Rak podznak škorpija – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Horoskopski znak raka koji pripada elementu „vode“, sa ascendentom škorpije koja je takođe „vodeni“ element zodijaka, ne predstavlja nužno vrlo dobru i pozitivnu astralnu kombinaciju, pa su osobe koje su rođene kao rak – škorpija veoma arogantne, nestalne, sklone da budu besne i jako ohole prema svojoj okolini.

Sa druge strane, Mesec koji vlada sazvežđem raka, sa „sporom“ planetom Pluton koja je vladar znaka i podznaka škorpije, gradi vrlo loš astralni aspekt, pa su i muškarci i žene ovakve zodijačke kombinacije vrlo promenljivi, nestalni i neuhvatljivi, ali su istovremeno vrlo gordi, grubi, hladni i samoživi, i može se reći da veoma retko pokazuju bilo kakve pozitivne crte ličnosti u nekom od životnih aspekata.

Žena rak sa podznakom u škorpiji 

Opšte osobine i karakter – ženske osobe u znaku raka sa podznakom u škorpiji po pravilu su vrlo lepe i fizički atraktivne, vole da uživaju u životu i teže da se uvek doteruju i „kinđure“ kako bi privukle što više pažnje i divljenja, jer su vrlo sujetne i narcisoidne, i retko mogu da se pohvale skromnošću ili dobrotom, i najčešće su vrlo bahate i bezobzirne u ponašanju i stavovima prema svima oko sebe.

Posao – u poslovnom aspektu, žene rak – škorpija su jako odlučne, tvrdoglave i sklone želji da se nametnu i da sve kontrolišu, i nikako ne trpe pogreške, površnost, neznanje ili bilo koji vid tuđe „nesposobnosti“, pa su sklone da druge ljude vrlo lako ponižavaju i ismevaju uopšte ne misleći na njihove emocije i osećanja.

Ženske osobe ovog znaka i podznaka u zodijaku, uvek sve znaju i uvek su u svemu najbolje, ne trpe nametanje autoriteta ili tuđe volje i veliki su individualisti, pa nije retkost da često teže da se ostvare u nekom privatnom poslu ili da rade same jer im „niko drugi nije potreban“ za ostvarenje ciljeva i željenog uspeha.

Prijateljstvo i porodični odnosi – žene kojima je kardinalni znak rak a podznak im je škorpija u odnosu sa drugim ljudima su vrlo „krute“ i poslovično neverovatno izbirljive, i njihova prevelika sujeta i egocentričnost im ne dopuštaju da se sa bilo kim druže i da bilo koga „prime“ u svoj mali i dragoceni krug prijatelja, jer su vrlo teške u bilo kakvoj vrsti komunikacije i vrlo su introvertne i nepoverljive.

Od bliskih prijatelja žene rak – škorpija očekuju uvek vernost, „poslušnost“ i divljenje, a same su sklone da budu jako osvetoljubive i zlonamerne ako im neko učini nepravdu ili ih na bilo koji način izda i prevari.

Međutim, nije nikakva retkost da su ženske osobe ove astralne kombinacije znaka i ascendenta, sklone da se druže sa ljudima „od položaja“, ili pak sa onim ljudima koji su bogati i uspešni, i da ih vrlo taktično i pod maskom iskrenog i odanog prijateljstva vrlo grubo i drsko iskoriste za svoje sebične ciljeve i za uzdizanje u društvu i „lakše“ postizanje finansijske satisfakcije ili bogatstva. 

Ljubav – žene ove kombinacije kardinalnog znaka i ascendenta u horoskopu, u ljubavi su dominantne i često imaju vrlo agresivan i nametljiv pristup, pa se za njih može reći i da su vrlo često netaktične kada im se neko dopada, i sklone su da po svaku cenu dobiju ono što misle da im pripada i da zaslužuju.

Žene rak – škorpija, nisu sklone da okolišaju ili da sa potencijalnim partnerima „igraju igrice“ zavođenja, pa iako su vrlo lepe i privlačne, svojim grubim i arogantnim stavom „nedodirljivosti“ i hladnoće, mogu da od sebe udalje i one muškarce kojima je do njih iskreno stalo i koji ih čak i veoma poštuju i vole.

Žene kojima je glavni znak rak a podznak škorpija, nemaju sklonost da opraštaju ili pak da budu blage i saosećajne, već su vrlo ljubomorne i posesivne pa na svaki vid izdaje reaguju vrlo burno i vole da se svete, da pokažu svu svoju gordost i sujetu, da dugo pamte naneto zlo, i da se osobama koje su ih izneverile dugo „poigravaju“ u smislu ponižavanja, ogovaranja ili pak ružnog isticanja svih njihovih mana u javnosti.

