Ovan podznak rak – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Kombinacija kardinalnog znaka ovna, koji po zodijaku spada u grupu „vatrenih“ elemenata, sa ascendentom u raku koji je znak „vode“, predstavlja u astrologiji lošu kombinaciju znaka i podznaka.

Vatra i voda su suprotni elementi, pa i uticaj znaka i podznaka koji pripadaju ovim elementima može da donese i neke dobre aspekte (kada „vodeni“ uticaj raka, uspe da „ugasi“ neke „vatrene“ osobine glavnog znaka ovna), ali nije retkost da se međusobno iskombinuju loše osobine ova dva znaka koje se nikako ne slažu, i da suprotnost dva karaktera proizvede veoma „negativnu“ astralnu kombinaciju.

Žena ovan podznak rak

Opšte osobine i karakter – žene rođene u znaku ovna sa podznakom u raku, po pravilu sve svoje kardinalne osobine podređuju uticaju podznaka koji ih čini velikim ljubiteljkama konformizma, materijalistima i osobama koje su vrlo proračunate i sklone da biraju prečice da bi postigle željeni cilj i ostvarile svoje namere.

Žene ove astrološke kombinacije, takođe pod uticajem podznaka često gube ili pak svesno potiskuju svoju prirodnu nezavisnost, i sklone su da se ponašaju vrlo nepredvidivo i da pretvornošću i lažnim utiskom slabosti i nesigurnosti, dobijaju ono što žele (od emotivnih partnera, prijatelja ili poslovnih saradnika).

Posao – žene ovnovi sa podznakom u raku, prirodno datu energičnost i upornost koju iskazuju u svim poslovnim poljima, dopunjavaju sa taktičnošću i jednom dozom lenjosti za stalnim liderstvom, pa pod uticajem raka u podznaku vrlo često su sklone da traže jednostavniji put za ostvarivanje ciljeva.

Vrlo često žene u ovoj astrološkoj kombinaciji, prednost i prividni osećaj dominantnosti daju muškim poslovnim partnerima,i pod izgovorom krhkosti i prevelike nesigurnosti za liderstvo, preko muškarca dolaze do materijalnog statusa i poslovnog uspeha.

Nije retkost da žene ovnovi sa podznakom u raku, zbog svoje neodoljivosti i pridružene drskosti i beskrupuloznosti, svoje saradnike surovo iskoriste a zatim odbace kada postignu ono što su sebi zacrtale.

Žene ove astrološke kombinacije vole novac, ali ne vole da se trude i da sebe previše „daju“ kako bi ga zaradile; najviše su sklone da lako troše tuđi novac (obično porodično nasleđe ili novac emotivnog partnera), ali nemaju ništa protiv toga da njihov tim za njih donese materijalnu dobit i velike uspehe (koje će žena ovan pod negativnim uticajem podznaka u raku veoma često i bez skrupula prisvojiti i pripisati samoj sebi).

Prijateljstvo i porodični odnosi – žena ovan sa podznakom u raku, je po svojoj prirodi vrlo sebična i egocentrična i smatra sebe najboljom i najvrednijom, pa u odnosu sa svojim prijateljima uvek sebe stavlja na prvo mesto.

U principu, žene ovakve astrološke kombinacije, veoma teško zadržavaju svoje prijatelje i takođe se ne trude preterano da steknu neka nova poznanstva, sem ukoliko znaju da od njih mogu imati bilo kakvu vrstu koristi.

Sa druge strane, porodica je ženama ovnovima sa podznakom u raku, polazni oslonac u životu i najveća vrednost koju imaju i znaju veoma dobro da cene. Vrlo su osetljive na svoju decu i roditelje, i kada neko pokuša da im učini nažao, kod žena ove astralne kombinacije vrlo često će prevladati karakter kardinalnog znaka koji može da ispolji vrlo agresivno i besno ponašanje, sa ciljem da zaštiti svoje najdraže.

Ljubav – žene rođene u znaku ovna sa podznakom u raku, neodoljive su zavodnice koje se odlikuju veoma izraženom fizičkom privlačnošću, koju znaju vrlo dobro da iskoriste.

Muškarcima se obično predstavljaju kao veoma nežne osobe, koje su po malo naivne i koje samo traže da ih neko razume i zaštiti; međutim, žene ove astrološke kombinacije su u svojoj dubokoj prirodi vrlo proračunatog i podmuklog karaktera, i glavni cilj im je da preko muškarca steknu materijalnu dobit ili društveni status.

Žene ovnovi sa podznakom u raku, vrlo su nezavisne i znaju šta žele, i uprkos prividu koji teže da stvore, nikada ne dozvoljavaju da im emocije budu slabost i da prevladaju razum koji im može obezbediti lagodan život na „tuđi račun“.

Idealni partneri po zodijaku za žene rođene u znaku ovna sa podznakom u raku su – muškarci koji su rođeni u znaku ribe; škorpije; device i bika. Ženama ove astralne kombinacije su vrlo često emotivno dopadljive muške osobe rođene u znaku ovna, ali ih izbegavaju jer njih nisu u stanju da šarmiraju i prevare svojom „maskom“.

