Žena lav – karakteristike, u ljubavi

Ženske osobe koje su rođene u razdoblju između 23. jula i 22. avgusta, pripadaju horoskopskom znaku Lav (Leo), koji je peti znak zodijaka, sa elementom u „vatri“ i vladarem u Suncu.

Žena rođena u horoskopskom znaku lava – opšte osobine

Malo je reči kojima se može opisati „savršenstvo“ i vrline u karakteru ženskih lavova, pa tako i sami profesionalni astrolozi ovaj znak smatraju najboljim predstavnikom ženskih kvaliteta po zodijaku i natalnoj karti.

Sunce kao vladajuća planeta znaka Lava, ženama koje su rođene u sazvežđu pete „astrološke kuće“, donosi optimizam, „blistavost“ u pojavi i unutrašnji spokoj, mir i sigurnost u sebe.

Žene „lavice“ su veoma fizički lepe, atraktivne su spoljašnje pojave, samosvesne su i sigurne u sebe, sa otmenim stavom, lepim manirima i „držanjem“ koje dolikuje pravim damama, visoko su obrazovane i uvek „informisane“, pa nije ni čudno što njihova „opšta pojava“magnetski privlači pripadnike suprotnog pola.

Ženske osobe rođene u znaku lava, uvek su u svakom društvu najistaknutije i „najsjajnije“, jer pored sigurnosti u svoju spoljašnjost i u unutrašnje karakterne vrline, poseduju i smisao za šalu, imaju dozu „teatralnosti“ u pojavi, uvek su raspoložene, nasmejane i veoma su komunikativne.

Karakterna osobina žena koje su rođene u zodijačkom znaku lava, a koja često ostavlja dosta prostora za „polemiku“, jeste potpuno odsustvo kompleksa „više vrednost“ uprkos svesti o svojoj nadmoći koju ima u međuljudskim odnosima, a zbog svojih izvanrednih kvaliteta i brojnih vrlina u crtama ličnosti.

Žena lav, sve svoje prijatelje i drage osobe, uvek tretira kao „sebi ravne“, ponaša se veoma prostodušno i saosećajno, uvek je spremna da bude požrtvovana i velikodušna i nikada neće dopustiti sebi da se u njenoj blizini neko oseća kao manje „bitan“ ili „slabiji“.

Osobina koju žene ovog znaka nikako ne vole u međuljudskim interakcijama bilo koje vrste, jeste površnost, nekultura, laganje, pretvornost i laskanje, pa vrlo često takve osobe žene u znaku lava umeju da vrlo svesno ponize i ismeju pred drugim ljudima, kako bi ih „naučile lekciju“, a ne iz podlosti ili pak iz bilo kakvih „zlih“ namera.

Karakterne osobine i temperament žena rođenih u znaku lava 

Ženske osobe rođene u znaku lava, karakterno su veoma sposobne, nezavisne, samostalne i samosvesne, i same sebi predstavljaju najbolji oslonac u životu jer ne vole da budu potčinjene ili da u bilo kom smislu budu „slabije“ u odnosu na druge ljude a posebno u odnosu na muški pol.

Mudrost, inteligencija, obrazovanje i istrajnost, karakteristike su koje žene „lavice“ uvek stavljaju u „prvi plan“, i koje im omogućavaju da postanu veoma ostvarene i uspešne u profesiji kojom odluče da se bave.

Ženske predstavnice ovog znaka zodijaka su veoma poštene i uvek su otvorene u odnosima sa svim drugim ljudima, i upravo iz tog razloga nikada se ne skrivaju iza „lažnih“ reči ili namera, već uvek direktno i bez ustručavanja ispoljavaju svoje emocije, želje, planove i potrebe.

U svom „javnom nastupu“, žene u znaku lava poseduju dozu otmenosti i dostojanstva, ali nekada i veoma zabavne „teatralnosti“ u pojavi, naglašenim manirima, usiljenom smehu i preteranom korišćenju svog obrazovanja i sveopšteg znanja. Žena lav, takvim svojim ponašanjem pokazuje svoju „plavu“ astrološku krv i nešto „aristokratsko“ i „kraljevsko“ u svom duhu, što ne ume da sakrije ili pak veoma svesno želi da pred drugima istakne.

