Muškarac vaga – karakteristike, kad se zaljubi, u ljubavi, kakve žene voli

Horoskopski znak Vaga (Libra), obuhvata osobe muškog i ženskog pola koje su rođene u vremenskom periodu između 23. septembra i 22. oktobra. Vaga pripada grupi vazdušnih elemenata u zodijaku, a njena vladajuća planeta je Venera.

Srećan broj za osobe rođene u horoskopskom znaku vage: 2; 7

Srećan dan za osobe rođene u znaku vage: petak

Dragi kamen ili kristal zaštitnik osoba rođenih u znaku vage: safir; opal; ahat

Omiljena boja osoba rođenih u znaku vage: pink, plava; bledo ružičasta; tirkizna

Element znaka vage: Vazduh

Vladajuća planeta znaka vage: Venera

Omiljena životinja osoba rođenih u znaku vage: pas; iguana; vodozemci

Omiljena hrana osoba rođenih u znaku vage: vegetarijanska hrana; sveže voće i povrće

Omiljeno piće osoba rođenih u znaku vage: voćni likeri

Muškarac u horoskopskom znaku vage – opšte osobine

Muške osobe rođene u znaku vage, odlikuje izražena osobina čovekoljublja i društvenosti, kao i velika komunikativnost i otvorenost u međuljudskim odnosima.

Planeta koja je vladalac osoba u znaku vage, Venera, poznata je po svom uticaju na „blagost“ i miroljubivost osoba rođenih u ovom znaku zodijaka.

Međutim, vrlo se često dešava da muške osobe u horoskopskom znaku vage, budu „dvolične“, tačnije da u sebi poseduju vrlo kompleksnu prirodu sklonu unutrašnjim sukobima sa samim sobom.

Naime, vage su sklone da vrlo lako i suviše izraženo menjaju svoje raspoloženje, kao i da sa jedne strane budu vrlo osećajne, dok sa drugog aspekta mogu biti veoma „oštre“ ili čak sarkastične i zlobne prema osobama iz svog okruženja.

Upravo iz pomenutih razloga, muškarci u zodijačkom znaku vage, nekada teško definišu i same sebe, a njihovoj okolini je veoma teško da njihove promene ponašanja pravilno rastumače i prihvate.

Muške vage su sa jedne strane i veliki individualisti, i uprkos tome što imaju veliki broj prijatelja nije retkost da teže da sačuvaju svoju slobodu i da se osame i povuku u svoje misli.

Karakter i temperament muškaraca rođenih u znaku vage

Muške osobe koje su rođene u horoskopskom znaku vage, odlikuje velika doza inteligencije i logičnosti u razmišljanju i rešavanju problema, ali sa druge strane osobe ovog znaka zodijaka su nekada vrlo naivne i povodljive, pa slušaju i prihvataju savete drugih iako i same uviđaju da isti nisu iskreni i dobronamerni.

Jedna od lošijih karakternih osobina muškaraca u znaku vage jeste i sporost i neodlučnost u realizaciji ideja i planova, iako su po svojoj osnovnoj prirodi osobe ovog znaka vrlo predane i požrtvovane kada su u pitanju svi životni aspekti i polja.

Za muškarce vage se ne može reći da su naivne osobe, ali njihovo poštenje i vera u druge ljude vrlo često mogu da ih dovedu u situaciju da se preispituju i da vrlo lako odustanu od svojih uverenja, pa i da „slepo“ prate druge i da „nemaju svoje Ja“.

Muškarci vage nisu temperamentni ili buntovnici po prirodi, već su naprotiv karakterno stabilne i veoma povučene osobe, koje neće uskratiti podršku i odanost nikome kome je ona potrebna.

