Žena jarac – karakteristike, u ljubavi

Horoskopski znak Jarac (Capricorn), spada u grupu „zemljanih“ elemenata horoskopa (zajedno sa znakom device i bika), i ovim znakom vlada vrlo stroga i dominantna planeta Saturn, uz suvladarsko delovanje Jupitera.

Osobe rođene u znaku jarca, predstavljaju pripadnike muškog i ženskog pola čiji je datum rođenja u razdoblju između 22. decembra i 20. januara.

Žena rođena u horoskopskom znaku jarca – opšte osobine

Ženske osobe rođene u znaku jarca, vrlo su ambiciozne i tvrdoglave i za postizanje svojih ciljeva se neustrašivo i odlučno bore.

U međuljudskim odnosima, žene ovog horoskopskog znaka su veoma odane kao prijatelji, ali i vrlo stroge kada su u pitanju porodične vrednosti ili prijateljske i emotivne veze.

Žene u znaku jarca odlikuje velika doza zatvorenosti i distanciranosti u emotivnom kontekstu, tako da veoma teško veruju osobama suprotnog pola i jako su oprezne kada stupaju u emotivne veze.

Karakterne osobine i temperament žena rođenih u znaku jarca

Ženske osobe rođene u znaku jarca su vrlo samouverene i uspešne u svakom životnom polju, i nisu sklone odustajanju od svojih ciljeva.

Ženski jarčevi su veoma praktični i vrlo dobro organizovani, po prirodi nisu skloni rasipništvu i vrlo su svesni da im novac i materijalna sigurnost mogu obezbediti budućnost, pa su skloni da budu veoma štedljivi i čak imaju u sebi dozu sebičnosti i škrtičluka kada su finansije u pitanju.

Osobe ženskog pola koje pripadaju ovom znaku zodijaka, vrlo su vredne i predane svemu onome čemu se posvete, i dobro znaju da samo napornim trudom i radom mogu da postignu zacrtane ciljeve i ostvare se na poslu i u karijeri.

Žene jarčevi odlikuju se izraženom inteligencijom, a odsusutvo logičnosti i intuicije u razmišljanju i delovanju, nadomestiće predanim radom i velikim trudom koji su uvek spremne da ulože do svog potpunog maksimuma.

Kada su u pitanju odnosi sa drugim ljudima, žene u znaku jarca su obično vrlo „krutih“ shvatanja, retko su spremne na kompromise i tvrdoglavo se drže svojih ideja i ne dozvoljavaju bilo kakvo uplitanje sa strane, i takođe veoma teško prihvataju i dobronamerne savete svojih najbližih saradnika ili prijatelja. Za sebe žene u znaku jarca smatraju da su uvek i bez izuzetka u pravu, i da „sve znaju najbolje“ pa nije retkost da u toj svojoj samodovoljnosti prave greške i da ih često ponavljaju.

Žene jarčevi nikada nisu spremne na kompromise i vrlo teško opraštaju izdaju i bilo kakav vid prevrtljivosti i odsustva lojalnosti.

Žene ovog znaka odlikuju se vernošću u poslovnim, prijateljskim i emotivnim odnosima. Iskrenost ovog znaka zodijaka prema drugim ljudima, vrlo često ide do granice osuđivanja i preteranog nametanja svoje volje i stavova, pa su po nekada potpuno pogrešno shvaćene u svojoj čistoj dobronamernosti i želji da pomognu drugima.

Po pravilu žene u znaku jarca nisu u stanju da balansiraju između emocija i razuma, pa su sklone da ukoliko ih emocije nadvladaju, postanu vrlo nemarne u poslu i da ispolje dozu lenjosti i nedoslednosti u planiranju i delovanju; sa druge strane, ako se primarno posvete poslu, često zanemaruju svoju emotivnu prirodu i nemaju vremena da se dovoljno „daju“ partnerima ili svojoj porodici ukoliko su u braku.

Vrline žena rođenih u znaku jarca su – istrajnost; odlučnost u postizanju ciljeva; ambicioznost; odanost; emotivnost; moralnost; verovanje u tradicionalne vrednost i „kućno vaspitanje“; vernost; inteligencija i široko opšte znanje i obrazovanje; praktičnost u rezonovanju i delovanju; marljivost u radu i planiranju; požrtvovanost; tolerantnost i strpljivost; nesebičnost i velikodušnost.

Mane žena rođenih u znaku jarca su – tvrdoglavost; plahovitost; kompleksi „više vrednosti“; osvetoljubivost; ciničnost; sklonost ka samosažaljenju; egocentričnost; hirovitost; materijalizam; podmuklost; sklonost ka ulepšavanju stvarnosti ili pak bezočnom laganju; snobizam, zatvorenost i nepristupačnost; stidljivost i sklonost ka skrivanju pravih emocija; sklonost ka odustajanju ili stalnom ponavljanju istih pogrešaka.

