Venera u škorpiji – značenje

Od davnina je poznato da je Venera ime za rimsku boginju ljubavi, te nije ni malo slučajno što je u astrologiji ova planeta vezana za emocije i nazvana „ženskom planetom“, te se pre svega njen uticaj ogleda u aspektu potomstva, ljubavi, plodnosti, ali i nekigh uopšteno lepih dešavanja u životu.

Venera na sanskritu ima naziv šukra, njena strana sveta jeste jugo-istok, srećan dan osoba kojima je ova planeta dominantna je petak, dragi kamen koji pripada ovoj planetiu je dijamant, a Venera je vladajuća planeta za znak bika i vage.

Kada planeta Venera jeste u nekim određenim znacima Zodijaka u takozvanom anterogradnom, odnosno dobrom ili povoljnom položaju i aspektu, ona daje osobine kakve su – humanost, dobrodušnost, ljubaznost, unutrašnja snaga i dobrota, spopljašnja lepota, pažljivost, inteligencija, stabilnost u porodici i braku, komfor, lepa budućnost, kreativnost i smisao za estetiku.

Sa druge strane, kada se planeta Venera nađe u nekom nepovoljnom, odnosno retrogradnom ili lošem aspektu u određenim Zodijačkim kombinacijama, ona ima uticaja na ispoljavanje osobina kakve su – lenjost, ekscentričnost, pretvornost, dvoličnost, neodgovornost, hladnoća u ponašanju, emotivna nestabilnost.

Muškarci sa Venerom u škorpiji – osnovne odlike i karakteristike životnih aspekata

Kada su u pitanju muškarci sa Venerom u škorpiji, njihove osnovne odlike jesu potreba da osete u svekom spektu zadovoljstvo i ispunjenje, da podele strastvenost koju poseduju, jer samo na takav način realno i mogu da funkcionišu.

Osobe ove astralne kombinacije, vole opasnost i uzbuđenje, jer su veoma strastvene i nesputane u svakom smislu, pa vole da probaju sve novo, ne boje se rizika ili osuda okoline, jer su pre svega važni sami sebi i sebi i jesu glavni sudija.

Muškarci sa Venerom u škorpiji, pravi su zavodnici i svesni su sebe i svojih kvaliteta, ali mane ne prihvataju, i temperamentni su i uvek odlučni, ne žele da se strpe ni trenutak kada nešto žele da ostvare.

Opšte karakteristike muškarca sa Venerom u škorpiji

Muškarci sa Venerom u škorpiji, opšte je poznatop jesu pravi šarmeri, muževni osvajači, koji pogledom i bez reči mogu da zavedu svaku ženu koja im se dopadne, ali je problem u tome što oni najviše vole one neosvojive i nedostižne, jer im je izazov u krvi.

Osobe ove astralne kombinacije, u sebi imaju dozu tajanstvenosti i mistike, pa ih to čini posebno zanimljivim i poželjnim, te oni ne mogu imati ženske prijateljice, pošto na njih svako olako „pada“, a ni oni sami ne umeju da obuzdaju svoje strasti i nagone, i spadaju među najbolje ljubavnike po Zodijaku.

Muškarci sa Venerom u škorpiji, po pravilu su u svemu u životu neumereni, rasipaju i energiju, i u svemu preteruju, ali generalno je to posledica njihove prenaglašene čulne energije, i oni protiv toga ne mogu ništa.

Prijateljima su muškarci sa Venerom u škorpiji odani i uvek podrška i oslonac, imaju sklonost da sve kažu i otvoreno i direktno, te su puni i razumevanja i umeju da pruže zaštitu kada im je neko zatraži.

Nekada muškarci sa Venerom u škorpiji ne umeju da se iskontrolišu, pa su preterano ljubomorni i posesivni, dok su u poslu često osvetoljubivi i ne umeju da oproste kada im neko učini nepravdu.

Poznato je i to da je u lošem aspektu Venere u ovom znaku, muškarcima svojstveno da budu i podmukli i nemoralni, i da ne biraju način da ostvare želje i ambicije, pa i da sebi podrede sve ljude oko sebe, ali i da se nekada kada im sve to dosadi, oni lako povuku uz sebe i postanu pravi usamljenici.

