Muškarac rak – karakteristike, kad se zaljubi, u ljubavi, kakve žene voli

Znak zodijaka koji pripada sazvežđu Rak (Cancer), obuhvata sve osobe koje datumom i mesecom svog rođenja pripadaju razdoblju između 22. juna i 23. jula.

Planeta koja je vladar osoba rođenih u znaku raka, i koja takođe veoma utiče na osobine i uvek po pravilu određuje karakter ovog kardinalnog znaka zodijaka je Mesec, a sa druge strane, osnovni element znaka raka je „voda“ (uz znak raka, „vodeni“ znaci su i ribe i škorpija).

Srećan broj za osobe koje su rođene u znaku raka: 4

Srećan dan za osobe koje su rođene u znaku raka: ponedeljak; petak

Dragi kamen ili kristal znaka raka: oniks; koral; biser

Omiljena boja osoba rođenih u znaku raka: srebrna; siva; bela; „morsko“ plava

Element znaka raka: Voda

Vladajuća planeta horoskopskog znaka rak: Mesec

Omiljena životinja za osobe koje su rođene u znaku raka: kraba; jastog; rak; cvrčak

Omiljena hrana za osobe koje su rođene u znaku raka: piletina; ćuretina; salate od svežeg povrća

Omiljeno piće osoba rođenih u znaku raka: kafa; čaj; voćni sok

Muškarac rak – opšte osobine

Prema astrološkim tumačenjima stručnjaka, osobe koje su rođene u zodijačkom kardinalnom znaku raka, veoma su specifične po svojim brojnim osobinama, i smatraju se znakom horoskopa koji je najteže definisati i upoznati u „pravom svetlu“.

Muškarci koji su rođeni u znaku raka, po svojoj prirodi su veoma stidljivi i zatvoreni, teško veruju drugim ljudima i veoma „škrto“ ispoljavaju svoja prava osećenja.

Za osobe ovog horoskopskog znaka, najveći kvaliteti su iskrenost, poverenje i odanost, i samo u takvim situacijama su spremni da se nekoj osobi iz svoje bliske okoline pokažu u svom sjaju ili pak vrloj lepoti svoje unutrašnjosti koju vešto skrivaju iz straha da ne budu povređeni ili izdati.

Jedna od karakteristika ovog znaka zodijaka, jeste prevelika emotivnost koju muški rakovi nikako nisu skloni da sakriju u svakodnevnim poslovnim i međuljudskom odnosima, pa tako veoma retko i slabo koriste racionalan pristup ili logiku u rešavanju problema ili postizanju ciljeva.

U svemu čime se bave, muškarci u znaku raka vode se emocijama i intuicijom, i smatraju da ako se nešto „radi“ čistog i otvorenog srca nema mogućnosti za greške i poraze, jer će čisti osećaj da ih uvek „odvede“ na pravi put.

Zbog svih prethodno pomenutih osobina, muškarac u znaku raka je voma senzibilna i tiha osoba, koja u slučaju da bude povređena ili izneverena nikako nije u stanju da bude osvetoljubiva, ohola ili zlonamerna, već će pre svega muški rak da se povuče u sebe i da gorko očajava ili da pati zbog svoje greške što je bezrezervno drugima ukazao poverenje i dao „celog sebe“.

Muškarac u znaku raka je u međuljudkim odnosima po pravilu veoma brižan, saosećajan i plemenit, voli da se svi oko njega osećaju dobro i da budu srećni, i uvek se trudi da svojim bliskim ljudima ugađa, da im pomaže i da ih razveseli ako su tužni.

Prema svojim prijateljima, emotivnim partnerima ili porodici, muški rak se ponaša previše zaštitnički, jer nije u stanju da podnese da neko ko je njemu drag pati ili bude povređen, pa daje sve od sebe da voljene i drage ljude u svakom smislu te reči poštedi životnih iznenađenja i bola.

Karakter i temperament muškaraca rođenih u znaku raka

Muškarac rođen u horoskopskom znaku raka je uvek prava „enigma“ jer je njegov karakter pun suprotnosti i iznenađenja, pa je sa jedne strane njegova stidljivost i skromnost vrlo čest potisnuta sklonošću da bude vrlo nezavisan, odlučan i ne tako retko sklon da bude veoma organizovan, i da se pokaže kao vrlo strog u svom poslu ili pak kao liderski nastrojena osoba.

