Venera u devici – značenje

Prema razmatranju astrologa, Venera je planeta ljubavi i plodnosti, vlada znakom bika i vage kao dominantna planeta, i za osobe kojima je ova planeta dominantna u Zodijačkom polju, srećan dan je petak, odgovarajuće boje su zelena i roze, dragi kamen je safir, a Anđeo čuvar je Haniel (koji je poznatiji kao čuvar zlatne svetlosti).

Muškarci sa Venerom u devici – osnovne odlike i karakteristike životnih aspekata

Muške osobe sa Venerom u devici, dosta su oprezne i svemu u životu pristupaju zaista posve i proračunato i analitički, te su sklone da svaki detalj prethodno više puta provere, jer su po prirodi nepoverljivi i podozrivi.

Osobe ove astralne kombinacije, iako su dosta inteligentne i obrazovane,m deluju neodlučno i sporo jer su sklone da svemu pridaju preveliku pažnju i značaj, kako na poslovnom, tako i na privatnom aspektu.

Često se smatra i da su muškarci sa Venerom u devici sitničavi i skloni da budu kako se kaže „prave cepidlake“, pa da stvaraju konflikte i za neke nevažne sitnice, i da u svemu preteruju jer su dosta nesigurni u sebe i svoje kvalitete.

Opšte karakteristike muškarca sa Venerom u devici

Kada su neke bazalne osobine muškarca sa Venerom u devici u pitanju, one se pre svega vezuju za sumnjičavost i stalnu rezervisanost u međuljudskim odnosima, kao i nesposobnost jasnog i realnog prepoznavanja i prihvatanja sopstvenih mana ili pogrešaka, te prebacivanje odgovornosti na druge.

Muškarci sa Venerom u devici, veoma su pedantne i vredne osobe, brinu o sebi i o svom obrazocvanju, ilažu dosta truda da se intelektualno uzdignu, te u istoj meri vode računa i os vom zdravlju.

Osobe ove astralne kombinacije, kada su u pitanju emocije, nisu sklone da ih olako ispolje, te su rezervisani i vrlo povučeni, očekuju od partnerki da preuzmu inicijativu, ali i generalno na ženski pol su skloni da prebace krivicu ili odgovornosti ako emotivna veza ne uspe kako su oni najzad i u startu očekivali.

U profesionalnom polju, muškarci sa Venerom u devici obično se bave nekim poslovima iz sfere nauke, ekonomije, finansija, jer su veoma dobro organizovani i polažu dosta na obrazovanje i sticanje novih znanja.

Muškarci sa Venerom u devici – ljubavni aspekt

U pogledu ljubavi, muškarci sa Venerom u devici obično se opisuju kao „teške i naporne osobe“, perfekcionisti koji nemaju petlju da preuzmu iunicijativu, ali umeju zaista olako da na „slabiji pol“, prebace sav teret i odgovornosti.

Muškarac ove astralne kombinacije, u ženama traži partnerke koje su mu slične, i koje imaju shvatanja života i svega ostalog kao i on sam, pa nije retkost da i žena koja se upusti u romansu sa muškarcima sa Venerom u devici, treba da je perfekcionista, pedantna, uredna, organizovana.

Generalno je takođe često, da muškarci sa Venerom u devici svoje partnerke sumnjiče za sve i svašta, jer su i nepoverljivi i podozrivi, stvaraju nepotrebne konflikte, uvek sumnjaju u vernost voljene osobe iako nemaju rauzloga ni argumenata.

Nekada muškarci sa Venerom u devici vole da se ponašaju cinično i ironično, te ne vole da se otvoreno svađaju, već da izokola kritikuju i prebacuju partnerkama za neke potencijalne greške i propuste, ali im ironija nije jača strana, pa ispadaju zaista smešni u nastojanju da izigravaju neke „mačo tipove“.

Muškarci sa Venerom u devici – poslovni aspekt

Po pitanju posla, muškarci sa Venerom u devici veoma su pedantni i organizovani, mora sve da bude kako su oni zamislili, pa to ide do nivoa opsesivne potrebe da se svaki detalj analizira i da se sve po nekoliko puta proverava.

Takav odnos prema poslu je u neku ruku dobar, ali generalno usporava svaki proces rada, i uz to umara saradnike i nadređene, jer nikako ne može da se dođe do željenog cilja na vreme, jer uvek muškarci sa Venerom u devici imaju potrebu da stalno rade dodatno i da se trude, ali to niko ne primećuje.

Naime, muškarci sa Venerom u devici u radu su zaista neumorni i vrlo predani, nikada se ne žale i uvek ćutke obavljaju svoj deo posla, ali preteruju u nekim sitničavim detaljima, u želji da se dokažu i pokažu kao vredni pažnje i da ostvare neku materijalnu i profesionalnu satisfakciju.

Muškarci sa Venerom u devici – zdravstveni aspekt

Kako je napred i navedeno, muškarci sa Venerom u devici su veoma pedantni i skloni da paze na svoje zdravlje i da se redovno kontrolišu, pa nekada umeju i da pređu granicu, i da se ponašaju kao hipohondri, te da za svaku sitnicu brinu i idu kod lekara.

