Venera u biku – značenje

Planeta Venera u horoskopu, vlada znakom bika i vage, pa određuje pre svega ono u čemu se u životu teži u aspektu emocija i međuljudskih odnosa, i predstavlja stvari kojima se teži i koje u prvom redu donose zadovoljstvo i užitak.

Muškarci sa Venerom u biku – osnovne odlike i karakteristike životnih aspekata

Muškarci sa Venerom u biku su generalno veoma senzibilni i nežni, mada svoja osećanja ne ispoljavaju olakoi, i potrebno im je vremena da postanu otvoreni i jasni prema onima koji im se dopadaju.

Ovakav položaj Venere koja je i vladajuća planeta znaka bika, pokazuje da su u pitanju osobe koje su veoma šarmantne i druželjubive, uvek paze na tuđa osećanja, ali su takođe i veoma sklone da olako prekinu kontakte sa onima koji nisu na njihovoj „talasnoj dužini“.

Generalno muškarci sa Venerom u biku, imaju sklonost da vole lepe stvari, te su pažljivi i odani, imaju osećaja za ono što je estetsko i umetničko.

Upravo iz gore navedenih razloga, ove osobe se bave obično poslovima iz sfere umetnosti ili kulture, mada imaju i dara da zarade dovoljne količine novca da sebi obezbede materijalnu egzistenciju, ali im novac nikada nije na prvom mestu.

Muškarci sa Venerom u biku, odlično se snalaze u sferi finansija, te se bave i radom u oblasti ekonomije ili bankarstva, odlična im je moć procene između rizika i koristi, mada sve zavisi od toga da li je njihova vladajuća planeta u dobrom ili lošem aspektu u datom momentu.

Osobe ovakve zodijačke kombinacije imaju smisao i osećaj da cene ono što jesu prave vrednosti, te nisu sklone da olako shvataju bilo kakav posao ili međuljudske osnose, i u tom smislu su karakterno vrlo jaki i stabilni.

Opšte karakteristike muškarca sa Venerom u biku

Uopšteno gledano, muškarci sa Venerom u biku su osobe koje su postojane u svemu što rade, jakog karaktera mada nikako tvrdoglave, te su uvek spremni na kompromise i saradnju, imaju razumevanja i sluha za promene i u tom kontekstu nisu rigidni ni na kom polju života.

Muškarci sa Venerom u biku, dosta su privlačni i šarmantni, iako osećanja ispoljavaju dosta teško.

Međutim, kada se u njima jednom jave ona prava osećanja, oni su verni i njihova ljubav traje godinama i poistovećuju je sa potrebom da nekome budu odani i verni, te nisu skloni da se olako odreknu onih pravih vrednosti u koje duboko veruju u sebi.

U partnerskim odnosima, muškarci sa Venerom u biku su sasvim verni i odani, te su skloni da kada jednom nađu partnera za brak i dugu vezu, sve napore ulažu da takav odnos opstane i traje godinama.

Mada su pod vladavinom ove planete, muškarci sa Venerom u biku strastvene i osećajne osobe, teško padaju u bilo kakva iskušenja, jer su visoko moralni i umeju da cene ono što imaju.

Muškarci sa Venerom u biku – ljubavni aspekt

U ljubavi su muškarci sa Venerom u biku vrlo odani i verni partneri, te neguju stabilnost i harmoniju u vezi ili braku, i ne ulaze olako u površne veze i avanture.

Mada imaju naglašenu strastvenu i senzualnu stranu, te često jesu svesni svih svojih kvaliteta u smislu emocija i fizičkog izgleda, muškarci sa Venerom u biku nikako nisu površni i ne vole partnere koji traže samo neka prolazna zadovoljstva.

Naime, muškarci sa Venerom u biku već u startu teže da pronađu nekoga ko je sličnih stavova i shvatanja, i kada se jednom za nekoga „vežu“, teško im padaju promene i raskidanje odnosa u koji ulažu sebe, pa sev to smatraju kao lični neuspeh.

Muškarci sa Venerom u biku, generalno jesu dosta „teški“ u ispoljavanju semocija, te ih često i potiskuju i kao da ih štede i „raspoređuju“ na onoga koga vole.