Predstavnici ovog znaka zodijaka, nekada su veoma skloni druženjima i vrlo lakom sklapanju prijateljstava i uprkos tome što sebe nikada do kraja „ne otkrivaju“ drugima, njihova urođena osobina odanosti, poverenja i neskrivenih i poštenih namera, čine da su muški rakovi vrlo cenjeni i poželjni u svakom društvu.

Međutim, iako se ne može reći da su muškarci ovog znaka zodijaka sitničavi ili pak skloni da kritikuju svoje bliske osobe, oni su uvek spremni da se umešaju u svaku diskusiju ili da svojim prijateljima daju savete i da im upute blagonaklone sugestije, a koje često mogu da budu sasvim pogrešno protumačene kao nametljivost i ograničavanje tuđe slobode mišljenja, pa se prijatelji muških rakova ne tako retko uvrede ili naljute zbog toga što im neko „popuje“ i umeće im se u život.

Iako nekada deluju kao da su „puni“ samopouzdanja i vrlo samosvesni, muški rakovi na taj način u suštini pokušavaju da sakriju svoje duboko usađene nesigurnosti i strahove, koje im je veoma teško da prevaziđu jer su suštinski emotivci i vrlo su svesni kakav ih „surovi“ svet okružuje.

Muški rakovi su vrlo skloni promeni raspoloženja, mišljenja ili ponašanja, i to im se često uzima kao negativna karakterna osobina nesigurnosti, neodlučnosti i nedoslednosti, koja lako može da im „pokvari“ svaki vid međuljudskih odnosa u kojima pokušaju da se uklope sa drugim ljudima.

Iako su suštinski veoma tople i drage osobe, koje su pune emocija, plemenitosti i saosećajnosti, pomenute kontradiktornosti u karakteru čine muškarce u znaku raka veoma misterioznim i teško shvatljivim osobama, ali je suština svega da je ovom znaku zodijaka ključni faktor vreme i veliko strpljenje osoba iz njegovog okruženja, sve dok se muški rak u potpunosti ne „otvori“ i izađe iz „svog oklopa“, kada postaje sasvim druga osoba, koja je idealan drug i prijatelj, poslovni partner ili pak savršena emotivna srodna duša.

Vrline muškarca u znaku raka – skromnost; plemenitost; odlučnost; emotivnost; vernost; lojalnost; odanost; iskrenost; samosvesnost; samokritičnost; nezavisnost; intuitivnost; šarm; kreativnost; maštovitost; brižnost; humanost; osećajnost; odsustvo osvetoljubivosti ili oholosti; zagonetnost; duhovitost; komunikativnost; patriotizam; tradicionalizam; manirizam.

Mane muškarca u znaku raka – stidljivost; zatvorenost; depresivnost; kontradiktornost; česte promene raspoloženja ili ponašanja; sklonost da „umaraju“ druge osobe svojim nametanjem volje i ideala; sklonost da budu „zapovednički“ nastrojeni; ćudljivost; nesklad između reči i delovanja.

Muškarac u znaku raka kada se zaljubi

Muškarac u znaku raka je veoma osetljiv i stidljiv u pokazivanju svojih pravih osećanja, ali je i kao emotivana i romantična osoba uvek spreman da se „vodi“ srcem i da u odnose sa emotivnim partnerima retko uključuje racionalno razmišljanje ili da bilo šta planira i proračunava.

U svaku svoju emotivnu vezu, muškarac u znaku raka „ulazi“ veoma otvoreno i sa puno ljubavi koju je spreman da nesebično daje bez obzira da li mu je ona na pravi način uzvraćena ili ne.

Muški rakovi po svojoj prirodi nisu skloni avanturama ili prolaznim i površnim vezama, već kada se zaljube očekuju emotivnu vezu koja će da traje, i da učini i njih i njihove partnerke ispunjenim i veoma srećnim.

