Žena blizanac – karakteristike, u ljubavi

Zodijački znak Blizanac (Gemini), obuhvata sve osobe koje su rođene u kalendarskom razdoblju između 22. maja i 22. juna.

Blizanci su takozvani „vazdušni“ element u horoskopu, dok je vladajuća planeta ovog horoskopskog znaka Merkur.

Žena rođena u horoskopskom znaku blizanaca – opšte osobine

Ženske osobe koje su rođene u znaku blizanaca odlikuju se najčešće vrlo atraktivnom fizičkom pojavom, lepotom i vedrinom unutrašnjeg duha, iskričavim i dubokim pogledom, kao i stalnim ili dugogodišnjim „devojačkim“ izgledom, jer su sklone da posebno vode računa o svojoj nezi, kako bi što duže ostale mladolike i privlačne.

Žene ovog znaka zodijaka veoma su promenjive u raspoloženju i razmišljanjima, pa spadaju u osobe koje imaju „težak“ karakter, i po pravilu ih njihova okolina smatra veoma dvoličnim ili čak lukavim osobama, jer su sklone da se svakoj situaciji lako prilagode i snađu i da vrlo često budu sposobne svoje pravo „lice“ veoma vešto sakriju.

Žena u znaku blizanaca je laka na rečima, i voli da se uključi u svaku diskusiju ili raspravu, i iako je po pravilu vrlo komunikativna i direktna, nikada nije sasvim otvorena i iskrena, i spremna je da svoje pravo mišljenja zadrži za sebe, a da često govori samo ono što njena okolina želi ili ima potrebu da čuje.

U svojim nastupima i međuljudskim odnosima, žena blizanac ume da se ponaša veoma bahato i svojevoljno, razmaženo i zahtevno, pa joj je veoma teško „ugoditi“, jer često ni sama nije svesna koje od njena „dva lica“ u datom trenutku preovladava.

Ženske osobe ovog znaka zodijaka veoma su prilagodljive, snalažljive i po potrebi mogu da budu izrazito ubedljive i da svakoga zavedu svojim rečima, laskanjima, dovitljivim nastupom i lažima.

Žene ovog znaka zodijaka, nisu sklone da olako pokazuju emocije, i uvek se radije vode svojom pameću i „zdravim“ razumom u donošenju odluka, ali i u snalaženju u svakodnevnim životnim situacijama.

Karakterne osobine i temperament žena rođenih u znaku blizanaca

Žene u znaku blizanaca odlikuje velika nelogičnost i nedoslednost u karakteru, jer su po pravilu vrlo nestabilnih i promenljivih shvatanja, razmišljanja, ideja i motiva.

Iako su po pravilu vrlo inteligentne i sklone da uče i stiču nova znanja i obrazovenje, žene u znaku blizanaca imaju i sklonost da budu veoma lenje i neodlučne, pa da se u poslovnim i drugim aspektima često oslanjaju na porodicu, prijatelje ili emotivne partnere.

Za ženske osobe ovog horoskopskog znaka, može se reći da poseduju i jednu dozu neozbiljnosti i nezrelosti, kao i težnju da stalno zadrže nešto „detinjasto“ u sebi, i upravo ih ta osobina vrlo često može u životu koštati ozbiljnih poslovnih poduhvata, emotivnih grešaka ili raskida prijateljstava, jer ih okolina doživljava kao nekoga ko je potpuno nezainteresovan, nesvrsishodan, ili pak često previše razmažen i nespreman da se sa stvarnim životom suoči na pravi način, jer sve oko sebe ima običaj da shvata kao jednu vrstu igre i nezrelo se suočava sa ozbiljnim životnim situacijama.

Sa druge strane, ženske osobe ovog znaka zodijaka su po svojoj prirodi najčešće veoma uporne, radoznale, svestrane, znatiželjne i avanturistički nastrojene i nije retkost da u nove poduhvate ili neke životne situacije ulaze bez prethodnog razmišljanja ili bilo kakvog plana, pa su stoga sklone da lako odustaju ili pak da prave neke bazične greške u koracima, koje ih često i lako mogu vrlo „skupo“ koštati.