Vrline muškaraca rođenih u znaku vage – čovekoljublje; ljubaznost; odanost; poverenje u ljude; poštenje; logičnost u razmišljanju i delovanju; iskrenost; inteligentnost; pažljivost; osećajnost; šarmantnost; otmenost; odmerenost u rečima i postupcima; zaraznost u ljubavi prema životu i ljudima; razdraganost duha; emotivnost; racionalnost; romantičnost; nežnost prema prijateljima i emotivnim partnerima; vernost; istrajnost u namerama i poduhvatima bilo koje vrste; miroljubivost; senzibilnost; nenametljivost; pravdoljubivost; taktičnost; umiljatost; ljupkost; lepota duha; dobronamernost; odsustvo bilo kakvog tipa agresivnosti ili pak neke sklonosti ka fizičkim sukobima; odmerenost u ponašanju i postupcima.

Mane muškaraca rođenih u znaku vage – sklonost ka čestim promenama raspoloženja i ponašanja; preosetljivost; sitničavost; sporost u razmišljanju i delovanju,; rasejanost; ciničnost; osvetoljubivost; sarkastičnost; sklonost unutrašnjim sukobima; sklonost ka depresivnom raspoloženju; „krutost“ u ispoljavanju emocija; suzdržanost i zatvorenost; površnost u svakom životnom aspektu; zajedljivost; neodlučnost; nestalnost; dekoncentrisanost; bezvoljnost u odlučivanju i reagovanju; tromost i velika neaktivost; nervoza; grubost; subjektivnost u reagovanju i odlučivanju; dvoličnost; hipohondrija; sklonost ka samosažaljevanju; nepristupačnost; stidljivost i povučenost u sebe; nepoverljivost; naivnost; ćudljivost; sklonost da smatra da je „uvek u pravu“; uvredljivost; sujetnost.

Muškarac u znaku vage kada se zaljubi

Muškarci rođeni u znaku vage, vrlo su fizički atraktivni, a kako su i sami toga svesni, jako vode računa o svojoj spoljašnjosti, redovno vežbaju, ali i prate modu i uvek su besprekorno uglađeni i doterani.

Nije retkost da su ovi muškarci velike kosmopolite ali i metroseksualci, odnosno da u skoro istoj meri vole kvalitetne kozmetičke proizvode i parfeme, kao i pripadnice suprotnog pola; zato i ne treba da bude nikakvo iznenađenje, ukoliko muškarcu u znaku vage bude trebalo više vremena da se spremi za sastanak nego njegovoj potencijalnoj emotivnoj partnerki.

Međutim, pored dopadljive spoljašnjosti, muškarci u znaku vage su i vrlo šarmantni i elokventni, sa otmenim i gospodskim stavom i držanjem, kao i sa izrazito lepim manirima kojima odaju sliku pravog i savršenog gospodina.

Muške vage su u suštini idealisti, koji ljubav posmatraju kao nešto uzvišeno i nedodirljivo, i često se dešava da se više zaljube u sam pojam ljubavi nego u ženu sa kojom su u emotivnoj ili bračnoj zajednici.

Za muškarce ovog horoskopskog znaka, može se reći da su u ljubavi sa jedne strane dosta probirljivi, dok se nekada dešava sasvim suprotno – da se u partnerku zaljube na prvi pogled i da je od samog početka idealizuju, smatraju savršenom, neponovljivom, jedinstvenom i uzvišenom u svakom smislu.

Upravo iz pomenutih razloga, nije retkost da se muškarci vage, koji su i po prirodi vrlo nestalnog karaktera, lako i brzo „ohlade“ od svojih partnerki, jer im neprestano traže mane i slabosti, i istog onog trenutka kada se njihovi ideali počnu rušiti, oni će vrlo lako krenuti dalje, i otići će bez osvrtanja za sobom, bilo da je reč o dugogodišnjim vezama ili čak o bračnoj zajednici.

Muškarac u znaku vage je vrlo odan i prava je podrška za svoje emotivne partnerke, ali isto to od njih očekuje za uzvrat, nije retkost da muški predstavnici ovog horoskopskog znaka, očekuju da im partnerka uvek bude „pri ruci“ i da im pomogne da donesu važnu odluku, da reše neki problem ili da ih pak neguje ili im „podigne raspoloženje“ kada su tužni, bolesni ili depresivno raspoloženi.

