Podznak strelac – vreme, karakteristike, osobe, izgled

Muškarci i žene koji su rođeni u podznaku strelca, spadaju u osobe u čijem je zodijaku vladajuća planeta Jupiter, dok im natalnu kartu određuje tačno vreme rođenja odnosno prema astrološkim tumačenjima vreme „ulaska“ Sunca u sazvežđe znaka strelca ili pak u njegovu „prvu astrološku kuću“.

Podznak strelac – opšte karakteristike

Osobe koje su rođene u horoskopskom podznaku strelca, bez obzira na pripadnost osnovnom odnosno kardinalnom znaku zodijaka, vrlo su komunikativne, direktne, otvorene i uvek veoma nekonvencionalne u svojim shvatanjima i razmišljanjima.

Podznak strelca pleni optimizmom, energičnošću i stalnom sklonošću ka avanturama, i sklon je da svojim nerealnim idejama ili fantazijama lako „zarazi“ sve oko njega, pa mu okolina često poklanja pažnju i poverenje zaražena njegovom „pozitivnošću“ i poletnom voljom.

Muškarci i žene sa podznakom u strelcu često su veoma skloni „nezdravim“ ambicijama i želji za uspehom i dokazivanjem, pa iako su veoma inteligentni i obrazovani, zbog svoje žustrine i velike brzopletosti često su skloni da prave greške u odlučivanju i planovima.

Podznak strelca u zodijaku, odlikuje se i velikom dozom individualizma i samovolje, pa nikako nije sposoban da se „podređuje“ bilo kome, i uvek teži da sačuva svoje „lične slobode“ i da se nametne kao lider.

Osobe u podznaku strelca vrlo često deluju i govore impulsivno i bez razmišljanja, pa zbog svoje velike nepromišljenosti mogu lako da nesvesno i sasvim nenamerno povrede ili pak teško uvrede bilo emotivne partnere, ili pak poslovne saradnike i prijatelje.

U svim životnim poljima osobe sa podznakom u strelcu teže da pronađu nešto „uzbudljivo“ ili pak ono što ih pokreće, jer nisu u stanju da „podnesu“ dosadu, statičnost i svakodnevnu rutinu.

U svojim maštanjima i željama, osobe sa podznakom strelca veoma često umeju da preteraju, pa da se potpuno „izgube“ u svom paralelnom univerzumu i da tada vrlo lako izgube sav smisao za realnost i racionalnost.

U međuljudskim odnosima, osobe sa podznakom strelca su vrlo elokventne, šarmantne, duhovite i nametljive, ali takođe veoma cene tradicionalne i moralne vrednosti, kao i lepo kućno vaspitanje i manire.

Međutim, iako osobe sa podznakom u strelcu po pravilu plene velikim optimizmom i „lakoćom postojanja“, u slučaju neuspeha ili neostvarenosti na bilo kom životnom aspektu, mogu postati veoma hladne, proračunate, agresivne i nervozne, pa čak imati i brojne afektivne ispade i izlive besa i cinizma na osobe iz svoje bliske okoline.

Podznak strelca na život uvek „gleda“ kao na veliku „igru bez granica“, pa kada mu se dogodi da u njoj bude poražen, veoma teško to uspeva da prihvati, jer nije u stanju da shvati da je sposoban da napravi grešku, jer je često nerealan u svojim očekivanjima ili pak prekomerno optimističan pre samog postizanja rezultata ili željenih ciljeva.

Vrline osoba rođenih u podznaku strelca – komunikativnost; otvorenost; direktnost; kultura; šarmantnost; pozitivnost; duhovitost; inteligentnost; optimističnost; upornost; nezavisnost; lepi maniri i kućno vaspitanje; kreativnost; maštovitost; avanturistički duh; nekonvencionalnost; ambicioznost; tradicionalizam; sportski duh; veliki entuzijazam; individualizam; snaga volje; ekstrovertnost u međuljudskim odnosima; smelost; hrabrost; odlučnost; istrajnost; izdržljivost.

Mane osoba rođenih u podznaku strelca – brzopletost; posesivnost; nervoza; nametljivost; afektivnost; netolerantnost; sklonost fantaziranju; laskavost; sklonost ulepšavanju realnosti ili laganju; nepriznavanje sopstvenih grešaka; tvrdoglavost; sklonost liderstvu; nepodnošenje ličnog neuspeha; egocentričnost; sujetnost; površnost; agresivnost; sklonost da uvrede ili povrede bliske osobe; nepromišljenost; netaktičnost; odsustvo samokritičnosti; prevelika očekivanja i nerealan pogled na život; nemarnost.

