Škorpija podznak devica – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Horoskopski kardinalni znak škorpije, pripada „vodenim“ elementima po zodijaku, pa tako sa podznakom u devici koja je element „zemlje“, daje dobru i pre svega pozitivnu astralnu vezu pa osobama koje joj po rođenju pripadaju, ističe vrline i kvalitetne karakterne crte ličnosti, dok mane ili ublažava ili ih pak potpuno suprimira.

Kako je vladar škorpije Pluton, a znakom i podznakom device vlada planeta Merkur, astralna kombinacija u polju zodijaka koju ova dva nebeska tela formiraju, i nije posebno povoljna ili idealna, jer su u pitanju jako spore i „hladne“ planete, pa se otuda pojava mana i nedostataka u nekim životnim poljima, kod osoba škorpija – devica, može obrazložiti nepovoljnim „uticajem“ pomenutih vladajućih planeta na njihov karakter i temperament.

U nastavku teksta pročitaćete kakve su škorpije sa podznakom u devici.

Žena škorpija sa podznakom u devici 

Opšte osobine i karakter – žene u kardinalnom znaku škorpije sa podznakom u devici, po svojoj prirodi su vrlo odane, lojalne i verne osobe, bilo da se radi o njihovoj porodici, prijateljima ili pak poslovnim ili emotivnim partnerima, a takođe ih odlikuje vrlo velika sposobnost da druge odlično izanaliziraju i procene, pa ih je u svakom pogledu vrlo teško prevariti zbog urođene pronicljivosti i doze opreza i rezervisanosti koju nose duboko u sebi.

Posao – u poslovnom aspektu žene škorpija – devica, vrlo su pedantne, vredne, istrajne i tačne, i nikako ne podnose površnost, izvlačenje, nedoslednost ili nepouzdanost, pa sa takvim osobama nikako ne uspevaju da ostvare korektnu saradnju, i sklone su da ih veoma oštro ili otvoreno pred svima prekore, kao i da im ne pruže novu priliku da se „poprave“, jer one same ni u kom smislu ne veruju da se ljudi mogu promeniti, i smatraju da „ako pogreše jednom, nužno ja da će grešku da ponove i drugi put“.

Prijateljstvo i porodični odnosi – kao prijatelj je ženska osoba sa znakom u škorpiji i astralnim ascendentom u devici, a kako je i napomenuto vrlo odana i bezuslovno verna, spremna je da uvek svakoga sasluša, da čuva tajne i da bude veoma vredna osoba od poverenja, kao i da plemenito i dobrodušno pomaže drugima, a posebno onima koji imaju malo, ili koji se pak u svom životu na bilo koji način muče ili zbog nečega pate. 

Ljubav – žena u znaku škorpije, a kojoj je podznak u devici jednako je i lepa i tajanstvena, pa je osobito privlačna i intrigantna svim osobama suprotnog pola, ali ona ne voli muškarce koji su ili površni laskavci, ili koji su pak skloni avanturama i neozbiljnim vezama, jer je i u ispoljavanju svojih osećanja žena ovakve astrološke kombinacije vrlo direktna, iskrena i praktična, i ne trpi nikakva „odugovlačenja“, dodvoravanja, manipulacije ili „igre“, već zahteva vernost, poštenje i iskrenost i na njih uvek uzvraća istom merom i vrlo je pradana partneru i svojoj porodici i deci.

Idealni partneri po zodijaku za one žene koje su rođene u znaku škorpije sa podznakom u devici su – muške osobe u znaku ili pak u podznaku bika; jaraca; device; škorpije; riba ili raka. 

Zdravstvene tegobe – žene kombinacije škorpija – devica, imaju veoma osetljiva čula, pate od čestih migrena, osetljivi su im želudac, srce i endokrini sistem, i nije retkost da pate od bolesti zuba, desni, ždrela ili pak sinusnih šupljina, a koje su sklone bolnim upalama ili infekcijama. 

Muškarac škorpija sa podznakom u devici 

Opšte osobine i karakter – muškarac u znaku škorpije sa astralnim podznakom u devici, po svom karakteru i temperamentu je veoma dobar i odan kao prijatelj, i uopšteno se odlikuje vrlom pouzdanošću i zaštitničkim stavom, veoma je stabilna ličnost, i jako je analitičan i svakoga voli da analizira i procenjuje, jer ne želi da napravi greške i da se sa bilo kime poveže bilo emotivno ili pak u poslovnom kontekstu.

Posao – jedna od najboljih odlika muškaraca sa kardinalnim znakom škorpije, sa podznakom u devici, na poslovnom planu jeste sposobnost adekvatne procene činjenica i vrlo metodičan i jako precizan pristup svakom problemu, pa su mogućnosti grešaka svedene na mimimum.

Muškarci ove astralne kombinacije nisu skloni da se bave poslovima koji im ne čine zadovoljstvo i koji im nisu satisfakcija, pa čak i ako nemaju nikakvu materijalnu korist niti mogućnost da napreduju, oni su spremni da volontiraju, samo da bi radili nešto što ih potpuno ispunjava ili usrećuje. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – u svim svojim bliskim prijateljskim odnosima, kao i uostalom u međuljudskim vezama uopšte, muškarac rođen kao škorpija – devica je veoma lojalan i jako je pouzdan kao prijatelj, spreman je da se žrtvuje za svakoga, ali nije sklon da oprašta manipulacije ili izdaje, pa tada postaje vrlo neprijatan i ima sklonost da se sveti, da se ponaša cinično i oholo, i da ispolji sve „mračne“ strane svoje ličnosti. 

Ljubav – iako je kao osoba muškarac ovakve astralne kombinacije glavnog znaka i podznaka vrlo intresantan, misteriozan i intrigantan, u ljubavi je veoma emotivan i veran, pravi je oslonac i podrška svakoj ženi koju iskreno voli, džentlmen je, vrlo je nežan, pažljiv i beskrajno ljubazan i romantičan.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce koji su rođeni u znaku škorpije sa podznakom u devici su – žene kojima je kardinalni znak ili pak podznak u horoskopu riba; rak; vaga; devica; škorpija; jarac ili bik. 

Zdravstvene tegobe – muškarci koji su u zodijaku škorpija – devica, po pravilu imaju probleme sa digestivnim traktom, pre svega sa želucem, kao i tegobe koje su u vezi sa jetrom, pankreasom, endokrinim žlezdama, nervnim sistemom i ekskrecijom toksina i viška tečnosti pa su skloni jakim upalnim ili sa druge strane takozvanim „hladnim“ edemima odnosno otocima nogu, ili celog tela.

Sponzorisano:

loading...
Loading...