Zdravstvene tegobe – žene rođene u znaku ovna sa ascendentom u raku, obično pate od problema sa sistemom za varenje; koštano-zglobnim sistemom; reproduktivnim organima i imaju probleme sa bazalnim metabolizmom (česta je gojaznost; dijabetes; povišen holesterol; ateroskleroza).

Muškarac ovan podznak rak

Opšte osobine i karakter – muškarci rođeni u kardinalnom znaku ovna sa podznakom u raku imaju kombinaciju stabilne i čvrste spoljašnjosti, sa veoma osetljivom i slabom unutrašnjom prirodom, koja ovom znaku donosi nedostatak ambicioznosti i odlučnosti u različitim životnim poljima.

Pod uticajem raka u podznaku, muškarac u znaku ovna ima pojačanu težnju da se lako povlači iz emotivnih veza ili poslovnih poduhvata, čime se pojačava karakterna sklonost muških ovnova ka lakom odustajanju na putu prema cilju.

Posao – muškarci koji su rođeni u ovakvoj zodijačkoj kombinaciji znaka i podznaka, veoma su neodlučni u poslu, i lako prihvataju tuđe ideje dok se sami povlače i prepuštaju odluke svom timu saradnika.

Muškarcima ovnovima sa podznakom u raku, najlakše je da nastave neki posao koji je već razvijen (porodični posao, ili pak posao u nekoj naprednoj firmi sa obezbeđenom pozicijom i već „utabanim putem“), ali nije retkost da i u takvim poslovima pre svega zbog nedostatka novih ideja i želje za stalnim napredovanjem, muškarci ovnovi budu neuspešni zbog lošeg uticaja podznaka (koji im podsvesno „govori“ da je lakše da odustanu i da posao prepuste nekom drugom).

Ukoliko ih neko izneveri ili izda na poslovnom planu, muškarci ove astrološke kombinacije umeju da postanu vrlo osvetoljubivi i nezgodne naravi.

Prijateljstvo i porodični odnosi – muškarac ovan sa podznakom u raku, veliki je oslonac za svoje prijatelje i porodicu, ali na žalost dobar je „više na rečima nego na delima“.

Zbog svoje nestalne prirode i nesigurnosti koju mu donosi podznak u raku, muškarac ovan vrlo često gubi svoje idealne karakterne osobine nesebičnosti i odanosti, pa nije retko da ispolji jednu dozu koristoljublja ali i ljubomore i zavisti ukoliko su prijatelji uspešniji ili bolji od njega. Muškarac ovan je veliki egoista, a podznak u raku mu na takvu osobinu dodaje i veliku dozu nesigurnosti i sklonosti ka stalnom preispitivanju i unutrašnjim sukobima.

Muškarac ovan iz tog razloga, a pod uticajem ascendenta u raku, sam više zavisi od svojih prijatelja (i u finansijskom i u svakom drugom smislu), ali smatra da je sasvim prirodno da mu oni budu oslonac jer je sam po sebi muški ovan uvek za svoje prijatelje spreman da „podmetne leđa“ i da im bude podrška u nevolji.

Porodične vrednosti su muškarcu ovnu sa podznakom u raku veoma značajne, i njemu je porodica glavni oslonac i uteha, u slučaju neuspeha ili nekog vida patnje i emotivne nestabilnosti.

Ono što je veoma loša osobina ovakve astrološke kombinacije jeste činjenica da muškarci svoju porodicu gledaju kao nepresušan izvor materijalne dobiti, i svoje nasledstvo su u stanju da vrlo lako i brzo „prokockaju“, jer su po prirodi materijalisti ali i konformisti, obično „na tuđi račun“.

Ljubav – muškarci ovnovi sa podznakom u raku, veoma su atraktivni suprotnom polu jer se na prvi pogled predstavljaju kao šarmantni i mistični „mačo muškarci“; međutim, pod uticajem podznaka raka, muški ovnovi su vrlo nesigurni i nestabilni kao ličnosti, pa iza doze romantičnosti i emotivnosti, u suštini skrivaju duboku nesigurnost i strah od toga da ne budu povređeni i emotivno izigrani.

Druga veoma zanimljiva osobina ove astrološke kombinacije, jeste to što su muškarci ovnovi pod prevagom podznaka raka, vrlo lako zaljubljivi i skloni da često menjaju emotivne partnerke i da im budu neverni, iako od žena sa kojima su u vezi traže apsolutnu vernost i posvećenost jer su vrlo posesivni i ljubomorni. Muškarci ovnovi sa podznakom u raku, u ljubavi  su spremni samo da uzimaju, ali ne i da bilo šta daju ili dele.

Idealni partneri po zodijaku za muškarce rođene u znaku ovna sa podznakom u raku su – ženske ososbe koje su u horoskopu u znaku ribe; jarca; škorpije; device; bika i raka.

Zdravstvene tegobe – muškarci rođeni u znaku ovna sa podznakom u raku, pre svega imaju problema koji se odnose na zdravlje jetre; bubrega i organa za varenje.

Takođe, „slaba tačka“ ove astrološke kombinacije su i česta gojaznost; psihosomatska oboljenja (koja su posledica delovanja stresa) i problemi sa hipertenzijom.

Sponzorisano:

loading...
Loading...