Podznak strelac – fizički izgled

Osobe sa podznakom u strelcu najčešće su veoma fizički atraktivne i lepe su spoljašnjosti, ali uz to „zrače“ i unutrašnjom pozitivnošću i energijom, pa su veoma lako prihvaćene i „željene“ bilo kao prijatelji, poznanici, emotivni partneri ili poslovni saradnici.

Podznak u strelcu osobama koje su u njemu rođene donosi veliku dozu samosvesnosti i jednu „crtu“ samoljublja, tako da ovaj ascendent veoma često vodi računa o svom izgledu i kondiciji, pa se osobe koje mu pripadaju, uvek veoma „trude oko sebe“, i bave nekim sportom, ili pak idu na skupe kozmetičke tretmane kako bi svoju vitalnost i lepotu što duže zadržale.

Ascendent u strelcu, osobama koje mu pripadaju donosi „dubinu pogleda“ i krupne oči; uvek nasmejano i „srdačno“ lice, odsustvo strogoće u pogledu i pokretima, kao i vitkost, vitalnost, lak „korak“ i brzinu u hodu i delovanju.

Žene u podznaku strelca – ženske osobe koje su rođene u podznaku strelca najčešće su veoma lepe, vitke i otmene u stavu i držanju.

Po prirodi su ženske osobe ovog podznaka iskrene i veoma srdačne, sklone su da se lako nametnu drugima i ne podnose nikakvu autoritativnost ili bilo kakvo drugo ograničavanje ličnih prava ili slobode u razmišljanju i delovanju.

Žene sa podznakom u strelcu, takođe su veliki avanturisti, i vole nove i neistražene destinacije i uvek su spremne da brzo i lako „pobegnu“ na željenu destinaciju i u nove pustolovine.

U međuljudskim odnosima žene sa podznakom u strelcu veoma su cenjene i poštovane, i zbog svoje otvorenosti i srdačnosti uvek imaju veliki broj prijatelja i poznanika.
U bliskim prijateljstvima ženske osobe sa podznakom u strelcu vrlo su odane i verne, pa od svojih prijatelja najčešće očekuju da im se uzvrati istom merom ili da im se ponudi više nego što same daju.

Ascendent u strelcu donosi ženama koje mu pripadaju veliku dozu pravičnosti i oštroumnosti, ali i netolerantnosti prema ljudima koji su skloni da lažu ili da se služe podlostima, da se pretvaraju ili da iznevere ukazano poverenje i poklonjenu „drugu šansu“.

Žene sa podznakom u strelcu, sklone su da nekada veoma loše procene ljude i da na prvi pogled svakome veruju i da u svima vide dobrotu i poštenje, pa nije retkost da se onda kada nekoga bolje upoznaju veoma razočaraju kako u samu osobu kojoj su poklonile poverenje, tako i u sebe jer su bile nepromišljene i lakoverne u svojoj idealizaciji čoveka kao nužno „višeg“ bića.

U emotivnim odnosima, ženama sa podznakom u strelcu nisu u tolikoj meri važne spoljašnje odlike potencijalnih partnera koliko su presudne intelektualne sposobnosti, šarm, duhovitost i romantika i nežnost koju im osobe suprotnog pola pružaju i poklanjaju.

Same ženske pripadnice ovog podznaka, svoje srce u ljubavi uvek daju lako i „na dlanu“, veoma otvoreno i direktno, bez ustručavanja da pokažu prave emocije i iskažu svoja najdublja osećanja.

U situacijama kada ih bliske osobe povrede ili na bilo koji način izdaju, žene u podznaku strelca mogu biti sklone „teškim rečima“, ljutnji ili besu, ali u suštini na kraju najčešće iskreno oproste i nisu osvetoljubive osobe ili „zlopamtila“.

Muškarci u podznaku strelca – muške osobe sa podznakom u strelcu veoma su jake ličnosti i karakteri, uvek su spremni da se neoprezno žrtvuju za druge i da bezrezervno pomažu slabijima od sebe.

Zbog svoje vedrine duha i slobode, kao i otvorenosti u ponašanju i govoru, muške predstavnike ovog podznaka okolina često pogrešno shvata kao neozbiljne i nesvrsishodne osobe koje su samo sklone površnosti i lagodnom životu bez truda i zalaganja.

