Ovan podznak blizanci – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Horoskopski znak ovna, koji pripada takozvanim „vatrenim“ znacima zodijaka, idealna je

kombinacija sa „vazdušnim“ znakom blizanaca, ukoliko se nađu u kombinaciji kardinalnog znaka i ascendenta.

Znak ovna sa podznakom u blizancima, jedan drugog dopunjuju i međusobno pojačavaju svoje karakterne osobine.

Žena ovan sa podznakom u blizancima 

Opšte osobine i karakter – Odlučnoj ženi rođenoj u znaku ovna, ascendent blizanca donosi jednu dozu nepredvidivosti i proračunatosti, koja joj može biti i vrlina i mana, zavisno od toga u kakvoj se životnoj situaciji nađe.

Pozitivne karakteristike kojima ascendent blizanca pojačava karakter žene u znaku ovna, jesu doza praktičnosti u donošenju odluka, kao i fleksibilnost u emotivnim, prijateljskim i poslovnim odnosima.

Ono što nikako nije dobra osobina, koja na svu sreću vrlo retko uspeva da predvlada nadmoćne karakterne osobine zodijačkog znaka ovna, jeste dvoličnost i lukavstvo koje spadaju u najveće mane znaka blizanca.

Ukoliko pak dođe do toga, da žena ovan postane pretvorna ili podmukla zbog delovanja svog podznaka na njen osnovni karakter, vrlo brzo će samosvesna i predominantna snaga volje koja je ovnovima urođena, da prevlada uticaj nepredvidive blizanačke prirode.

U suštini, u nivou u kome je žena ovan iskrena i nije proračunata po svojoj osnovnoj prirodi, u tolikoj meri će uticaj blizanca u podznaku da dovede do toga da žena ovan sa ascendentom u blizancu postane vrlo vešta u kalkulisanju i manipulaciji drugim ljudima.

Problem nastaje onda, kada žena ovan sa podznakom u blizancu, postane svesna da joj takve osobine mogu biti od koristi, pa u kombinaciji sa prirodnom strogošću i hladnim rezonovanjem ovna, vrlo često može postati beskrupulozna u ostvarivanju svojih ciljeva, „gazeći sve pred sobom“ u želji da se dokaže i da uspe.

Posao – žene rođene u znaku ovna sa podznakom u blizancima, poslu pristupaju veoma ozbiljno i u odlučnost i „čvrstinu“ koje su odlike kardinalnog znaka, veoma lako implementiraju i dozu prilagodljivosti i traženja „prečica“ do cilja, koje im donosi prava blizanačka neuhvatljivost.

Može se slobodno reći da je na poslovnom planu, kombinacija ovakvog znaka i podznaka veoma dobra, jer kako su žene ovnovi sklone da se na poslu ističu iskrenošću i napornim radom, ascendent u blizancima donosi dovoljnu meru intuitivnosti i promenljivosti u odlučivanju, jer se blizanci odlikuju brzinom u razmišljanju i delovanju.

Upravo na taj način, žene rođene sa ovakvom kombinacijom glavnog znaka i podznaka, mnogo brže napreduju u poslu, i ređe postaju meta ogovaranja i osude saradnika, jer blizanac ima veliku  sposobnost da se veoma lako „podvuče pod kožu“, i da postane omiljen u svakom društvu.

Tako veoma krute žene ovnovi, postaju izvanredni timski igrači, koji pored poslovnih uspeha bivaju poštovani i na neki način omiljeni među svojim saradnicima.

Blizanci u podznaku, ženu u znaku ovna čine komunikativnijom i društvenijom osobom, a lukavstvom i proračunatošću lakše se postižu poslovni ciljevi. I ako žena ovan u nekom trenutku počne da preispituje sebe, ili da oseća grižu savesti, blizanac u podznaku će brzo „ugušiti pobunu“, pa će žene rođene u ovakvoj zodijačkoj kombinaciji nazdravljati svojim uspesima sa osmehom na licu.

Prijateljstvo i porodični odnosi – žene koje su kombinacija ovna i blizanca, veoma su komunikativne i društvene, pa je njihov krug poznanika i prijatelja veoma veliki. Međutim, koliko je iskrenost ovna u prijateljskim vezama dominantna, toliko je dvoličnost i licemerna priroda blizanaca pretnja pravim i istinskim vezama koje se žene ovnovi sa podznakom u blizancima trude da ostvare.