Iako se često trude da ostave utisak sigurnog i nezavisnog emotivnog partnera, koji je jak oslonac i veoma sposoban muškarac, osobe u znaku raka su u svojoj skrivenoj unutrašnjoj suštini uvek i bez izuzetka vrlo slabe i preterano osetljive osobe, koje se bore da prevaziđu nesigurnosti i krize „identiteta“ i da pokažu kako mogu da postanu bolji i kvalitetniji kako bi uvek bili bezrezervna podrška osobama do kojih im je stalo.

Kod muških rakova u ispoljavanju emocija postoji izvesna doza nedoslednosti između reči i dela, jer su osobe ovog znaka zodijaka po pravilu veoma spremne da budu vrlo odlučne u govoru i u obećanjima, ali kada reči treba da se realizuju, njihova dvoumljenja i skriveni strahovi često čine da se muški rak povuče u sebe i da postane „sasvim druga osoba“ od one koja je nešto obećala i koja je bila veoma komunikativna i direktna u stavovima, rečima i mišljenjima.

Kakve žene voli muškarac u znaku raka – muškarci u znaku raka, po pravilu traže emotivne partnerke koje su inteligentne i samosvesne ali ipak dovoljno osetljive i nežne, i koje su spremne na pravu i iskrenu ljubav ili pak na bračnu zajednicu i osnivanje „porodičnog gnezda“.

Kod ženskih osoba koje biraju za duže veze ili brak, muški rakovi nikako ne cene površnost, nevaspitanje ili bilo koji vid zlobnosti i oholosti, jer u svakoj ženi oni najpre sagledaju njenu unutrašnju lepotu i sposobnost da bude odana i verna supruga i dobra majka njihovoj deci.

Nekada se može desiti da muški rakovi veoma brzaju u svojim odabirima, pa da ih lako zavedu fizička atraktivnost ili velika sposobnost manipulativne ženske prirode, pa nije toliko retko da se zaljube u sasvim „pogrešne“ žene, koje nisu ustanju da ostave ili iznevere, jer su pravi džentlmeni i vrlo su plemeniti i emotivni, pa ne mogu da „podnesu“ činjenicu da su bilo kome uzrokovali bol ili patnju.

Međutim, porodica i dom su za muškarce u znaku raka utočište, najveća vrednost ali i „sveto mesto“, tako da ako odabrana životna saputnica nije dobra supruga ili majka, na kraju će biti „ostavljena“, i po pravilu će sam muškarac u znaku raka da preuzme na sebe odgovornost za svoju „kuću“ i za vaspitavanje svoje dece.

Žene koje su po zodijaku idealne partnerke za muškarca u znaku raka su – po pravilu su žene koje najviše „prijaju“ senzibilitetu muških rakova, one pripadnice kardinalnih „vodenih znakova“, dakle žene u horoskopskom znaku ribe; škorpije ili pak drugog raka.

Takođe, dobre emotivne odnose, kao i stabilnost u vezi ili bračnoj zajednici, muški predstavnici znaka raka obično mogu osvariti sa ženskim osobama koje su rođene kao kardinalni zodijački znak sa elementom „zemlje“, odnosno koje u horoskopu pripadaju sazvežđu bika, device i jarca.

Muškarcima u znaku raka ni u kom smislu za emotivne odnose nisu kompatibilne ženske osobe horoskopskog znaka blizanaca ili vodolije.

Muškarac u znaku raka kao prijatelj

Jedan od retkih znakova zodijaka koji je spreman da svoje prijatelje iskreno sasluša i da im pokaže saosećajnost ili podeli iskren savet, bez ikakve potrebe ili težnje da nešto očekuje za kontra uslugu, jeste muškarac u znaku raka.

Osobe ovog znaka zodijaka, uvek su do same svoje srži u bliskom prijateljstvu lojalne, brižne, humane i spremne da se odreknu „sebe“ kako bi pomogle dragim osobama i bile im podrška u nekim teškim trenucima.

Muški rak u prijateljstvu postaje potpuno otvorena i srdačna osoba, koja je spremna na druženje i iskrene pokušaje da svojim dragim osobama bude pravi oslonac i podrška, da ih sasluša, da ih često vrlo nesebično posavetuje, pomogne ili pak uteši i ohrabri.

U odnosima sa drugima, muški rak je često sklon da potpuno zaboravi i zanemari samog sebe, pa da se previše opusti i otvori ljudima koji to nekada i ne zaslužuju, i zbog toga se često dešava da ga druge osobe lako i beskrupulozno izigraju, iskoriste ili izmanipulišu.