Poseban problem žena ovog znaka horoskopa, jeste nesposobnost fokusiranja i usmeravanja koncentracije i energije na samo jedan cilj ili pak osobu, i upravo u takvim situacijama dolazi do izražaja sva dvolična priroda znaka blizanaca kao i sva njihova neodlučnost, nezrelost i lakomost.

Žene blizanci su veoma sklone da maštaju i da ispoljavaju svoju kreativnost, ali im česta sklonost ka rasplinjavanju, površnosti i uopšte rasipanju misli, ideja i energije, donosi „preskakanje“ vrlo važnih stvari i činjenica i sklonost da se „bave“ trivijalnostima, da postupaju nepromišljeno i da se izgube u svojim željama da se svemu prilagode i da u svemu uspevaju i budu najbolje.

Vrline žena rođenih u znaku blizanaca su – snalažljivost; motivisanost; inteligencija; komunikativnost; nemetljivost u poslovnom aspektu; marljivost; oštroumnost; emotivnost; strastvenost; dobronamernost; ambicioznost; saosećajnost; šarmantnost; zavodljivost; lepota; pouzdanost; društvenost; direktnost; samostalnost; duhovitost; velikodušnost; pronicljivost; preciznost; tačnost; studioznost; dinamičnost; prodornost; istrajnost; avanturizam; vedrina duha.

Mane žena rođenih u znaku blizanaca su – dvoličnost; lako odustajanje; povodljivost; razmaženost; nedoslednost; kapricioznost; drskost; oholost; licemerje; lažljivost; prevrtljivost; neodlučnost; neskromnost; sujetnost; podlost; nepraktičnost; egocentričnost; nesigurnost u sebe; ljubomora; posesivnost; sebičnost; neoverljivost; sklonost ka samosažaljenju; površnost; sujeta; snobizam; proračunatost; materijalizam; zaboravnost; sklonost frustracijama i nezadovoljstvu.

Žena rođena u znaku blizanaca kada se zaljubi

U emotivnim odnosima, žena u znaku blizanaca je veoma svesna sebe i u svaku vezu ulazi vrlo proračunato, i sa skrivenim namerama i željama, dok se jako retko iskreno zaljubljuje i otvara svoje srce.

Nije retkost da žene ovog znaka zodijaka često za svoje emotivne partnere biraju starije muškarce koji su profesionalno i materijalno ostvareni i finansijski obezbeđeni, i da na taj način bez truda dođu do bogatstva, sigurnosti i društvenog statusa.

Ukoliko se u ranoj mladosti zaljube, žene blizanci su sklone da u brak uđu kao veoma mlade i nezrele osobe, pa se zbog svoje stalne potrebe za „pokretom“, kao i zbog karakterne nestalnosti i stalnog nezadovoljstva razvode i više puta, jer im partneri obično ne mogu zadovoljiti baš svaki njihov kapric ili pak svaku životnu želju i potrebu koju imaju.

Zahvaljujući svojoj vrsnoj inteligenciji, ali i sklonosti da bude veoma manipulativna i lukava, žena blizanac od svojih emotivnih partnera uspeva da dobije sve što poželi, a da im za uzvrat najčešće ne pruže ništa osim vernosti i odanosti koja joj je usađena kao moralna struktura u vaspitanju koje nosi iz svoje porodice.

U svojoj dubokoj suštini, žene blizanci su veoma zatvorene i stidljive osobe, koje su u stalnom strahu od pokazivanja iskrenih emocija, jer se potajno boje odbacivanja pa sebe štite maskom proračunatih zavodnica, i nikako ne pokazuju otvoreno šta misle ili osećaju prema osobama suprotnog pola.

Žene u znaku blizanaca, veoma su sklone da pokazuju nadmoć i da kontrolišu svoje emotivne partnere, tako da mogu da budu veoma ljubomorne i posesivne i da stalno traže dokaze iskrene odanosti, vernosti i pažnje.

Kakve muškarce voli žena rođena u znaku blizanaca?

Žene u znaku blizanaca uvek traže emotivne partnere koji im mogu biti oslonac u životu, i obezbediti im svaki vid sigurnosti i bezrezervne podrške.