Dakle, može se slobodno reći da su muškarci vage u ljubavi vrlo razmaženi kao partneri, i da im je bez izuzetka, uvek potreban neko da im pruži i stabilnost ali i utehu, jer se vrlo često ponašaju detinjasto i kao emotivni partneri mogu da budu vrlo „teškog“ temperamenta.

Kakve žene voli muškarac u znaku vage?

Žena koja će da osvoji muškarca u znaku vage, treba da bude vrlo svesna sebe, stabilna kao ličnost i odlučna u svojoj nameri da se upusti u romansu sa jednim od emotivno najzahtevnijih znakova u zodijaku.

Muškarcima u znaku vage je vrlo bitno da njihove potencijalne partnerke budu fizički atraktivne i uvek doterane, kao i da plene harizmom i otmenošću i ljupkošću.

Može se slobodno reći, da su muškarci ovog zodijačkog znaka vrlo probirljivi kada je u pitanju izbor „idealne žene“, ali i da su skloni da u slučaju da emotivni odnos ne uspe, budu velike kukavice i da se povuku bez ikakvog argumenta ili objašnjenja.

Žene koje se zaljube u muške predstavnike zodijačkog znaka vage, treba da budu spremne da izdrže stalna preispitivanja, jadikovanja i samosažaljevanja svojih partnera; osobe ženskog pola koje se upuste u vezu sa muškim vagama, moraju biti samosvesne i vrlo odlučne jer će njihov partner od njih uvek očekivati pravi savet ili odluku u slučaju da sam ne može da „prevagne“ na pravu stranu.

Žene koje bira muškarac u znaku vage, nikada nisu proste (bilo u ponašanju bilo u govoru), jer muški predstavnici ovog znaka nisu tolerantni ni na kakvu vrstu vulgarnosti, primitivizma ili aljkavosti.

Žena koja će privući muškarca u znaku vage je prava dama, puna lepih manira ali nikako otvoreno arogantna i sujetna, već osoba koja zna šta hoće ali svoje ciljeve ostvaruje postupno i pažljivo.

Vernost u emotivnoj zajednici za muškarca vagu je stvar principa, i on neveru nije sklon da oprosti, dok je nekada sklon da je sam počini (posebno ukoliko se njegova partnerka/supruga, previše opusti, i počne da muškarca vagu „uzima zdravo za gotovo“).

Upravo u trenutku kada neka žena pomisli da je muškarac vaga samo njen, i zbog toga prestane da se oko njega trudi ili pak zapusti svoj fizički izgled, ili postane neuredna po pitanju brige o porodici ili zajedničkom domu, biće iznenada ostavljena sasvim sama sa izneverenim svim svojim očekivanjima.

Žene koje su po zodijaku idealne partnerke za muškarce rođene u znaku vage su – ženske osobe rođene u horoskopskom znaku strelca; lava; ovna, kao i pripadnice zodijačkog znaka vodolije i blizanaca.

Muškarci u znaku vage, nikako se ne slažu sa ženama koje su u horoskopu znak jarca ili raka.

Muškarac rođen u znaku vage kao prijatelj

Kako je već u prethodnom delu teksta i navedeno, muškarci rođeni u znaku vage su zbog svoje otvorenosti, komunikativnosti i velike druželjubivosti, uvek okruženi velikim brojem prijatelja i poznanika.

Za muške vage se može slobodno reći da su vrlo odani i pažljivi u prijateljskim odnosima, kao i da su uvek spremni da pruže podršku i da bezrezervno pomognu kada se to od njih čak i ne očekuje.

U međuljudskim odnosima, vage se odlikuju izuzetnom sposobnošću da lako i brzo sklope nova prijateljstva i poznanstva, jer su po svom karakteru uvek vedri, zabavni, duhoviti i puni entuzijazma.

Muškarci vage vole da provode svoje vreme sa prijateljima i porodicom, ali im je zbog specifičnosti prirode ovog znaka zodijaka, nekada potrebno da se osame i da se na neki način od svoje okoline izoluju i odvoje, što oni koji ih ne poznaju dovoljno mogu često da smatraju jednom vrstom velike arogantnosti, ili pak postojanja kompleksa „više vrednosti“.

