Muškarac strelac – karakteristike, kad se zaljubi, u ljubavi, kakve žene voli

Osobe koje su rođene u vremenskom razdoblju između 23. novembra i 21. decembra, pripadaju horoskopskom znaku koji je poznat kao Strelac (Saggitarius). Planeta koja vlada ovim „vatrenim“ znakom zodijaka je planeta Jupiter (koja se smatra jednom od najboljih astralnih vladara među planetama).

Srećan broj rođen za osobe u znaku strelca: 9

Srećan dan za osobe rođene u znaku strelca: četvrtak

Dragi kamen ili kristal zaštitnik osoba rođenih u znaku strelca: tirkiz; plavi safir; smaragd

Omiljena boja osoba rođenih u znaku strelca: ljubičasta; tamno plava; tirkizna; smeđa; bela

Element znaka strelca: Vatra

Vladajuća planeta znaka strelca: Jupiter

Omiljena životinja osoba rođenih u znaku strelca: mačka; pas; konj; slon

Omiljena hrana osoba rođenih u znaku strelca: egzotična kuhinja; neobične kombinacije namirnica

Omiljeno piće osoba rođenih u znaku strelca: vino; viski; vinjak

Muškarac u znaku strelca – opšte osobine

Muške osobe rođene u znaku strelca su vrlo iskrene, inteligentne i vredne na svim poljima života.

Kao ni ženski predstavnici znaka strelca, tako ni muškarci koji su rođeni u ovom znaku zodijaka ne vole licemerje, laži i neiskrenost.

Muški predstavnici ovog znaka su vrlo pravični i pošteni, pa se odlučno bore protiv svake vrste neljudskosti, prevara ili kleveta.

U suštini osoba rođenih u znaku strelca je i neskrivena želja za slobodom u razmišljanju i delanju, kao i velika doza bezbrižnosti, entuzijazma, duhovitosti i optimizma.

Muški strelac je vrlo otmen i šarmantan, tradicionalno vaspitan ali vrlo modernih shvatanja, obožava nove avanture, putovanja, sticanje iskustava i širokog znanja i obrazovanja.

Muškarci rođeni u znaku strelca su i kosmopolite, vrlo su velikodušni i brižni prema svojoj porodici, partnerkama i deci.

Muški predstavnici ovog horoskopskog znaka su veoma druželjubivi, vole puno da pričaju, imaju dosta poznanika i prijatelja, dobrodušni su, vrlo otvoreni i zabavni.

Karakter i temperament muškaraca rođenih u znaku strelca

Muškarce u znaku strelca odlikuju velika inteligentnost i mudrost, kao i zrelost u rezonovanju, koja često „nije u skladu sa njihovim godinama“, odnosno oni imaju sposobnost da jasno i precizno percipiraju stvari bez prethodno velikih i otrežnjujućih životnih iskustava i preživljenih nevolja.

U svojim nastupima, muški strelci svojoj okolini mogu da deluju kao nezreli ili lakomisleni, a pre svega zbog izrazite „vedrine duha“ kojom zrače, neizmerne ljubavi i poverenja u sve ljude, kao i zbog velikog entuzijazma i neumornosti u želji da život iskuse do „krajnjih granica“.

Muški predstavnici znaka strelca, nikako nisu diplomatični u svojim rečima i postupcima, pa tako zbog velike brzopletosti i nepromišljenosti, koja je upotpunjena surovom iskrenošću i otvorenošću, mogu da deluju ironično ili maliciozno u svojoj komunikaciji sa drugima.

Međutim, ono što je vrlo važno, jeste činjenica da muški strelac nikada ne bi nikoga namerno povredio ili uvredio, jer je po pravilu uvek pun ljubavi i poštovanja za sve osobe iz svog okruženja.

U svojim postupcima, muški strelac je vrlo često netaktičan i njegova karakterna nepretvornost i suštinska neiskvarenost, dovode ga u situacije da se često kaje kada nekoga nenamerno potceni ili ponizi nekom svojom izjavom ili postupkom.

