Podznak vodolija – vreme, karakteristike, osobe, izgled

Prema zodijaku svaki znak u horoskopu ima svoj pridruženi ascendent odnosno podznak, koji predstavlja tačno vreme ulaska Sunca u prvu astrološku kuću, koja po laičkom tumačenju oslikava tačno vreme rođenja neke osobe i donosi nove osobine kojima na pozitivan ili negativan način utiče na osnovne odlike kardinalnog horoskopskog predstavnika.

Podznak u horoskopu je uz glavni znak neophodan za izradu takozvane „natalne karte“, i iako postoje načini da svaka osoba samostalno odredi svoj sopstveni ascendent, pravilo je da takve metode nikada nisu dovoljno pouzdane, i da se treba obratiti pravim astrolozima ukoliko neko ima želju da svoju sudbinu „pročita“ iz položaja planeta i zvezda.

Predstavnici dvanaest znakova horoskopa, podeljeni su u četiri velike grupe, na osnovu elemenata kojima pripadaju te tako postoje:

Zemljani znaci – kojima pripadaju jarac, devica i bik;

Vazdušni znaci – u koje spadaju vaga; blizanci i vodolija;

Vatreni znaci – u koje se ubrajaju ovan; lav i strelac;

Vodeni znaci – kojima pripadaju ribe; škorpija i rak

Slaganje odnosno kompatibilnost znaka i podznaka

Kako je napred i napomenuto, svaki podznak prema elementu kome pripada, može da bude kompatibilan i da se dobro slaže sa svojim kardinalnim znakom, tako što će mu „pojačati“ pozitivne osobine, a istovremeno „suprimirati“ najveće nedostatke i mane, i takve kombinacije u zodijaku se nazivaju „pozitivnim“ ili dobrim kombinacijama i u njih se ubrajaju:

– kombinacija vatre i vazduha (slaganje znakova i ascendenata ovna; lava i strelca sa horoskopskim znacima vage; blizanaca i vodolije);

– kombinacija vazduha i vazduha (slaganje znaka i podznaka u zodijaku vage; blizanca i vodolije, pa se ovakve kombinacije nazivaju i „duplim znacima“ – „dupla vaga“; „dupli blizanac“ i „dupla vodolija“);

– kombinacija vatre i vatre (slaganje znaka i podznaka u zodijaku ovna; lava i strelca – „dupli ovan“; „dupli strelac“ i „dupli lav“);

– kombinacija zemlje i vode (slaganje znaka i ascendenta u zodijaku jarca; device i bika sa znacima ribe; škorpije i raka);

– kombinacija zemlje i zemlje (slaganje znaka i podznaka u zodijaku jarca; device i bika – „dupli jarac“; „dupla devica“ i „dupli bik“);

– kombinacija vode i vode (slaganje znaka i ascendenta u zodijaku ribe; raka i škorpije –„dupla riba“; „dupli rak“ i „dupla škorpija“;

Sa druge strane, „negativne“ odnosno loše kombinacije znaka i podznaka u horoskopu, predstavljaju one znake kojima podznak naglašava negativna svojstva, a sa druge strane uspeva da im „potisne“ izrazito dobre karakterne osobine. U „loše“ kombinacije znaka i podznaka spadaju:

– kombinacija vatre i vode (neslaganje znaka i podznaka u zodijaku ovna; lava i strelca, sa znacima ribe; raka i škorpije);

– kombinacija zemlje i vatre (neslaganje znaka i podznaka u zodijaku jarca; bika i device sa horoskopskim znacima ovna; lava i strelca);

– kombinacija vazduha i zemlje (neslaganje znaka i ascendenta u zodijaku vage; blizanaca i vodolije sa znacima jarca; device i bika);

– kombinacija vode i vazduha (neslaganje znaka i podznaka u zodijaku ribe; raka i škorpije, sa znacima vage; blizanaca i vodolije).

Kako u svakom pravilu postoji i izuzetak, ovakve podele kombinacija na „dobre“ ili „loše“, treba uvek posmatrati sa različitih životnih aspekata (poslovnog; prijateljskog; emotivnog), jer se u nekim od njih pomenute kombinacije mogu pokazati kao potpuno suprotne u odnosu na navedene klasifikacije.

