Žena devica – karakteristike, u ljubavi

Ženske osobe koje su rođene u znaku Devica (Virgo), pripadaju kalendarskom razdoblju koje obuhvata period između 23. avgusta i 22. septembra.

Vladajuća planeta u šestoj „astrološkoj kući“ kojoj pripada znak device je Merkur, a osnovni element ovog znaka zodijaka je „zemlja“.

Žena rođena u horoskopskom znaku device – opšte osobine

Žene koje su po zodijaku device, prema astrološkim tumačenjima predstavljaju „najženstveniji“ znak u horoskopu, pune su senzualnosti i emotivnosti, rafinirane su zavodnice i u ljubavi su uvek u potrazi za savršenstvom i idealima.

Kako znak device pripada pomenutim „zemljanim“ elementima, u karakteru žena ovog znaka je i velika prizemnost i sposobnost samokontrole, jer su sposobne da svoje emocije uvek lako potisnu u „drugi plan“, kada primete da im utiču na racionalnost i realno rasuđivanje.

Ženske osobe u znaku device su po prirodi veoma iskrene i odane, ali u sebi nose i veliku dozu nesigurnosti i opreza, pa su često sklone da preispituju sebe i svoje odluke ili planove.

Karakterne osobine i temperament žena rođenih u znaku device

Karakter žena koje su rođene u znaku device je veoma suprotan od uticaja Merkura koji vlada njihovim sazvežđem, pa su one veoma elokventne, otvorene, komunikativne i duhovite.

Jedini uticaj koji pomenuta vladajuća planeta ima na osobine žena ovog znaka zodijaka, jeste preterana strogost, skromnost, sitničavost i preciznost koju ženske device pokazuju u različitim životnim poljima.

Žene u znaku device veoma su humane i saosećajne, sklone su da pomognu svima bez izuzetka i da se nađu kao oslonac svojim bliskim prijateljima ili članovima porodice i emotivnim partnerima.

Iako vole da su uvek sređene i doterane, žene u znaku device nisu snobovi niti su „robovi“ materijalnih stvari, pa često zarađena sredstva daju u humanitarne svrhe ili nesebično pomažu svakome ko im se obrati za finansijsku pozajmicu.

U karakteru device, veoma cenjene vrline su tačnost i pedantnost, koju žene ovog horoskopskog znaka veoma poštuju i kod drugih ljudi i smatraju da je neodgovornost ili aljkavost odraz „loše“ unutrašnje energije i nesklada.

Sa aspekta međuljudskih odnosa, žene u znaku device su vrlo skromne i sramežljive, pa čak i tradicionalne i konzervativne, i visoko cene moralne vrednosti kod svojih prijatelja i emotivnih partnera, iako su veoma često one same sklone da se vežu za više muškaraca istovremeno ili da počine preljubu u braku.

U svojim „pokajanjima“ za sopstvene greške, žene u znaku device su veoma samokritične i stroge prema sebi, ali iako su svesne da su pogrešile, nije retkost da iste greške ponove više puta.

Vrline žena rođenih u znaku device su – marljivost; analitičnost; tačnost; preciznost; otmenost; manirizam; plemenitost; požrtvovanost; saosećajnost; humanost; pravdoljubivost; iskrenost; vernost; mudrost; fokusiranost; spretnost; emotivnost; romantičnost; prefinjenost; visoko opšte obrazovanje i teorijsko znanje; organizovanost; samokritičnost; tolerantnost; odanost.

Mane žena rođenih u znaku device su – sitničavost; neodlučnost; kritikovanje ponašanja i želja drugih; depresivnost; bezvoljnost; nervoza; stidljivost; usamljenički „duh“; nenametljivost; sklonost ka opraštanju tuđih uvreda ili izdatog poverenja; psihička nestabilnost; zatvorenost.

Žena rođena u znaku device kada se zaljubi

Za razliku od muških predstavnika koji su rođeni u znaku device, žene koje pripadaju ovom sazvežđu zodijaka, vruju u pravu ljubav, traže „ideale“ u emotivnim partnerima, i veoma su odane i verne kada se iskreno zaljube.

Međutim, kako su po svojoj prirodi žene u znaku device sklone da prekomerno analiziraju i „proučavaju“ do najsitnijih detalja svaku osobu koja im se dopadne, takva njihova osobina može da „uplaši“ svakog muškarca, i da ga od njih veoma lako udalji.

Žene device nisu spremne da se osamljuju i da „čekaju“ da prava ljubav dođe, već su uvek sklonije da se prepuste površnim flertovima ili kratkotrajnim avanturama dok ne nađu nekoga ko im odgovara „na duže staze“ ili za osnivanje porodice.