Iako je u pomenutim situacijama, muškarac rođen u znaku raka veoma nesrećan i najčešće tužan i duboko povređen, nikada nije u stanju da postane zlopamtilo, da se ponaša kao cinična ili podla osoba i da se svojim prijateljima na bilo koji način revanšira ili sveti za učinjenu nepravdu i bol.

Kada bude izneveren ili kada se oseti izdato, muškarac u znaku raka je pre svega sklon da se lako udalji od osoba koje su ga povredile, i da se povuče i zatvori u sebe, što mu može doneti velike probleme u smislu nesposobnosti da kasnije ponovo stekne poverenje u druge ljude, i da u nekim ponovnim kontaktima i međuljudskom odnosima bude vrlo oprezan i skeptičan, čak do mere da se nikada više nikome iskreno ne „otvori“ i pokaže svu svoju dobrotu, brižnost i plemenitost koju suštinski poseduje.

Prema svim svojim prijateljima i porodici, muškarac rak se ponaša veoma protektivno, ali se ne može reći da je posesivan ili svojeglav, već je uvek spreman da na bilo koji način „štiti“ svakoga do koga mu je stalo.

Jedna od veoma velikih vrlina muškaraca u znaku raka jeste što kod svojih prijatelja ili poznanika kao pažljivi slušaoci i odani sagovornici, imaju sklonost da zapamte neke sitne detalje (kakvi su omiljeno cveće, omiljena hrana, rođendan, godišnjica braka, dan diplomiranja), a koje im u priči samo „ovlaš“ pomenu osobe koje su im bliske, pa da ih ne tako retko iznenade poklonima ili pak veoma iskrenim čestitkama i da sa njima proslave takav „važan“ datum.

U porodičnim odnosima,muški rakovi su veoma vezani za svoje roditelje, braću ili sestre, a kada formiraju svoju porodicu veoma su dobri kao očevi, koji su često skloni da veoma razmaze svoje potomke, i da im pruže svaku sitnicu koju požele ili zatraže.

Kakav je muškarac u znaku raka na poslu?

Iako se na prvi pogled ne bi mogao doneti takav zaključak, muške osobe u znaku raka su vrlo optimistične i „vedre“ osobe, koje svakom poslu pristupaju sa iskrenom željom da ga obave najbolje što mogu, ali da se pre svega vode emocijama i intuicijom, i da veruju da ih „sreća prati“ u svemu što rade, pa da na osnovu toga i očekuju dobre rezultate i postizanje ciljeva.

Muški rakovi su na poslovnom planu takođe vrlo organizovane i marljive osobe, koje uvek svoju neodlučnost ili dvoumljenje koje ih često usporava i obeshrabruje, uz pomoć doze kreativnosti i maštovitosti uspevaju da prevedu u prava idejna „remek – dela“ i da snagom volje prevaziđu sve poteškoće sa kojima se sretnu.

Mada se na osnovu karakternih osobina muških predstavnika rođenih u zodijačkom znaku raka, nikada ne bi moglo reći da su oni nezavisni i odlučni u poslovnom aspektu, upravo ovakve njihove osobine često „izađu“ na površinu, pa se muški rakovi ponašaju vrlo istrajno, samosvesno i poseduju izvanrednu sposobnost samokontrole pa teže da se nametnu kao vođe tima jer ne vole da budu podređeni ili da slušaju tuđe naredbe i da trpe autoritete.

Muški rakovi su osobe koje su duboko u sebi sklone da vole osećaj da „sve kontrolišu“, ali često teže i da svima pokažu da nisu slabići ili nesposobni da odrade zahtevne poslove ili pak da se suoče sa kakvim teškim izazovima i poslovnim poduhvatima.

Odnos muškarca rođenog u znaku raka prema novcu – muški rakovi nisu materijalisti, ali daleko od toga da ne vole novac i da nisu spremni da se pohvale „dobrom zaradom“ kao pravim merilom i rezultatom postignutog uspeha.

