Strelac podznak ovan – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Muške i ženske osobe koje su rođene u kardinalnom znaku strelca koji pripada elementu „vatre“, sa podznakom odnosno ascendentom u ovnu, koji je takođe „vatreni“ znak zodijaka, predstavljaju jako povoljnu kombinaciju i na velikom broju životnih polja jedan drugog dopunjuju i usklađuju.

Vladar sazvežđa strelca je planeta Jupiter, dok je vladar znaka i podznaka ovna Mars, pa iako se po elementima odlično slažu, u smislu međusobnog položaja i odnosa planeta, a koje pak  grade određeni astralni aspekt u polju strelac – ovan, ovakva kombinacija i nije „najsjajnija“ jer se obe planete smatraju „teško prilagodljivim“, „sporim“ i „hladnim“ nebeskim telima u krugu zodijaka.

U nastavku teksta saznaćete kakvi su strelci sa podznakom u ovnu.

Žena strelac sa podznakom u ovnu 

Opšte osobine i karakter – sve ženske osobe kojima je kardinalni znak u strelcu, dok im je pak ascendent u ovnu, veoma su karakterno i temperamentno druželjubive, srdačne i vrlo otvorene za komunikaciju i svaki vid saradnje, i obično uživaju u tome da se sa svakim jednako i na isti način „pronalaze“ i dele zajednička interesovanja i iskustva. 

Posao – žene strelac – ovan, veoma su nestrpljive i srčane u poslu koji rade, nemaju previše takta i obično su vrlo „živog“ temperamenta, pa se dešava da se tvrdoglavo drže svoje ideje i planova, i da zbog želje da nešto „što pre privedu kraju“, prave propuste i greške, i tada postaju veoma loše naravi, nervozne i nezadovoljne sobom.

Ipak, kardinalni znak u strelcu donosi im dozu iskrenosti i vere u pomoć drugih ljudi, pa se zato ne stide da se obrate nadređenima ili pak svojim poslovnim saradnicima za podršku, savet ili pak prekovremeni rad, kako bi završile uspešno svoje započete projekte uz veliki trud i zalaganje osoba iz svoje najbliže poslovne okoline, a kojima nikako neće da uskrate zahvalnost i sa kojima će rado podeliti nagradu ili pak materijalna „dobra“ koja budu zaslužili „zajedničkim snagama“. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – kao prijatelji, one žene kardinalnog znaka strelca kojima je ascendent u ovnu, vrlo su pristupačne i dobrodušne, lako sklapaju nova poznanstva i osvajaju svojom otvorenošću, ljubaznošću i direktnošću, ali su neverovatno kompetitivne i imaju stalnu potrebu da se sa svojim bliskim osobama nadmeću u svemu, i nekada umeju da u tome preteraju, pa i da se veoma uvrede, kada se pokaže da je neko u bilo čemu bolji ili pak od njih uspešniji. 

Ljubav – u emotivnim odnosima žene ovakve astralne kombinacije glavnog znaka i podznaka su veoma srčane, strastvene, iskrene i neposredne, i nemaju nikakve „zadrške“ ili su sklone da svoja osećanja na bilo koji način sputavaju kada im se neka osoba suprotnog pola dopadne, pa se često mogu pogrešno protumačiti kao osobe koje su vrlo nametljive i „drske“, ali su one u suštini samo jako nesputane i nemaju apsolutno nikakav „problem“ da preuzmu ličnu inicijativu.

Idealni partneri po zodijaku za žene koje su rođene u znaku strelca sa podznakom u ovnu su – muške osobe kojima je kardinalni znak ili pak horoskopski podznak vaga; blizanci; vodolija; lav; ovan; strelac ili eventualno bik i devica. 

Zdravstvene tegobe – žene u znaku strelca sa podznakom u ovnu, imaju česte tegobe koje su vezane za respiratorne organe (tj za bronhije i pluća), ali i za cirkulaciju, a takođe nije retkost da su sklone infekcijama, zapaljenjima mišića i zglobova, i da boluju od metaboličkih ili endokrinih poremećaja koji imaju težak i hroničan tok. 

Muškarac strelac sa podznakom u ovnu 

Opšte osobine i karakter – muškarci sa znakom u strelcu i sa astralnim ascendentom u ovnu, kao „dve vatre“ koje jedna drugu „rasplamsavaju“ vrlo su srčani, strastveni, temperamentni i u svakom smislu izdržljivi, tvrdoglavi i uporni, što je u nekim žvotnim poljima vrlina, dok je pak u nekim drugim veliki nedostatak i nedopustiva mana.

Posao – kao spoj velike inteligencije, ambicije, dominantnosti i stalne želje za usavršavanjem i napredovanjem, muške osobe ovakve astralne kombinacije su rođene da se nametnu u apsolutno svakom poslu kojim se bave, i ne trpe propuste, odustajanja, posustajanja i nedoslednosti, pa su vrlo strogi i pravični u svojim zahtevima, kako prema sebi, tako i prema svojim saradnicima. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – muškarci strelac – ovan, vrlo su duhoviti, šarmantni, pričljivi i ekstrovertni, i nikada nemaju problema da se sa svakim lako „pronađu“ i da se u svakoj priči jako dobro snađu, jer poseduju izuzetno opšte znanje, opštu kulturu i obrazovanje, ali pak u ljudima sa kojima su u bliskoj prijateljskoj vezi ili ih samopovršno poznaju, ne trpe nikakve vulgarnosti niti bilo kakve „prostote“ u govoru i ponašanju, i veoma se lako i sasvim diskretno od njih udaljavaju i distanciraju. 

Ljubav – iako su muške osobe ovakve astrološke kombinacije znaka i podznaka, veliki moralni „čistunci“, tradicionalisti i patrijarhalno vaspitane osobe, nije im strana sklonost ka flertovima i avanturama, i ženski pol osvajaju veoma lako jer su sasvim neodoljivi kako zbog svoje sportske i atraktivne fizičke građe, tako i zbog inteligencije, šarma, muževnosti i vedrog duha kojim „zrače“ u svakoj prilici. 

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce koji su rođeni u znaku strelca sa podznakom u ovnu su – ženske osobe u znaku ili podznaku vodolije; device; vage; škorpije; raka; lava; ovna ili strelca. 

Zdravstvene tegobe – muškarci rođeni kao kombinacija strelac – ovan, imaju po nekom pravilu jako dobro opšte zdravlje, jer veoma vode računa o redovnoj fizičkoj aktivnosti, zdravoj ishrani, izbegavaju poroke i bave se sportom i rekreacijom.

Kada imaju neki zdravstveni problem ili bilo koju tegobu, muške osobe ove astralne kombinacije kardinalnog znaka i ascendenta, veoma su sklone „samolečenju“, i obično više veruju pojedinim alternativnim i narodnim metodama.

Shodno tome, nije retkost da izbegavaju odlaske kod lekara i da misle da će bolest da se povuče „sama od sebe“.

Sponzorisano:

loading...
Loading...