopskih znakova, njihova velika karakterna nesigurnost, „retrogradni“ uticaj Merkura i nezainteresovanost za postizanje poslovnih uspeha, čine muškarce ovog znaka veoma „nesposobnim“ da samostalno dođu do cilja i da time sebi obezbede materijalna dobra.

Muškarci u znaku device, veoma su uspešni na poljima astronomije; fizike; matematike ili statistike, ali im takva zanimanja najčešće ne mogu doneti dovoljno novca, iako su u onome što ih zanima veoma uporni, vredni i marljivi radnici.

Kako je već u tekstu i navedeno, nije nikakva retkost da se do kasnih godina, muškarci device oslanjaju na finansijsku pomoć od strane svojih roditelja, braće ili sestara, ili da se pak potpuno svesno i sasvim beskrupulozno okrenu traženju „situiranih“ emotivnih partnera ili bliskih prijatelja, čiju će naivnost ili plemenitost iskoristiti da sebi obezbede lagodan i udoban život. 

Najbolja zanimanja za muškarca u znaku device su – istraživač; naučnik; fizičar; astronom; analitičar; lekar; hirurg; vojnik; poslovi iz oblasti birokratije; zanatlija; matematičar; profesor; nastavnik; pisac; filozof; diplomata; trgovac; kuvar; sekretar; činovnik; radnik u arhivi; fizički radnik; konobar; krojač; prevodilac; novinar; daktilograf. 

Muškarac u znaku device – zdravlje 

Muškarci rođeni u horoskopskom znaku device, pre svega su veoma lošeg mentalnog zdravlja, i skloni su da pate od psihogenih tegoba i čestih promena raspoloženja. Osobe ovog znaka zodijaka stalno su u strahu i strepnji, uvek su nervozne, anksiozne, depresivne ili pritajeno asresivne.

Upravo pobrojane osobine muškaraca u znaku device, čest su uzrok organskih bolesti koje imaju psihičku pozadinu, pa tako muškarci ovog znaka često pate od bolesti srca i povišenog krvnog pritiska; imaju tegobe sa sistemom za varenje (obično imaju čir na želucu ili dvanaestopalačnom crevu, odnosno takozvani „stres – ulkus“); pate od endokrinih poremećaja (česta su oboljenja štitne žlezde; endokrinog pankreasa); ili pak imaju sklonost ka preteranoj gojaznosti ili pak anoreksiji (usled psihogenih poremećaja koji utiču na apetit i na regulaciju telesne težine). 

Poznati muškarci rođeni u znaku device 

Neki od najpoznatijih muških predstavnika zodijačkog znaka device su :

Umetnost – Lav Nikolajevič Tolstoj (ruski književnik; pripadnik realizma kao pravca u pisanju); Sergej Aleksandrovič Jesenjin (ruski pesnik); Johan Volfgang fon Gete (nemački pesnik i pisac);

Horhe Luis Borhes (argentinski pisac); Paulo Koeljo (brazilski pisac); Lenard Bernštajn (dirigent); simo matavulj (pisac).

Javne ličnosti – Fredi Merkjuri (rok muzičar; pevač legendarne britanske grupe „Queen“); Majkl Džekson (pop pevač; poznatiji i kao „kralj popa“); Dejvid Koperfild (iluzionista; mađioničar); Šon Koneri (glumac); Ričard Gir (glumac); Hju Grant (glumac); Sergej Trifunović (glumac); Čarli Šin (glumac); Adam Sendler (glumac); Dejvid Arket (glumac); Nikola Kojo (glumac); Aleksandar Berček (glumac); Miki Rurk (glumac); Nebojša Glogovac (glumac); Džeremi Ajrons (glumac); Tomi Li Džouns (pevač i glumac; bivši muž Pamele Anderson); Džejms Kobern (glumac); Žan Mišel Žar (francuski muzičar); Eliot Guld (glumac); Hulio Iglesias (pevač); Liam Galager (britanski pevač); Mel Ferer (glumac); Geri Kol (glumac); Majkl Kiton (glumac); Vitorio Gasman (italijanski glumac); Kijanu Rivs (glumac); Sem Nil (glumac). 

Političari – Luj XIV (kralj Francuske; dinastija Burbon). 

Sportisti – Endi Rodik (teniser); Dejan Dejo Savićević (bivši fudbaler); Nikola Grbić (odbojkaš). 

Zaključak – kakve su osobe muškarci u znaku device?

Suštinski komplikovane i veoma introvertne ličnosti, muškarci u znaku device često od života dobijaju mnogo manje nego što zaista zaslužuju, jer su imali takvu „nesreću“ da im zvezde ne budu dovoljno „naklonjene“.

Iako su veoma „mračnog“ karaktera i „teškog“ stanja duha, skloni depresijama i unutrašnjim konfliktima, muškarci device su veoma plemenite i osetljive osobe koje nisu u stanju da se dovoljno „oslobode“ od stalnih strepnji i strahova, pa se povlače u sebe i rade i žive kao pravi „samotnjaci“, odbačeni od sveta i bliskih osoba.

Iako su često skloni da budu sitničavi, pa čak i zlobni i skloni cinizmu i podrugljivosti, muškarci rođeni u znaku device na taj način „leče“ sopstvene komplekse i nesigurnosti, dok u svojoj suštini nikome ne žele da nanesu zlo ili nepravdu.

Iako su veoma vredni i inteligentni, muškarci device su često neshvaćeni ili nedovoljno ohrabreni da se zauzmu za sebe, pa zbog nesposobnosti da donesu pravu odluku, ili pak zbog svoje sporosti u mišljenju, bivaju „grubo izopšteni“ iz poslovnog tima, i ostavljeni da rade poslove koji su na neki način „ispod“ njihovih intelektualnih mogućnosti i urođene marljivosti i analitičnosti.

U emotivnim odnosima muškarci ovog znaka su veoma željni pažnje i prave ljubavi, ali kao surovo realistične i racionalne osobe ne umeju da svoje skrivene emocije na pravi način iskažu, ili ih veoma često pretvaraju u unutrašnja nezadovoljstva koja kulminiraju afektivnim ispadima.

Za svoje zdravstveno stanje, muške device često i previše brinu pa nije retkost da „umisle“ neke nepostojeće tegobe kako bi sebi obezbedili „minut pažnje“, i često su protumačeni kao ličnosti sklone hipohondriji.

U vremenu užurbanosti i stalne težnje ka materijalnom uspehu i društvenom statusu, suviše stidljive i distancirane muške osobe koje su rođene uznaku device, ne uspevaju da se „izbore“ za sebe, i da svojoj okolini dokažu da nisu „loši“ niti „zli“ ljudi, već samo osobenjaci, neshvaćeni usamljenici i dobrodušni zanesenjaci koji ne umeju da se na pravi način pokažu i ostvare svoje snove.

Sponzorisano:

loading...
Loading...