Rak podznak ovan – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Astralna kombinacija kardinalnog znaka raka sa ascendentom u ovnu, predstavlja spoj elemenata „vode“ i „vatre“, koji se međusobno nikako ne slažu, i čija je kombinacije vrlo „pogubna“ po sve kvalitetne karakterne osobine osoba koje ovom „spoju“ u zodijaku pripadaju svojim rođenjem.

Vladar sazvežđa raka je planeta tj zvezda Mesec, dok znakom i podznakom ovna vlada „strogi“ i vrlo „principijelni“ Mars, pa ova kombinacija odnosno astralni aspekt koji se formira u znaku raka sa podznakom u ovnu, nije ni u kom smislu idealan ili pozitivan, jer u „sukob“ dolaze stalna težnja za promenama i nestalnošću koju donosi Mesec a koji spada u „brze“ planete, sa težnjom za akcijom, istrajnošću, ambicijom i uspehom koju sobom nosi „spori“ vladar znaka ovna, Mars.

U astralnoj kombinaciji Mesec i Mars osobama koje su kardinalni znak raka i podznak ovna, uvek donose veliku dozu promenljivosti u raspoloženju i ponašanju, nedoslednosti i neodlučnosti na poslovnom aspektu, brzopletosti, prevelikog uplitanja emocija u donošenje odluka, sklonost da se deluje bez razmišljanja i bez ikakve realne osnove i prethodne analize činjenica.

Žena rak sa podznakom u ovnu 

Opšte osobine i karakter – ženske osobe koje su rođene u znaku raka sa ascendentom u ovnu, najčešće su veoma mršave i vitke telesne konstitucije, ali su po pravilu atletski građene i nisu naročito ženstvene i privlačne, već se pre može reći da su zgodne i zanimljive, nego da su vrsne lepotice i zavodnice.

Žene ove astralne kombinacije znaka i podznaka, na osobe iz svoje okoline utisak ostavljaju direktnošću, čvrstim stavom, „prodornim“ i „ispitivačkim“ pogledom, i samosvesnošću u svom govoru i ponašanju, tako da spadaju u veoma stabilne ličnosti koje u svakom trenutku znaju šta žele i koje se retko mogu pokolebati ili „pasti“ pod tuđi uticaj u bilo kom životnom aspektu.

Posao – na poslovnom planu, žene rak – ovan, veoma su sklone da sve kontrolišu, da budu vrlo principijelne i odlučne, da uvek budu liderski nastrojene i da nemaju sklonost da se povlače, da odstupaju od svojih stavova i ideja niti da slušaju bilo koga iz svog poslovnog tima, jer su uvek vrlo tvrdoglave, uporne, dominantne i ambiciozne da se ostvare i da postignu željeni cilj.

Međutim, kardinalni znak u raku, ženama ove astralne kombinacije znaka i podznaka donosi i jednu dozu promenljivosti i brzopletosti, pa se veoma lako dešava da zbog svoje prevelike želje da se dokažu i uspeju žene rak – ovan prave greške i postaju veoma ljute, nezadovoljne i besne zbog sopstvene nerazboritosti i nepažnje, i po tom pitanju su vrlo samokritične i sebe znaju vrlo oštro da „kažnjavaju“ kada se dogodi da istupe iz svog uobičajenog obrasca ponašanja i delovanja.

Prijateljstvo i porodični odnosi – žene sa znakom u raku i podznakom u ovnu, u prijateljstvima i poznanstvima su veoma često probirljive i „teške“, jer nisu u stanju da prihvate one osobe koje imaju drugačije stavove i shvatanja, jer smatraju da sa njima nemaju zajedničke interese i da samo „gube svoje dragoceno vreme i energiju“.

Sa druge strane, osobe koje za prijatelje imaju žene ove astralne kombinacije, veoma lako shvataju kakva je njihova prava priroda i karakter, i obično im zameraju na prevelikoj dozi kompetitivnosti kao i sklonost da se nameću, da dominiraju, da sve kontrolišu i da bez zadrške daju sebi za pravo da tuđe postupke osuđuju i kritikuju.

Žene rak – ovan, nikako ne podnose osobe koje su neodgovorne, površne i lakomislene, kao ni ljude koji kroz život „idu“ lakšim putem, bez ulaganja rada i truda i koji se oslanjaju na „sreću“ ili pak koriste druge kako bi ostvarili željene ciljeve ili postigli materijalno blagostanje i status u društvu. 

Ljubav – u svojoj dubokoj unutrašnjosti, žene koje su kardinalni znak raka, a kojima je astralni ascendent u ovnu, veoma su emotivne, strastvene i nežne, ali su pak u ispoljavanju sopstvenih iskrenih i pravih osećanja često vrlo zatvorene, nesigurne i „hladne“, jer smatraju da ih muškarci ne vrednuju u dovoljnoj meri i da im se bilo kakvim izjavama ljubavi „podsmevaju“ zbog toga što nisu dovoljno atraktivne i lepe, pa imaju sklonost da vrlo grubo odbiju čak i osobe koje im se veoma dopadaju i u koje su dugo i potajno zaljubljene.

