Rak podznak devica – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Muškarci i žene kojima je glavni znak zodijaka rak, a ascendent u devici, pripadaju elmentima „vode“ i „zemlje“, pa po profesionalnim astrološkim tumačenjima predstavljaju vrlo pozitivnu i kvalitetnu astralnu vezu, i u njihovoj ličnosti i temperamentu dominiraju samo dobre i kvalitetne kardinalne osobine znaka i podznaka, dok su mane ili manje izražene ili su potisnute prevagom vrlina i dobrih ličnih osobina.

Vladajuća planeta raka je Mesec, dok sazvežđem device „upravlja“ Merkur, pa one u ovakvoj kombinaciji grade dobar ili pozitivan astralni aspekt, koji osobama koje su rođene u znaku raka sa ascendentom u devici donosi dozu vrednoće, istrajnosti i marljivosti, uz sklonost prihvatanju promena i prilagođavanju zarad postizanja viših ciljeva u svakom životnom aspektu.

Žena rak sa podznakom u devici 

Opšte osobine i karakter – žene kojima je kardinalni znak horoskopa rak a podznak im je u devici, po svom fizičkom izgledu su lepe i vitke telesne konstitucije, sa tamnijom kosom i bojom očiju, i lepim i izražajnim crtama lica, kao i otmenošću u držanju i stavu i nežnošću i „lakoćom“ u svakom pokretu i načinu izražavanja.

Ženske osobe ove astralne kombinacije znaka i ascendenta, vrlo su pametne, praktične, vredne i analitične, poseduju izraženu sposobnost racionalnog zaključivanja i realnog sagledavanja svih činjenica, ali nije retkost da se često u ostvarivanju svojih ciljeva vode emocijama i intuicijom kao i da se vrlo dobro slažu sa svim ljudima jer u svakome vide jednu količinu velike dobrote i neiskvarenosti.

Posao – u poslovnom aspektu, žene rak – devica su precizne i oštroumne, odlikuju se izrazitom inteligencijom i ispravnim razmišljanjem, odlučne su i strplive, vole da probleme sagledaju iz svakog ugla i da uvek potraže najrazumnije rešenje, ali i teže da se materijalno i finansijski dobro obezbede kroz posao koji rade i da steknu sigurnost i stabilnost, jer nikako ne vole da se osećaju uskraćeno za bilo koji vid životnih zadovoljstava i sreće.

Iako mogu delovati vrlo samožive i sebične u svojim profesionalnim ostvarivanjima, jer pre svih i svega teže da prvo obezbede sebe, žene ove astralne kombinacije su vrlo plemenite i humane, pa nije retkost da u velikoj meri brinu i za tuđu dobrobit i da se žrtvuju za osobe sa kojima rade i da im uvek pomognu da napreduju svojim iskrenim i dobrim savetima i idejama.

Prijateljstvo i porodični odnosi – žene u znaku raka sa ascendentom u devici, imaju veoma izgrađenu ličnost i čvrste stavove, ali su u prijateljstvima i poznanstvima uvek vrlo predane i čak i popustljive prema dragim ljudima, i trude se da im se nađu pri ruci i da im u svakom smislu čine samo dobro.

Kada ostvare bliske međuljudske odnose, žene rak – devica su vrlo iskrene i jako vezane za drage ljude, ali ne tako retko mogu da se ponašaju i vrlo nezadovoljno i da budu sklone da uvek traže ili priželjkuju tuđu potvrdu, sažaljenje, pažnju ili komplimente, jer nikako ne podnose da su u bilo kom smislu loše, neproduktivne, kritikovane i omalovažavane, i vrlo im je stalo da na svoju bližu okolinu uvek ostave „dobar utisak“. 

Ljubav – žene ove astralne kombinacije kardinalnog znaka i ascendenta, u ispoljavanju emocija su vrlo stidljive i skromne, pre svega jer su u stalnom strahu da će biti odbijene ili povređene, pa su u odnosima sa osobama suprotnog pola vrlo nespretne, nesigurne i zatvorene.

Kada traže svoje „idealne emotivne partnere“, žene u znaku raka sa podznakom u devici, uvek i vrlo slepo veruju svojoj intuiciji i nekom „unutrašnjem glasu“ koji ih nikada ne izneveri, pa su sklone da vrlo pažljivo i dugo „proučavaju“ kvalitete i nedostatke osoba koje im se dopadaju, kako bi izbegle greške i dozvolile sebi da ih neko izmanipuliše, ponizi ili izneveri.

Žene ove kombinacije znaka i ascendenta, nisu sklone da se svete ili da se ponašaju agresivno kada ih neko prevari ili izneveri, već se sasvim lako povlače u sebe i sklone su da dugo pate i da očajavaju, jer ne mogu da shvate da su uspele da tako „grubo“ naprave grešku u proceni nečijeg karaktera i vrlo teško ponovo „otvaraju svoje srce“ i ukazuju poverenje drugim ljudima.

