Ovan podznak vaga – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Astrološka kombinacija horoskopskog znaka ovna koji spada u stalne znake čiji je element vatra, sa podznakom u vagi koja spada u takozvane „vazdušne“ znake (zajedno sa vodolijom i blizancima), spada u relativno dobar spoj i smatra se „pozitivnom“ kombinacijom horoskopskog znaka i njegovog ascendenta.

Žena ovan podznak vaga

Opšte osobine i karakter – žena ovan sa podznakom u vagi je pre svega izrazito ambiciozna i sklona snobovskom ponašanju i arogantnom stavu prema drugim ljudima; vrlo je istrajna u ostvarivanju svojih ciljeva, ali je ascendent u vagi može usporiti ili učiniti neodlučnom ili pak preterano osetljivom i sklonom povlačenju od zacrtanih namera i postizanja uspeha.

Ova astralna kombinacija vrlo često ima izraženu dobru kombinaciju inteligencije ženskog ovna sa intuitivnošću i nametljivošću podznaka vage, pa se vrlo retko dešava da žene koje su rođene u ovakvoj kombinaciji znaka i podznaka ne postignu ono čemu teže.

Ascendent u vagi sa druge strane, može kardinalnim osobinama ženskih ovnova doneti i neke negativne osobine, kakve su kod žena posebno izražena sujetnost, pokondirenost, materijalizam i potreba za dokazivanjem u društvu i dostizanjem visokog „statusa“ (sa osećajem „više vrednosti“ u odnosu na druge ljude).

Posao – žene ovnovi sa ascendentom u vagi su pored izražene istrajnosti i inteligencije, vrlo sklone da budu diplomate ili da pokažu sklonost ka popustljivosti i saradnji sa drugim osobama iz poslovnog okruženja, pod uslovom da su im ideje i ciljevi isti ili slični; u suprotnom, ovakva astralna kombinacija može da pokaže izrazit individualizam i dominantnost u donošenju odluka i ideja, oslanjajući se pre svega na svoju vrlo razvijenu intuiciju i na metodičnost i postupnost rešavanju problema.

Ascendent vage, ženskim ovnovima može da donese jednu dozu sporosti u odlučivanju, što ne mora nužno da bude loša osobina, jer su žene u znaku ovna inače sklone da budu brzoplete i da ne razmisle dovoljno dobro pre nego što se u neki poslovni poduhvat upuste, pa kada se dogodi da naprave grešku budu ili vrlo besne i „nezgodne“, ili se pak povuku u sebe i detaljno preispituju svoje pogreške.

Iako na prvi pogled deluju kao vrlo povučene i miroljubive osobe, i same vage u podznaku ovna mogu da imaju tendenciju da se nametnu okolini i poslovnim partnerima i da pod „maskom“ potrebe da rade kao timski igrač, vrlo lako preuzmu lidersku poziciju i pokažu svoju skrivenu želju za izrazitom dominacijom.

Prijateljstvo i porodični odnosi – ženske osobe sa znakom ovna i podznakom u vagi sa aspekta međuljudskih odnosa imaju u sebi veliku dozu sujete i želje za visokim položajem u društvu, pa vrlo često traže poznanstva koja im mogu omogućiti da postanu deo „džet-seta“ ili da na drugi način budu zapažene od okoline.

Iako predominacija karakteristika ženskog ovna u ovakvoj astralnoj kombinaciji može da učini da se mane ascendenta vage potpuno potisnu, i da prijateljski odnosi budu iskreni i duboki, ipak će u nekom trenutku žene koje u podznaku imaju znak vage, „uspeti“ da iznevere svoje prijatelje i da im na ni malo lep način ili čak uz dozu podrugljivosti i cinizma, pokažu kako ih nisu dostojni i kako su od njih manje vredni.

Podznak u vagi, svakom znaku zodijaka, pa čak i vrlo stabilnom i karakternom ovnu, uspeće da nametne svoje osobine na vrlo suptilan način, i pod maskom naivnosti i dobrodušnosti, vage će „izigrati“ svakoga kako bi postigle ono što su zaista naumile.

Ljubav – žene ovnovi sa podznakom u vagi, na svoje osnovne osobine po pravilu dodaju jednu dozu rafiniranosti i prefinjenog ukusa, kao i fizičke atraktivnosti i sklonost da koketiraju sa emotivnim partnerima i da se upuštaju u brojne neozbiljne avanture i kratkotrajne flertove.

Ascendent u vagi, ženskim ovnovima donosi jednu njima nepoznatu potrebu za dopadljivošću i za „hranjenjem“ sopstvenog ega i sujete – žene ove astralne kombinacije „moraju“ da se dopadaju svima, dok su same vrlo probirljive kada je reč o emotivnim partnerima.

Žene u znaku ovna sa podznakom u vagi, biraju emotivne partnere koji mogu da im budu ravnopravni, bilo po uspehu u karijeri, bilo po materijalnom statusu ili fizičkom izgledu; ovakva kombinacija znaka i podznaka kod žena, čini ih dosta nezavisnim i u neku ruku neuhvatljivim osobama, koje ne vole nadmoćne partnere i ne trpe nikakav vid dominantnosti ili uskraćivanja njihove lične slobode.