Iako muški predstavnici ovog znaka zodijaka nikako nisu sujetni, njima je potajno „drago“ što im novac može obezbediti nezavisnost, sposobnost da se pokažu u društvu ili pak da postanu osobe na „višem položaju“ u društvu.

Muški rakovi nisu rasipnici, pa iako novac obično uspevaju brže da zarade nego da ga potroše, više vole da svoja sredstva „pametno“ ulože u hartije od vrednosti ili nekretnine, nego li da ga „bace“ na skupa putovanja, provode, garderobu ili neke druge manje potrebne materijalne stvari.

Najbolja zanimanja za muškarca u znaku raka su – oblast umetnost ili kulture u širem smislu (gluma; slikarstvo; mediji; muzika); takođe nije retkost da su muški rakovi odlični u poslovima vaspitača; nastavnika; lekara; naučnika; istraživača; psihologa; arhitekte ili socijalnog radnika.

Muškarac u znaku raka – opšte zdravlje i najčešće zdravstvene tegobe

Za opšte zdravlje muškaraca rođenih u znaku raka, može se reći da je veoma promenljivo i krhko, pa su osobe ovog znaka zodijaka posebno sklone raznim akutnim upalnim procesima ili pak vrlo brojnim hroničnim oboljenjima.

Najosetljiviji organi i organski sistemi za muške rakove su respiratorni sistem (česte upale pluća; astma; akutni i hronični bronhitis); sistem organa za varenje (virusni enterokolitisi; čir na želucu); urinarni trakt (infekcije mokraćnih puteva); koštano – zglobni sistem (reumatska zapaljenja); kao i tegobe sa jetrom ižučnim putevima.

Poznati muškarci rođeni u znaku raka

Neki od najpoznatijih muških predstavnika koji su rođeni u horoskopskom znaku raka, a koji su uspeli da se izgrade i ostvare u različitim životnim i profesionalnim poljima su:

Oblast nauke – Nikola Tesla (naučnik i istraživač); Žan Pol Sartr (filozof).

Umetnost – Ernest Miler Hemingvej (američki pisac i novinar); Đorđo Armani (italijanski modni kreator); Pjer Karden (italijanski modni kreator); Đura Jakšić (pesnik); Ljubivoje Ršumović (pesnik); Marsel Prust (francuski pisac); Rembrant (holandski slikar); Peter Paul Rubens (barokni umetnik); Mark Šagal (jevrejski slikar); Herman Hese (nemački pisac).

Javne ličnosti – Ingmar Bergman (filmski režiser i scenarista); Džordž Majkl (pop pevač); Karlos Santana (muzičar i kompozitor); Harison Ford (glumac); Robin Vilijams (glumac); Silvester Stalone (glumac); Tom Kruz (glumac); Nikola Đuričko (glumac); Vlastimir Đuza Stoiljković (glumac); Tomi Motola (muzički producent i izdavač); Tom Henks (glumac); Robert Evans (filmski producent); Murilo Benisio (glumac); Januš Kaminski (poljski filmski fotograf); Jul Briner (glumac); Kristofer O Donel (glumac); Donald Saderlend (glumac); Entoni Edvards (glumac); Džon Kjuzak (glumac); Džim Keri (glumac); Vitorio De Sika (filmski reditelj).

Političari – Nelson Rolilala Mandela (bivši predsednik Južnoafričke Republike); Pablo Neruda (čileanski političar i senator; pisac i dobitnik Nobelove nagrade za kniževnost); Đuzepe Garibaldi (italijanski revolucionar); Henri VIII Tjudor (engleski kralj).

Sportisti – Majk Tajson (bokser).

Zaključak – kakve su osobe muškarci u znaku raka?

Osobe rođene u znaku raka su pune nejasnoća i kontradiktornosti, ali u svojoj suštini veoma plemenite, dobre i požrtvovane osobe koje svoje partnere i prijatelje pre svega duboko i vrlo iskreno poštuju i cene.

Iako veoma tajanstveni i zatvoreni, muškarci u znaku raka su veliki emotivci, dobrodušne osobe, pravi tradicionalisti, kao i veoma lepo vaspitani i kulturni ljudi, koji su uvek spremni da pokažu svu svoju nesebičnost i požrtvovanost u međuljudskim odnosima i na svim poljima života.

Sponzorisano:

loading...
Loading...