Muškarci rođeni u znaku strelca su „večiti dečaci“ i nepopravljivi optimisti, koji na svet oko sebe uvek gledaju kao na mesto puno novih avantura, zabave i izazova.

U svakom životnom aspektu, muškarci ovog horoskopskog znaka vole uzbuđenja i izazove, adrenalin koji ih pokreće na rizik, i po prirodi nisu dosadni ili pak skloni da se osamljuju i u svakom mogućem trenutku pokazuju koliko su hrabri i spremni da se upuste u „koštac“ sa svim i svačim.

Cilj svakog muškog strelca je postizanje uspeha i materijalne nagrade, ali u svojim poslovnim poduhvatima, osobe ovog horoskopskog znaka mogu da budu vrlo netaktične pa čak i neodgovorne, naročito ako nešto ne shvate sa dovoljno ozbiljnosti.

Vrlo često, muškim predstavnicima ovog zodijačkog znaka, urođena bezbrižnost i doza sklonosti ka riziku, mogu da donesu više štete nego koristi, pa da ih okolina a posebno poslovno okruženje dosta lako i vrlo pogrešno protumači kao neozbiljne ili nezainteresovane.

Muški predstavnici znaka strelca, veoma su samostalni i sposobni, u jelu i piću su veliki hedonisti, s u društvu su vrlo galantni čak do jedne doze rasipništva. Iz pomenutih razloga, muškarce rođene u ovom znaku, bliža okolina i bliski prijatelji, mogu da shvate kao hvalisavce, egocentrike i egoiste.

Vrline muškaraca rođenih u znaku strelca – otvorenost; iskrenost; poštenje; entuzijazam; hrabrost; požrtvovanost; duhovitost; bezbrižnost; vernost; poverenje prema drugima; inteligentnost; nezavisnost; neustrašivost; avanturizam; hedonizam; logičnost u razmišljanju i delovanju; neiskvarenost; odsustvo licemernosti i neiskrenosti; samostalnost; upornost; optimizam; organizovanost u postizanju ciljeva; ambicioznost; tolerantnost; čovekoljubivost; saosećajnost; odanost; sigurnost u sebe; energičnost.

Mane muškaraca rođenih u znaku strelca – uobraženost; nestalnost i razvodnjavanje planova i ideja; brzopletost u rečima; hvalisavost; sujetnost; egocentričnost; nepoverljivost; „buntovnički duh“; nesposobnost da podnesu autoritet i naredbe; netaktičnost; sklonost ka ponavljanju istih grešaka, sklonost ka nepotrebnom riziku u poslu ili međuljudskim odnosima; lakomislenost; nesposobnost održavanja i ispunjenja obećanja; nedisciplinovanost; tromost u smislu brzog trošenja energije na nepotrebne stvari; nezrelost.

Muškarac u znaku strelca kada se zaljubi

Urođena osobina nezavisnosti kod muških strelaca, ispoljava se i na aspektu emocija i ljubavi, pa im je u svakoj vrsti emotivnog odnosa najbitnija i najdragocenija sloboda i nikako nisu spremni da podnesu partnere koji će im nametati svoju volju, ideje ili mišljenja.

Jedna od osobina koje muški strelci vrlo poštuju i cene, jeste i odanost i bezuslovna vernost koju partnerkama i daju ali je očekuju za uzvrat u istoj meri.

Osobe ovog znaka zodijaka, po pravilu svoje partnerke lako osvajaju šarmom i duhovitošću, iako im ne manjka ni atraktivnosti u spoljašnjem izgledu, kao ni lepih manira i otmenosti u ponašanju.

Muški strelac u horoskopu po pravilu nije sklon avanturama, ali voli flert i njegova otvorenost i šarm vrlo često navode pripadnice suprotnog pola da pomisle da su muškarci ovog znaka u njih zaljubljeni, dok oni sami u suštini u njima vide samo drugarice prema kojima su ljubazni, duhoviti i kojima su prosto zanimljivi.