Sa druge strane, muški partneri koje biraju žene ovog znaka zodijaka, moraju da im u svakom smislu te reči imponuju, bilo svojom pojavom, intelekotom, materijalnim statusom ili šarmom, jer je veoma bitno da se u svakom društvu žene blizanci istaknu kao najbolje, najuspešnije i najpametnije u svojim životnim izborima.

Žene ovog znaka ne vole dosadne, nezanimljive i sujetne partnere koji nisu spremni na zabave, avanture i koji su neduhoviti i „kruti“ u shvatanjima, ali su ne tako retko zarad nekih viših ciljeva spremne da se prilagode i da istrpe neke osobine koje im nikako ne prijaju i ne odgovaraju kod izabranih partnera.

Muškarci koji su po zodijaku idealni partneri za žene rođene u znaku blizanaca su – žene u znaku blizanaca najbolje se u emotivnom smislu „slažu“ sa onim muškarcima koji su rođeni u astralnom znaku strelca; lava ili ovna.

Takođe, žene ovog znaka zodijaka mogu biti „kompatibilne“ i sa muškim blizancima, kao i sa onim muškarcima koji su u horoskopu vaga ili vodolija.

Žena blizanac se nikako ne slaže sa muškim jarčevima, devicama ili ribama, i sa njima po pravilu pored fizičke privlačnosti i kratkotrajnih avantura zbog različitosti u karakteru ne može da ostvari nikakvu dublju emotivnu povezanost ili pak bračnu zajednicu.

Žena rođena u znaku blizanaca kao prijatelj

Iako je po svojoj prirodi žena u znaku blizanaca najčešće veoma nezavisna i neuhvatljiva, uvek je zbog svog šarma, duhovitosti i „zabavnosti“, okružena mnoštvom bliskih poznanika i prijatelja, ali je prama svakom od njih vrlo nepoverljiva i u suštini prikriveno distancirana i zatvorena.

Naime, žena ovog znaka zodijaka, spremna je da svakoga sasluša, da svakome pomogne i da se sa svakim našali, provede ili zabavi, međutim svoje pravo lice i osećanja veoma je retko spremna da otkrije čak i onim osobama koje su joj više puta pokazale i ukazale poverenje i odanost.

Za svoje prijatelje, žena ovog znaka horoskopa po pravilu bira samo one osobe koje imaju slična interesovanja, koje dele njene poglede na svet i koje nisu sklone da budu suviše „uštogljene“ i ozbiljne u svakodnevnom shvatanju života i stvari koje ih okružuju.

Osobe koje žele da se sprijatelje sa ženama u znaku blizanaca, treba da budu otvorene, iskrene i komunikativne, kao i da budu spremne da osobu u znaku blizanca nikada neće biti u stanju da sasvim dobro shvate i upoznaju, te treba da budu u stanju da se druže sa nekim ko će im uvek biti enigma, ko će se skrivati iza tajanstvenog osmeha ali ko će uvek biti tu da im pomogne i da ih posavetuje od srca.

U porodičnim odnosima, žene ovog znaka zodijaka veoma su privržene i vezane su kako za svoje roditelje, tako i za braću ili sestre, iako veoma često teže da se što ranije osamostale i postanu „svoji ljudi“, kako bi imale mogućnost da svojoj porodici uvek budu od pomoći, a nikako na teretu ili da budu predmet izdržavanja do kasnih godina života.

Kada se žena u znaku blizanaca ostvari u ulozi majke, prema svojoj deci je veoma osetljiva, i u stanju je da im ispunjava sve želje, ali isto tako je sposobna da im pokaže „čvrstu ruku“ i da ih odlično vaspita, kao i da ih izvede na pravi put kao dobre i kvalitetne ljude.

Kao supruga, žena ovog znaka je odana i verna, ali se nikako neće zadovoljiti ulogom domaćice i majke, već će uvek težiti ka tome da ostvari svoju karijeru, kao i da postigne sopstvene uspehe i da kako sebi tako i svima drugima dokaže da je sposobna da balansira između više različitih i posve suprotnih životnih aspekata, kao i da na svakom polju ostvari zacrtani cilj.