Podznak vodolija – opšte karakteristike

Osobe koje su rođene u podznaku vodolije, uz osobine kardinalnog znaka poseduju i veoma izraženu inteligenciju, dobro pamćenje i koncentraciju. Osobe ovog podznaka su vrlo širokog obrazovanja i imaju izražene sklonosti ka sticanju novih znanja i veština, kako bi unapredile svoje intelektualne sposobnosti koje i kod drugih osoba vrlo poštuju i cene.

Podznak vodolije se odlikuje velikom prefinjenošću i dobrim ukusom za ono što je estetsko i umetničko, i ne vole nikakvu vrstu kiča i „jeftinog izraza“ u kulturnom smislu.

U svojim razmišljanjima, podznak vodolije može da ispolji veliku oštroumnost i sklonost ka filozofskim i vizionarskom idejama; sa druge strane veoma dobro shvata činjenice i realističan je po pitanju racionalnosti i promišljenosti u delovanju.

Osobe u podznaku vodolije su vrlo saosećajne i humane, pokazuju izrazitu empatiju i ljubaznost u odnosu sa drugim ljudima; ovakve osobe su i veoma tolerantne i sklone su da vrlo često opraštaju greške i mane drugim ljudima. Takođe, osobe u podznaku vodolije su vrlo srdačne i otvorene, komunikativne i spremne na svaku vrstu argumentovane diskusije bez sklonosti ka svađi ili izlivima podrugljivosti i cinizma.

Podznak vodolije se odlikuje izrazitom otmenošću i dostojanstvenim stavom, ali veoma često pokazuje i sklonost ka ispoljavanju dobrodušnosti i svojevrsne osobenosti duha.

U nekim životnim aspektima, osobe kojima je ascendent vodolija, imaju težnju da ispolje nadmoćno ponašanje i da se „izdižu“ iznad drugih, smatrajući da zaslužuju više i bolje jer se stalno trude da se usavršavaju i intelektualno nadograđuju.

Kod sebe i kod drugih ljudi, vodolije u podznaku vrlo poštuju i cene iskrenost i poznavanje pravih moralnih vrednosti, dok ih sa druge strane nije ni malo lako oduševiti ili pak razočarati ukoliko shvate da je neko pretvoran, laskavac ili dvolična osoba.

Vrline osoba rođenih u podznaku vodolije – iskrenost; tolerantnost; široko opšte obrazovanje; požrtvovanost; humanost; vizionarstvo; komunikativnost; direktnost u izražavanju misli i ideja; rafiniranost i dobar ukus za lepo i kvalitetno; kreativnost u delovanju i razmišljanju; čovekoljublje; ambicioznost; poštenje; lakoća pamćenja i učenja; intuitivnost; logika u zaključivanju; oštroumnost u zapažanjima; odanost u prijateljstvu i emotivnim odnosima; postojanost u stavovima i delima; nepokolebljivost u odbrani činjenica i moralnih vrednosti.

Mane osoba rođenih u podznaku vodolije – samoljublje; nadmoćnost u ponašanju; eksentričnost; sklonost ka samosažaljenju; sujetnost; nepouzdanost u prijateljskim i poslovnim odnosima; često izrazito snobovsko ponašanje;  nervoza; nestrpljivost ; brzanje u donošenju odluka; hipohondrija; poročnost; licemerstvo; samodovoljnost.

Podznak vodolija – fizički izgled

Što se tiče fizičkog izgleda i stila osoba koje su rođene u podznaku vodolije, on se najjednostavnije može opisati kao nekonvencionalan, ekscentričan, individualan i specifičan.

Žene u podznaku vodolije – veoma su fizički atraktivne ali svoju lepotu ne vole previše da forsiraju, jer smatraju da je takvo ponašanje „plitko“ i površno. Zato se žene sa podznakom u vodoliji, najčešće oblače sportski i izbegavaju upadljivu šminku i nesvakidašnje ili „slobodne“ odevne kombinacije.

