Podznak vaga – vreme, karakteristike, osobe, izgled

Muškarci i žene kojima je podznak odnosno ascendent u Vagi, pripadaju elementu „vazduha“ i dobro se slažu sa ostalim znacima istog elementa (znak blizanaca i vodolije), kao i sa kardinalnim znacima zodijaka kojima je element „vatra“ (ovan; lav i strelac).

Ostale kombinacije kardinalnih znakova sa ascendentom u vagi, nisu tako „idealne“ i ne mogu se smatrati „dobrim“ odnosno „pozitivnim“ slaganjem, jer pre svega do izražaja dolaze negativne karakterne osobine ličnosti kod osoba koje nemaju sasvim kompatibilnu zodijačku kombinaciju.

Planeta koja je vladar i kardinalnog znaka i podznaka vage je Venera, koja u zavisnosti od toga u kojoj je „astrološkoj kući“ Sunce, utiče na mane i vrline osoba sa podznakom u vagi.

Podznak vaga – opšte karakteristike

Muškarci i žene sa ascendentom u vagi, po pravilu su veoma smirene i staložene osobe, jer im vladajuća planeta Venera uvek donosi dozu harmoničnosti i velikog strpljenja u svakom od brojnih životnih aspekata.

Osobe sa podznakom u vagi, najčešće su vrlo komunikativne i druželjubive i u stanju su da se prilagode svima i da u svakoj osobi nađu neku „crtu“ karaktera i ličnosti sa kojom mogu da se poistovete ili koja im odgovara i koja ih fascinira.

Podznak vage osobama koje su u njemu rođene, u zavisnosti od kardinalnog znaka obično dodaje jednu količinu unutrašnje stabilnosti i smirenosti, pa je veoma retko da se muškarci ili žene sa ascendentom u vagi ponašaju agresivno ili da se pak svađaju, ljute, prepiru i da budu nasilni ili grubi.

Osobe kojima je podznak u vagi, vrlo su intuitivne i sposobne da procene i zapažaju sitne detalje, pa im to u velikoj meri pomaže da spreče sopstvene greške, kako u poslovnom planu tako i u međuljudskim odnosima.

Muške i ženske osobe sa ascendentom vage, vrlo su otmene i kulturne i nikako nisu u stanju da budu svađalački ili neprijateljski nastrojene prema bilo kome, već se trude da sveki eventualni sukob reše taktično i diplomatski, jer veruju u ljudskost i manire, i ne mogu da shvete i prihvate mržnju, podlosti, lukavstva i licemerje.

Sa osobama oba pola kojima je ascendent u pomenutom sazvežđu zodijaka, vrlo je jednostavno i lako uspostaviti i održati kontakte i prijateljstva, jer su po pravilu muškarci i žene kojima je vaga u podznaku vrlo neusiljeni i nepretvorni u međuljudskim odnosima, i ne ulažu previše truda da se bilo kome dopadnu ili da ostave „dobar utisak“, već su vrlo prirodni i srdačni što okolina u njima veoma brzo prepoznaje pa ih takve osobine čine omiljenim i poželjnim u svakom društvu.

Vrline osoba rođenih u podznaku vage – kultura; prefinjenost; manirizam; otmenost; šarm; društvenost; neusiljenost; praktičnost; vernost; odanost; ambicioznost; srdačnost; plemenitost; ljubaznost; prirodnost; jednostavnost; nepretvornost; komunikativnost; druželjubivost; smirenost; prilagodljivost; staloženost; harmonija „unutrašnjeg bića“; intuitivnost; pedantnost; preciznost; sklonost kompromisima; nesvadljivost; miroljubivost; kreativnost; pozitivnost; entuzijastičnost; energičnost.