Muškarci rođeni u znaku vage su vrlo uvredljive prirode, i sa njima je nekada vrlo teško uspostaviti komunikaciju, jer su skloni da preterano analiziraju tuđe reči ili dela, i da ih ne tako retko potpuno  pogrešno interpretiraju i shvate kao zlonamerne.

Međutim, muškarci u znaku vage skloni su da svojim prijateljima oproste najrazličitije pogreške, sa željom da uvek i u svakoj situaciji budu u skladnim odnosima sa svima i da ne poremete životnu ravnotežu, jer nisu svađalački nastrojeni niti su „zlopamtila“.

Jedan od problema u kontaktu muških vaga sa bliskim prijateljima i porodicom, može da nastane zbog neizrecive potrebe predstavnika ovog horoskopskog znaka, da uvek i u svemu bude u pravu, i da drugima „popuje“ i bude savetodavac čak i kada se to od njega uopšte i ne traži.

Muškarac vaga uvek i u svakoj situaciji, misli da su njegova reč ili mišljenje vredniji od tuđih, jer mu je prirodno data sposobnost racionalnog rasuđivanja i logičnog razmišljanja, pa u prevelikoj težnji da bliske ljude oko sebe posavetuju i u neku ruku zaštite, muške vage mogu biti vrlo „naporne“ i na taj način prijatelje udaljiti od sebe.

Kakav je muškarac rođen u znaku vage na poslu?

Na poslovnom polju, muškarci rođeni u znaku vage češće su pravi „timski igrači“ nego vođe, iako im ni liderska pozicija nije nepoznanica, posebno ukoliko im je ona jedan od ciljeva za čije ostvarenje naporno rade i ulažu celo svoje biće.

U donošenju odluka, vage su vrlo racionalne, ali se dosta oslanjaju na logiku i intuiciju, kao i na pravednost i poštenje u obavljanju svakog posla koga se „prihvate“.

Izrazita komunikativnost koja je jedna od krucijalnih karakternih crta muškaraca rođenih u znaku vage, omogućava im izražene retoričke sposobnosti, i sklonost da svojom komunikativnošću i vrlom neposrednošću poslovne partnere veoma lako „pridobiju“ na svoju stranu, i na neki način ih i u smislu poslovnog aspekta i uspešno šarmiraju.

Odnos muškarca rođenog u znaku vage prema novcu – moglo bi se slobodno reći, da se muškarci rođeni u znaku vage, prema novcu odnose „baš kako treba“; osobe ovog horoskopskog znaka uvek imaju prevu meru i kada je potrebno znaju da budu vrlo štedljive, dok se sa druge strane ni malo ne ustručavaju da zarađeni novac potroše obično na neki skup parfem, dizajnersku odeću ili obuću.

Muške vage, vrlo su „slabe“ na odlazak u kupovinu, pa se vrlo često pokazuju kao neodlučniji u odabiru odevnih kombinacija ili skupih kozmetičkih preparata, nego pripadnice lepšeg pola uopšte.

Fizički izgled i atraktivnost, muškim vagama su jedan od velikih aduta, pa se predstavnici ovog znaka nikada ne ustručavaju da svoja materijalna sredstva potroše na kozmetičke preparate, dobru frizuru, ili čak odlazak na kozmetičke tretmane.

Takođe, vrlo je važno napomenuti, da iako muške vage nisu velike „trošadžije“, uvek vole da nekim prigodnim poklonom ili „sitnicom“ obraduju svoje prijatelje, članove porodice ili njima posebne osobe.

Najbolja zanimanja za muškarce rođene u znaku vage su – sve one profesije u kojima se ceni komunikativnost, poštenje, sposobnost logike i intuicije i diplomatičnost i pravdoljubivost , pa su zato najbolja zanimanja za muškarce rođene u ovom znaku – policajac; advokat; sudija; inženjerstvo; IT sektor; telekomunikacije; ambasador; diplomata; lekar.