Žena rođena u znaku jarca kada se zaljubi

Ženske osobe rođene u znaku jarca, vrlo su zatvorene i teško se odlučuju na emotivne veze pre svega iz straha da ne budu izneverene i povređene; svoju emotivnost i želju za ljubavlju i pažnjom vrlo vešto skrivaju i nikada ne umeju da jasno pokažu svoja prava osećanja.

Emotivnim partnerima su vrlo odane i verne, i nisu sklone ljubavnim izletima bilo kakve vrste, a iako su po pravilu vrlo zaljubljive prirode i sklone su da često maštaju o idealnim partnerskim i bračnim odnosima, njihova „hladna“ spoljašnjost i potpuno kontradiktorni signali koje „šalju“ osobama muškog pola, bivaju vrlo često potpuno pogrešno rastumačeni.

Međutim, čak i onda kada se potpuno iskreno zaljube, žene u znaku jarca vrlo često ne znaju kako da osobama suprotnog pola stave do znanja kako se zaista osećaju, jer su sklone da se veoma dobro kontrolišu i suprimiraju svoje duboko skrivene želje za pažnjom i voljenošću, pa često budu pogrešno shvaćene od strane muškaraca koji im se dopadaju, jer pre svega pokušavaju da sa njima uspostave drugarski odnos, u nadi da će pre svega sami potencijalni partneri shvatiti kako se žene jarčevi zaista osećaju.

Kako su osobe rođene u ovom znaku zodijaka vrlo „škrte“ i stidljive u pokazivanju svojih pravih emocija, najčešće budu potpuno pogrešno shvaćene kao neko ko želi da ima samo drugarski ili prijateljski odnos sa osobama muškog pola, pa su sklone da se povuku u sebe i da svoju često neatraktivnu spoljašnjost ili nesigurnost u sebe na ljubavnom polju, smatraju kao glavnu prepreku ili pak uzrok za doživljeni emotivni brodolom.

Žene jarčevi su sklone da sanjare i da fantaziraju o savršenim partnerima, pa često propuste prave prilike koje su im sasvim blizu, bilo da su u pitanju poslovni saradnici ili dugogodišnji prijatelji, koji su u njih potajno zaljubljeni.

Žena jarac vrlo često ne može samu sebe da definiše, i sklona je da se u potpunosti „izgubi“ u cilju da dobro izbalansira između realnosti i svoje bujne mašte. Iako su u svojoj suštini vrlo odlučne i sasvim otvorene kao osobe, žene jarčevi su u pokazivanju emocija veoma nesigurne u sebe, i ne umeju da protumače ni potpuno očigledne znake koje im muškarci šalju, već će pre pomisliti kako ih neko ismeva ili želi da im se naruga.

U „bračne vode“ žene jarčevi obično ulaze u kasnijem životnom dobu, a nedostatak ljubavi i emotivne ostvarenosti zamenjuju poslom i napornim radom koji im u svakoj situaciji služi kao izvanredno opravdanje da pobegnu od realnosti.

Iako je vrlo sklona zaljubljivanju i želji da se dopadne suprotnom polu, žena jarac nije avanturista i nikada ne srlja u veze bez prethodno dobro isplaniranih „koraka“ i uplitanja doze racionalnosti u svoje emotivne nastupe.

Žena jarac ima vrlo mali broj partnera, kojima je sklona da se vrati čak i posle bolnih raskida ili povređene sujete, iako ne oprašta prevare ili izdaju poverenja bilo koje druge vrste.

Kada žena jarac pronađe svog idealnog emotivnog partnera, ume potpuno suprotno svojoj prirodi, da bude vrlo spremna na kompromise i da brani svoje, jer smatra da će vrlo teško ostvariti kvalitetan odnos i postići poverenje koje joj je neophodno kako bi ostala dosledna sebi.

Kakve muškarce voli žena rođena u znaku jarca

Muškarci koji privlače žene u znaku jarca, mogu da budu na prvi pogled potpuno pogrešan izbor, jer  su vrlo različiti od njih samih. Žene u znaku jarca vole muškarce koji su muževni, ili pak vrlo fizički atraktivni, ili koji su im na bilo koji način potpuno nedostupni.

Takođe, žene jarčevi su zbog svog neiskustva u ljubavi vrlo često sklone da poveruju muškarcima koji su veliki zavodnici ili laskavci, i kada se sa njima upuste u emotivne veze bivaju uvek ili povređene ili pak grubo izigrane, ali za sve partnerove greške obično okrive sebe i neretko upadaju u depresivna raspoloženja i sklone su da se samosažaljevaju.

