Škorpija podznak ovan – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Horoskopski osnovni znak škoroije, koji pripada elementu „vode“, sa astralnim podznakom u ovnu se nikako ne slaže, jer je on „vatreni“ znak zodijaka, i ovakva kombinacija je u svakom smislu vrlo loša i nepovoljna, i osobe oba pola koje joj rođenjem pripadaju, na svim poljima su vrlo „teške“ i nesrećne ličnosti, koje imaju velike probleme da „usklade“ osobine glavnog znaka i podznaka u svojim svakodnevnim delovanjima.

Planete Pluton i Mars, kao jaki vladari sazvežđa škorpije odnosno ovna, uvek po pravilu između sebe formiraju vrlo nepovoljan i negativan astralni aspekt, pa u zodijačkom polju punog kruga u kome se „susretnu“ donose veliku sklonost ka tvrdoglavosti, nervozi, svađama i agresiji, i nisu im retke ni osobine dominantnosti, svojeglavosti, ratobornosti i preteranog osuđivanja i kriticizma.

Hajde da vidimo kakve su škorpije sa podznakom u ovnu.

Žena škorpija sa podznakom u ovnu 

Opšte osobine i karakter – ženske osobe kojima je kardinalni znak zodijaka škorpija, dok im je podznak u ovnu, po svom karakteru i temperamentu su vrlo stabilne i „jake“ ličnosti, hrabre su i neustrašive, vole rizike i ne boje se da se zauzmu za sebe i druge, ali uvek i po svaku cenu teže da dominiraju i da nametnu svoju volju, pa nisu naročito omiljene osobe, kako među svojim timom i poslovnim saradnicima, tako ni kod bliskih prijatelja i poznanika.

Posao – žene ovakve astralne kombinacije znaka i ascendenta, ambiciozne su i uporne, nikada ne odustaju od svojih zamisli i namera, po svaku cenu teže da se nametnu, i imaju neodoljivu i jaku potrebu da sve kontrolišu, da upravljaju, da budu lideri i da „ komanduju“ sa vrhovne pozicije.

U poslu kojim se bave, žene škorpija – ovan, nužno teže da budu autoritet, i imaju izuzetnu snagu volje i energiju koju ulažu do krajnjih granica, i njihova tvrdoglavost na putu ka uspehu se često nekada i u nekom „čudnom“ smislu, može smatrati u isto vreme i vrlinom i manom u karakteru.

Prijateljstvo i porodični odnosi – u odnosima sa drugima, žene u znaku škorpije sa podznakom u ovnu su surovo iskrene i direktne, ne vole da se pretvaraju niti da budu licemerne, i zbog toga ih prijatelji često shvataju kao osobe sa previše kompleksa, i kao nekoga ko sebe smatra potpuno savršenim, pa zato daje sebi za pravo da drugima „popuje“, da im „deli savete“, traži mane ili da ih otvoreno kritikuje. 

Ljubav – kada je u pitanju emotivni aspekt, žene škorpije kojima je ovan u podznaku, veoma su direktne, i ne stide se da preuzmu inicijativu kada im se neki muškarac dopadne, i u iskazivanju ljubavi su vrlo srčane i strastvene, ali imaju i jednu dozu „mračne“ i tajnovite prirode koja je na neki način vrlo privlačna i intrigantna, pa im muškarci vrlo retko mogu odoleti, i one su uvek i po pravilu „predmet“ nečijih potajnih želja i žudnji, ili su dostojne napora i „osvajačkih pohoda“.

Idealni partneri po zodijaku za žene koje su rođene u znaku škorpije sa podznakom u ovnu su – muškarci u kardinalnom znaki ili podznaku lava; ovna; strelca; blizanaca; škorpije ili vage. 