Žena „lavica“ nije po svojoj osnovnoj prirodi ni ohola, ni sujetna, niti u bilo kojoj meri samoživa ili sebična sve dok je neko ne izneveri, ili pak na bilo koji način izmanipuliše njeno poverenje ili emocije, kada vrlo često može imati veoma nekarakteristične i nekontrolisane „nalete“ razornog besa, ljutnje, nervoze i arogantnog ponašanja koje je „začinjeno“ nizom uvreda, psovki i drugih afektivnih „manifestacija“.

Kada pomenuta „oluja“ prođe, žena lav se obično postidi svoje sopstvene reakcije, i svoj bes usmerava na samu sebe jer nije umela i uspela da se bolje kontroliše i da izbegne ponižavanje svoje ličnosti neodgovarajućim ponašanjem ili postupcima.

U ispoljavanju svojih emocija, žena rođena u znaku lava veoma je iskrena i nije stidljiva ili povučena, iako veoma ceni i voli odmerenost u ponašanju i reagovanju, pa se za nju nikako ne može reći da je napadna ili pak suviše provokativna i nesmotrena.

Kada su u pitanju bliske osobe koje žena u znaku lava voli i poštuje, uvek je spremna na veliku ljubaznost, nesebičnu darežljivost, iskren savet ili bezrezervnu pomoć u materijalnom ili nekom drugom smislu.

Iako žena lav voli modu, skupe i lepe „komade“ nameštaja, antikvitete, unikate, kao i skup nakit i parfeme, uvek će svoj zarađeni novac radije dati onome kome je u datom trenutku potrebniji i kome može biti od veće koristi, pa je i u tom pogledu svoje ličnosti poznata kao veliki donator i humanitarac, i nikako nije sebična osoba, snob ili pak „grubi“ materijalista. 

Vrline žena rođenih u znaku lava su – ljubaznost; vernost; iskrenost; poštenje; saosećajnost; inteligentnost; obrazovanost; sposobnost velike samokontrole; samosvesnost; otvorenost; komunikativnost; otmenost; manirizam; lepo držanje; velika opšta kultura; „čvrstina“ i opšta „stabilnost“ u karakteru i stavu; veoma „snažna“ volja; poletnost; „lepota“ duha; mudrost; emotivnost; strastvenost; romantičnost; racionalnost; razboritost; intuitivnost; logičnost u razmišljnju i planiranju; uspešnost; istrajnost; sklonost ka liderstvu; odsustvo kompleksa i zlonamernosti; energičnost; nezaustavljivost; neposrednost; odanost; humanost; plemenitost. 

Mane žena rođenih u znaku lava su – nesposobnost opraštanja izdaje ili neverstva; osvetoljubivost; nervoza; ljutitost; bes; afektivnost; tvrdoglavost; teatralnost; samoživost; samoljublje; arogantnost; nametljivost; rasipništvo; sujetnost; snobizam.

Žena rođena u znaku lava kada se zaljubi

U ljubavnom aspektu žene rođene u znaku lava, obično traže „ravnopravne“ emotivne partnere, koji nisu skloni da im na bilo koji način nameću sopstvenu volju i dominaciju, ili pak da pokušaju da ih potčine sebi pokazivanjem nadmoći ili laskanjem, poklonima i lažnom pažnjom i podlošću.

Žena ovog znaka zodijaka, uvek je veoma svesna same sebe i svih svojih vrlina i mana, i neće dozvoliti da se bilo koji muškarac grubo „poigra“ sa njenim emocijama, ili da je prevari i da njome manipuliše jer je ona „lepši“ i po difoltu i „slabiji“ pol.