Muški strelac u potrazi za idealnom ženom, vrlo često može da napravi greške, jer voli žene koje su mu često sušta suprotnost i koje su mu iz bilo kog razloga nedostižne.

Kakve žene voli muškarac u znaku strelca

Žene koje su po mišljenju muškog strelca, njegove idealne „druge polovine“, pre svega su maštovite, intrigantne i zanimljive pripadnice suprotnog pola, koje strelac nikako ne uspeva da osvoji „na prvu loptu“.

Kada se zaljubi, muški strelac nije sposoban da bude objektivan, i veoma dugo ne uviđa mane žene sa kojom je u emotivnoj ili bračnoj vezi, već je sklon da je idealizuje i da smatra da ga u potpunosti upotpunjava i nadograđuje.

Žene koje osvajaju muške strelčeve, treba da budu vrlo taktične i da igraju na kartu neostižnosti i neuhvatljivosti, jer će jedino na taj način uspeti da održe pažnju osoba rođenih u ovom zodijačkom znaku.

Podrazumeva se da od svojih potencijalnih partnerki muški strelac očekuje bezuslovnu vernost i poštovanje, ali i dozu inteligencije i avanturističkog duha kome je i sam vrlo naklonjen.

Muškarci rođeni u ovom znaku zodijaka, nikako ne vole nezanimljive i dosadne žene, pa im takve vrlo lako i brzo postanu ili usputna avantura ili pak imaju tendenciju da od njih „pobegnu glavom bez obzira“.

Kod žena, muški strelac ceni vedrinu duha, intigantnost, nesputanost ali i fizičku lepotu, na koju najčešće prvo „pada“ dok svoju emotivnu partnerku bliže i bolje ne upozna.

Osobine koje muškarce u znaku strelca odmah odbijaju od pripadnica suprotnog pola su arogantnost; lažljivost; „bogata“ istorija u vezama ili prolaznim avanturama; neurednost; licemerje, sklonost ka tračarenju, nevernost i oholost.

Žene koje su po zodijaku idealne partnerke za muškarce rođene u znaku strelca su – ženske osobe rođene u horoskopskom znaku raka; riba i škorpije, kao i osobe koje su u horoskopu znak ovna ili lava.

Muškarac rođen u znaku strelca kao prijatelj

Muškarci rođeni u znaku strelca, vrlo su otvoreni i iskreni kao prijatelji, i spremni su uvek i bez presedana na apsolutnu odanost i vernost osobama sa kojima imaju blizak prijateljski odnos.

Muški strelac je nekada vrlo iskren i otvoren u nameri da svoje prijatelje posavetuje od srca i da im na taj način u određenom životnom aspektu i pomogne, međutim nije retkost da zbog preterane „brbljivosti“, a ne tako retko i stava da je on taj koji je „ipak u pravu, i koji bolje zna“, sebi bliske osobe bez ikakve zle namere duboko povredi, i tako učini da se one osećaju samo „još gore“.

Muškarci ovog horoskopskog znaka, vole da im se priznaju zasluge i postignuti rezultati, pa od svojih prijatelje nekada potajno očekuju da im se dive i da ih hvale, kao i da budu otvoreno ponosni što „baš njega“ imaju za prijatelja.

Kao vrlo društven i komunikativan zodijački znak, muški strelac obožava one osobe sa kojima deli slična interesovanja, i uvek je spreman da sa njima ode na neko novo putovanje, isproba neku novu nekonvencionalnu hranu ili da izađe u neki „ludi noćni provod“.

Muški strelac je jedan od onih znakova zodijaka, koji nije sklon da poveruje u muško-ženska iskrena prijateljstva, iako među svojim brojnim poznanicima ili pak bliskim osobama, ima puno drugarica i prijateljica sa kojima se nikada ne bi upustio u emotivnu vezu, jer su mu ženske osobe po pravilu potpuno nezanimljive kada ih sasvim dobro upozna.