Idealni partneri po zodijaku za žene koje su rođene u znaku raka sa podznakom u škorpiji su – muške osobe kojima je osnovni znak ili podznak u horoskopu jarac; bik; lav; riba, rak ili pak devica. 

Zdravstvene tegobe – žene koje su rak – škorpija, najčešće su vrlo „snažne“ i ponašaju se kao da su sasvim nepobedive, pa ne tako retko zanemaruju bolesti i tegobe koje ih muče, a najčešće pate od problema sa infekcijama urinarnog i reproduktivnog sistema, sklone su slabom imunitetu ili pak hroničnim infekcijama i zapaljenjima, pa su vrlo osetljive na sve sezonske alergije, virusna oboljenja ili pak na bakterijske superinfekcije, zbog pomenute slabe opšte otpornosti organizma u celini. 

Muškarac rak sa podznakom u škorpiji 

Opšte osobine i karakter – muške osobe kojima je kardinalni znak zodijaka rak a podznak im je u škorpiji, vrlo su muževne i atletski građene spoljašnje pojave, ali takođe imaju i veoma gord i arogantan stav i držanje, a koji su čak do neke granice vrlo i privlačni i jako zanimljivi, jer odaju utisak osobe koja „zna šta želi“ i koja je sposobna da sve svoje ciljeve i namere olako ostvari. 

Posao – u poslovnom aspektu, muškarac rak – škorpija je vrlo hrabar i neustrašiv, odlikuje ga vrlo izražena oštroumnost i prodornost, ali i stalna potreba za takmičenjem sa drugima i nužnim nametanjem sopstvene volje, kao i apsolutno neprihvatanje svakog autoriteta i neosporna velika ambicija i snažna individualnost koja se donekle graniči sa samovoljom i drskošću.

Muškarac u znaku raka sa podznakom u škorpiji, nikada i ni pod kojim uslovima ne prihvata bilo kakvu vrstu poraza ili neuspeha, nije sklon na kompromise i poslušnost, i uvek se izrazito trudi da popravi tuđe nesavesne poteze ili da ispravi „nesposobnosti“ i sve nedoslednosti svog poslovnog tima, jer smatra da je to njegova dužnost i obaveza, a sve sa ciljem kako se ne bi ponizio ili pak na bilo koji način osramotio u očima drugih. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – iako muškarac ove astralne kombinacije deluje kao veoma jednostavna i sasvim otvorena i prijemčiva osoba, njegova duboka suština je sasvim suprotna, i on je uvek vrlo vešt u skrivanju svojih pravih osećanja, namera ili slabosti, pa čak ni svojim najbližim prijateljima sebe sasvim ne „razotkriva“, već im daje samo onoliko koliko sam misli da je dovoljno i neophodno.

Ljubav – muškarac rak – škorpija u ljubavi je vrlo zatvoren i neiskren, i trudi se da sakrije svoju emotivnost i nežnost iza maske grubosti, odlučnosti i hladnoće, pa je u ispoljavanju osećanja vrlo rezervisan i „škrt“, i predstavlja pravu enigmu osobama suprotnog pola kojima se dopadne i koje požele da ga bolje upoznaju ili iskreno zavole.

Muške osobe ove kombinacije znaka i ascendenta, imaju velike i nerešive unutrašnje sukobe i nesigurnosti, pa njihov odnos prema potencijalnim emotivnim partnerima, u velikoj meri zavisi i od toga da li će njihovom ličnošću preovladati poslovična razboritost i „sirova“ snaga podznaka škorpije ili velika nežnost i osećajnost koju donosi kardinalni znak raka.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce rođene u znaku raka sa podznakom u škorpiji su – žene kojima je kardinalni znak ili podznak u zodijaku rak, škorpija; bik, jarac; devica, vaga ili riba. 

Zdravstvene tegobe – muškarac rak – škorpija, prema svom zdravlju je često neodgovoran i vrlo nepažljiv, pa zbog čestih psiholoških problema i stalnog stresa nije retkost da bude sklon upornim glavoboljama, problemima sa čirom na želucu, srčanim aritmijama i povišenim pritiskom, kao i tegobama koje su u vezi sa proširenim venama i upalama uro – genitalnog trakta.

Sponzorisano:

loading...
Loading...