Žena lav ne dozvoljava sebi da je emocije i strastvenost koju nosi duboko u svojoj prirodi nadvladaju, i uvek je racionalna i promišljena u emotivnim vezama, jer je ona ta koja bira svog partnera, pa po pravilu nikada ne dopušta sebi da bude „izabrana“ ili tretirana kao nečiji „trofej“ ili „lutka“ za pokazivanje.

Kada jednom pronađe svog idealnog muškarca, žena lav je spremna da mu se u potpunosti „preda“ i posveti mu svu svoju pažnju, ljubav, nežnost i podeli svu svoju pozitivnu energiju koje ima na „pretek“, kao i da „otkrije“ svu silinu emocija i strasti koje nosi u sebi.

Ono što nikada i ni pod kakvim opravdanjem žena „lavica“ nije sposobna da oprosti svojim emotivnim ili bračnim partnerima, jeste iznevereno poverenje ili neverstvo u bilo kom smislu te reči, i bez obzira koliko je duboko povređena žena ovog znaka će bez premišljanja „krenuti dalje“ i osobu koja ju je izneverila će u potpunosti „izbrisati“ iz svog života i iz srca.

Veoma često se dešava da muškarci koji za partnerke imaju žene rođene uznaku lava „zaborave“ koliko snažne i ponosne osobe imaju pored sebe, i po pravilu ostanu „potpuno zatečeni“ kada inače ljupka i otmena dama kakva je žena lav, pokaže svoje odbrambene sposobnosti i snagu da se ravnopravno suoči i nosi sa svim problemima kao i njena „jača“ polovina.

Kakve muškarce voli žena rođena u znaku lava? 

Žena rođena u znaku lava, kod muškaraca veoma ceni osobine koje i sama poseduje, pa upravo takve osobe svesno i bira za svoje životne saputnike, i nije spremna da trpi dvolične, slabe i „plitke“ muškarce koji osim praznih reši ili lepe spoljašnjost nemaju ništa drugo da joj „ponude“.

Iskrenost i poštovanje prema ženama uopšte, i tretiranje ženskih lavica kao ravnopravnih a ne kao „slabijeg“ pola, nešto je što se kod odabranih muških partnera podrazumeva, i iako se ne može reći da su po svojoj prirodi i ubeđenju žene ovog znaka feministkinje, veoma su svesne svojih kvaliteta i prava, i spremne su da ih sa žustrinom i odlučnošću „brane“ ukoliko se za to ukaže potreba.

U emotivnoj vezi, žena lav želi da ima puno pravo na svoje odluke, na sopstvenu individualnost i ličnu slobodu, i nikako ne trpi partnere koji joj nameću svoje stavove ili je na bilo koji način ograničavaju i „guše“. Iz takve veze ili braka, žena lav će veoma lako i brzo da „umakne“, jer ukoliko nije srećna i zadovoljna, ona se nikako neće pretvarati i trpeti već će ostati uvek dosledna sebi i iskreno reći partneru šta joj smeta i čime je nezadovoljna, pa ako on svoje ponašanje ne pokuša da promeni, izgubiće svoju savršenu ženu i saputnicu, za kojom će svesno ili nesvesno veoma dugo da pati i čezne.

Ni jedan muški predstavnik zodijaka, nije „imun“ na kompletnost pojave žena „lavica“ i veoma često se dešava da se muškarci veoma lako „beznadežno“ zaljube i da iskreno i vrlo dugo pate zbog neuzvraćene ljubavi, jer žene u znaku lava nikada ne ulaze u emotivne veze iz koristi ili da ne bi „ostarile same“, već se uvek vode iskrenim emocijama i željom da budu srećne i ispunjene. 

Muškarci koji su po zodijaku idealni partneri za žene rođene u znaku lava su – ženama koje su rođene u horoskopskom znaku lava, najkompatibilniji su muški predstavnici znaka vage; strelca ili blizanaca.

Sa druge strane, veoma skladan brak žene u znaku lava mogu da ostvare sa muškarcima istog zodijačkog znaka, kojima često nadomešćuju nedostatke i zajedno čine pravu kombinaciju koja traje „do kraja života“.