Sa druge strane, žene koje su vodolije u podznaku, vole da budu negovane i često menjaju boju kose ili eksperimentišu sa frizurama (naročito u mlađem životnom dobu,kada se ovakvim „ličnim pečatom“, često izdvajaju iz mase i pokazuju svoju sklonost ka individualizmu i nezavisnosti).

U kasnijem životnom dobu žene sa podznakom u vodoliji, češće zanemaruju svoj fizički izgled (ali daleko od toga da sebi dozvoljavaju da budu neuredne i zapuštene), a više pažnje posvećuju pre svega inteligenciji i opštoj kulturi, kao i lepim manirima.

Muškarci u podznaku vodolije – muški predstavnici ovog podznaka nisu fizički privlačni, ali su vrlo šarmantni i muževni, sa nekim crtama lica koje im daju posebnu vrstu neodoljivosti i privlačnosti .

Obično su muškarci sa podznakom u vodoliji uobičajene i ne tako atletske građe, jer više pažnje posvećuju obrazovanju i sticanju novih iskustava, pa nemaju vremena da se bave sportom, ili ga u suštini uopšte i ne vole.

Glavni adut muškaraca u podznaku vodolije su lepe oči i otmenost u stavu i držanju, koji mu uz dozu „filozofske rasejanosti“ daju posebnu neodoljivost i privlačnost kod pripadnica suprotnog pola.

Podznak vodolija – ljubav

Osobe rođene u podznaku vodolije po svojoj prirodi ne spadaju u zavodnike, već pre svega traže partnere koji će u njima prepoznati moralne kvalitete i inteligenciju kojom plene.

Iako se zbog svih pobrojanih kvaliteta, osobe u podznaku vodolije po pravilu dopadaju pripadnicima suprotnog pola, i kada su toga svesne vodolije u podznaku umeju da budu dosta nesigurne ili vrlo nepoverljive; sa druge strane, nije retkost da osobe sa podznakom u vodoliji budu vrlo svesne svojih kvaliteta, i da pokažu dozu sujete i snobovskog ponašanja, što ih vrlo često može „koštati“ gubitka neke osobe do koje im je iskreno stalo.

Osobe u podznaku vodolije, vrlo često potajno maštaju o velikim „filmskim“ ljubavima, pa često ne primete da je onaj pravi ili prava veoma blizu (najčešće kao odani prijatelj ili pak kolega sa posla).

Iako sebe vole da posmatraju kao neuhvatljive i vrlo zanimljive osobe, istina je da su u suštini osobe sa podznakom u vodoliji u ljubavi veoma jednostavne, i da nisu sklone avanturi, već da se vrlo lako skrase pored partnera koji im uliva sigurnost i pored koga se osećaju ravnopravno, i do neke mere zaštićeno.

Podznak vodolija – prijateljstvo i porodične vrednosti

Podznak vodolije u kombinaciji sa većinom kardinalnih znakova, zbog svojih sopstvenih kvaliteta predstavlja pravog, vrlo odanog i privrženog prijatelja, koji je uvek tu za svaku tegobu ili nevolju.

Vodolija u podznaku kod svojih prijatelja duboko poštuje prave vrednosti, i najčešće svoja dugogodišnja poznanstva pretvara u prava prijateljstva koja traju „do kraja života“.

Takve odlike podznaka vodolije prema prijateljima, proizilaze iz činjenice da je ovaj podznak vrlo tolerantan na tuđe pogreške i sklon da lako oprašta i prelazi preko izdaje; sa druge strane podznak vodolije može biti vrlo hladan na tegobe i probleme koje njegovi prijatelji prolaze, pa iako će im rado pomoći, u to će retko uložiti i svoja osećanja.

Osobe u podznaku vodolije, imaju manu da svojim prijateljima često „morališu“ i da im stalno i u svakoj prilici ističu i „usađuju“ prave vrednosti, pa u svojoj nameri da „poprave svet“ umeju da budu i po malo naporni.