Idealni partneri po zodijaku za one žene koje su rođene u znaku raka sa podznakom u devici su – muške osobe u znaku ili podznaku ribe; bika; škorpije ili jarca. 

Zdravstvene tegobe – žene sa znakom u raku i podznakom u devici veoma su odgovorne prema svom opštem zdravlju, ali ne tako retko pate od digestivnih tegoba, sklone su oboljenjima jetre i pankreasa, i često imaju problema sa stalnim stresom, promenama raspoloženja i depresijom. 

Muškarac rak sa podznakom u devici 

Opšte osobine i karakter – muške osobe rak – devica, veoma su sklone otmenom i kulturnom ponašanju, vole moralne i tradicionalne vrednosti i jako su šarmantni i muževni, ali su po pravilu i dopadljive spoljašnje pojave i atraktivnog fizičkog izgleda.

Osobe koje su rođene u znaku raka sa podznakom u devici, vole da se druže i da komuniciraju sa drugim ljudima, i vrlo su prijemčive i prilagodljive za svaki vid saradnje, avanture, ali i humanih dela, požrtvovanosti i saosećajnosti. 

Posao – muškarci ove astralne kombinacije kardinalnog znaka i ascendenta su vrlo disciplinovani i predani u svakom poslu kojim se bave, vole da sve do detalja razlože i analiziraju, i ne obraćaju pažnju na preveliko vreme i energiju koju potroše u ostvarivanju cilja, jer su im vrlo bitne i važne tačnost, preciznost, logično zaključivanje i postizanje najboljih i najkvalitetnijih rezultata.

Nije nikakva retkost da su skoro sve muške osobe sa znakom u raku i podznakom u devici, često previše samokritične, pa tako uvek nalaze razloge za nezadovoljstvo, i stalno strepe i strahuju da im ne promakne neki bitan detalj ili činjenica, pa se po više puta „vrte u krug“ i nanovo i sasvim  nepotrebno pregledaju svoje planove i ideje, pre nego što se konačno uvere da im ništa ne manjka i da ne postoji nikakva šansa da do bilo kakve greške ili propusta u radu dođe. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – muškarci rak – devica, u aspektu prijateljstva kao i uopštenih međuljudskih odnosa, vrlo su izbirljivi i u osobama sa kojima se druže uvek teže da pronađu vrlo slične životne stavove i interesovanja, jer ne vole površne i neobrazovane osobe, i po tom pitanju su uvek vrlo analitični, kritični i „strogi“.

Osobama do kojih im je stalo, muškarci ove astralne kombinacije često bez ustezanja i biranja reči, otvoreno stavljaju do znanja šta im kod njih smeta, pa tako mogu ostaviti utisak egoistične i iskompleksirane osobe, koja je sklona da svakoga kritikuje i da svakome pronalazi manu, a da pak  retko dovoljno dobro sagleda samog sebe.

Nekada muškarac rak – devica, može da bude vrlo „naporan“ svojim bliskim osobama, jer zbog težnje da se svima dopadne i da svakome udovolji, postaje sklon da se povuče u sebe i da se po pravilu „preda“ depresiji, melanholiji i pesimizmu, pa da stalno jadikuje i da se samosažaljeva i da od svojih prijatelja traži utehu i razumevanje, ali da njihove savete nikada ne sluša i ne uvaži, već da uporno i tvrdoglavo „tera po svome“. 

Ljubav – muškarac rak – devica, u ispoljavanju emocija je dosta odmeren i „sputan“, i jako se trudi da pravilno i adekvatno izabere osobu sa kojom će se upustiti u romantičnu vezu ili brak, pa često zbog preteranog uplitanja razuma i analiza, biva potpuno „izgubljen“ i pravi greške jer ga zavede nečija slična priroda ili iskrena pažnja, pa bude povređen i sklon da pati i očajava.

Kada pronađe osobu koja mu „odgovara“, muškarac ove astralne kombinacije znaka i ascendenta, sklon je da preteruje u nepoverljivosti, sumnjama, kritikama ili pak stalnim analizama i proceni partnerovih mana i vrlina, pa vrlo lako može da „otera od sebe“ nekoga ko ga iskreno i sasvim nepretvorno voli i poštuje, a kome on sam ne ukazuje dovoljno poverenja i pažnje, već se uvek fokusira na „predviđanje sledećeg koraka“ i na procenu rizika da bude ostavljen ili prevaren.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce koji su rođeni u znaku raka sa podznakom u devici su – ženske osobe u znaku ili podznaku jarca; ribe; bika, device; vodolije, raka i ovna. 

Zdravstvene tegobe – muškarci koji su u zodijaku kombinacija rak – devica, vrlo su skloni da se previše brinu za svoje zdravstveno stanje, pa ih okolina ne tako retko „etiketira“ kao hipohondre i „umišljene bolesnike“, kojima većina problema potiče iz psihičke nestabilnosti, jer su vrlo često depresivni, neraspoloženi, introvertni i skloni da očajavaju i menjaju raspoloženja i ponašanje.

Sponzorisano:

loading...
Loading...