Venera u raku – značenje

U horoskopu je planeta Venera, pre svega vezana za ljubav i plodnost, ali i za međuljudske odnose i neke lične osobine dobrote i unutrašnjih kvaliteta, mada nije isključen ni njen uticaj na aspekt novca i zarade, kao i na zdravlje i opšte stanje organizma.

Muškarci sa Venerom u raku – osnovne odlike i karakteristike životnih aspekata

Kada su u pitanju muškarci sa Venerom u raku, oni u dobrom aspektu ove planete, oslikavaju ljude koji imaju smisla za dobre odnose u porodici i za dobar međuljudski kontakt, vrednoću, stabilnost i jak karakter ličnosti.

Sa druge strane, loš aspekt Venere kada su u pitanju muškarci sa Venerom u raku, oslikava pak i lenjost i neodgovornost, loš odnos sa članovima poorodice, nestalnost i neigurnost u odlukama, manjkavost u radu i jedan opšti negativizam u životnom pristupu svakom aspektu.

Muškarci sa Venerom u raku su u generalu skloni da u svemu preteruju, da ne umeju da pronađu granicu i meru, a posebno se to oslikava kada su u pitanju poroci, i to hrana i piće, pa su ovakve osobe sklone da se goje i da imaju probleme sa alkoholizmom, od koga se često moraju i lečiti.

Opšte karakteristike muškarca sa Venerom u raku

Muškarci sa Venerom u raku, preferiraju perfekcionizam u svemu što rade, ali im takavb stav po pravilu donosi više štete nego koristi, jer gube vreme na nepotrebne analize i zanemarujun krucijalne probleme koje sami sebi stvaraju.

U međuljudskim odnosima su muškarci sa Venerom u raku dosta površni, svojeglavi i teže da uvek isteraju po svome, a partnere biraju vrlo neozbiljno jer ne vole da se vezuju na duže staze, mada kada se jednom zaljube, brak poštuju kao instituciju, i u njemu ostaju i po cenu da nisu ni srećni ni ispunjeni.

Sklonost ovih muškaraca da vole žene, ide u krajnosti, te oni postaju često dosadni u nameri da neku osobu impresioniraju, kao i da ostave odličan utisak, i vrlo su nesrećni kada ih neko ostavi i kada shvate da se u njima nalazi greška i problem, jer ne umeju realno da sagledaju sopstvene mane i nedostatke.

U smislu profesije, muškarci sa Venerom u raku su često posvećeni onim zanimanjima koja su okarakterisana kao „ženska“, ali njima mto ne smeta, i oni su obično odlični kao kuvari, krojači, spisatelji i slično.

Muškarci sa Venerom u raku – ljubavni aspekt

U ljubavi su muškarci sa Venerom u raku karakteristični po tome da biraju znatno od sebe starije partnerke po godinama, jer su pre svega nezreli i nesigurni u sebe i svoje kvalitete, pa im je stalno potrebna žena koja će ih voditi kroz život, i u njoj traže majčinsku figuru.

Muškarci sa Venerom u raku, nekada su skloni da ostvaruju paralelne veze, jer ne mogu da se osluče šta tačno žele od žene sa kojom su u romantičnom odnosu, pa se dosta kasno odlučuju za brak, i stalno se preispituju da li su pogrešili u svom konačnom izboru partnerke.

Ipak, kao pozitivna karakteristika kada su u pitanju muškarci sa Venerom u raku, jeste to da oni kada se za nekoga vežu iskreno i duboko, u braku su sasvim verni, odlični su roditelji ibrižni su prema partneru, te cene i poštuju svoj dom i porodicu, i čuvaju i brinu osobe koje vole.

Muškarci sa Venerom u raku, nisu naročito kreativni i strastveni ljubavnici, te je ženama baš po pravilu sa njima dosadno, jer oni ne vole uzbuđenja, a sami misle da su savršeni i da žene odlično poznaju, što je kardinalna greška, jer ne slušaju savete i ne žele da rade na sebi.

Muškarci sa Venerom u raku – poslovni aspekt

Posao je za osobe koje su u horoskopu muškarci sa Venerom u raku, pre svega jedna paralela sa onim što je važno kao humano i potrebno čovečanstvu, pa su ove osobe najčešće lekari, socijalni radnici, ali kako vole i prirodu i životinje, oslični su veterinari, baštovani, kao i kuvari, pesnici i umetnici uopšte pošto im Venera donosi veliku dozu kreativnosti u anterogradnom aspektu.

Sa druge strane, muškarci sa Venerom u raku, a kada je ona u lošem odnosu sa njihovom najzad dominantnom vladajućom planetom, postaju lenji i neodgovorni, sve rade površno i preko volje, ne mare za novac i nežele da se za bilo šta potrude i angažuju, pa im manjka motivacije i ideja.

Međutim, kada su za neki posao zainteresovani i rade ga od srca i sa ljubavlju, muškarci sa Venerom u raku veoma su pedantni i angažovani, odlično pamte i odlično su organizovani, i tada im je napredak zagarantovan, pa obično lako dospevaju na neke vodeće pozicije u struci kojom se bave.

Muškarci sa Venerom u raku – zdravstveni aspekt

Muškarci sa Venerom u raku, skloni su gojenju jer vole hranu, a ne vole fizičku aktivnost, te ne mare puno za svoj izgled, iako su generalno atraktivne spoljašnjosti, ali im ona nikako nije ipak i prioriotet, pa često deluju zapušteno.

Pored svega toga, kod osoba koje su muškarci sa Venerom u raku, prisutni su i poremećaji metabolizma u celini, pa oni boluju u starijim godinama od arterijske hipertenzije, kao i od dijabetesa tip dva i ateroskleroze.