Iako deluju dosta nežno i romantično, muškarci sa Venerom u biku poseduju dozu čvrstine i jake stabilnosti u odnosu sa voljenom osobom, kojoj po pravilu bezrezervno veruju.

U emotivnom kontekstu, muškarci sa Venerom u biku ne trpe bilo kakav vid izdaje ili ikakve pak manipulacije, i kada se jednom od nekoga „ohlade“, teško da će ponovo da se vrate na staro, već kreću dalje i ne žele da ostanu vezani za prošlost.

Muškarci sa Venerom u biku – poslovni aspekt

Najčešće su muškarci sa Venerom u biku veoma kreativne osobe i skloni su umetnosti i radu koji im omogućava da pokažu sve svoje kvalitete.

Međutim, osobama ovakve astralne kombinmacije, nije strano da rade i u poslovima koji su usko vezani za finansije, i oni uvek imaju novca, kojim racionalno i pažljivo raspolažu.

Muškarci ove zodijačke kombinacije nisu rasipni i ne vole da troše preterano, mada za to uvek i najčešće imaju mogućnosti, jer su vredni u svemu što rade i to rezultira odličnom materijalnom stabilnošću.

Muškarci sa Venerom u biku, imaju odličnu sposobnost da procene stvari koje im mogu na poslovnom planu doneti dobar profit, ali maksimalno se trude i zalažu da sve što rade i bude kvalitetno i dobro.

Ove osobe nikako ne očekuju da im se stvari i problemi rešavaju sami od sebe, te su uvek ipak muškarci sa Venerom u biku spremni da ulože dodatni napor i trud da bi ostvarili svoje željene ciljeve i ambicije.

Muškarci sa Venerom u biku – zdravstveni aspekt

Muškarci sa Venerom u biku, imaju sklonost ka bolestima organa za varenje, kao i čestim metaboličkim bolsetima, kakva je pre svega povećana telesna masa.

Naime, osobe ove astralne kombinacije jesu i veliki hedonisti, pa vole da jedu i piju preko mere, i zato među njima ima i onih poročnih, te su nekada u pitanju bolseti zavisnosti, pre svega zbog života koji je u određenoj meri podređen uživanju u svemu što je lepo i što donosi zadovoljstvo.

Žene sa Venerom u biku – osnovne odlike i karakteristike životnih aspekata

Kada su u pitanju žene sa Venerom u biku, one su po pravilu spore u odlukama, ali su vrlo nežne i tople po prirodi, i žele da pokažu koliko su kao osobe kvalitetne i poželjne, i imaju sklonost da u svemu preteruju.

Žene sa Venerom u biku dosta su opterećene svojim fizičkim izgledom, vole luksuz i novac, i za razliku od muškaraca one mnogo pažnje, pa time i novca posvećuju tome da ostave dobar prvi utisak na okolinu.

U isti mah su žene sa Venerom u biku i nežne i senzibilne, ali i čvrstog karaktera i snažne po prirodi, tako da su inteligentne i ne dopšuštaju da se njima olako manipuliše u bilo kom smislu.

Žene ove astralne kombinacije, u svemu što rade moraju da imaju pokretačku motivaciju, te isključivo mogu da se bave onim što vole, a poseban talenat imaju za pevanje i glumu, mada ih često predrasude i mišljenja okoline mogu odvratiti od ostvarenja onoga što zaista žele.

Često se dešava da su žene sa Venerom u biku veliki materijalisti, i da zbog ljubavi prema finansijskoj stabilnosti i sigurnosti, imaju sklonost da se odreknu onoga što vole i da rade poslove koji im obezbeđuju dovoljno novca za luksuzan život koji im je pšo pravilu prioritet.

Opšte karakteristike žena sa Venerom u biku

Žene sa Venerom u biku imaju potrebu da svakoga oko sebe učine srećnim, i jako im je stalo do mišljenja drugih ljudi, ali to im ne pada teško, jer uživaju u tome da im se svako divi, i vole kada im se laska i kada im se udeljuju komplimenti.