Kakav je muškarac rođen u znaku strelca na poslu

Na poslovnom polju, muški strelac je vrlo ambiciozan i uporan, ali je vrlo često sklon da zbog svoje želje za rizikovanjem ili brzinom u rešavanju problema kako bi dostigao željeni cilj, napravi propuste i greške, i što je još gore vrlo često ume da ih iznova i iznova ponavlja.

Muški strelac je vrlo praktičan u poslu, i vođen inteligencijom i logičkim razmišljanjem uvek uspeva da dođe do savršenog rešenja ili plana, ali ga nikada dovoljno dobro ne razloži niti analizira, a što ga često dovodi u situaciju da traži novo rešenje.

Muški strelac je zbog svoje staloženosti i surove profesionalnosti idealan za lidersku poziciju, ali kako je veoma sklon da bude strog i iskren prema saradnicima, kao i da ima težnju da potcenjuje svaku predloženu ideju kao nedovoljno dobru, nije najčešće omiljen ni kao šef niti kao poslovni partner u timu.

Odnos muškarca rođenog u znaku strelca prema novcu – muški strelac je svestan svog materijalnog statusa i uspeha, ali ga ne koristi kako bi se hvalisao ili time ponizio svoje prijatelje ili saradnike.

Međutim, muški predstavnik ovog znaka zodijaka, može da pokaže sklonost ka veoma rasipničkom ponašanju, pa sebe često dovede u situaciju da potroši više novca nego što uspeva da zaradi.

Jedna doza neodgovornosti ovog muškog predstavnika horoskopa, dovodi ga u situaciju da se vrlo često zadužuje kod prijatelja ili poznanika, a da pozajmljeni novac ne vraća u dogovorenom roku, pa tako lako može da ostane bez bliskih osoba, ukoliko ne uspe da uspostavi samokontrolu.

Neki muškarci rođeni u znaku strelca, skloni su poročnom životu i bolestima zavisnosti, a pre svega vrlo često se dešava da budu strastveni kockari, koji ne uviđaju da maju problem zbog čega samo dublje „tonu u ponor“.

Najbolja zanimanja za muškarce rođene u znaku strelca su – sfera umetnosti (gluma; vajarstvo; slikarstvo; muzika); sfera kulture u širem smislu (voditelj; novinar; pisac; fotografija); polje nauke (hemičari;matematičari; fizičari; istraživači); sfera humanističkih nauka (doktor; advokat; socijalni radnik); ali i ostale profesije kakve su – turistički vodič, volonter, bankar, sveštenik, sportista.

Muškarac u znaku strelca – opšte zdravlje i najčešće zdravstvene tegobe

Kao i kod ženskih predstavnica istog zodijačkog znaka, opšte zdravstveno stanje muškarca rođenog u sazvežđu strelca je veoma solidno, jer se oni bave sportom i vode računa o ishrani (mada su neki predstavnici znaka, vrlo često skloni da preteruju u jelu i piću.

U mlađem životnom dobu, muški strelac je sklon povredama kostiju ili zglobova (pre svega kao posledica aktivnog bavljenja sportom), dok su u starijim godinama česte reumatske zapaljenske bolesti, kao i degenerativne promene koštano-zglobnog sistema.

Muškarci rođeni u znaku strelca, skloni su da često obolevaju od poremećaja endokrinih žlezda, kao i od šećerne bolesti, gojaznosti, arteroskleroze i hipertenzije.

Međutim, iako su muški strelčevi tokom većeg dela svog života pod stresom zbog posla i težnje ka stalnom usavršavanju i napredovanju, vrlo je zanimljiva činjenica da oni retko imaju psihičke tegobe (u smislu nervoze, depresije, problema sa spavanjem ili pak čestih promena raspoloženja), kao i da skoro nikada nisu skloni nastanku senilne demencije ili Alchajmerove bolesti.

Poznati muškarci rođeni u znaku strelca

Neki od najpoznatijih velikana iz svih životnih i profesionalnih oblasti, rođeni su upravo u horoskopskom znaku strelca, a samo neke od najvećih istorijskih ličnosti ili pak naših savremenika koji pripadaju ovom znaku zodijaka su:

Nauka – Anders Celzijus (švedski astronom; izumitelj Celzijusove skale za merenje temperature); Džon Ambrozije Fleming (fizičar; elektroinženjer); Fridrih Engels (nemački filozof i sociolog).