Pravi partneri koje žene jarčevi traže, moraju da poseduju dozu sigurnosti i samosvesnosti, i da budu spremni da istrpe njene često nagle promene raspoloženja, da prepoznaju vrlo dvosmislene signale i da uspešno „polože“ test vernosti i bezuslovnog poštovanja.

Nije retkost da se žene jarčevi, koje su veliki tradicionalisti po svojoj prirodi, udaju za partnere samo da bi ispunile dužnosti koje im sredina i pravila vremena u kome žive nameću, a da u braku ostanu potpuno „emotivno prazne“ i da svog partnera uopšte ne vole već da ga samo duboko poštuju.

Vernost i odanost kod emotivnih partnera, osobine su koje žene u znaku jarca podrazumevaju, a na njih uzvraćaju uvek istom merom i spremne su da se „otvore“ tek onda kada su potpuno sigurne u partnerovu ljubav i podršku.

Žene jarčevi su vrlo sklone da se zaljube u svoje kolege ili dugogodišnje prijatelje, ali nikada neće izjavama ljubavi ugroziti ono za šta smatraju da nema nikakvog izgleda da uspe kao veza ili bračna zajednica.

Muškarci koji su po zodijaku idealni partneri za žene rođene u znaku jarca su – osobe rođene u znaku raka; riba ili škorpije, predstavljaju odličnu i vrlo stabilnu kombinaciju sa ženama koje su rođene u horoskopskom znaku jarca.

Takođe, izvesnu dozu emotivne povezanosti, ali bez izgleda za ostvarivanje bračne zajednice ili neke ozbiljnije veze, žene u znaku jarca mogu ostvariti sa muškarcima koji su rođeni u znaku device i bika (a koji kao i sam znak jarca, pripadaju istom elementu „zemlje“, pa stoga imaju jednu dozu izražene kompatibilnosti).

Ženu u znaku jarca, najčešće mogu duboko izneveriti i emotivno potpuno „isprazniti“, muškarci u znaku blizanaca; ovna ili vage, pa je poželjno da žene jarčevi sa osobama ovih pomenutih zodijačkih znakova, ne započinju nikakve ozbiljne veze ili pak da sa njima teže da „izgrade porodično gnezdo“.

Žena rođena u znaku jarca kao prijatelj

Retko koji znak zodijaka je toliko odan, požrtvovan i veran u prijateljstvu kao jarac, a žene ovog horoskopskog znaka su posebno spremne da budu nesebične, i da svojim prijateljima poklone „celu sebe“ i da im pomognu u svakoj situaciji ili životnoj nevolji u kojoj se nađu.

Žene u znaku jarca su poznate kao osobe koje uvek misle pre svega na dobrobit svoje porodice i bliskih prijatelja, i često se u „pažljivosti“ prema drugima izgube i zaborave na sebe.

Kada nađu prava prijateljstva, čuvaju ih za ceo život i trude se da uvek budu dostupne za razgovor i da svoje bliske osobe iskreno podrže i posavetuju. Međutim, žene u znaku jarca često imaju potrebu da budu suviše otvorene prema osobama do kojih im je stalo, jer su im pretvornost i licemerstvo potpuno strani, pa u toj svojoj želji da pomognu i daju iskren savet, nesvesno budu previše grube i nemaju razumevanja za greške koje njihovi prijatelji naprave.

Izdaju i nelojalnost, žene u znaku jarca ne umeju da oproste, i može se reći da su velika „zlopamtila“ posebno onda kada neko „prokocka“ njihovo poverenje ili olako shvati požrtvovanost koju uvek i bez zadrške poklanjaju.

Kada ih bliski prijatelji ostave, žene jarčevi to u suštini uvek vrlo teško podnose, ali će uprkos patnji i bolu koje osećaju, ostati dosledne sebi i takve osobe će zauvek izbrisati iz svog života.

U detinjstvu su žene u znaku jarca vrlo vezane za svoje majke, koje su im glavni uzor i podrška u odrastanju; međutim u kasnijem životnom dobu kada postanu samostalne ili osnuju svoju porodicu, često imaju sukobe sa svojim roditeljima jer  smatraju da im se suviše upliću u život i da im nameću sopstvena shvatanja.

Kakva je žena rođena u znaku jarca na poslovnom aspektu

Žena u znaku jarca je na poslu vrlo sigurna u sebe, postupa veoma racionalno u svakoj situaciji i sklona je da uloži veliki napor i trud kako bi ostvarila svoje ciljeve i poslovni uspeh.

Žena rođena u ovom znaku zodijaka, vrlo je inteligentna i obrazovana i voli da se njena mišljenja i ideje vrednuju, i teži da stalno napreduje i da bude lider u svom poslu.