Mane osoba rođenih u podznaku vage – stidljivost; afektivnost; sklonost ka preteranoj analizi drugih; sporost; plahovitost; površnost; lakomislenost; koketnost; sitničavost; ljubomora; oholost; materijalizam; posesivnost; nedoslednost; nedostatak samokritičnosti; introvertnost; ljubav prema moći i visokom položaju; želja za dokazivanjem; preterana ambicioznost; razmeženost; detinjasto ponašanje; zahtevnost; nadmenost; uobraženost; probirljivost; nedostatak postupnosti u mišljenju i delovanju.

Podznak vaga – fizički izgled

Osobe sa podznakom u vagi vrlo su privlačne i lepe, i lako osvajaju druge svojom spoljašnjom pojavom i „kompletnom“ ličnošću i stavom.

Muškarci i žene sa podznakom u vagi su obično srednjeg rasta ili su vrlo vitki i visoki, mada su u kasnijem životnom dobu skloni da se goje pa postaju zdepasti i „okruglog“ lica i punih obraza.

Ako su „oči ogledalo duše“, osobe sa podznakom vage su veoma otvorene i srdačne sa prodornim i ispitivačkim pogledom, koji je ipak uvek pun topline, prijateljskih „iskri“ i neskrivene i iskrene direktnosti i spremnosti za svaki vid komunikacije i druženja, sa saosećajnošću za druge ljude i sa velikom plemenitošću i humanošću kojom zrače.

Žene u podznaku vage – ženske osobe sa podznakom u vagi, veoma su lepe spoljašnjosti i fizički su atraktivne i zgodne, odlikuju se ženstvenošću, lepim manirima, šarmom, otmenim ponašanjem i kulturom u govoru i opštem stavu.

Iako su po pravilu žene ovog horoskopskog podznaka prave lepotice, i ne manjka im sposobnosti da bilo koga lako zavedu i pridobiju na svoju stranu, one nikako nisu proračunate, ohole, sujetne ili licemerne već su naprotiv vrlo iskrene i prirodne, pametne i plemenite, saosećajne i nežne.

Upravo iz pomenutih razloga, žene sa podznakom u vagi važe za prave dame i nije retkost da su u svakom društvu omiljene i da imaju veliki broj iskrenih prijatelja ali i muških „obožavalaca“ koji se nadaju da će uspeti da osvoje njihovu ljubav ili pridobiju pažnju.

Žene sa podznakom u vagi, veoma su taktične, imaju sposobnost da svakoga razumeju, ne ulaze u rasprave i svađe, jer im je to „ispod nivoa“ i jer smatraju da se lepim rečima i razumevanjem sve može bolje rešiti nego sukobima, ljutnjom i neprijateljstvom.

Ascendent u vagi, ženama koje mu pripadaju donosi vrlinu plemenitosti i humanosti pre svega u međuljudskim odnosima, kao i sklonosti ka obožavanju svega onoga što je umetničko, nežno, lepo i iskreno.

Muškarci u podznaku vage – muške osobe kojima je podznak u vagi, najčešće su vrlo lepe i muževne spoljašnje pojave, kao i otmenog stava i „aristokratskog“ držanja, pa svojoj okolini lako mogu izgledati nadmeno i uobraženo, i svoju sklonost ka lepom ponašanju i kulturi uopšte, mogu sasvim pogrešno „predstaviti“ kao iskompleksiranost i snobizam u najširem smislu te reči.

Međutim, muškarci sa podznakom u vagi, nikako nisu hladni niti se ponašaju kao neki posebni, „uzvišeni“, i „polubožanski“ ljudi, već su najčešće vrlo stidljivi i zatvoreni pa ne umeju na pravi način da pokažu sve svoje vrline u karakteru i temperamentu, tako da veoma često bivaju praćeni predrasudama i zavidnim i zluradim komentarima dok ih okolina bliže ne upozna i ne prihvati.