Takođe, muškarci u znaku vage, kako je više puta i napomenuto, su vrlo lepog spoljašnjeg izgleda, ali poseduju i dozu kreativnosti i sluha za kulturu, pa su dodatni poslovi u kojima se osobe ovog znaka mogu uspešno ostvariti i –  maneken ili modni dizajner; juvelir; glumac; kostimograf; scenograf; pisac; muzičar ili kompozitor; modni fotograf; Tv voditelj; medijska ličnost u širem smislu reči.

Muškarac u znaku vage – opšte zdravlje i najčešće zdravstvene tegobe

Za muške osobe rođene u znaku vage, vrlo se često vezuje termin „hipohondrije“, kao i česte promene raspoloženja (koje mogu zavisiti i od klimatskih uslova; doba dana; ili pak činjenice da li je muškarac ovog znaka tog konkretnog dana „ustao na levu nogu“).

Realni zdravstveni problemi od kojih mogu da pate osobe rođene u ovom znaku horoskopa su bolesti jetre i žučnih puteva; tegobe sa krvnim sudovima (proširene vene; ateroskleroza); problemi sa lošim varenjem i oboljenja bubrega.

Takođe, muške vage često pate od bolesti koštano zglobnog sistema (iako se u mladosti često bave sportom); od oboljenja nerava (nervoza; stres; nesanica; depresija; anksioznost); od čestih glavobolja migrenoznog tipa; kao i od oboljenja kože (alergijske ili zapaljenske bolesti, kao i nasledna, imunska ili autoimusna stanja).

Poznati muškarci rođeni u znaku vage

Samo neke od mnogobrojnih uspešnih i ostvarenih poznatih ličnosti, koje su uspehe postigle u raznim profesionalnim sferama, a koje su rođene u zodijačkom znaku vage su:

Nauka – Fridrih Niče (nemački mislilac i filozof); Mihailo Pupin (naučnik; pronalazač); Alfred Nobel (hemičar; naučnik; istraživač).

Umetnost – Oskar Vajld (pisac); Franc List (kompozitor); Lučano Pavaroti (operski pevač); Artur Miler (pisac; muž glumice Merilin Monro); Branislav Nušić (pisac); Ivo Andrić (pisac; dobitnik Nobelove nagrade za književnost); Mihailo Lalić (pisac); Milan Rakić (pesnik); Milorad Pavić (pisac); Migel De Servantes (pisac); Đuzepe Verdi (kompozitor).

Javne ličnosti – Arman Asante (glumac); Klajv Oven (glumac); Gaj Pirs (reditelj i glumac); Nikita Mihalkov (režiser); Met Dejmon (glumac); Majkl Daglas (glumac); Rodžer Mur (glumac); Sting (pevač); Dragan Gagi Jovanović (glumac); Dragan Mićanović (glumac); Nikola Simić (glumac); Željko Samardžić (pevač); Mladen Vojičić Tifa (pevač grupe „Bjelo dugme“); Dragan Bjelogrlić (glumac); Džordž Pepard (glumac); Čarlton Heston (glumac); Kristofer Riv (glumac); Marčelo Mastrojani (glumac); Ričard Haris (glumac); Tejt Donovan (glumac); Tim Robins (glumac); Milosav Mija Aleksić (glumac); Džon Lenon (muzičar; član legendarne grupe „Bitlsi“); Pedro Almodovar (režiser); Hulio Iglesias (pevač); Rej Čarls (muzičar); Eminem (rep muzičar); Hju Džekmen (glumac); Vil Smit (glumac); Sajmon Kauel (medijska ličnost).

Politika – Leh Valensa (nekadašnji predsednik Poljske); Aldo Moro (italijanski političar i premijer); Mahatma Gandi (osnivač moderne Indije; revolucionar; mislilac); Džimi Karter (nakadašnji predsednik SAD-a); Vladimir Putin (predsednik Rusije).

Sport – Nemanja Vidić (fudbaler). 

Sponzorisano:

loading...
Loading...