Žena rođena u znaku lava kao prijatelj 

Ljubazna, velikodušna i saosećajna žena u znaku lava uvek je okružena velikim brojem prijatelja i poznanika, koji joj se vrlo često neskriveno i otvoreno dive i koji je u pravom smislu te reči obožavaju zbog svih kvaliteta koje kao ličnost poseduje.

Žena lav je, kako je već više puta i istaknuto, uvek spremna na pomoć i požrtvovanost, a za uzvrat od svojih bliskih ljudi najčešće ne očekuje nikakve kontrausluge niti hvalospeve, već samo iskrenost i pravu vernost u svakom trenutku, jer iako je veoma sigurna i samosvesna, ženi ovog znaka dodatno imponuje da uvek ima pored sebe „nekoga od poverenja“.

U prijateljske odnose žena u znaku lava ne ulazi iz interesa ili zbog bilo kakve druge vrste koristi jer je po pravilu veoma ostvarena i uspešna, pa je najčešće ona ta koja služi kao oalonac ili „rame za plakanje“, dok se sama nikada ne žali niti jadikuje ukoliko je iz nekog razloga povređena.

Sa druge strane, iako u svojoj suštini nije sujetna, žena rođena u znaku lava veoma ceni kada joj bliski prijatelji upute neki kompliment ili iskrenu zahvalnost za „dobro delo“, a potajno i nekada sasvim nesvesno žena ovog znaka „očekuje“ i divljenje i obožavanje njene ličnosti i njenih vrlih osobina. 

Kakva je žena rođena u znaku lava na poslovnom aspektu?

U poslovnom aspektu, ženske osobe rođene u znaku lava su veoma uspešne i ostvarene, najčešće se nalaze na nekim liderskim pozicijama ili rade poslove koji su u bliskoj vezi sa pomaganjem ljudima ili zaštitom životne sredine.

Žene „lavice“, svakom poslu pristupaju vrlo profesionalno i predano, i vrlo retko se događa da u svoje poslovne planove mešaju emocije ili maštu, a mnogo je češći slučaj da se vode intelektom, znanjem, racionalnošću i analitičkim pristupanjem u postizanju željenog cilja.

Za razliku od muških predstavnika rođenih u znaku lava, žene iste „astrološke kuće“ zodijaka vrlo su kreativne i nisu im strani ni poslovi iz domena umetnosti, kulture, mode ili štampanih ili elektronskih medija i komunikacije.

Odnos žena rođenih u znaku lava prema novcu – žene rođene u znaku lava veoma su svesne svojih materijalnih mogućnosti, i novac tretiraju kao dokaz uspeha u poslu, a ne kao nešto što im može odrediti vrednost ili pak društveni status.

Upravo iz tog razloga, žene „lavice“ novac često olako troše, ali nikada ne strahuju da će bez izvora prihoda da ostanu jer znaju da novac vrlo brzo i lako zarade, zbog svojih poslovnih sposobnosti i kreativnosti, ali nikako na nepošten način ili preko emotivnih i bračnih partnera.

Međutim, iako se neće buniti da svojim „jačim“ polovinama finansijski pomognu, žene u znaku lava će duboko u sebi svojim partnerima to „ubeležiti“ kao manu, jer nisu sposobne da pored sebe istrpe nesigurne i neostvarene muškarce koji nisu nezavisni u svakom smislu te reči, pa stoga i u materijalnom aspektu.

Sa druge strane, urođena karakterna plemenitost žena u znaku lava, učiniće ih spremnim da svojim prijateljima ili roditeljima bezuslovno finansijski pomognu, često ne očekujući da im se „pozajmice“ vrate, jer osećaju kao svoju dužnost da ukoliko su u mogućnosti pomognu onima koji u datom trenutku možda „nemaju dovoljno“.

Najbolja zanimanja za žene rođene u znaku lava su – glumica; modna kreatorka; lekar; psiholog; psihijatar; sudija; voditeljka; novinar; pevačica; advokat; trgovac; socijalni radnik; pisac; dizajner enterijera; baletska igračica; sportistkinja; kozmetičarka ; frizerka.