Žene sa Venerom u raku – osnovne odlike i karakteristike životnih aspekata

Ženske osobe sa Venerom u raku, ubrajaju se u fizički najlepše osobe u horoskopu, te su popred izuzetne spoljašnje lepote, obdarene i vrlinama i unutrašnjim kvalitetima, pre svega humanošću i ljubavlju prema deci i starijim osobama, pa tako i rade one poslove koji su vezani za medicinu i socijalni rad.

Uopšteno gledano, žene sa Venerom u raku su vrlo romantične i uživaju u sitniocama, te im nije nužno neko preveliko davanje kako bi bile srećne, i one su dosta skromne i vole male stvari, ali one koje njima pričinjavaju veliku sreću i radost.

U porodici su osobe koje su žene sa Venerom u raku, veoma brižne kao supruge iu majke, i mada kasno stupaju u brak, on im je oslonac i vžna stavka u životu, i od rane mladosti su opterećene da pronađu osobu koja će im pružiti sigurnost i stabilnost, pa srljaju u neke prolazne veze.

Opšte karakteristike žena sa Venerom u raku

Poznato je da su u bazalnom astrološkom aspektu žene sa Venerom u raku vrlo ranjive i osetljive, teže da ostvare ulogu majke i da pronađu partnera o kome će moći da brinu i da mu poklone svu ljubav i nežnost koju u sebi imaju.

Ovakve su osobe veoma otvorene i iskrene, ne vole laži i prevare, i uvek radije žele da čuju istinu, ma koliko im ona u datom momentu bila teška, jer su i same po prirodi nepretvorne i u svakom smislu direktne i ne vole tajne.

Žene sa Venerom u raku, dosta su tolerantne, umeju da lako oproste i da ipak popuste u nekim konfliktima jer su miroljubive i nisu svadljive prirode, blage su naravi i vole da se dogovaraju i prave kompromise, a takođe su uvek vrlo požrtvovane i radije će sve da učine za druge nego da samo gledaju sopstvenu korist i benefite.

Međutim, žene sa Venerom u raku veoma su osetljive na bilo kakvu vrstu uvrede i laži, i tada se povlače u sebe i onome ko ih je povredio ili uvredio nikada ili vrlo teško opraštaju, tako da su u tom smislu nekada i veoma isključive.

Osobe ove astralne kombinacije su veoma štedljive i ekonomične, umeju da se staraju o sebi i porodici, trude se da svakome budu pomoć i podrška, i zaista poseduju nizuzetne vrline i kvalitete koji se retko sreću u ostalim kombinacijama znakova i kodominantnih planeta.

Žene sa Venerom u raku – ljubavni aspekt

Kada je u pitanju ljubavni aspekt, žene sa Venerom u raku cene da im partneri pokažu osećanja sasvim jasno i otvoreno, ali su nekada dosta naporne u insistiranju da su nekome privržene i baš odane, pa mogu da postanu dosadne i da deluju nezanimljive, i tako i oteraju od sebe osoeb koje im se dopadaju.

U muškarcima sa kojima su u vezi, žene sa Venerom u raku očekuju sigurnost i odanost, te od starta planiraju brak i porodicu, pošto im je u krvi majčinstvo i briga o drugima, pa nisu posebno veliki avanturisti i pre svega očekuju da one budu osvojene i da se o njima partner brine i da im poklanja pažnju i ljubav.

Ovakve osobe, nikada ne preuzimaju inicijativu, veoma su stidljive i slabo komunikativne, te i ne umeju da osvajaju partnere, te žene sa Venerom u raku čekaju praktično da budu osvojene.

One generalno i smatraju da je dovoljno da pokažu svoje kvalitete u smislu strpljivosti, blagosti, tolerantnosti i romantičnosti, ali nekada umeju da deluju partnerima dosadno i prazno, jer kao da ne umeju da se za sebe zalažu i nemaju svoj izgrađen stav.

Žene sa Venerom u raku– poslovni aspekt

Poznato je da žene sa Venerom u raku, veoma često mešaju posao sa emocijama, i svemu što rade pristupaju preterano lično, i bivaju razočarane i povređene, kada ne ostvare svoje ciljeve, pa sve i shvataju preterano personalno, i ne mogu da krenu olako dalje, već se stalno vraćaju na neke pak i svoje prethodne neuspehe.

Kada je karijera u pitanju, žene sa Venerom u raku su obično na nekim pozicijama gde mogu da rade za dobrobit drugih ljudi, retko preuzimaju inicijativu, a novac im je važan u smislu kasnije sigurnosti, te ga više štede nego što troše i po pitanju finansija su vrlo racionalne.

Žene sa Venerom u raku – zdravstveni aspekt

Osobe ove astralne kombinacije, lenje su i često sklone gojenju, te ne brinu previše o spoljašnjem izgledu, i imaju česte probleme sa metabolizmom u celini.

Kako su žene sa Venerom u raku dosta blage naravi, one se retko za bilo šta nerviraju i stresiraju, i gojaznost je pre svega posledica te neke opuštenosti i ljubavi prema hrani i hedonističkom.

Međutim, mora se reći i da je za žene sa Venerom u raku sve pomenuto često rezultat i jedne neodgovornosti u smislu potrebe da se vežba i da se kontroliše zdravlje na vreme, pa se ove osobe retko javljaju lekaru, i leče se na svoju ruku ili zanemaruju tegobe, pre svega vezane za endokrini sistem i organe za varenje.

Sponzorisano:

loading...
Loading...