U ispoljavanju svojih osećanja, žena rođena u znaku device nikada nije napadna ili vulgarna, već ostaje vrlo dosledna svom damskom ponašanju i otmenosti, pa i najveću strastvenost i duboku zaljubljenost ume da iskaže na veoma prefinjen način.

Zahvaljujući svojoj sposobnosti da analizira i dobro proceni svaku osobu sa kojom je u bližem kontaktu, žena u znaku device ume da bude veoma otvorena i konkretna kada joj se neki muškarac iskreno dopadne.

Iako kao prava dama, žena ovog zodijačkog znaka najčešće spremno i strpljivo čeka da bude „primećena“ i „osvojena“, u nekim situacijama je veoma samosvesna i nije retkost da ukoliko smatra da je partner za nju onaj „pravi“, ona njemu jasno stavi do znanja da je spremna da se „veže“ i da se prepusti emocijama.

Kakve muškarce voli žena rođena u znaku device?

Žena devica svoje emotivne partnere bira pre svega prema njihovim karakternim osobinama i vrlinama, ali daleko od toga da joj i njihov spoljašnji izgled nije važan.

Kako je veoma zaljubljiva i emotivna, žena u znaku device vrlo često traži u partnerima ono što njoj nedostaje, a to su stabilnost, strogoća, sigurnost i životni oslonac.

Iako je u dugim vezama ili u braku veoma verna i predana kao „saputnica“, žena devica je u mlađim godinama veliki avanturista, i voli da se dopadne muškarcima i da na njih ostavi utisak.

Kod muškaraca koje bira za svoje emotivne veze, žena u znaku device ne voli površnost i laskanje, a takođe je veoma „vređa“ i potreba suprotnog pola za nametanjem sopstvene volje ili ograničavanjem ženske slobode.

Od emotivnog partnera žena ovog znaka zodijaka pre svega očekuje tačnost, odlučnost, zrelost u razmišljanju, posvećenost i ljubav, kao i vernost i odanost u svakom smislu te reči.

Sama po sebi, muškarcima žena rođena u znaku device može da bude veoma „nejasna“ i da ih vrlo često „preplaši“ svojom stalnom potrebom da ih preispituje i kritikuje, da im uvek pronalazi najsitnije nedostatke, da očekuje da sve bude „kako je ona zamislila“, ili da ih „požuruje“ u osnivanju porodice kada shvati da su „idealni“ jedno za drugo.

Žena devica je do izvesne mere i veoma nestrpljiva i neodlučna osoba, u dubokoj suštini svoga bića spremna na beskrajnu ljubav, strast i emocije, dok se sa druge strane neprestano preispituje u svojim odlukama, i sklona je da se često „pokoleba“ kada se dovede u pitanje ispravnost i kvalitet njenog izbora.

Za žene u znaku device se može reći da su kao bračni partneri veoma privržene i posvećene osobe, odlične su u organizovanju kućnih poslova i obaveza, ali daleko su od toga da se lako zadovolje samo ulogom supruge, majke i domaćice.

Ako se ženama u znaku device na bilo koji način ograniči individualnost i lična sloboda, nije retkost da sva svoja potisnuta unutrašnja nezadovoljstva iskaže kroz bes, ljutnju, svađe ili suze.

U svemu što radi i čemu je iskreno posvećena, pa tako i u odnosima sa emotivnim partnerima, žena ovog znaka zodijaka je krajnje pedantna, marljiva i precizna, pa iako se ne može reći da je kao osoba proračunata i „hladna“, žena devica po pravilu ima „u glavi“ već analiziran i „ucrtan“ svaki sledeći korak i postupak.

Iako će žena devica svojim emotivnim partnerima iskrene emocije i strastvenost uvek pokazati na veoma suptilan i rafiniran način, po pravilu je žena ovog znaka svoj plan osvajanja veoma dobro „razradila“ i samo je čakala da muškarac koga je već „hipnotisala“ svojom pojavom i kvalitetima, napravi „prvi“ korak.

Muškarci koji su po zodijaku idealni partneri za žene rođene u znaku device su – pre svega muške osobe koje su rođene u kompatibilnim „zemljanim“ znacima jarca ili bika, ali se žene u znaku device odlično slažu i sa emotivnim partnerima koji su zodijački znak škorpije; blizanaca ili raka.

U emotivnim vezama ženama u znaku device uvek će pažnju privući muškarci u znaku ovna ili lava, ali zbog svoje tvrdoglavosti i potrebe za nametanjem sopstvene „volje“ drugima, žene u znaku device najčešće sa njima ne uspevaju da ostvare dugotrajne veze ili brak.