Muškarci sa Venerom u škorpiji – ljubavni aspekt

Kako je napred i navedeno, muškarci sa Venerom u škorpiji su pravi osvajači, ne podnose neuspehe kada je ljubav u pitanju, veoima su strastveni i direktni, vole uzbuđenja i neke tajne romanse.

Muškarci sa Venerom u škorpiji, umeju da sasvim zalude partnerke i da ih opiju jakim čulnim zadovoljstvima, ali i da se oni sami prepuste strastuima kada se u nekoga iskreno zaljube i požele da se porepuste ozbiljnoj vezi.

Kako je osoba ove astralne kombinacije vrlo otvorena i strastvena, ne voli žene koje nisu slične njemu i koje su lako osvojive, već mu je izazov da nađe one sebio ravne, oko kojih će da se pomuči, ali koje su jednako temperamentne, nesputane, spremne na neke nove rizike i izazove,m na užibvanja i na kršenje normi i poravila.

Muškarci sa Venerom u škorpiji, vole žene koje su lepe i negovane, ali koje su i oličenje prave one ženstvenosti u smislu tipa građe, izraženih ženskih atributa, dok intelektu pridaju manje značaja, ali to ne znači da vole osobe koje su površne ili plitke, već da jednostavno pri izboru dominira spoljni izgled u odnosu na sam karakter.

Muškarci sa Venerom u škorpiji – poslovni aspekt

Kada je u pitanju posao, muškarci sa Venerom u škorpiji veoma su vredni i direktni u ostvarivanju svojih namera ui planova, pa se trude da sarađuju sa timom, m,ada radije ipak sve obaveze odrade samo, jer ne veruju svakome baš u potpunosti.

Kako je ranije i navedeno, osobe ove astralne kombinacije, sklone su da se služe svim sredstvima da ostvare svoje ciljeve, pa je važno da im se nikako neko ne zameri, jer će podlo i vrlo pokvareno da ga sasvim unište i da ga izmanipulišu.

Muškarci sa Venerom u škorpiji ne vole kada im se bilo ko suprotstavlja ili im pravi smetnju u radu, ne vole sukob mišljenja jer su oni uvek u pravu i dominantni su, pa je lako da im se svako zameri, i onda oni ne praštaju, a posebno su osetljivi na izdaju od strane prijatelja i ljudi kojima veruju, i vrlo su spremni da se osvete i to ne kriju.

Osobe ove astralne kombinacije, vole novac jer ga poistovećuju sa sigurnoišću, ali ne vole da se preterano trude sda ga sami steknu, te ga obično dobijaju ili preko nečijih tuđih zasluga, putem nasledstva, igara na sreću, ali najzad oni novca uvek imaju, i vole da ga troše.

Muškarci sa Venerom u škorpiji – zdravstveni aspekt

Kada je u pitanju zdravstveni aspekt, muškarci sa Venerom u škorpiji najšeće imaju probleme sa bolestima kože ili sa nekim disfunkcijama reproduktivnih organa, što je njima veoma teško baš u psihičkom smislu, jer im je ta neka čulnost i seksualnost sve ono što smatraju najvažnijim u sebi.

Žene sa Venerom u škorpiji – osnovne odlike i karakteristike životnih aspekata

Kaže se često da je kod žena ove astralne kombinacije, planeta Venera uvek u „egzilu“ odnosno sasvim je u pogrešnom položaju i stalno donosi loše aspekte praktično u svim astralnim kućama i u svim životnim aspektima.

Naime, žene sa Venerom u škorpiji jesu veoma harizmatične, lepe, strastvene i energične žene, odnosno za sve su sposobne, ali se smatraju i lukavim i pretvornim, lažljivicama i osobama koje su slatkorečive i koje sve dobijaju bez i malo srama i truda.