Iako su i sami blizanci veoma društveni, oni na prijateljstva ne „gledaju“ istim očima kao i ovnovi, već se trude da sa svojim bliskim osobama stvore takav odnos u kome će iz svake situacije uspeti da izvuku neku korist za sebe.

Zato ne treba da bude čudno, ukoliko inače vrlo prijateljski nastrojene žene u znaku ovna, koje su same po sebi nezavisne i koje nikada od svojih prijatelja ne traže nikakve kontrausluge, počnu pod negativnim uticajem ascendenta u blizancima, da svojim prijateljima traže finansijsku ili neku drugu pomoć ili uslugu.

Takođe, žene ovnovi koje su poznate kao osobe koje nikada ne bi izneverile svoja prijateljstva, zbog slabosti u karakteru kojim prevlada znak blizanaca mogu da svoje prijatelje „ostave na cedilu“ ili da im „okrenu leđa“ ukoliko smatraju da od njih ne mogu imati koristi ili pomoć.

Impulsivnost kojoj su skloni blizanci, u kombinaciji sa stabilnom prirodom ovna, čine žene ove astrološke kombinacije dobrim suprugama i majkama, koje se trude da svojoj deci ne nameću svoje neostvarene želje i ciljeve, već da im pomognu da se sami izgrade kao ličnosti.

Ljubav – žene rođene u znaku ovna sa podznakom u blizancima, svoju skrivenu emotivnost i nežnost, pod uticajem podznaka u blizancima mnogo lakše i češće počinju da pokazuju potencijalnim emotivnim partnerima. Dodatni šarm ovoj kombinaciji znaka i podznaka, daje neuhvatljiva i avanturistička priroda blizanaca, pa žene ovnovi koje imaju podznak u blizancima mogu postati prave kokete i osobe sklone flertu i avanturama.

Međutim, kada žene ovnovi nađu idealnog partnera, njihova vernost i potreba za sigurnošću, po pravilu će nadvladati dvoličnost blizanaca u emotivnim vezama; naime, blizanci su skloni da svojim partnerima vrlo lako „izmaknu“, baš onda kada isti pomisle da su pronikli u pravu prirodu njihove ličnosti.

Blizanci su osobe koje imaju veliki nivo unutrašnjih sukoba, i u njihovoj stalnoj borbi sa sobom, „jači“ kardinalni znaci zodijaka veoma brzo i veoma lako uspevaju da potru sve njihove manje vredne karakterne osobine 

Idealni partneri po zodijaku za žene rođene u znaku ovna sa podznakom u blizancima su – muškarci rođeni u znaku ovna; vage; strelca; vodolije; lava.

Zdravstvene tegobe – kao i žene u znaku ovna kao nosiocu karaktera, tako i žene sa podznakom u blizancu imaju problema sa koštano-zglobnim sistemom (reumatizam; prelomi; uganuća zglobova), ali i nervnom napetošću, depresivnim  epizodama i nesanicom.

Veliki problem kod ove astrološke kombinacije, predstavljaju oboljenja unutračnjih organa, u prvom redu respiratornog trakta i sistema za varenje.

Muškarac ovan sa podznakom u blizancima 

Opšte osobine i karakter – muški predstavnici rođeni u znaku ovna, od svog podznaka u blizancima dobijaju karakternu crtu diplomatičnosti u razmišljanju i pragmatičnosti u delovanju.

Po svojoj osnovnoj prirodi hladan i vrlo nepristupačan znak ovna, pod uticajem podznaka u blizancima postaje vedriji u odnosu prema svojoj okolini i impulsivniji u donošenju odluka, što nije uvek dobra promena, ali je veliki napredak za inače „stabilne“ muške ovnove koji nemaju sposobnost da prihvate tuđe ideje i mišljenja.

Jedini problem koji ova kombinacija može da donese kardinalnom znaku ovna, jeste nepromišljenost u delovanju i lakomislenost i nestrpljivost u postizanju cilja, koju sobom nosi impulsivna priroda podznaka u blizancima.

Blizanci u podznaku muških ovnova, predstavljaju nepopravljive oportunistički nastrojene osobe koje „ne biraju sredstvo da postignu željeni cilj“, pa vrlo često muški predstavnici ovna koji su poznati po tome da ukoliko na samom početku nešto ne ostvare, od toga lako i odustaju, postaju veoma proračunati i lukavstvom pokušavaju da što pre dođu do uspeha.