Kada ima neko svoje mišljenje ili plan za postizanje uspeha, nije spremna da prihvati promene niti tuđe sugestije i ideje, pa se može smatrati da žena jarac nije najbolji timski igrač, iako je prema svojim saradnicima vrlo korektna i ceni njihova zalaganja za realizaciju cilja.

Međutim na poslovnom aspektu, žena jarac ume da pokaže i dozu individualizma i sujete i svako „uplitanje“ sa strane, u stanju je da shvati kao napad na njenu ličnost i poslovne sposobnosti, pa je često spremna da takve poslovne partnere ili saradnike lako i brzo zameni osobama koje su spremne na poslušnost, i koje će bezuslovno poštovati njena pravila.

Odnos žena rođenih u znaku jarca prema novcu – iako se za žene u znaku jarca ne može reći da su surovi materijalisti, njima je novac i pogodnosti koje on pruža, veoma bitna stavka u životu, ali i dokaz postignutog uspeha i ostvarenih poslovnih ciljeva.

Žene u znaku jarca novac najčešće štede ili ga ulažu u nekretnine, i uvek unapred misle na svoju budućnost i budućnost svoje porodice, tako da nisu sklone da se prema novcu ponašaju rasipnički.

Od stečenih materijalnih dobara, žene u znaku jarca kupovaće samo ono što je zaista neophodno, iako su u suštini veliki hedonisti i znaju da uživaju u plodovima svog rada, racionalnost i u ovom aspektu obično nadvlada želju za uživanjem i lagodnošću koju novac može da obezbedi.

Najbolja zanimanja za žene rođene u znaku jarca su – profesionalne uspehe žene rođene u znaku jarca po pravilu ostvaruju u zanimanjima koja zahtevaju rad i trud, ali mogu biti uspešni i na polju umetnosti jer imaju veliku dozu kreativnosti u sebi.

Žene jarčevi postižu uspehe u zanimanjima kakva su – ekonomija; arhitektura; nauka; medicina; inženjerstvo; politika i diplomatija; kultura; umetnost (pisci; glumci; novinari).

Žena rođena u znaku jarca – opšte zdravlje i najčešće zdravstvene tegobe

Opšte zdravlje žena u znaku jarca, može se generalno smatrati kao dobro u mladosti i srednjem životnom dobu, dok se u starijim godinama nemarnost i nepažnja, koju su žene ovog horoskopskog znaka sklone da pokažu prema svom zdravstvenom stanju, ispoljavaju kao akumulirane tegobe koje su organske ili psihosomatske prirode.

Žene u znaku jarca, najčešće pate od problema sa kičmenim stubom, velikim zglobovima (koleno, rame) i imaju koštane probleme (osteoporoza u starijim godinama) i probleme sa zubima (nekada nasledno imaju loš kvalitet zuba).

Takođe, zbog predanosti poslu, žene jarčevi su sklone da upadaju u razne psihičke tegobe, koje se ispoljavaju nervozom i stresom,depresijom, anksioznošću i nesanicom.

Poznate žene rođene u znaku jarca

Umetnost – Jadranka Jovanović (operska diva)

Javne ličnosti – Ava Gardner (glumica); Marlen Ditrih (glumica); Dženis Džoplin (pevačica); Eni Lenoks (pevačica); Kejt Mos (manekenka); Sijena Miler (glumica); Emina Jahović (pevačica); Dragana Mirković (pevačica); Ivana Mihić (glumica); Dajana Kiton (glumica); Lepa Lukić (pevačica narodne muzike)

Sport – Alisa Marić (šahistkinja); Nađa Higl (plivačica)

Zaključak – kakve su osobe žene rođene u znaku jarca?

Žene u znaku jarca su velika enigma i nepoznanica, kako drugima tako i sebi, jer su vrlo često sklone kontradiktornom ponašanju i neskladu između reči i dela.

Žene ovog znaka su vrlo zatvorene i ograničenih shvatanja za tuđe greške i mane, ali su zato sklone da sebi opraštaju i da se izdižu iznad drugih.

Iako ih vešto skrivaju, žene u znaku jarca su obično pune kompleksa i nesigurnosti, koje svoje korene imaju u lošim porodičnim odnosima i neskladu u kojima često odrastaju, ili pak u neuspesima da ostvare svoje zacrtane ciljeve i želje.

Omiljeni parfem žena u znaku jarca – mirisne note mošusa i jasmina

Omiljeni odevni premet žena u znaku jarca – kvalitetni kompleti; džemperi od kašmira

Omiljena boja žena u znaku jarca – ljubičasta; siva i crna

Omiljeni nakit žena u znaku jarca – belo zlato; biseri i dijamanti

Omiljeno cveće žena u znaku jarca – kale; bele ruže; kaćun i ljubičice

Sponzorisano:

loading...
Loading...