Ovan podznak strelac – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Zodijački znaci ovna i strelca spadaju u „vatrene“ znake i podrazumeva se da predstavljaju dobru kombinaciju za osobe koje su rođene u znaku i podznaku koji pripadaju ovim elementima.

Međutim, vrlo često znak ovna i podznak strelca, jedan drugom preterano naglašavaju dominantno negativne karakterne odlike, pa se kao i u svakom pravilu i u ovoj situaciji slaganja znaka i podznaka mogu naći neki izuzeci, odnosno dominacija može imati i „negativnu“ prevagu u nekim životnim aspektima.

Žena ovan podznak strelac

Opšte osobine i karakter – žena ovan sa podznakom u strelcu uz dozu ozbiljnosti i posvećenosti, u svom karakteru često ima i veliku količinu optimističnosti i entuzijazma za nove početke ili pak za ostvarivanje započetih planova.

Podznak strelca međutim, vrlo često ženi rođenoj u znaku ovna može doneti i neke mane, kakve su pre svega nezainteresovanost, površnost u razmišljanju i sklonost ka tvrdoglavom „srljanju“ prema što bržem postizanju cilja, a koje će ženu ovna usporiti ili omesti u napredovanju i postizanju validnih rezultata.

Praktičnost i upornost žene u znaku ovna, može lako biti „ugrožena“ uticajem podznaka u strelcu, koji je vrlo sklon da „više priča nego što radi“, kao i da često rizikuje ili da odugovlači i time postane dosta manje efikasan u poslovnom polju ili pak u donošenju nekih važnih životnih odluka.

Posao – iako su žene u znaku ovna vrlo predane poslu i odlučne u postizanju zacrtanih ciljeva, podznak u strelcu im može često doneti velike probleme jer je po svojoj prirodi sklon da bez ikakvog realnog osnova „upada u vrlo rizične situacije“ i da postane neodgovoran do krajnjih granica, pa ili može da izađe kao pobednik ili kao potpuni gubitnik i da time ugrozi sve kvalitete kardinalnog znaka koji se odlikuje čvrstinom i nepokolebljivošću na poslovnom putu.

Podznak strelca se često odlikuje odsustvom taktičnosti u delovanju, kao i sklonošću da tvrdoglavo brani ideje koje nemaju nikakvog osnova, zbog čega lako može da dođe do unutrašnjih sukoba žena u znaku ovna, koje pokušavaju da nadvladaju negativne osobine svog podznaka.

Poslovni partneri zbog uticaja podznaka u strelcu, mogu žene ovnove da shvate kao neozbiljne ili da poveruju da one „ne znaju šta rade“, pa da im „okrenu leđa“ i osude ih na poslovnu propast.

Veliki problem na poslovnom polju, ova astralna kombinacija znaka i ascendenta može da ima jer nikako ne podnosi autoritete i ne voli da se oseća potčinjeno i potlačeno, pa u situaciji kada oseti da joj je sloboda mišljenja i delovanja ugrožena, žena ovan sa podznakom u strelcu će „teška srca“ da se odluči na povlačenje iz započetog posla.

Prijateljstvo i porodični odnosi – ženske osobe sa znakom u ovnu i ascendentom u strelcu, imaju veliki broj poznanika jer su pored svoje odanosti i vernosti vrlo šarmantne i duhovite, i razumeju se u skoro sve i mogu da diskutuju o svakoj temi; ovakve žene su vrlo srdačne i predusretljive i svojim prijateljima su uvek spremne da pomognu ili da im daju iskren savet i podršku.

Međutim, žene ovnovi pod uticajem podznaka u strelcu imaju pojačan osećaj za iskrenost i ne trpe nepravdu bilo kakve vrste, pa ukoliko shvate da ih prijatelji koriste ili da prema njima nisu otvoreni, lako će da prekinu bilo kakav vid kontakta sa njima.

Podznak strelca kardinalnom znaku ovna, često donosi i dozu sujete i samoljublja, pa žene koje su rođene u ovoj astralnoj kombinaciji ne vole da čuju kritike na svoj račun, i veoma brinu o mišljenju drugih ljudi.

Iako ne vole hvalospeve na svoj račun, žene ovnovi sa podznakom u strelcu veoma „drže“ do tuđeg mišljenja, i na neki način im je stalo da svako uvidi njihove pozitivne osobine; žene ove astralne kombinacije ne vole tračarenja i ogovaranja, a kada se osete iznevereno mogu da budu vrlo cinične i osvetoljubive.

Porodica je ženama u znaku ovna sa podznakom u strelcu važna, ali ne u meri da će im uvek i bez izuzetka biti na prvom mestu; naime, žene ove astralne kombinacije iako brižne prema članovima svoje porodice, često imaju običaj da sebe i svoje potrebe stave na prvo mesto.

U detinjstvu su žene ovnovi sa podznakom u strelcu više vezane za svoje očeve nego za majke, pa kasnije traže emotivne partnere koji će im na neki način biti „zamena“ za očinsku figuru iz detinjstva.

Ljubav – žene u znaku ovna sa podznakom u strelcu, pored inteligencije i otmenosti koje su odlike kardinalnog znaka i glavni „aduti“ u zavođenju muškaraca, pod uticajem podznaka u strelcu dobijaju i dozu romantičnosti i strastvenosti, kao i jednu vrstu „neuhvatljivosti“ zbog kojih su svim osobama suprotnog pola prava misterija i enigma.

Žene ove astralne kombinacije, vole da budu nezavisne i svesne su svojih kvaliteta, pa ne traže partnere koji će ih materijalno obezbediti ili ih pak uzdići na društvenoj lestvici.