Osobe ovakve astrološke kombinacije, nisu po prirodi svadljive niti tvrdoglave, vole lepu i mirnu atmosferu u svakom aspektu, te same često pokušavaju da u svemu pronađu i ostvare ono lepo i prijatno, tako da se sa njima nije teško družiti, pošto vole da svakome ugađaju i da se u njihovom društvu svi osete prijatno.

Kada su u pitanju neke vrline žene sa Venerom u biku, može se reći da su one u svakom smislu vrlo pedantne i analitične, obraćaju pažnju na detalje i sklone su da svemu daju jednu posebnu notu mira i harmonije, i da „ispravljaju krive Drine“, što se na kraju loše na njih same odražava.

Ipak, žene sa Venerom u biku sklone su da budu posesivne i ljubomorne, te ne trpe nikakav vid izdaje i laži, a kako su veoma senzibilne, često teško podnose u psihološkom smislu kada ih neki poslovni partner, emotivni drug ili prijatelj prevari ili iskoristi kako bi na njihov račun nešto sebi postigao.

Žene sa Venerom u biku – ljubavni aspekt

U smislu ljubavnih aspekata, žene sa Venerom u biku su sklone da lako zapadaju u iskušenja, pošto su po prirodi istovremeno i nežne ali i nstrastvene, pa kada im se te dve osobine nađu u sukobu, one biraju avanture i srljaju u neke veze koje nemaju nikakvu šansu za prosperitet.

Ipak, kada se iskreno zaljube, žene sa Venerom u biku su u emocijama vrlo postojane, i ne žele da svog partnera olako izgube, pa se trude da grade vezu i uvek su sklone da prave kompromise, ali samo kada procene da je emotivni odnos vredan njihovog truda, i naravno ako smatraju da im partner uzvraća istom merom.

Mada nikako ne može da se kaže da su žene sa Venerom u biku popustljive kao osobe, one umeju da prave kompromise kada je potrebno, i da sebe stave u drugi plan, zarad opstanka nekog emotivnog odnosa u koji iskreno i duboko veruju.

Međutim, kako je ranije istaknuto, zbog svoje prenaglašeno strastvene prirode, često žene sa Venerom u biku umeju da preteruju u ljubomornim ispadima bez razloga, kao i da se ponašaju preterano posesivno, te da reaguju nesrazmerno situaciji, i partnerima to može da smeta, jer one projektuju ono što im je u tom momentu zasmetalo u nešto dramatično i drastično loše.

Žene sa Venerom u biku – poslovni aspekt

Osobe ove astralne kombinacije, vole da imaju novca i da žive bezbrižno, te da troše olako sve ono što zarade.

Međutim, žene sa Venerom u biku su vrlo samostalne i ne vole da zavise od drugih, pa rade vredno i prtedano, i nikada im ne manjka novca, ali ne umeju da ga rasporede kvalitetno, pa troše previše i često na stvari koje su im nepotrebne, ali koje su za njih odraz luksuza i hedonizma.

Žene sa Venerom u biku, imaju izraženu umetničku crtu, ali nije im strano da rade poslove koji im umanjuju sposobnost da se kreativno izraze, ali koji imaju dobru materijalnu satisfakciju, jer im je stabilnost u životu veoma važna, i ne vole siromaštvo i nedostatak novca, i to ih stalno baš i podsvesno opterećuje.

Žene sa Venerom u biku – zdravstveni aspekt

Po pitanju zdravlja, žene sa Venerom u biku imaju najčešće probleme sa reproduktivnim organima, kao i sa radom bubrega, pa su česti otoci i zadržavanje viška tečnosti u organizmu.

Mada kako je rečeno, žene sa Venerom u biku veoma vode računa o svom fizičkom izgledu, te se trude da se hrane zdravo i redovno vežbaju, veliki su hedonisti, pa imaju sklonost da se goje i onda da pate zbog viška kilograma.

Kako su po prirodi žene sa Venerom u biku i veliki poerfekcionisti, sve ono što im poremeti željene ciljeve može da im utiče na psihu, i sklone su da upadaju u stanje depresije i da često menjaju raspoloženja, pa imaju veoma labilno mentalno zdravlje, i teško kontrolišu svoj psiho somatski sklop.

Sponzorisano:

loading...
Loading...