Muškarac ovan sa podznakom u blizancima je neko ko ima čvrst karakter, koji je uspešan i široko opšte obrazovan, ali koji zbog uticaja podznaka na život gleda drugim očima, spreman je na kompromise i na kretanje po „već utabanim stazma“.

Posao – muškarac u znaku ovna sa podznakom u blizancima, nema toliki strah od neuspeha i poslu prilazi opuštenije i shvata da su jednostavnija rešenja nekada i bolja.

Pod uticajem podznaka, muški ovan postaje društveniji i spremniji da učestvuje u timskom radu i da deli uspehe sa drugima; sa druge strane kardinalni znak u ovnu nadograđuje izvesnu dozu drske neozbiljnosti i brzopletosti blizanaca u donošenju poslovnih planova i odluka.

Dok je muški ovan u poslu „srčan“ i vatren, pa mu „krv lako jurne u glavu“ (što često vodi nepromišljenim rečima ili postupcima), dvolični blizanac tu vatru može svojom „vazdušnom“ prirodom ili da dodatno rasplamsa, ili da je pak svojom hladnoćom ugasi.

Upravo iz prethodno navedenog razloga, sa kombinacijom ovna i blizanca, nikada nije sigurno šta se može očekivati – da li će se ovan prilagoditi i postati fleksibilniji u poslovnom delovanju i rezonovanju, ili će se pak pod uticajem sopstvenog krutog karaktera držati samo svojih principa i ići svojim putem u kome nema mesta za greške ili prečice.

Prijateljstvo i porodični odnosi – muškarac ovan sa podznakom u blizancima ima nebrojeno mnogo poznanika i prijatelja, komunikativan je i društven, sve ga zanima i u sve se razume. Sa okolinom, ovaj znak sa blizancima u ascendentu, vrlo lako nalazi zajednički jezik, i uvek je spreman da pomogne, podeli savet ili ideju.

Međutim, ukoliko iskrenost muškog ovna, nadvlada doza dvolične i cinične prirode blizanaca, prijatelji vrlo lako mogu prozreti neiskrenost i koristoljublje, pa će ovakve osobe ostati same, ali bez kajanja i tuge, jer svojim šarmom, humorom i vedrinom, kao i razdraganošću duha uvek lako mogu steći nova poznanstva.

Pod uticajem podznaka u blizancima, muškarci rođeni u znaku ovna, imaju potrebu da se svima dopadnu i da svi iz njihove okoline o njima misle samo pozitivno; i u situaciji kada neko otkrije njihovu pravu prirodu, oni i dalje imaju težnju da sebe opravdaju kao iskrene i odane prijatelje koji ni u čemu nisu pogrešili.

Muški ovnovi su pod uticajem podznaka u blizancima, veoma vezani za svoju porodicu, a posebno zaštitnički odnos imaju prema svojim sestrama ili majkama.

Ljubav – kombinacija muškarca u ovnu sa podznakom u blizancima, idealan je izbor za emotivnog partnera. Blizanac koji je inače sklon avanturama i potpuno nestalan po svojoj prirodi, pod uticajem kardinalnog znaka postaje zreliji i sigurniji u sebe, pa prestaje da „beži“, i ima želju da pronađe pravu ljubav pored koje može da se skrasi.

Sa druge strane, na prvi pogled hladan i proračunat muškarac u znaku ovna, pod uticajem podznaka u blizancima dobija jednu dozu šarmantnosti, avanturističkog duha i zagonetnosti, pa pripadnice suprotnog pola jednostavno ne mogu da mu odole.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce rođene u znaku ovna sa podznakom u blizancima su – ženske osobe rođene u znaku vage; lava; škorpije; device; blizanca, i do izvesne mere osobe rođene u znaku jarca i strelca.

Zdravstvene tegobe – oboljenja od kojih najviše pate muške osobe rođene u znaku ovna sa podznakom u blizancima su problemi sa kostima i zglobovima (posebno osetljiv zglob ramena i kičmeni stub); neuropatije; nervna napetost i depresivna stanja; problemi sa disajnim organima (česte upale pluća; astma i bronhitisi).

Sponzorisano:

loading...
Loading...