Muškarci sa podznakom u strelcu vole izazove i nove avanture na svakom životnom planu, nisu skloni monotoniji ili bilo kakvom nametanju „okova“ ili ograničavanja slobode, pa se lako mogu svrstati u buntovnike, netaktične osobe i tvrdoglave ljude koje ne mogu da prihvate autoritete.

U prijateljskim odnosima, muški predstavnisi podznaka strelca vole neobične i zanimljive ljude, koji imaju slične ambicije i shvatanja života, ali nikako nisu u stanju da „trpe“ i shvate negativne, depresivne, pesimistične i samosažaljenju sklone osobe, i njima bez razmišljanja „okreću leđa“ i ne trude se da im na bilo koji način pomažu ili olakšaju.

U ljubavi, muškarci sa ascendentom u strelcu, veoma su direktni i otvoreni, skloni da preuzmu inicijativu i da potencijalnim partnerkama nepretvorno prikažu pravog sebe, uz malo „veličanja“ sopstvenog ega i uz previše priče, nervozne duhovitosti i nespretnog šarma.

Prema ženskim osobama, muški predstavnici podznaka strelca uvek su pravi džentlmeni, nisu skloni da laskaju ili lažu, ne umeju da se pretvaraju da su „neko savršen“, pa ih je kao partnere veoma lako zavoleti i ceniti.

Međutim, muškarci u podznaku strelca nisu skloni da opraštaju neveru, ili bilo koji vid testiranja svoje odanosti i pruženog poverenja, i veoma su skloni da reaguju afektivno, i da partnerke koje su ih izneverile „surovo“ kazne uvredama, ružnim rečima ili iskazanim besom.
Međutim, muške osobe ovog podznaka nikada nisu sklone fizičkom nasilju, iako su u ljubavi veoma posesivne i ljubomorne i trude se da svima stave do znanja koliko im neko „pripada“.

Podznak strelac – ljubav

Podznakom strelca u ispoljavanju emocija vlada srčanost i neprikrivena „vatrenost“ osnovnog elementa zodijaka, pa su osobe ovog acendenta veoma iskrene i direktne u otkrivanju svih svojih najdubljih želja, kao i u potrazi za idealom ljubavi u koji veoma veruju.

Od svojih emotivnih partnera osobe sa podznakom u strelcu očekuju da im budu verne i odane, a od ostalih karakternih osobina izuzetno cene poštenje, plemenitost, entuzijazam i duhovitost.

U emotivnim odnosima osobe sa podznakom u strelcu nikada nisu površne i niti su pak sklone da „gube vreme“ na neodgovarajuće partnere sa kojima se nisu „osetile iskre“ na prvi pogled.

Podznak strelca najbolje emotivne veze može da ostvari sa osobama suprotnog pola, sa astralnim kardinalnim znakom ili pak ascendentom u sazvežđu lava; vodolije ili vage.

Podznak strelac – prijateljstvo i porodične vrednosti

Osobe kojima je ascendent strelac, uvek su okružene brojnim prijateljima i novim poznanicima, jer su u komunikaciji veoma neposredne i iskrene, a u prijateljstvima odane i požrtvovane osobe.

Osobe sa ascendentom u strelcu plene svojom iskrenom dobrotom, poštenjem i prostodušnošću gde god da se pojave, a kako su aklone da svim ljudima leko i mnogo veruju, obično nikada nisu sumnjičave u pogledu tuđih iskrenih namera ili želja za prijateljstvom i odanošću.

Međutim, u realnosti se osobe sa ascendentom u strelcu veoma teško snalaze, a posebno kada shvate da nisu svi ljudi oko njih „nužno“ dobri, plemeniti i iskreni, već da su vrlo skloni da grubo iskoriste njihovo poverenje, da se poigraju sa iskrenošću i velikodušnom pažnjom koju im strelac u podznaku ukazuje i da olako izigraju poklonjeno im poverenje.

Osobe sa podznakom u strelcu sa druge strane svoje poznanike i prijatelje može da isprovocira svojom surovom otvorenošću i netaktičnošću, kada im bez ustručavanja ukaže na njihove greške ili neke nedostatke koje treba da „poprave“.

Osobe sa podznakom u strelcu nikada nisu zlonamerne ili podle, i nikada nisu u stanju da svesno povrede svoje prijatelje, ali im nedostatak diplomatičnosti i pogrešno shvatanje pojma odanosti i iskrenosti veoma često pokvari dugogodičnje prijateljstva, jer nisu u stanju da „prećute“ ono što im smeta ili da se pretvaraju da sve funkcioniše savršeno, a u sebi često „kipte“ od nakupljenih negativnih osećanja koja nisu u stanju da dugo potiskuju.

