Ovan podznak bik – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Kao „vatreni“ znak u zodijaku, ovan se ne slaže najbolje sa svojim ascendentom u biku, koji predstavlja „zemljani“ znak horoskopa. Ovakva kombinacija pojačava lošije karakteristike i kardinalnog znaka i podznaka, jer figurativno rečeno – vatra uspeva da „spali“ zemlju, a sa druge strane sama zemlja može da ugasi vatru.

Žena ovan podznak bik

Opšte osobine i karakter – žena rođena kao ovan koja ima podznak u biku, po prirodi je energična i snažna, a dodatnu dozu praktičnosti u rezonovanju i odlučivanju daje joj upravo stabilni ascendent u biku.

Zemljani podznak, kod žena ovnova ima sposobnost da svojom pribranošću i smirenošću, smanji impulsivnost i sklonost ka srljanju kroz život kod žena sa ovakvom astralnom kombinacijom.

Žena koja u svom horoskopu ima ovakvu kombinaciju znaka i ascendenta, može biti vrlo sujetna i uvek traži pažnju i odobravanje okoline; voli komplimente i hvalospeve na svoj račun.

Iako je vrlo nezavisna i sposobna da sama ostvari svoje ciljeve, žena ovan pod uticajem podznaka u biku često postaje sklona neiskrenosti i slatkorečivosti u odnosu sa drugim ljudima, i dovodi do toga da je prijatelji i poslovni partneri isključe iz svojih planova kada njenu prirodu zaista upoznaju.

Posao – na poslovnom polju, žene ovnovi sa podznakom u biku veoma su sposobne i uspešne ukoliko se drže svojih zacrtanih ciljeva, i njihovu karakternu „srčanost“ i energičnost podznak bika na vrlo dobar i pozitivan način „smiruje“ tako što doprinosi dobrom rezonovanju i donosi dozu smirenosti i stabilnosti.

Bik u podznaku ovna na poslovnom planu, predstavlja stoga veoma dobru astrolšku kombinaciju, i u svakom poslu se dopunjuju kvalitetima koji su karakteristični za oba znaka horoskopa – ovan se odlikuje brzinom u razmišljanju, odlučnošću i čestom  nestrpljivošću i „žurenjem ka cilju“, dok sa druge strane podznak bika donosi dozu instinktivnosti, komunikativnosti, smirenosti i poverenja (koje ovnovi često nemaju, bilo da je reč o poslovnim partnerima ili timu saradnika kojima se nameću kao vođe).

Prijateljstvo i porodični odnosi – žene u znaku ovna sa podznakom u biku, veoma su komunikativne i imaju širok krug prijatelja i poznanika, ali po pravilu im nikada dovoljno ne veruju, i za njih obično nisu previše vezane.

Iako su žene sa ovom astrološkom kombinacijom u horoskopu veoma druželjubive i spremne su da se svojim prijateljima uvek nađu u nevolji, po pravilu u sebi imaju jednu dozu opreza i uzdržanog ponašanja i nikada nemaju običaj da se suviše „otvaraju“ i poveravaju svojim najbližim prijateljima.

Problem u ostvarivanju prijateljskih odnosa, nikada ne postoji na početku upoznavanja sa „novim“ ljudima, jer je šarm i inteligencija ženskih ovnova u kombinaciji sa sposobnošću bika da se lako „podvuče pod kožu“ svojim slatkorečivim nastupom i čestim ulagivanjem i obasipanjem poznanika komplimentima, odlična formula za sticanje velikog broja poznanstava.

Međutim, žene sa ovakvom astralnom kombinacijom su dosta površne, i pored toga što ih ne zanimaju osećanja njihovih prijatelja, vrlo često teže za dominacijom i očekuju da im se okolina divi i da ih uzdiže kao najlepše, najbolje i najuspešnije. Takav stav, uz prepoznavanje neiskrenosti i pretvornosti u ponašanju, čak i dugogodišnje prijatelje može lako da udalji od žena ovnova sa podznakom bika, jer prijatelji nisu spremni da im uvek budu na raspolaganju, a da za uzvrat po pravilu ne dobijaju ništa.

Što se tiče porodičnih odnosa, žene sa znakom u ovnu i podznakom u biku, potpuno se drugačije ponašaju, i moglo bi se reći da je njima porodica sve – oslonac u životu i „sigurna luka“ u koju uvek mogu da se vrate kada im je teško ili kada dožive poslovni ili emotivni krah.

Svoju ljubav i nežnost rado poklanjaju deci i svojim roditeljima, dok sa suprugom uvek imaju problem oko dominacije u vezi i braku, jer su žene koje su rođene u ovakvoj kombinaciji znaka i podznaka veoma „teške“ i žele da sve bez izuzetka bude po njihovoj želji.

Ljubav – žena ovan sa podznakom u biku, veoma je nesigurna kada je u pitanju ljubav i ostvarivanje bliskih emotivnih odnosa; naime, iako je u njenom karakteru kombinacija dva veoma „jaka“ znaka horoskopa, ovakva žena traži da bude voljena i uzdignuta „na pijedestal“ od strane svog emotivnog partnera.

Duboko u sebi, žene ovnovi sa ascendentom u biku, gaje skrivenu dozu romantike i nesputanosti emocija, i predstavljaju osobe koje vole ljubav i sve što ona sa sobom donosi, ali se prema emotivnim partnerima ponašaju dosta hladno i uzdržano pa ostaju neshvaćene i ostavljene da pate i da se kaju.