Kakva je žena rođena u znaku blizanaca na poslovnom aspektu

Žena blizanac je na poslovnom polju uvek veoma odgovorna, marljiva i profesionalna, posebno ukoliko se bavi zanimanjem na kome može da se dokaže i da pokaže sve svoje brojne i odlične profesionalne kvalitete.

U svakom poslu koga se „prihvati“, žena ovog znaka zodijaka spremna je da se nametne, da istražuje da marljivo i precizno razrađuje planove i ideje i da prikuplja neophodne informacije i da unapređuje svoja znanja, ali ima i čestu težnju da iskorišćava druge ljude oko sebe kao i da bude veoma naredbodavna, da šefuje i da se postavlja zahtevno i autoritativno.

U svom svakodnevnom radu i ispunjavanju obaveza, žena blizanac je veoma vredna i vodi se pre svega svojim intelektom i logičnim razmišljanjem, dok vrlo lako i često ume da zanemari emocije i intuiciju jer smatra da joj mogu „pomutiti“ racio i odvesti je na „krivu“ stranu u planiranju ili u postizanju ciljeva.

Žene ovog znaka odlikuje i izrazita tačnost i preciznost u poslu, i one retko ostavljaju prostora za greške i nepromišljene postupke, osim u situacijama kada se „prihvate“ većeg broja zadataka istovremeno i tada postaju veoma rasejane, nervozne, prave pogreške i imaju sklonost da budu veoma besne i nezadovoljne, i da od posla odustanu ili da ga odrade traljavo i bez volje, pa da tako upropaste odličnu sliku koju su poslovni partneri o njima „kreirali“.

Odnos žena rođenih u znaku blizanaca prema novcu – žene koje su rođene u zodijačkom znaku blizanaca, po pravilu jako vole novac, materijalisti su i hedonisti, te obožavaju da uživaju u raskoši i bogatstvu, kao i da se hvale statusom i bogatstvom koje su svojim radom stekle.

Nije retkost da svoje finansije žene blizanci suviše olako shvataju, i da često troše puno više nego što mogu da zarade, ali su veoma svesne da su sposobne da se u svakoj prilici lako snađu i da ono što potroše najčešće ponovo i veoma brzo nadoknade, jer su spremne da budu veoma vredne i da rade čak i manje plaćene poslove kada im zatreba novca ili kada su u finansijskom „škripcu“.

Postoje međutim i ređe predstavnice ovog znaka, koje su sposobne da stvore jedan vid ravnoteže između troška i zarade, kao i da pre nego što počnu da troše svoja sredstva pažljivo razmisle o svojim postupcima, i da se dobro preračunaju, kako sebi ne bi dozvolile da ostanu bez novca koji im je sa jedne strane i sigurnost i potvrda da su sposobne da naplate svoj rad i trud, kao i vreme koje su u neki posao uložile i koji su uvek i bez izuzetka odradile na najefikasniji mogući način.

Najbolja zanimanja za žene rođene u znaku blizanaca su – iako su žene u znaku blizanaca veoma maštovite i kreativne, pa se odlično snalaze u sferi umetnosti i kulture, zanimanja koja su za ovaj znak „idealna“ su ipak ona iz sfere međuljudskih odnosa, menadžmenta, politike, medija ili nauke.

Žene blizanci mogu biti velike glumice, muzičarke, igračice, voditeljke, pisci, slikari ili vajari; međutim, kako je već napomenuto mnogo su im „prijemčiviji“ oni poslovi u kojima mogu da pokažu svu svoju inteligenciju, obrazovanje, svestranost, rečitost i prilagodljivost.

Upravo iz navedenih razloga, žene u znaku blizanaca su odlične u poslovima političara; diplomate; novinara; istraživača; bankara; menadžera; finansijskog savetnika; sudije; učitelja; advokata; trgovca; IT stručnjaka; naučnika; nastavnika; profesora; ili pak upravnika u bilo kom zanimanju.

Žena rođena u znaku blizanaca – opšte zdravlje i najčešće zdravstvene tegobe

Ženske osobe koje su rođene u horoskopskom znaku blizanaca, veoma su krhkog i nežnog zdravlje i često su veoma sklone upalnim procesima, infekcijama ili povredama.