Žene ovnovi pod uticajem podznaka u strelcu, sklone su da često biraju potpuno pogrešne partnere i da olako „srljaju“ u nove emotivne veze; međutim, kada jednom nađu idealnog partnera, žene ove astralne kombinacije postaju potpuno neracionalne i „izgubljene“ u ljubavnom zanosu i maštanjima, pa nije retkost da budu lako povređene i ostavljene.

Jedna od karakteristika žena u ovoj kombinaciji znaka i podznaka, jeste u tome što nikada neće odustati od onog emotivnog partnera za koga poveruju da je za njih idealna osoba, i spremne su da budu vrlo uporne i strpljive dok takvu osobu ne „vežu“ za sebe.

Idealni partneri po zodijaku za žene rođene u znaku ovna sa podznakom u strelcu su – pre svega muškarci rođeni u horoskopskom znaku vage; vodolije; blizanaca; lava i strelca.

Zdravstvene tegobe – žene ove astralne kombinacije, pored problema sa kostima i zglobovima, vrlo često pate od tegoba sa perifernim krvnim sudovima (proširene vene; ateroskleroza), imaju problema sa bubrezima, kao i tegobe vezane za sistem za varenje i jetru.

Muškarac ovan podznak strelac

Opšte osobine i karakter – muškarac ovan sa podznakom u strelcu je veoma druželjubiv i istraživački nastrojen, pun je novih ideja i planova i vrlo često ima dozu teatralnosti u nastupu i delovanju.

Po prirodi preozbiljnom kardinalnom znaku muškog ovna, podznak u strelcu donosi dozu optimizma, neiscrpne energije, šarma i duhovitosti.

Posao – muški ovnovi sa ascendentom u strelcu, imaju pojačanu ambicioznost, kao i logičnost i brzinu u donošenju novih ideja i odluka; vrlo često pomenuta brzina odlučivanja, može da pređe u čistu i vrlo izraženu brzopletost i da se takva osobina odrazi negativno na postizanje uspeha i dostizanje ciljeva.

Muškarac ovan sa podznakom u strelcu, može biti vrlo posvećen svojoj profesiji, i čak u toj meri opterećen da mu posao postane napor i da u njemu izaziva osećaj nervoze i anksioznosti; u takvim situacijama pod prevagom osobina kardinalnog znaka ovna, muškarci ove kombinacije u zodijaku, vrlo brzo i lako odustaju od poslova, iako su obično u pitanju liderske pozicije koje pružaju bezbroj mogućnosti za napredak i donose dobre materijalne benefite.

Kao ni ženske osobe ovakve astralne kombinacije, tako ni muškarci u znaku ovna i podznaku strelca ne trpe autoritativnost i uvek teže slobodi u razmišljanju i delovanju, pa ukoliko se osete ugroženim povlače se i ne kaju se zbog takve svoje odluke (iako su skloni da se dugo preispituju da li je greška u njima samima, ili pak u nametanju ideja i planova od strane osobe koja je na višoj poziciji).

Prijateljstvo i porodični odnosi – muškarci u znaku ovna sa podznakom u strelcu, vrlo su pričljivi i dosta komunikativni i vole putovanja, druženja i avanture.

Ovakva astralna kombinacija je takođe vrlo humana i saosećajna, pa je kao prijatelj muškarac ovog znaka i ascendenta dobar drug na koga se uvek može računati i koji je uvek čvrst i postojan oslonac.

Prema svojim prijateljima muškarac ovan sa podznakom u strelcu, uvek je surovo iskren, pa zbog nedostatka taktičnosti može da bude pogrešno shvaćen kao okrutna i hladna osoba, koja je uz to i cinična i samoživa; u svojoj želji da prijatelje iskreno posavetuje, muškarac ove astralne kombinacije može da vrlo lako ostane sam i neshvaćen.

Ono što je vrlo zanimljiva odlika kod muškaraca koji su rođeni u navedenoj kombinaciji znaka i ascendenta, jeste to da su oni skloni da veoma lako „stanu na svoje noge“ posle bilo kakvog tipa izdaje ili neiskrenosti koju nikako ne vole i zbog koje najčesšće prekidaju svoja poznanstva ali i bliska prijateljstva.

Ljubav- muškarac ovan sa podznakom u strelcu, pravi je avanturista i šarmer koji voli da se provodi i druži, ali ne voli da se lako zaljubljuje ili prebrzo vezuje za pripadnice suprotnog pola.

Na prvi pogled muškarac ove astralne kombinacije može da deluje vrlo površno i „plitko“, i da se predstavi kao osoba koja nema iskrene emocije i kojoj su na prvom mestu kratkotrajne avanture i prolazni flertovi.

Međutim, vernost i stabilnost kardinalnog znaka muškog ovna mogu da prevagnu nad negativnim osobinama podznaka u strelcu, i da dovedu do situacije da se muškarac ove astralne kombinacije beznadežno zaljubi i da svoj život u potpunosti promeni i da sve podredi željama i potrebama voljene žene.

Muškarci ove astralne kombinacije, vole da budu dominantni u emotivnim vezama, pa zato često biraju partnerke koje su dosta mlađe i „emotivno nezrele i neiskusne“ u poređenju sa njima.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce rođene u znaku ovna sa podznakom u strelcu su – po pravilu, ženske osobe koje su u horoskopu rođene u znaku blizanaca; vage; strelca; jarca i vodolije.

Zdravstvene tegobe – muškarci ove astralne kombinacije imaju probleme sa endokrinim žlezdama (štitna žlezda; jetra); pate od tegoba koje su vezane za sistem za varenje; imaju veoma loš imunitet i vrlo usporen metabolizam (skloni su gojaznosti u starijim godinama); pate od oboljenja perifernih nerava, kostiju i zglobova.

Sponzorisano:

loading...
Loading...