Njihovi partneri obično nisu sigurni da li se žene ove astrološke kombinacije samo „poigravaju“ sa njima ili su ipak iskrene, jer im one same često šalju nejasne signale (nekada su vrlo strastvene, dok su u nekim situacijama sasvim hladne i nepristupačne), sa ciljem da sebe ne razotkriju previše kako ne bi bile povređene i ostavljene (jer su vrlo često duboko nesigurne u sebe).

Idealni partneri prema zodijaku za žene rođene u znaku ovna sa podznakom u biku su – muški predstavnici horoskopa rođeni u znaku škorpije; jarca; riba; raka i device.

Zdravstvene tegobe – žene koje su rođene u znaku ovna i podznaku bika, imaju čestih problema sa koštano-zglobnim sistemom (kičmeni stub; povrede; reumatizam); pate od čestih oboljenja bubrega; cirkulacije; endokrinih žlezda (pre svega su sklone bolestima tiroidne žlezde, koje su po pravilu uvek praćene i poremećajem njene funkcije); i nervnog sistema (neuropatije i neuralgije; vrtoglavice).

Muškarac ovan podznak bik

Opšte osobine i karakter – muškarci koji imaju ovu astrološku kombinaciju , u svom karakteru odlično spajaju suprotne osobine „vatre“ i „zemlje“, pa se dobija idealan rezultat koji je kombinacija borbenosti i energičnosti ovna, sa dozom staloženosti i razumnosti bika.

Muškarci ove astrološke kombinacije su uspešni u svakom polju, pravedni i veoma inteligentni, a zahvaljujući kombinaciji sa bikom u podznaku, u svom karakteru imaju i dozu jednostavnosti i lake praktičnosti u razmišljanju i delovanju, koja im ublažava urođenu strogoću i impulsivnost koju nosi kardinalni znak ovna.

Muškarci sa znakom ovna i podznakom u biku, sve oko sebe osvajaju svojim neodoljivim šarmom i sklonošću za osećaj pravde; veoma su strogi i nepopustljivi kada je u pitanju bilo kakva vrsta nasilja i agresivnosti; predstavljaju poštene osobe koje svojim radom i trudom postižu ciljeve; nisu skloni ka inertnom ponašanju i razmišljanju, ne vole sporost i ne tolerišu lenjost i nepouzdanost (bilo poslovnih saradnika, bilo emotivnih partnera).

Posao – sa aspekta poslovnog delovanja, kombinacija ovna i bika je veoma pozitivna i moglo bi se reći predodređena za velike poduhvate i profesionalne uspehe.

Kombinacija čiste energije i upornosti ovna, sa željom ka novim idejama i praktičnim rešenjima koje donosi podznak bika, omogućavaju da se lakše dođe do cilja i da se ostvari željeni poslovni rezultat.

Takođe, tvrdoglavost ovna koja se kao sama odlika kardinalnog znaka može smatrati manom, pod uticajem bika u podznaku pretvara se u pozitivnu osobinu koja sprečava ovnove da odustanu od svojih planova i da istraju na svom putu ka vrhu.

Prijateljstvo i porodični odnosi – muškarci ove astrološke kombinacije su kao prijatelji veoma odani i vrlo se lako „vezuju“ za drage ljude i spremni su da za njih učine i nemoguće. Sposobni su da neguju prava prijateljstva, i da u njih ulože celo svoje biće, ali muškarci ovnovi sa podznakom u biku nikada nisu u stanju da oproste i zaborave bilo kakvu vrstu izdaje ili prevare, pa se tada može otkriti njihova skrivena priroda kojoj podznak bika donosi dozu agresivnosti, cinizma i osvetoljubivosti.

Porodične vrednosti su za muškarce rođene u ovakvoj kombinaciji znaka i podznaka iznad svega ostalog; veoma cene vaspitanje i osobine koje su „stečene“ kod kuće, i duboko poštuju svoje roditelje i smatraju da im duguju veliku zahvalnost.

Prema svojoj deci muškarci ovnovi sa podznakom u biku umeju da budu nežni ali i strogi, sa ciljem da im ukažu na prave životne vrednosti i da im pomognu da postanu bolje ličnosti kada se jednom osamostale i krenu svojim putem.

Ljubav – muškarac ovan sa podznakom u biku, za pripadnice suprotnog pola je potpuno neodoljiva kombinacija, jer pored doze šarma i mističnosti, obično ima i besprekoran fizički izgled i muževnost; pored toga muškarci ove kombinacije u horoskopu, po pravilu su pravi kavaljeri, imaju lepe manire i uvek nađu prave reči kojima osvajaju partnerke.

Problem kod ovakve astralne kombinacije je velika posesivnost i ljubomora koju muškarci umeju da ispolje u emotivnoj vezi ili braku, a pored toga prevlast ovna kao kardinalnog znaka donosi i element dominacije i nepopustljivosti prema bilo kakvoj vrsti prevare ili izdatog poverenja.

Idealne partnerke prema zodijaku za muškarce rođene u znaku ovna sa podznakom u biku su – ženske osobe rođene u horoskopskim znacima škorpije; ribe; raka; jarca; device i bika.

Zdravstvene tegobe – muškarci rođeni u znaku ovna sa acsendentom u biku, obično imaju zdravstvene probleme koji su vezani za oboljenja bubrega i endokrinog sistema; takođe nisu retka patološka stanja i bolesti usne duplje i ždrela; poremećaji cirkulacije i gojaznost se takođe mogu navesti kao zdravstvene tegobe ove astralne kombinacije.

Sponzorisano:

loading...
Loading...