Žena rođena u znaku device kao prijatelj

Žena rođena u znaku device, u prijateljstvu je uvek lojalna, iskrena i pouzdana osoba, koja je vrlo spremna na svaki vid požrtvovanosti i pomoći kada se za to ukaže potreba ili pak kada iskrsne neka „teška“ životna situacija za njene bliske prijatelje.

Kada pronađe prave prijatelje, žena rođena u ovom znaku zodijaka uvek je spremna da im pokaže „najbolju“ verziju sebe, ali ipak njena prirodna sklonost da druge analizira i kritikuje često može biti loše i pogrešno shvaćena i oterati od nje osobe do kojih joj je stalo.

Žena devica nije sujetna niti ohola, i svoje iskrene kritike drugima nikada ne upučuje da bi ih na bilo koji način obezvredila ili povredila, već kako bi ukazala na ono što joj se čini kao samo sitni „nedostatak“ bez kojga bi neka njena bliska osoba bila „sasvim savršena“.

Sa druge strane, iako veoma retko žene device u međuljudskim odnosima i pravim prijateljstvima umeju da se potpuno „otvore“ i da pokažu sve svoje slabosti i strahove, a da često takvo njihovo ponašanje bude pogrešno protumačeno kao potreba za samosažaljenjem ili pak potajna želja da sebe stave u „prvi plan“ i da budu u centru pažnje.

Žene device ne tako retko ostvaruju i prijateljstva sa muškarcima, koji se u njih na kraju veoma lako i beznadežno zaljube, pa kada im na pravi način ne bude uzvraćeno u stanju su da pate i da lako „izađu“ iz prijateljstva sa ženama ovog znaka, a da one same često ne shvataju „gde su tačno pogrešile“.

Kod svojih ženskih prijateljica i drugarica, žene koje su rođene u znaku device, vrlo često zbog svoje skladne spoljne i unutrašnje lepote, lepih manira, otmenog stava i držanja, kao i zbog uvek prefinjenog i damskog ponašanja, mogu izazvati dozu zavisti i sujete, jer su ne tako retko upravo žene device te koje „pokupe“ svu pažnju i koje svima prve „zapadnu za oko“.

Kakva je žena rođena u znaku device na poslovnom aspektu?

Na poslovnom polju žene u znaku device su uvek veoma sposobne, vredne, marljive i po pravilu imaju inteligentan i racionalan pristup svakom problemu ili poslovnom cilju.

Sklonost da veoma pažljivo i ciljano analiziraju i „raščlane“ svaki poslovni predlog ili plan, čini osobe ovog znaka zodijaka veoma organizovanim, metodičnim i perfekcionizmnu uvek sklonim ženama.

U postizanju poslovnih ciljeva i rezultata, žene u znaku device su vrlo spretne i spremne da ulože maksimalno znanje i trud, ali nikada neće biti toliko sujetne da ne priznaju kada pogreše ili pak da slažu kada u nešto nisu dovoljno sigurne ili „potkovane“ teorijskim znanjem.

U svaki posao kojim se bave, žene u znaku device dodaju dozu naučnog razmišljanja, bazičnih matematičkih proračuna ali i maštovitost i kreativnost koja je neophodna kako bi se planovi lakše i brže ostvarili.

Odnos žena rođenih u znaku device prema novcu – žene u znaku device su po svojoj prirodi veoma sklone minimalizmu i skromnosti, pa tako i na svoj novac „gledaju“ vrlo racionalno i uvek su radije spremne da ga potroše na druge nego na sebe, ili da „usreće“ nekog kome je novac više potreban u datom momentu.

Žene ovog znaka nikako nisu materijalisti i škrtice, već su naprotiv uvek veliki humanisti i vrlo su saosećajne prema svim vrstama nepravde kao i prema„životnim jadima“ i teškoćama sa kojima se njihovi bliski ljudi ili pak potpuno nepoznate osobe suočavaju.

Nije nikakva tajna i nepoznanica da ženske predstavnice zodijačkog znaka device, uživaju da uvek budu besprekorno uredne i doterane, obučene sa merom i ukusom ali u skupu garderobu ili pak u unikatne ili „dizejnerske“ komade.

Međutim, ukoliko je potrebno da „biraju“ između želje da svoj novac potroše kako bi ugodile sebi ili pak potrebe da njime na neki način pomognu drugima ili učine „dobro delo“, uvek će se radije odlučiti za požrtvovanost i pomoć drugim ljudima nego zasamoživost i sopstveni ugođaj.

Najbolja zanimanja za žene rođene u znaku device su – lekar; nastavnik; medicinska sestra; socijalni radnik; advokat; glumica; pevačica; naučnik; istraživač; pesnik; pisac; novinar; učitelj; volonter; modni kreator; psihijatar; pedagog.