Žena rođena u znaku lava – opšte zdravlje i najčešće zdravstvene tegobe 

Žena koja je rođena u znaku lava, najčešće je veoma pedantna kada je u pitanju njeno opšte zdravstveno stanje, i veoma je fizički aktivna, redovno vežba, zdravo se hrani i izbegava alkohol i cigarete.

Najčešće žene ovog znaka zodijaka pate od problema sa kičmenim stubom i velikim zglobovima (kuk; rame; koleno); obolevaju od srčanih bolesti i imaju problema sa perifernom cirkulacijom.

Iako retko, žene u znaku lava u poznim godinama mogu da pate od poremećaja metabolizma i posledične gojaznosti, kao i od oboljenja endokrinih žlezda i reproduktivnog trakta. 

Poznate žene rođene u znaku lava

Samo neke od poznatih predstavnica ženskog zodijačkog znaka lava, a koje su vrlo uspešne i ostvarene u svim poljima života su:

Umetnost – Koko Šanel (modna kreatorka); Džoana Meri Rouling (dosta poznatija i kao J. K. Rouling – engleska spisateljica; autorka kultnog dela „Hari Poter“o dečaku čarobnjaku).

Javne ličnosti – Dženifer Lopez (pevačica); Madonna (pop-pevačica); Hali Beri (glumica); Šarliz Teron (glumica); Jelena Karleuša (pevačica); Kim Katral (glumica); Vitni Hjuston (pevačica); Sloboda Mićalović (glumica); Odri Tatu (glumica); Dženifer Flavin (model; medijska ličnost); Džilijan Anderson (glumica); Melani Grifit (glumica); Lajza Kudrou (glumica); Natali Portman (glumica); Iman (model; supruga muzičara Dejvida Bouvija); Neda Ukraden (pevačica); Helena Rojo (glumica); Gorica Popović (glumica); Mira Stupica (glumica); Sandra Bulok (glumica); Medlin Stouv (glumica); Stefani Krejmer (glumica); Kira Sedžvik (glumica); Rebeka Gejhart (glumica); Helen Miren (glumica); Dženifer Lorens (glumica).

Politika – Žaklina Džeki Kenedi (nakadašnja prva dama SAD-a; supruga ubijenog američkog predsednika Džona Kenedija); Margareta Gertruda Zele (poznatija kao Mata-Hari; nemačka špijunka); princeza Ana (ćerka engleske kraljice Elizabete II); princeza Margareta (sestra engleske kraljice Elizabete II). 

Zaključak – kakve su osobe žene rođene u znaku lava? 

Žene u znaku lava su oličenje fantastičnog spoja lepote spoljašnjeg i unutrašnjeg bića; idealna su kombinacija snage i suptilnosti; prefinjenosti i odlučnog karaktera; plemenitosti i samosvesnosti. 

Omiljeni parfem žena rođenih u znaku lava – slatkaste note jasmina i kajsije, skupi parfemi čuvenih i zvučnih imena (Chanel „ Coco Mademoiselle“; Prada; Cavalli; Versace „Yellow Diamond“)

Omiljeni odevni premet žena u znaku lava – svečane haljine; čipka; kristali; štras; unikatne dizajnerske cipele i torbe

Omiljena boja žena u znaku lava – crvena; bela; žuta; narandžasta

Omiljeni nakit žena u znaku lava – zlato; dijamanti, kristali

Omiljeno cveće žena u znaku lava – suncokret; lavanda; različak

Omiljena životinja žena u znaku lava – mačka; pas; vuk; leopard; tigar

Omiljena mesta za putovanje za žene u znaku lava – egzotične destinacije; popularna i skupa mesta na kojima se okuplja svetska elita; pusta i neistražena ostrva

Omiljeno piće za žene rođene u znaku lava – šampanjac; voćni kokteli

Sponzorisano:

loading...
Loading...