Vaga podznak ovan – muškarac, žena, horoskop, karakteristike

Slaganje kardinalnog znaka vage sa podznakom ovna, predstavlja po zodijaku slaganje elemenata „vazduha“ i „vatre“, i po pravilu se smatra veoma dobrom astrološkom vezom između glavnog tj osnovnog znaka i datog ascendenta, i najčešće ističe kvalitete karaktera i temperamenta svih onih osoba koje ovoj kombinaciji po horoskopu i pripadaju.

Kako je vladar sazvežđa vage planeta Venera, dok znakom kao i podznakom ovna vlada Mars u ovom pogledu astralni aspekt koji se stvara u određenom polju zodijačkog kruga, i nije posebno dobar, iako Venera u nekim aspektima života, ima sposobnost da „ublaži“ ratobornost i želju za stalnom kontrolom i upravljanjem svima i svačim, a koju donosi vladajuća planeta Mars, koja je kako je rečeno osnovni vladar podznaka ovna.

Žena vaga sa podznakom u ovnu 

Opšte osobine i karakter – žena sa znakom vage kojoj je ascendent u ovnu, po prirodi je veoma otvorena i direktna, u svakoj situaciji mora nužno da se istakne i da dominira, vrlo je iskrena i po pravilu nikada nema sklonost da se prilagođava ili menja.

Uvek ostaje svoja i stabilna kao ličnost i veoma je cenjena u svakom društvu kao osoba „od reči“, kao vrli intelektualac, ili pak kao jasno oličenje pravog poštenja i nepokolebljivosti.

Posao – u poslovnom aspektu, žene ove astralne kombinacije su veoma oštroumne, fokusirane, dinamične i požrtvovane, svoje ciljeve postižu velikim zalaganjem, energijom i ambicioznošću, ali imaju veliku manu što su sklone da sve kontrolišu i kritikuju, pa tako nisu naročito omiljene kod svojih šefova ili pak kod poslovnih saradnika.

Žene vaga – ovan, ne vole dosadu i monotoniju, uvek su vredne, aktivne i „u pokretu“, pa stalno pronalaze nove izazove i imaju nepopravljivu potrebu da se nametnu, istaknu i dominiraju, pa po pravilu nikako nisu u stanju da se prilagode drugima ili da podlušaju tuđe kritike, jer smatraju da su sasvim nepogrešive i savršene.

Prijateljstvo i porodični odnosi – iako su ženske osobe ovakve astralne kombinacije zodijačkog kardinalnog znaka i ascendenta vrlo druželjubive i komunikativne, one imaju veoma „uzak krug“ bliskih i vernih prijatelja, jer su veoma „teške“ kao ličnosti, i uvek imaju potrebu za preteranim hvalospevima, kao i tendenciju da se uvek i bez izuzetka nađu „u centru pažnje“.

Isto tako često sebi „daju za pravo“ da se ponašaju preterano kritički, ili pak da svima nameću svoju sopstvenu volju ili mišljenje, što ih čini veoma često dosta omraženima u širem društvu, uprkos svim vrlim osobinama i kvalitetima koje neosporno poseduju u sebi. 

Ljubav – u ljubavnom aspektu su žene vaga – ovan, veoma strastvene, emotivne, srčane i nežne, imaju potrebu da budu željene, voljene i poštovane, i u svim svojim partnerima traže osobine koje i one same poseduju, i nisu nikada spremne da se „vežu“ za bilo koga, čak i po cenu da vrlo dugo ostanu same, ili da se pak nikada ne udaju.

Idealni partneri po zodijaku za žene rođene u znaku vage sa podznakom u ovnu su – muške osobe kojima je kardinalni znak ili podznak u horoskopu ovan; lav; strelac; blizanac; vaga ili rak. 

Zdravstvene tegobe – žene kojima je osnovni znak vaga a ascendent im je u ovnu, imaju tegobe koje su u vezi sa kičmenim stubom, kostima i zglobovima, i jako su sklone neuralgijama i bolnim i teškim perifernim neuropatijama, ali imaju i probleme sa gojaznošću, hiperholesterolemijom ili sa velikim brojem mladeža i pigmentacija po koži, kao i sa problemima koji su vezani za dojke ili za reproduktivne organe (ciste, miomi, upalni procesi, benigni i maligni tumori jajnika i uterusa). 

Muškarac vaga sa podznakom u ovnu 

Opšte osobine i karakter – muške osobe sa znakom vage i sa podznakom u ovnu, karakterno i temperamentno su jako muževni, šarmantni, otvoreni i direktni, i svemu pristupaju veoma srčano i strastveno, ali su i jako nepopustljivi i tvrdoglavi kada je njihova lična priroda ugrožena, i tada umeju da se postave veoma ratoborno i čak okrutno ili oholo i cinično.

Posao – u poslovima kojima se bavi, muškarac vaga – ovan, pre svega pod uticajem kardinalnog znaka, ima osobinu da se ponaša vrlo entuzijastično i optimistično, ali ipak nikada nije sklon da se preterano oslanja na emocije i intuiciju, već se pre svega drži svoje stabilnosti, znanja i snažne volje, koja mu je od pomoći da istraje u okolnostima kada mu neki zadatak nije naročito jasan ili pak dovoljno „prijemčiv“, ali koji mora da obavi, jer ipak nije sklon da se povlači ili da odustaje od zacrtanih ciljeva. 

Prijateljstvo i porodični odnosi – kada je u pitanju prijateljstvo i porodični odnosi, muškarac u znaku vage sa podznakom u ovnu, spreman je da se za svakoga žrtvuje, ali nikada ne stravlja sebe i svoje potrebe u „drugi plan“, već će dragim osobama pomoći samo ako mu to ne ugrožava lične ambicije, vreme ili dostojanstvo, a u suprotnom će imati sklonost da se ponaša veoma samoživo i čak u izvesnoj meri sebično, i da se spretno „izvuče“ iz svih tegoba koje se ne tiču njega samog. 

Ljubav – muške osobe koje su po zodijaku vaga – ovan, veliki su šarmeri i zavodnici, i prema potencijalnim osobama koje im se dopadaju, nastupaju vrlo iskreno i direktno, i nemaju preteranu želju da se dugo udvaraju i da „trpe“ nećkanja i neodlučnosti emotivnih partnerki.

Tada vrlo brzo postaju sasvim „hladni“ i kreću u dalje ljubavne „pohode“, tražeći osobe ženskog pola koje im na svaki način odgovaraju i sa kojima se mogu ostvariti u dužoj vezi ili braku, jer po svojoj prirodi nisu skloni avanturama, flertovima i neozbiljnim vezama.

Idealne partnerke po zodijaku za muškarce koji su rođeni u znaku vage sa podznakom u ovnu su – žene u kardinalnom znaku ili podznaku device; vage; strelca, lava; ovna; bika ili raka. 

Zdravstvene tegobe – muške osobe kojima je kardinalni znak u vagi a podznak u ovnu, sklone su da se često povređuju i da pate od problema sa glavoboljama, čulima i nervnim sistemom, ali nije retkost da imaju i vrlo loš imunitet kao i da obolevaju od urogenitalnih infekcija koje se često vrašaju i jako se teško leče.

Sponzorisano:

loading...
Loading...