Malo koji muškarac je dovoljno „jak“ da emotivno „parira“ ženama ove astralne kombinacije, kada one odluče da otvoreno i iskreno „predaju svoje srce“, ali su u isto vreme i veoma posesivne i ljubomorne i sklone su da postanu ohole, zlobne i osvetoljubive kada ih neko razočara, izneveri ili iskoristi njihovu iskrenost i ukazano poverenje.

Idealni partneri po zodijaku za žene rođene u znaku raka sa podznakom u ovnu su – muške osobe kojima je kardinalni znak ili pak podznak u horoskopu lav; blizanac; ovan; strelac ili vaga. 

Zdravstvene tegobe – žene koje su rođene u ovoj astralnoj kombinaciji znaka i podznaka, veoma često imaju migrenozne glavobolje, pate od problema sa sinusima i čulom sluha, i imaju problem sa čestim neuralgijama i psihogenim tegobama, a koje ih vode u stanje stalne iscrpljenosti i jakih bolova, kao i do slabljenja opšte otpornosti organizma i velike sklonosti ka hroničnim i teškim infekcijama (pre svega respiratornog i urinarnog trakta). 

Muškarac rak sa podznakom u ovnu 

Opšte osobine i karakter – muškarac koji je rođen u znaku raka sa podznakom u ovnu, vrlo je fizički atraktivan, muževan i šarmantan, ima jako „oštre“ crte lica, otmeno držanje i „dubok“ pogled, pa je potpuno neodoljiv za celu svoju okolinu, a posebno za pripadnice suprotnog pola. 

Posao – muškarci koji su rođeni u astralnoj kombinaciji rak – ovan, u poslu su vrlo izdržljivi, sposobni, mudri i hrabri, i nikada im ne nedostaje „zdrave“ ambicije, energije i entuzijazma, ali su u svojoj odlučnosti i vrlo tvrdoglavi i „krutih“ shvatanja, i nikada ne prihvataju kompromise, nametanje tuđe volje, ograničavanje lične slobode ili pak uplitanje drugih osoba u njihove odluke i planove, jer osobe ove zodijačke kombinacije imaju stalnu potrebu za kontrolom, dominacijom i upravljanjem.

Nije retkost da u svojim poslovnim planovima i ciljevima, muškarci u znaku raka sa podznakom u ovnu nekada budu vrlo impulsivni i nepromišljeni, da vrlo žustro i „srčano“ reaguju i da često nesvesno ne kontrolišu svoje emocije i temperament, pa da naprave propuste ili da se pak veoma lako „predomisle“ i da ceo posao započnu „od nule“ jer smatraju da će tako postići bolje rezultate i ostaviti jači utisak. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – kao prijatelj, muškarac ove astralne kombinacije kardinalnog znaka i ascendenta, vrlo je zahtevan i rezervisan, ali sa druge strane je jako odan i veran, uvek je plemenit i spreman da pomogne dragim ljudima, ali od njih očekuje da mu ukažu poštovanje, da ga hvale i da mu se na neki način dodvoravaju ili pak da mu laskaju, jer iako nije spreman da to otvoreno prizna, muškarac rak – ovan je veliki egocentrik i podsvesno voli da mu se velika sujeta „hrani“ komplimentima i stalnim hvalospevima.

U prijateljstvu muškarac ove kombinacije znaka i podznaka, nikako ne trpi laži, neiskrenost, ili pak izdaje i manipulacije i u takvim situacijama može da bude veoma netaktičan i nestrpljiv da se osveti, ili da osobe koje su ga izneverile grubo i javno ponizi i uvredi, i da svima pokaže koliko su ga nedostojne i koliko su za njega postale nebitne i malo vredne. 

Ljubav – muškarac u znaku raka sa ascendentom u ovnu, u ispoljavanju emocija je veoma brz, netaktičan i direktan, pa često nema nikakvog „stila“ ili manira kada želi da osvoji neku žensku osobu, već je vrlo grub i do neke mere i nespretan, ali vrlo uporan i nametljiv, pa može da deluje dosta napadno i da zbog svoje strastvenosti i srčanosti u udvaranju, čak izazove i „kontraefekat“.

Prema ženama koje mu se dopadaju, muškarac ove zodijačke kombinacije ponaša se zaštitnički, ali nekada je i veoma posesivan i „patološki“ ljubomoran, pa svoju nesigurnost ispoljava kao jake izlive besa, ljutnje i „teških“ reči kojima uspeva da veoma povredi emotivnu ili bračnu partnerku, i da je ne tako retko potpuno otuđi i emotivno „udalji“ od sebe.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce koji su rođeni u znaku raka sa podznakom u ovnu su – ženske osobe kojima je kardinalni znak ili podznak u zodijaku rak; lav; ovan; devica; bik, vaga, škorpija ili strelac. 

Zdravstvene tegobe – muškarci u znaku raka sa podznakom u ovnu, skloni su da se u mladosti bave sportom, pa se često dešava da se povređuju i da pate od preloma ili uganuća, dok u poznim godinama imaju probleme sa bubrezima, anemijom, poremećajem čula vida, kao i sa centralnom (moždanom) i perifernom cirkulacijom, i čestim promenama raspoloženja i ponašanja.

Sponzorisano:

loading...
Loading...