Zdravstvene tegobe – žene sa znakom škorpije i sa podznakom u ovnu, imaju velike probleme sa kostima, i to pre svega sa bolovima u leđima ili nogama, ali takođe pate i od čestih promena raspoloženja, vrlo su sklone nervozi i napetosti, imaju tegobe sa disajnim organima jer su sklone da previše konzumiraju duvan, i česte su upalne ili infektivne hronične bolesti urunarnog trakta ili genitalnih organa. 

Muškarac škorpija sa podznakom u ovnu 

Opšte osobine i karakter – muškarac u znaku škorpije sa astrološkim ascendentom u ovnu, vrlo je karakterno tvrdoglav i nadobudan, uvek je dostojanstven i dominantan, ne retko je vrlo sujetan, samoživ i sebičan, i uopšte nije samokritičan ili skroman, jer za sebe veruje da je sasvim savršen i najbolji u svim aspektima na kojima „dela“, i da mu niko iz njegove okoline „nije ravan“.

Posao – u profesionalnom smislu, muške osobe škorpija – ovan, „nezdravo“ su ambiciozne i jako uporne, vole izazove i nove zadatke, i za njih ne postoji „nemoguće“ ili „nerešivo“, jer su u svim svojim namerama sasvim nepopustljivi i vrlo su svojeglavi, i teže da se po apsolutno svaku cenu uvek dokažu svojim nadređenima, poslovnim partnerima ili saradnicima, i da nametnu sopstvenu volju i surovi su materijalisti kojima je novac osnovno merilo uspeha i moći, pa nikako ne mogu da se pomire ili da podnesu nemaštinu ili siromaštvo, i to je jadan od retkih strahova koji u sebi nose. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – u međuljudskim odnosima uopšte, pa tako i u ostvarivanju nekih bliskih poznanstava ili prijateljstava, muškarci u znaku škorpije sa podznakom u ovnu su veoma introvertni i zatvoreni, vrlo su probirljivi i ne druže se sa svima, i po pravilu traže osobe sličnih kvaliteta i interesovanja, mada nikada nisu sebični u toj meri da nekome uskrate pomoć i podršku, kada se nađe u nevolji ili bilo kakvoj neprilici. 

Ljubav – u ispoljavanju emocija, muškarci škorpija – ovan, umeju da se ponašaju veoma drsko i nametljivo, i ne razlikuju suptilno udvaranje od „agresivnog insistiranja“ da neku žensku osobu zainteresuju za sebe i za sve svoje vrle osobine.

U suštini, duge veze ili brak su za muškarce ove astralne kombinacije pravilo, i oni ne vole da se previše opuštaju i provode, pa se lako može pomisliti, da i na ljubav gledaju samo kao na jedan vid „novog poslovnog izazova“ iz koga moraju da izađu kao pobednici, i da po svaku cenu sebi „obezbede“ pobedu i da osvoje osobu suprotnog pola koja im je privukla pažnju.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce koji su rođeni u znaku škorpije sa podznakom u ovnu su – ženske osobe kojima je osnovni znak ili podznak u horoskopu škorpija; vaga; lav; strelac; rak; ovan ili blizanac. 

Zdravstvene tegobe – muškarci ove astralne kombinacije znaka i ascendenta, imaju vrlo čestu sklonost da se pretvaraju da im „nikada ništa ne fali“ i da su otporni na sve bolesti i povrede, ali kada se jave lekaru ponašaju se vrlo strašljivo, i jako su zabrinuti i za najminorniji klinički znak koji im se dijagnostikuje, ili na koji se pak na osnovu anamnestičkih podataka posumnja.

Od bolesti, muškarci škorpija – ovan imaju tegobe sa krvnim pritiskom i srčanim aritmijama, pate od neuralgija i bolova u leđima i vratu, često imaju probleme sa varenjem i funkcijom jetre i žuči, a pate i od poremećaja vezanih za lošu ishranu pa su skloni gojaznosti, nedostatku vitamina, kao i anemiji i lošem acido – baznom statusu.

Sponzorisano:

loading...
Loading...