Podznak vodolije je u aspektu porodičnih odnosa veliki tradicionalista, i ceni sve ono što je od svojih roditelja naučio i poneo kao vrednosti; vrlo je spreman da uzvrati pažnjom i da uvek pomogne svojim roditeljima, ali nije prema njima preterano „bolećiv“ i osetljiv.

Osobe u podznaku vodolije, zahvalne su svojim roditeljima na velikoj brizi i požrtvovanju koje su uložili u njegovo/njeno vaspitanje, ali svoje potrebe i samostalnost uvek će staviti ispred potreba porodice (čak i kada osnuje svoju bračnu zajednicu i stvori potomstvo).

Žene u podznaku vodolije u zavisnosti od kombinacije sa kardinalnim znakom zodijaka, najčešće su vrlo brižne kao supruge i majke; sa druge strane muški predstavnici ovog podznaka su „stub kuće“ i svojoj porodici donose materijalna sredstva i obezbeđuju lagodan život, ali prema svojoj deci nikada nisu preterano brižni i ne pokazuju naročito interesovanje za njihovo vaspitavanje.

Podznak vodolija – posao i materijalne vrednosti

Na poslovnom polju osobe u podznaku vodolije su vrlo samostalne i odgovorne, i osobe su koje vole da se vrlo rano odvoje od svojih roditelja i da budu materijalno slobodne i nezavisne.

Kako su sa jedne strane vrlo praktične, a sa druge vrlo kreativne, osobe ovog podznaka najbolje se pronalaze u profesijama iz oblasti kulture i umetnosti; marketinga; politike; IT-sektora i medija (žurnalistika; radio ili TV voditeljstvo).

Novac je za osobe u podznaku vodolije, u prvom redu merilo napornog rada i požrtvovanja, kao i pokazatelj uspeha i nezavisnosti. Novac za podznak vodolije nikako nije samo i prevashodno jedna materijalna stvar, već odraz slobode i lične satisfakcije.

Međutim, daleko od toga da osobe u podznaku vodolije ne vole da žive lagodno i da zarađeni novac potroše na neko lepo putovanje, da sebi priušte komfornu nekretninu ili pak neka manja uživanja koja im puno znače. Veoma je važno naglasiti da je suština u tome, da su osobe u podznaku vodolije ponosne jer su svoj novac stekle same, i da nikada neće prihvatiti da budu izdržavane od svog emotivnog partnera ili porodice.

Podznak vodolija – opšte zdravlje i najčešće zdravstvene tegobe

Osobe u podznaku vodolije, relativno su stabilnog zdravstvenog stanja, a najčešće probleme imaju sa depresijom i anksioznošću; nervozom i promenama raspoloženja; nervima i cirkulacijom; upalnim procesima i otocima; kožnim bolestima (psorijaza; ekcemi); metaboličkim poremećajima (česta gojaznost i povišen pritisak u odmaklom životnom dobu).

Takođe osobe sa podznakom u vodoliji mogu da pate od koštanih problema; problema sa usnom dupljom i zubima; tegoba sa perifernim nervima; upalnih procesa na mišićima i tetivama; često imaju proširene vene ili probleme sa kičmenim stubom.

Podznak vodolije vrlo često može da pokaže sklonost ka porocima (alkoholizam; kockanje; opijati), a naročito ukoliko su u pitanju osobe muškog pola u kombinaciji sa određenim kardinalnim znacima u horoskopu.

Takođe je vrlo česta situacija, da se osobe u podznaku vodolije ponašaju kao hipohondri, i da umišljaju svoje tegobe i bolesti, koje realno nemaju osnova i ne mogu se dokazati ispitivanjima kod izabranog lekara.

Sa kojim kardinalnim znacima zodijaka se podznak vodolije najbolje „slaže“

Najbolje kombinacije kardinalnog znaka sa podznakom vodolije su – kardinalni znak lava sa podznakom vodolije; kardinalni znak ovna sa podznakom vodolije; kao i kombinacija znaka i podznaka vodolije odnosno“dupla vodolija“.

Sponzorisano:

loading...
Loading...