Ono što jeste karakteristično za osobe ove astralne kombinacije, jeste da su često nervozne i napete, da ih muči nesanica kao i neke probavne smetnje, i to najčešće gastritis ili stres ulkus.

Žene sa Venerom u devici – osnovne odlike i karakteristike životnih aspekata

Žene sa Venerom u devici, poznate su kao osobe koje su veoma hladne i proračunate, koje u suštini ne znaju šta zaista žele u životu, te su vrlo neodlučne i nekada i stidljive i ne umeju da se jednostavno izbore za sebe.

Nekada se kaže za osobe ove astralne kombinacije, da nemaju „šlifa i manira“, te ne umeju da se ponašaju u društvu, mada im obrazovanja ne manjka, jer su veoma posvećene učenju i sticanju novih znanja.

Ono što jeste problem kada su u pitanju žene sa Venerom u devici, jeste da su one asocijalne, ne umeju da se opuste i dosta su hladne i suzdržane, jer imaju potrebu da budu prihvaćene u društvu pa idu u krajnosti, i nekada su sasvim ćutljive i vrlo i povučene, a nekada su dosadne i naporne, u potrebi da se svima dopadnu.

Opšte karakteristike žena sa Venerom u devici

U nekim opštim osobinama karaktera ličnosti, žene sa Venerom u devici su pedantne i često i samokritične, ali ne umeju da shvate i prihvate odgovornost i svoje greške, i često ih raduje tuđa nevolja i neuspeh, pa nisu posebno omiljene u društvu, kada ih neko bolje i upozna.

Generalno je karakteristično za žene sa Venerom u devici to da nisu nikada sasvim opuštene, već nekako uvek paze na to kako da se postave u određenoj situaciji, ali su veoma netolerantne, te one i nemaju nikakav smisao za lepo i dobro, i ne umeju da pokažu emocije jer ih po pravilu nisu sasvim ni svesne.

Neke od vrlina kada su u pitanju žene sa Venerom u devici, jesu njihova sklonost da budu zaista vrlo savesne i humane, da rado pomažu onima koji su u nevolji, kao i da rade predano i da se baš trude i zalažu za bolje rezultate, ali nije im strano i da iskoriste tuđe muke i nevolje i da tako ostvare svoje ciljeve, pa se često smatra i da su prevrtljive.

Žene sa Venerom u devici – ljubavni aspekt

Nekako je pravilo za žene sa Venerom u devici, da traže partnere koji su od njih dominantniji, te da one vole da budu od pomoći i da nekome ugađaju i stalno deluju potčinjene i povučene u vezi ili braku.

Osećanja osobe ove astralne kombinacije, ne umeju jasno da pokažu, pre svega jer su povučene i stidljive, pa traže odlučne partnere koji znaju šta žele u životu, i koji će da im obezbede sigurnost i stabilnost, jer su po pravilu same neodlučne.

Kada žene sa Venerom u devici, pokažu svoju lošiju stranu u emotivnom odnosu, sklone su da se svađaju i da stalno prigovaraju, kao i da nalaze razloge zašo veza ili brak ne funkcionišu, ali ipak i svakako ne vide nikada problem u sebi, te smatraju da je sva odgovornost samo na partneru.

Žene sa Venerom u devici – poslovni aspekt

U poslu su žene sa Venerom u devici preterano sitničave i stalno traže neke detalje, gube vreme i energiju na nevažne sitnice, i zato teško napreduju u poslu, pa su nesrećne i nezadovoljne, jer generalno vole da su materijalno situirane.

Poznato je da žene sa Venerom u devici imaju sklonost da koriste neke druge ljude i njihove greške preokrenu u svoju korist, pa „preko tuđih neuspeha“ ostvare svoj napredak i zarade novac, i zato i nisu omiljene kod kolega.

Žene sa Venerom u devici, imaju potrebu da se vezuju za neke partnere kojima su potrebne u smislu podrške i pomoći, i one takav odnos poistovećuju sa ljubavlju, jer ne umeju da procene svoje kvalitete, i stalno vagaju kako da postupe i da li će da pogreše, ako nekome veruju, pa se nekako lakše snalaze smatrajući da nekom treba da budu stalno „na usluzi“.

Mada su žene sa Venerom u devici ne retko kreativne i mogu se ostvariti u profesijama iz sfere kulture i umetnosti, one se po pravilu bave onim poslovima u kojima nemaju mnogo kontakta sa ljudima, te se bave finansijama, rade u laboratorijama i naučnim ustanovama, jer nisu sklone da lako sklapaju dogovore i da rade brzo i donose odluke u kratkom roku.

Žene sa Venerom u devici – zdravstveni aspekt

Osobe ove astralne kombinacije, stalno su nervozne i opterećene svakim životnim aspektom, pa boluju od migrene, imaju psihogene probleme u smislu opsesivno kompulsivnog sindroma ili stanja anksioznosti.

Žene sa Venerom u devici, loše spavaju, ne mogu da se fokusiraju na ono što je važno u životu, preterano paze na kilažu pa su sklone anoreksiji ili bulimiji, imaju probleme sa radom endokrinih organa kao i digestivnog sistema.

Sponzorisano:

loading...
Loading...