Suština je da su muške osobe sa podznakom u vagi vrlo srdačne i druželjubive, i da među ljudima sa kojima se druže nikada ne mprave rasne, socijalne ili materijalne razlike već svakoga tretiraju jednako i posmatraju ga pre svega kao čoveka i prijatelja, a ne kao nekoga od koga mogu imati bilo kakve koristi ili pak kao nekoga koga mogu izmanipulisati i izigrati kako bi postigli neke svoje skrivene namere i ciljeve.

Muškarci sa podznakom u vagi imaju veoma vedar i mladalački duh, puni su optimizma i velike energije i na svoju okolinu često deluju vrlo „zarazno“ svojim entuzijazmom, poletnošću i jakom kreativnošću i snagom volje.

Podznak vaga – ljubav

Muškarci i žene sa podznakom u vagi, uvek su u stanju „zaljubljenosti“ i „lepršavosti“, i uvek imaju potrebu da nekoga vole i da budu voljene iskreno i bez prikrivenih emocija.

Osobe ovog astralnog ascendenta, ne umeju da sakriju svoja osećanja, i bez straha ih otkrivaju onome ko im se dopada, i po pravilu su im osećanja uvek uzvraćena jer im je vrlo teško odoleti kako zbog spoljašnje lepote, tako i zbog svih unutrašnjih vrlina koje poseduju u svom karakteru.

Osobe sa podznakom u vagi, zaljubljene su u ljubav, idealisti su i nepopravljivi romantici, i nisu skloni da veruju da bilo ko može da se „poigrava“ tuđim osećanjima ili da svesno i namerno bude u stanju da druge povredi, izneveri i izda.

Nije nikakva retkost da su osobe muškog i ženskog pola kojima je ascendent u vagi, nesvesno vrlo izraženo posesivne i ljubomorne, a posebno kada pronađu svoju „bolju polovinu“, jer često smatraju da im neko može „preoteti“ voljeno biće i uskratiti im svu nežnost i emocije koje su navikli da sa dragom osobom nesebično dele.

Preterana emotivnost i strastvenost osoba sa podznakom u vagi, kao i njihova nesputana energija koju u ljubav ulažu često može da ih odvede u stanje beznađa i ošajanja, kada shvate da su grubo izneverene ili pak da im osećanja nisu uzvraćena iskreno i u pravoj meri.

Osobe sa podznakom u vagi su prema svojim emotivnim partnerima često vrlo zahtevne i umeju da ih „guše“ svojim potrebama za nežnošću i stalnim dokazivanjem ljubavi i pažnje, pa se mogu ponašati vrlo neskromno, nametljivo i posesivno.

Muškarci i žene sa podznakom u vagi, od svojih emotivnih partnera osim bezuslovne ljubavi, odanosti i vernosti, očekuju i lepo vaspitanje i kulturu kakvu i sami poseduju, i nikako ne mogu da trpe osobe koje su vulgarne, površne, nekulturne, proste ili agresivne i „negativne“.

Osobe koje po zodijaku najbolje „odgovaraju“ ženama i muškarcima sa ascendentom u vagi, jesu emotivni partneri koji su rođeni u kardinalnom znaku ili pak u podznaku lava, ovna, strelca ili vodolije.

Najbolje emotivne veze osobe sa podznakom u vagi imaju sa osobama suprotnog pola koje su rođene u znaku ili podznaku ovna, dok im je potpuno „nekompatibilan“ znak škorpije, bika ili pak znak jarca i blizanaca.

Podznak vaga – prijateljstvo i porodične vrednosti

Osobe sa ascendentom u vagi, kako je već više puta i napomenuto, vrlo su pristupačne i srdačne i vole sve ljude oko sebe i okružene su velikim društvima i mnoštvom dragih osoba kojima veruju i za koje su spremne da se nesebično i iskreno žrtvuju.

Ipak, muškarci i žene sa podznakom u vagi imaju manji broj pravih i odanih prijatelja, jer ne vole da se olako i suviše duboko otvaraju bilo kome, pa sa osobama sa kojima se poznaju od detinjstva ili sa kojima su pak dugi niz godina u prijateljskim odnosima imaju vrlo iskren i otvoren odnos, a koji je pun srdačnih i pravih emocija, i bezuslovnog poverenja koje je uvek „stub“ i polazna tačka za prave odnose i iskrena prijateljstva svake osobe rođene u ovom astralnom podznaku.