Smatra se da su žene sa Venerom u škorpiji veoma provokativne i ne odstupaju od nekih svojih stavova, pa su i vrlo napadne i umeju da privuku sebi i sreću, ali i bol i tugu, jer ne umeju da balansiraju svojim potrebama da uvek i dobiju sve i da sve uzmu samo za sebe.

Opšte karakteristike žena sa Venerom u škorpiji

Karakterne osobine osoba koje su u horoskopu žene sa Venerom u škorpiji, vrlo su izmešane, ali su predominantne mane nad vrlinama, i mada su ove osobe toga svesne, one u tome nikako ni ne vide problem ni potrebu da sebe promene.

Žene sa Venerom u škorpiji, imaju sklonost vda zavode partnere kako bi u njima pronašle i jednu materijalnu sigurnost i finansijski sebe obezbedile, pa ne tako retko koriste svoju moć i izgled i osobine zavodnice, da privuku one koji im mogu bioti od koristi, bez nužne potrebe da se stvarno u njih zaljube.

U međuljudskim odnosima, žene sa Venerom u škorpiji vrlo su proračunate, umeju i ne stide se da koriste druge kako bi ostvarile svoje ciljeve, ali one same ne podnose nikakav vid laži, kao ni manipulacije ili izdaje, i vrlo su osvetnički nastrojene i nemaju mira dok svoj gnev ne ispolje na onome ko ih je uvredio.

Žene sa Venerom u škorpiji – ljubavni aspekt

U ljubavi su žene sa Venerom u škorpiji, zavodnice i kokete, proračunate i veoma svesne svojih kvaliteta i sposobnosti, pa ne prezaju da zavedu one koji su od njih karakterno slabiji, ali koji im mogu dati moć i stabilnost i biti im oslonac kroz život.

Žene sa Venerom u škorpiji, uživaju u avanturama i strastima, ali kada im partner ne odgovara za ono što su sebi kao budućnost zacrtale, one će ga lako ostaviti, i za brak će pre da traže onu osobu koja je sposobna da im ispunjava želje i da im donese sreću, nego što će da se žrtvuju za baš onu i pravu ljubav.

Poznato je i da su žene sa Venerom u škorpiji, sklone dsa često imaju paralelne i tajne veze, da ulaze u neke nedopuštene avanture, te da nikako ne uspevaju da sve svoje strasti i požudu zadovolje.

Osobe ove astralne kombinmacije i teže stalno novim rizicioma i izazovima, jer ih neke opasne i granične situacije uzbuđuju, ali ne sme se zaboraviti da one uvek i u svemu imaju savršenu moć samokontrole.

Žene sa Venerom u škorpiji – poslovni aspekt

U sferi posla i profesionalnog napretka, žene sa Venerom u škorpiji vole poslove koji su vezani za finansije, ali takođe rado se bave nekim poslovima koji su tajni i zanimljivi, jer im je potrebno uzbuđenje i adrenalin.

Osobe sa kojima sarađuju, žene sa Venerom u škorpiji procenjuju na po osnovu društvenog i materijalnog statusa, i samo sa takvima se i druže, jer teže da i same postanu deo visokog društva, pošto smatraju da je luksuz i komfor za njih jednostavno predodređen.

Žene sa Venerom u škorpiji, veliki su materijalisti, vole novac i u njemu uživaju, ne brinu koliko troše jer generalno im partner obezbeđuje sve što požele, ali kada im on dosadi, one ipak ne traže posao da same sebi sve obezbede, već način kako da opet žive lagodno i uživaju uvek u visokim krugovima, ali na tuđi račun.

Žene sa Venerom u škorpiji – zdravstveni aspekt

Po pitanju zdravlja, žene sa Venerom u škorpiji dosta su dobrog opšteg stanja organizma, mada su povremeno i sklone nekim kožnim i veneričnim bolestima i infekcijama, zbog načina života koji vode.

Od nekih drugih zdravstvenih tegoba, žene sa Venerom u škorpiji nemaju veće probleme sa sistemima i organima, mada po nekada imaju poremećaj vida i sluha, jer su sklone da zanemare početne upozoravajuće tegobe.

Sponzorisano:

loading...
Loading...