Umetnost – Ludvig van Betoven (kompozitor); Frenk Sinatra (pevač); Hektor Berlioz (francuski kompozitor); Mark Tven (pisac); Anri de Tuluz Lotrek (francusk slikar); Đakomo Pučini (kompozitor); Anton Rubinštajn (pijanista); Manuel de Sika; Vilijem Blejk (pisac i slikar); Aleksandar Šandorov (pijanista); Edvard Munk (slikar ekspresionista); Jovan Jovanovć Zmaj (pesnik); Stevan Sremac (pisac); Jakov Ignjatović (pisac); Benedikto Spinoza (filozof); Gistav Flober (francuski književnik); Kristijan Johan Hajnrih Hajne (nemački pesnik); Aleksandar Solženjicin (ruski pisac i istoričar umetnosti).

Javne ličnosti – Stiven Spilberg (reditelj); Bred Pit (glumac); Volt Dizni (producent; režiser; osnivač industrije animiranog filma); Džej Zi (hip-hop muzičar); Džimi Hendriks (poznati muzičar; gitarista); Brus Li (glumac; karate majstor); Džon Malkovič (glumac); Ben Stiler (glumac); Aleksandar Tijanić (novinar); Đani Versaće (modni kreator); Pablo Eskobar (vođa narko kartela u Kolumbiji); Kenet Brana (glumac); Džef Bridžis (glumac); Vensan Kasel (glumac); Bendžamin Bret (glumac).

Politika – Vinston Čerčil (britanski političar); Jozef Staljin (predsednik SSSR-a); Francisko Franko (španski diktator); Neron (rimski car koji je spalio Rim); Franc Ferdinand (austrijski vojvoda, koji je ubijen u atentatu od strane Gavrila Principa); Mlađan Dinkić (srpski političar); Aleksandar I Karađorđević (kralj); Džon Kenedi Jr (sin američkog predsednika Džona Kenedija, koji je ubijen u atentatu).

Sport – Vladimir Vanja Grbić (odbojkaš); Džo Di Mađo (igrač bejzbola); Havijer Saviola (fudbaler).

Zaključak – kakve su osobe muškarci rođeni u znaku strelca?

Muškarci u znaku strelca su iz svega što je u tekstu navedeno, skoro pa savršeni predstavnici horoskopa za prijatelje, poslovne partnere ili za vezu i bračni život.

Iako su u zavisnosti od kombinacije sa određenim podznakom,kao i od toga koja se planeta u određenom vremenskom intervalu nalazi u nekoj od 12 astroloških kuća, muški strelci skloni da ispolje i neke negativne osobine, u većini slučajeva su pod vladavinom planete Jupiter, koja im donosi pomenute vrline u temperamentu i karakteru.

Strelci su osobe koje su oličenje slobode i uživanja u malim životnim vrednostima, dok im vrlo često suprotnost karaktera donosi dozu nezadovoljstva postignutim, kada se povlače u sebe i bivaju veoma nesrećni i potišteni.

Muškarci ovog znaka zodijaka, ne boje se da pokažu svoju nežniju stranu ličnosti, pravo su oličenje kavaljera, vernosti, pravih porodičnih vrednosti i stabilnosti u svakom smislu te reči.

Muški predstavnici horoskopa rođeni u znaku strelca su puni poštovanja, vrlo inteligentni i široko obrazovani, ali takođe i veoma komunikativni, pa nikada nisu sami već oko sebe imaju širok krug prijatelja i poznanika.

Znak strelca, iz svih pomenutih razloga, predstavlja karakterno jedan od najboljih znakova zodijaka, i predstavljaju Jupiterov vatreni znak sreće, poštenja, plemenitosti, ljudskosti, u nekim astrološkim tumačenjima znak strelca se zbog svega navedenog naziva još i „kraljevski znak“.

Sponzorisano:

loading...
Loading...