Osobe koje se druže sa muškim ili ženskim predstavnicima ascendenta vage, treba da poseduju makar slična interesovanja i zanimanja, kao i da imaju približne moralne, kulturološke i humane stavove koji se slažu sa principima i shvatanjima osoba koje su rođene sa podznakom u vagi.

Prema svojim prijateljima, osobe sa podznakom u vagi nisu previše kritične ili zahtevne, i najviše cene iskrenost i odanost, a nikako ne podnose laskanje, pretvornost, drskost, laži ili manipulaciju.

Podznak vaga – posao i materijalne vrednosti

Osobe sa podznakom u vagi, po svojoj prirodi su vrlo kreativne i maštovite, pa u skoro svako zanimanje kojim se bave, trude se da unesu i dozu estetike, lepote, intuicije i mašte.

Mešutim, daleko od toga da osobe sa podznakom u vagi nisu racionalne, marljive i precizne, ali imaju problem sa poslovima koji ih ne ispunjavaju i ne motivišu, i u takvim profesijama se nikako ne snalaze jer smatraju da je to samo uzaludno trošenje znanja, energije i angažovanja.

Kada se međutim, osobama sa podznakom u vagi neki posao dovoljno dopadne, sklone su da ga odrade veoma dobro pa čak da budu i veliki perfekcionisti i da sitničavo analiziraju svaki detalj i da po nekoliko puta ponove svoje planove i proračune kako bi sebi ali i drugima pokazali koliko su sposobni, vredni, požrtvovani i istrajni na putu ka vrhu i postizanju uspeha.

Nije retkost da muškarci i žene sa ascendentom u vagi, vole da se istaknu u poslu kako bi sebi obezbedili dobar društveni položaj ili materijalni status, i osobe sa podznakom u vagi nikada ne skrivaju svoju ambiciju i sklonost ka „životu na visokoj nozi“, jer vole luksuz, bogatstvo, novac, uživanje i blagostanje.

U poslovnom aspektu, muškarci i žene sa podznakom u vagi posebno se „dobro snalaze“ u sferi kulture i umetnosti, pa su najčešće odlični modni kreatori; stilisti; dizajneri enterijera; slikari, vajari, arhitekte; književnici; glumci; fotografi; scenaristi; kostimografi, muzičari.

Podznak vaga – opšte zdravlje i najčešće zdravstvene tegobe

Muške i ženske osobe sa podznakom u vagi, obično u kasnijem životnom dobu imaju problema sa gojaznošću i poremećajem varenja, kao i sa posledičnom aterosklerozom, dubokim venskim i arterijskim trombozama i sa srčanim bolestima.

Muškarci sa podznakom u vagi mogu imati problema sa čirom na želucu i sa endokrinim organima, dok žene ovog podznaka mogu da pate od glavobolje, psihogenih tegoba i čestih urinarnih i respiratornih infekcija.

Osobe sa podznakom u vagi su vrlo pedantne i po pravilu jako dobro vode računa o svom opštem zdravlju, i uobičajeno je da nisu sklone porocima i lošim navikama, pa u ranoj mladosti nemaju nekih značajnijih poremećaja opšteg zdravstvenog stanja.

Sa kojim kardinalnim znacima zodijaka se podznak vage najbolje „slaže“ – osobe kojima je ascendent u vagi, najbolje se „slažu“ sa muškarcima i ženama kojima je kardinalni znak ili pak podznak u nekom od „vatrenih“ elemenata zodijaka, a pre svega kako je već u tekstu više puta i napomenuto, sa osobama koje su u horoskopu ovan ili lav.

Sponzorisano:

loading...
Loading...