Škorpija podznak škorpija – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Osobe kojima je i kardinalni znak i astrološki podznak u sazvežđu škorpije, pripadaju „vodenim“ znacima zodijaka, kojima vlada planeta Pluton, i u kontekstu kompatibilnosti i položaja planeta ovakav odnos znaka i ascendenta se u natalnoj karti smatra pozitivnim, ali se događa da se sve osobine glavnog znaka dodatno naglase, pa se tako i neke mane odnosno negativni aspekti mogu ispoljiti u određenim poljima delovanja u životu.

Hajde sada da vidimo kakve su duple škorpije u horoskopu.

Žena škorpija sa podznakom u škorpiji 

Opšte osobine i karakter – žene „duple škorpije“ su po svom karakteru i temperamentu veoma otvorene, direktne i nemaju „dlake na jeziku“, već su uvek surovo iskrene i ni u kom momentu se ne pretvaraju niti se trude da budu „nešto što nisu“.

Takođe, žene kojima je i kardinalni znak i podznak u sazvežđu škorpije, veoma su fatalne, ali u sebi ne poseduju nikakvu dozu topline ili makar malo sjaja u svojoj spoljašnjoj pojavi, već su pre „hladne lepotice“, dostojanstvene, odmerene, sa damskim manirima, i sa stavom i držanjem koje je uvek i u svakoj prilici kontrolisano i otmeno. 

Posao – u svakom poslu kojim se bave, ženske osobe ove astralne kombinacije kardinalnog znaka i ascendenta, principijelne su i uvek vrlo odlučne, trezveno razmišljaju i jako su dobro fokusirane na zadatke koje treba da izvrše, ali je jedan od čestih problema nesposobnost da se lako, ili pak bilo kako prilagode novonastalim promenema, zahtevima ili tuđim naređenjima. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – iako žene u znaku i podznaku škorpije, nemaju ni želju niti potrebu da se sa svakim prisno druže ili da „sklapaju“ veliki broj površnih poznanstava ili dubljih prijateljstava, prema osobama do kojih im je iskreno stalo, uključujući i članove svoje porodice, one su vrlo požrtvovane i plemenite, i nisu sebične kada je nekom ko je njima jako važan i bitan, potreban bilo kakav vid pomoći ili podrške. 

Ljubav – u ljubavi su skoro sve ženske osobe koje su po zodijaku rođene kao „duple škorpije“, vrlo privlačne, zagonetne i sasvim su neodoljive osobama suprotnog pola, dok su same potpuno svesne svoje „nadmoći“ koju nad muškarcima imaju, pa znaju da se ponašaju i po malo zahtevno, arogantno, dominantno ili pak razmaženo.

Žene ove astralne kombinacije, vole pažnju, nežnost, romantiku i udvaranja, a one se ponašaju kao da ih to „ni malo ne zanima i ne dotiče“, ali nikada i ni u kom slučaju ne opraštaju prevaru ili izdaju od strane emotivnih partnera, i znaju da se ponašaju vrlo oholo, osvetoljubivo, zlonamerno i uvredljivo, i po prirodi su velike „prznice“, svađalice, i jako su velika zlopamtila i cinične žene.

Idealni partneri po zodijaku za žene koje su rođene u znaku škorpije sa podznakom u škorpiji su – muške osobe kojima je kardinalni znak ili podznak bik; jarac; devica; ribe; škorpija ili lav. 

Zdravstvene tegobe – žene ovakve astrološke kombinacije osnovnog znaka i ascendenta, imaju prenaglešene zdravstvene tegobe koje su vezane za endokrini sistem, zapaljenja grla i sinusa, kao i učestale povrede koštano – zglobnog sistema i jake grčeve i upale mišića i tetiva. 

Muškarac škorpija sa podznakom u škorpiji 

Opšte osobine i karakter – muške osobe rođene u ovakvoj astrološkoj kombinaciji „istog“ i znaka i  podznaka, po svom karakteru i temperamentu su veoma borbeni i vrlo dostojanstveni u svakom smislu, uvek imaju „keca u rukavu“ i njihovu taktiku i sledeći potez, nikada nikome ne otkrivaju.

U tom kontekstu su i vrlo tajanstveni i misteriozni, i može se reći da su u neku ruku i vrlo „mračne osobe“ koje vole da ostanu zatvorene i samo svoje, i nemaju ni najmanje potrebe da sa okolinom dele ideje, želje, uspehe, slabosti ili pak sopstvene strahove koje nose duboko u sebi.

Posao – u poslovnom aspektu je muškarac „dupla škorpija“ vrlo ambiciozan, uporan, taktičan i jako je vredan, voli da se iskaže u svemu što radi i da svojim ličnim zalaganjem postigne uspeh ili materijalnu satisfakciju, i za njega se može reći da je veliki materijalista ali i da je hedonista i da nije škrtica i sebičnjak kada se radi o novcu.

Iako se o tome retko spekuliše u profesionalnim astrološkim krugovima, muškarac koji je rođen i u znaku i u podznaku škorpije, vrlo je sposoban, ubedljiv i lojalan drugima, lako stiče poverenje ljudi sa kojima radi, i veoma je sposoban da bude lider, pa u tom smislu čak može biti bolji vođa od osoba koje su rođene u znaku lava ili ovna, jer on nije nametljiv i nikada ne teži da se postavi kao autoritet po svaku cenu, ali zbog poverenja koje u njega ima okolina sa kojom sarađuje, biva često izabran na važne pozicije. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – u prijateljstvu je muškarac ovakve astralne kombinacije znaka i ascendenta vrlo pažljiv, veran, plemenit i human, svuda je i u svakoj prilici spreman da veoma lako i nesebično pomogne, nikada nije zlopamtilo i nije sklon da se sveti bilo kome, ali nije mu u prirodi ni da lako oprašta ljudima koji iznevere njegovo poverenje, pa se najčešće trudi ili da ih sasvim „izbriše“ iz svog života, ili da se postavi kao da se ništa nije dogodilo pa da „krene dalje bez osvrtanja na prošlost“. 

Ljubav – sa emotivnog aspekta muškarac koji je rođen kao znak škorpije, i kome je i astralni ascendent u istom sazvežđu zodijaka, vrlo je strastven, senzibilan i romantičan, i kod žena koje mu se dopadnu, podrazumeva da poseduju pored neophodne fizičke lepote i veću dozu otmenosti, šarma, nedokučivosti i misterioznosti, jer ne voli emotivne partnerke koje su previše površne ili pak jako „lako osvojive“, jer mu u tom slušaju ništa nije interesantno i nema nikakav način da se dokaže, ili da se oko nekoga malo i „potrudi i pomuči“, što mu daje posebnu satisfakciju, jer voli da ima osećaj da mu je neko ili nešto teže dostupno ili sasvim nedostižno. 

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce koji su rođeni u znaku škorpije sa podznakom u škorpiji su – žene u znaku ili podznaku ribe; škorpije; raka; lava; ovna; device; bika; jarca ili pak strelca. 

Zdravstvene tegobe – muške osobe kojima je i kardinalni znak i podznak u škorpiji, imaju ili najčešće jako dobro opšte zdravlje, ili nemaju neke velike zdravstvene probleme, osim što nekad tj povremeno pate od problema sa trovanjima, zaraznim oboljenjima, upalama i infekcijama, ili imaju probleme sa regulisanjem rada znojnih i lojnih žlezda, kao i tegobe sa cirkulacijom ili pak sa limfotokom.

Sponzorisano:

loading...
Loading...