Najiskrenija prijateljstva osobe sa podznakom u strelcu mogu da ostvare sa onim znacima ili pak ascendentima zodijaka sa kojima imaju najsličnije „energije“ ili pak temperament i interesovanja.

Podznak strelac– posao i materijalne vrednosti

Osobe koje su rođene sa podznakom u strelcu, na poslovnom aspektu odlikuje velika doza upornosti, entuzijazma, praktičnosti i kreativnosti, pa im posao koji rade i koji uz to i vole nikada ne zadaje muke ili probleme.

Podznak strelca je veoma srčan i požrtvovan u svakoj profesiji kojom se bavi, i veoma je dobar u „analizama“ novih ideja i jako je intuitivan pa ume da pronađe nove šanse ili pak nova rešenja za neke probleme, i da veoma lako ostvari poslovni cilj i postigne željene uspehe.

Međutim, jedna od osnovnih mana podznaka strelca na poslovnom polju je odsustvo postepenosti i pametnog razrađivanja svake ideje, već sklonost ka brzopletosti sa ciljem što bržeg dokazivanja svoje inteligencije, znanja i borbenosti.

Upravo iz pomenutih razloga, osobe sa podznakom u strelcu na poslovnom aspektu su uvek ili pak najčešće liderski nastrojeni individualisti, koji ne podnose autoritet ili pak nametanje tuđeg mišljenja, pa su skloni da često reaguju nepromišljeno i da daju otkaze na poslovima koji im daju materijalnu sigurnost i obezbeđuju im bezbrižnu budućnost i miran život.

Osobe sa podznakom u strelcu sklone su da se uvek preispituju po pitanju posla kojim se bave, da pronalaze razloge zbog kojih se ne osećaju zadovoljno ili ispunjeno i da postanu veoma napeti i nervozni u slučaju neuspeha, kritika na svoj račun ili pak ogovaranja „iza leđa“ od strane ljudi sa kojima blisko sarađuju.

Najbolje zanimanja za osobe sa podznakom u strelcu su – lekar; advokat; nastavnik; psiholog; ili socijalni radnik, dok im sa druge strane nikako ne odgovaraju poslovi iz oblasti politike, trgovine ili menadžmenta jer su po prirodi iskreni, nisu skloni diplomatiji, nemaju strpljenja i takta i ne umeju da ubede ljude u nešto u šta ni sami ne veruju.

Za svoje neuspehe na poslu, osobe sa podznakom u strelcu nikada neće okriviti druge, i uvek će biti sposobni da sami sebe iskritikuju kada shvate da su pogrešili ili prokockali neku dobru šansu za uspeh.

Podznak strelac – opšte zdravlje i najčešće zdravstvene tegobe

Osobe koje su rođene u podznaku strelca, imaju veoma osetljivo zdravlje zbog toga što su veoma često sklone da se preterano iscrpljuju u poslu ili pak u svojim provodima i avanturama, pa tako obično pate od poremećaja imuniteta i sklone su čestim zapaljenjima, prehladama ili infekcijama urinarnog trakta, genitalnih organa ili sistema za reprodukciju.

Žene sa podznakom u strelcu imaju probleme sa poremećajem hormona i sklone su „centralnom“ tipu gojaznosti, pa su često vrlo nesigurne u sebe i sklone da se povuku i da se „zatvore“ u svoju unutrašnjost, i nekada mogu ispoljiti depresivne epizode, nervozu ili poremećaje raspoloženja.

Muškarci u podznaku strelca veoma često imaju poremećaje periferne cirkulacije ali i hormonske ravoteže, pa veoma rano počinju da gube kosu što im može stvoriti i dodatne psihogene krize ili pak nesigurnost u sebe, koju ispoljavaju nervozom, agresijom, besom ili depresivnim stanjima.

Sa kojim kardinalnim znacima zodijaka se podznak strelca najbolje „slaže“ – osobe sa podznakom u strelcu, najbolje se slažu sa „vatrenim“ kardinalnim znacima zodijaka kakav su lav; drugi strelac ili ovan, ali su takođe dobra i kompatibilna kombinacija sa onim osobama kojima je glavni znak zodijaka u vagi; vodoliji ili blizancima.

Sponzorisano:

loading...
Loading...