Žene ovog znaka posebno često pate od reumatskih tegoba; imaju problema sa plućima i samim respiratornim sistemom uopšte (često pate od astme; bronhitisa; alergija; upalnih procesa); ne tako retko imaju probleme sa sistemom za varenje, a pre svega sa želucem (pa često variraju u telesnoj masi i imaju promenljiv apetit); imaju i probleme koji su u vezi sa nervnim sistemom (a koji uključuju nervozu; napetost; strahove i anksioznost; promene raspoloženja; depresiju ili pak preveliku dozu hiperaktivnosti i maničnog ponašanja, kao i poremećaje afekta i nagona).

Poznate žene rođene u znaku blizanaca

Samo neke od poznatih predstavnica koje su rođene u horoskopskom znaku blizanaca, a kao žene su se uspešno ostvarile i dokazale na različitim poslovnim i profesionalnim sferama su:

Javne ličnosti – Merilin Monro (glumica); Anđelina Džoli (glumica); Alanis Moriset (pevačica); Kajli Minog (pevačica); Naomi Kempbel (manekenka; top – model); Nikol Kidman (glumica); Anica Dobra (glumica); Bojana Maljević (glumica); Jelisaveta Seka Sablić (glumica); Adriana Lima (manekenka); Anet Bening (glumica); Amelija Vorner (glumica); En Heč (glumica); Elizabet Harli (manekenka; glumica); Izabela Roselini (glumica); Bruk Šilds (manekenka; glumica); Helen Bonam Karter (glumica); Helen Hant (glumica); Džoan Kolins (glumica); Kortni Koks (glumica); Nada Obrić (pevačica); Ceca Ražnatović (pevačica); Tijana Kontić (glumica); Đina geršon (glumica).

Sport – Štefi Graf (teniserka).

Politika – Milka Forcan (poslovna žena; menadžerka).

Zaključak – kakve su osobe žene rođene u znaku blizanaca?

Zabavne, duhovite, fascinantne i tajanstvene, žene blizanci su uvek spremne za avanturu, zabavu, smeh i putovanja.

Iako su veoma zatvorene i povučene u sebe, žene ovog znaka zodijaka u suštini vole da budu okružene ljudima jer se plaše samoće i sklone su da se preterano samoanaliziraju i da upadaju u epizode depresije i nervoze kada ostanu „same sa sobom“.

Žene ovog znaka su veoma radoznale i znatiželjne, pa traže društvo sličnog interesovanja kao i poslove koji nisu dosadni ili rutinski već koji uvek donose i sposobnost da se izrazi maštovitost i kreativnost koju žene blizanci nose u sebi.

Kao pravi pobornici mode i dobrog stila, žene ovog znaka zodijaka velike sume novca vole da izdvajaju za dobre i skupe parfeme i odevne kombinacije, ali isto tako nije im strano da potroše svoje zarađene pare na neka popularna ili pak kapitalna književna dela i za njih se može reći da su u neku ruku i veliki „čitalački snobovi“.

Omiljeni parfem žena rođenih u znaku blizanaca – parfemi koji sadrže note citrusa ili lagane cvetne mirise (Givenchy „Ange ou Demon“; Dolce & Gabbana „Light Blue“)

Omiljeni odevni premet žena rođenih u znaku blizanaca – šešir; pamučne majice; lanene pantalone

Omiljena boja žena rođenih u znaku blizanaca – siva; bela; srebrna; žuta; oranž

Omiljeni nakit žena rođenih u znaku blizanaca – srebro; platina; ćilibar; biseri; korali

Omiljeno cveće žena rođenih u znaku blizanaca – ljiljani; mimoza; narcis

Omiljena životinja žena rođenih u znaku blizanaca – ptice; leptiri

Omiljena mesta za putovanje za žene u znaku blizanaca – planine; more; nepoznati i neistraženi predeli; kratka putovanja unutar zemlje; vikend – izleti

Omiljeno godišnje doba za žene rođene u znaku blizanaca – zima; proleće

Sponzorisano:

loading...
Loading...