Idealni partneri po zodijaku za žene rođene u znaku ovna sa podznakom u vagi su – muškarci rođeni u horoskopskom znaku jarca; bika; blizanca; device i vage.

Zdravstvene tegobe – žene rođene u znaku ovna sa ascendentom u vagi, vrlo često pate od problema sa kičmenim stubom i velikim zglobovima (rame; kuk; koleno). Takođe, česte su zdravstvene tegobe vezane za urogenitalni sistem; endokrine žlezde; i metaboličke poremećaje (posebno sklonost ka pojavi gojaznosti i šećerne bolesti u kasnijem životnom dobu).

Muškarac ovan podznak vaga

Opšte osobine i karakter – muškarac rođen u znaku ovna sa podznakom u vagi, odlikuje se surovom ambicioznošću i drskom dominantnošću u želji za uspehom i napredovanjem.

Međutim, iako često na prvi pogled kombinacija ovna i vage deluje kao dobra i „pozitivna astralna veza“, podznak vage vrlo često može da sa sobom donese dozu neodlučnosti i afektivnosti u ponašanju i delovanju, pa da takvim svojim osobinama „pokvari“ opšti utisak.

Pozitivne osobine kojima podznak vage dopunjuje karakternu strogost muškog ovna su duhovitost, šarmantnost, društvenost i komunikativnost.

Posao – muškarci u znaku ovna sa podznakom u vagi, u poslu su veliki profesionalci i vođeni su svojom inteligencijom uz dozu intuitivnosti i vizionarskih ideja koje donosi ascendent vage.

Međutim, muškarci ove astralne kombinacije su vrlo skloni afektivnom i nepredvidivom ponašanju, koje je često neprihvatljivo za njihovo poslovno okruženje, i koje ih ne tako retko može koštati liderske pozicije ili ih pak dovesti u situaciju da izgube posao i da im tako propadne sav uloženi rad i trud.

Prijateljstvo i porodični odnosi – muškarac u znaku ovna koji je u podznaku vaga, po pravilu ima veliki broj prijatelja i poznanika i omiljen je u svakom društvu; ovakav muškarac je vro prefinjen i šarmantan, ljubazan i duhovit, a uz sve to je na prvi pogled i dobar prijatelj i idealan oslonac u svakoj nevolji.

Međutim, činjenica je da u ostvarivanju prijateljstava muškarci koji su rođeni u znaku ovna sa podznakom u vagi, kao i pripadnice ženskog pola iste astralne kombinacije, sebe uvek i bez izuzetka stavljaju na prvo mesto, i odlikuju se zatvorenošću i pretvornim ponašanjem kako bi postigli neku vrstu „dobiti“ preko svojih prijatelja ili poznanika.

Muškarci u znaku ovna sa podznakom u vagi, veoma cene porodične vrednosti i pre svega su vezani za svoje majke koje su im u detinjstvu ali i u zrelom dobu ideal koji treba da „dostigne“ partnerka koju izaberu za zajednički život ili bračnu zajednicu.

Muškarci ove astralne kombinacije, veoma su privrženi svojoj deci i kao očevi su posvećeni tome da svoju decu „izvedu na pravi put“ i nauče ih kako da se što bolje osamostale i postanu zreli,kvalitetni i samosvesni ljudi.

Ljubav – muškarci u znaku ovna sa podznakom u vagi, u ljubavi su prava misterija za pripadnice suprotnog pola; vrlo su markantni i atraktivne su spoljašnjosti, a pored toga odlikuje ih muževnost i izražen šarm i kavaljerstvo.

Međutim, muškarci ove astralne kombinacije, pod prevagom osobina podznaka vage veoma često pokazuju nestalnost i neozbiljnost u emotivnim vezama ili u bračnoj zajednici, težeći da pre svega zadovolje svoj avanturistički duh i potrebu za stalnim pohvalama od strane pripadnica lepšeg pola; u ljubavi muškarci ove kombinacije znaka i podznaka mogu da budu vrlo egocentrični i samodovoljni, pa su skloni da često menjaju emotivne partnere jer smatraju da niko nije toliko dobar i idealan da im može parirati.

Samo veoma „jake“ žene, koje su i same dovoljno svesne svojih kvaliteta mogu da „izađu na crtu“ muškarcima koji su ovan sa podznakom u vagi, i da ih svojom prividnom nezainteresovanošću i hladnoćom zadrže pored sebe.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce rođene u znaku ovna sa podznakom u vagi su – ženske osobe koje su u horoskopu znak jarca; ovna; vage i blizanca.

Zdravstvene tegobe – muškarci ove zodijačke kombinacije znaka i ascendenta, po pravilu imaju zdravstvene probleme koji su vezani za sistem za varenje i pankreas; za cirkulaciju i srčani mišić; često pate od glavobolje i oboljenja usne duplje i grla; skloni su bolestima kostiju i zglobova kao i raznim metaboličkim poremećajima u kasnijem životnom dobu.

Sponzorisano:

loading...
Loading...