Žena rođena u znaku device – opšte zdravlje i najčešće zdravstvene tegobe

Žena u znaku device se prema svom opštem zdravlju najčešće odnosi veoma pažljivo i pedantno, i redovno ide na sistematske i preventivne preglede i kontrole, pa se veoma često može pogrešno protumačiti kao hipohondar i osoba koja umišlja bolesti i patološka stanja.

Žena ovog znaka zodijaka nije sklona da uživa u bilo kakvim porocima, pa retko puši cigarete ili pije alkohol i kafu, već obično strogo vodi računa o kvalitetu i svežini namirnica koje unosi u svoj organizam.

Kako je veoma osetljiva po svojoj prirodi, nije retkost da žena u znaku device pati od poremećaja koji su u vezi sa nervnim sistemom i psihom, pa često ima sklonosti da menja raspoloženja, da bude depresivna ili da se oseća uplašeno ili usamljeno.

Ostali osetljivi delovi organizma ze žene u znaku device su kičmeni stub, endokrini sistem, srce i cirkulacija.

Poznate žene rođene u znaku device

Neke od najpoznatijih žena koje su rođene u horoskopskom znaku device, a koje su zapažene uspehe ostvarile kroz istoriju ili u „savremenom“ vremenu u kome žive su:

Umetnost – Agata Kristi (engleska kniževnica).

Javne ličnosti – Sofija Loren (italijanska glumica); Mira Adanja Polak (novinar); Kameron Dijaz (glumica); Bijonse Nouels (pevačica); Klaudija Šifer (manekenka; top – model); Greta Garbo (glumica); Selma Hajek (glumica); Sonja Savić (glumica); Nataša Šolak (glumica); Ingrid Bergman (glumica); Talija (pevačica i glumica); En Bankroft (glumica); Ejmi Madigan (glumica); En Arčer (glumica); Tvigi (manekenka); Ljiljana Dragutinović (glumica); Rejčel Vard (glumica); Šenon Doerti (glumica); Rebeka De Morni (glumica); Marli Matlin (glumica);Rejčel Hanter (manakenka; foto – model).

Politika –Elizabeta I Tjudor (engleska i irska kraljica).

Zaključak – kakve su osobe žene rođene u znaku device?

Prefinjene, pametne, humane i osetljive, žene u znaku device su jedan od najboljih primera među znakovima zodijaka koji pokazuje da negativan i „hladan“ uticaj vladajućih planeta nekog znaka, ne može da omete njegovu sposobnost da razvije i vrline i dozu nezavisnosti u svom karakteru.

Žene u znaku device su veoma staložene, nenametljive i uvek su sklone da iskreno i „od srca“ opraštaju drugima njihove greške ili uvrede, nevernost ili izdaju ukazanog poverenja.

Sa druge strane u svojoj osnovi žene ovog znaka su vrlo samokritične i samosvesne, pa sebi retko dozvoljavaju bilo kakav vid „istupa“ i grešaka koje bi narušile njihovu rafiniranu prirodnost, vrli šarm i životne ideale u koje duboko veruju.

Žene u znaku device ne vole da budu usamljene ili ostavljene pa su često sklone da u braku, emotivnoj ili prijateljskoj vezi ostanu samo zbog osećaja sigurnosti i „pripadanja“, jer u svojoj samoći pokazuju sklonost ka samoanalizama i samokritikama, koje ih ne retko mogu odvesti u stanje dubokih unutrašnjih dilema i sukoba i od njih „stvoriti“ kontradiktorne, depresivne ili pak psihički i mentalno vrlo nestabilne osobe.

Omiljeni parfem žena rođenih u znaku device – nežne i nenametljive mirisne note, koje daju dozu prefinjenosti i pokazuju „istančan ukus“ žena rođenih u ovom znaku; mirisi sa primesama citrusa; vanile ili sandalovog drveta

Omiljeni odevni premet žena rođenih u znaku device – brendirana tašna; kvalitetne dizajnerske cipele; mantili; bunde i klasični „Coco Chanel“ kompleti

Omiljena boja žena rođenih u znaku device – bela; plava; zelena; braon; „petrolej“; tirkizna

Omiljeni nakit žena rođenih u znaku device – neupadljivi ali skupi komadi; biseri; dijamanti; safiri; belo i crveno zlato

Omiljeno cveće žena rođenih u znaku device – lavanda; ljubičica; ruža; neven

Omiljena životinja žena rođenih u znaku device – konj; ptice; kornjača; ribe

Omiljena mesta za putovanje za žene u znaku device – egzotične destinacije; istorijski gradovi; arheološka nalazišta; „surove“ pustinje ili neistraženi „ledeni“ glečeri

Omiljeno godišnje doba za žene rođene u znaku device – rano proleće

Sponzorisano:

loading...
Loading...