Žena ovan – karakteristike, u ljubavi

Ženske osobe koje pripadaju sazvežđu Ovan (Aries), rođene su u periodu između 21. marta i 19. aprila, a vladar ovog „vatrenog“ znaka zodijaka je planeta Mars uz suvladarski uticaj Plutona.

Žena rođena u horoskopskom znaku ovna – opšte osobine

Žene koje su rođene u horoskopskom znaku ovna, po pravilu su veoma krupne i atletske građe, pa se do nekle može reći da su muškobanjaste i da nisu naročito ženstvene.

Iako su po prirodi žene ovnovi plave kose i očiju i svetle puti, njihova spoljašnjost nije naročito nežna i krhka, i one preferiraju da se oblače sportski i da ističu svoju „prirodnost“, pa se retko šminkaju i po pravilu vole „kežual“ odevne kombinacije i nisu naročito sklone da se preterano sređuju ili oblače izazovno i atraktivno.

Osobe suprotnog pola, žena ovog znaka zodijaka najčešće osvaja svojom samosvesnošću i sigurnošću u sebe, i ne voli da bude površna pa nikada ne pati što nije rođena kao „vanserijska“ lepotica, jer ceni kulturu, obrazovenje, znanje i otmenost u stavu i držanju pre nego fizičku lepotu koju smatra nesvrsishodnom ukoliko žena ne poseduje nikakve druge kvalitete.

Karakterne osobine i temperament žena rođenih u znaku ovna

Žena u znaku ovna je vrlo pristupačna i komunikativna, ali po pravilu je dosta zatvorena i distancirana kada treba da otkrije svoja osećanja ili kada je potrebno da druge pusti da je upoznaju.

U međuljudskim odnosima, žena ovog znaka ima „gard“ koji obično podiže zbog prethodnih grešaka koje je napravila, kada je zbog svoje iskrenosti i preterane otvorenosti bila povređena, izigrana ili izmanipulisana.

U nekim životnim situacijama, žena u znaku ovna može se ponašati vrlo neozbiljno pa čak i detinjasto i razmaženo, jer je naviknuta da bez izuzetka dobije sve što poželi, i nije sklona da podnese bilo kakvu vrstu odbijanja ili pak neko uskraćivanje njenih potreba i prohteva.

Žena u znaku ovna voli da ima osećaj kontrole i teži da se nametne kao vođa, ili da se u prijateljstvu i ljubavi ponaša vrlo dominantno i u neku ruku agresivno, pa često može da napravi nesvesne greške i da je okolina shvati kao okrutnu i beskrupuloznu osobu koja misli samo na sebe, i kojoj su uvek na prvom mestu sopstvene želje i potrebe.

Međutim, suština je da je žena ovan vrlo saosećajna i plemenita, ali u velikom broju slučajeva nepromišljena i brzopleta, pa nesvesno kaže ili uradi nešto što ne želi, i time ostavlja potpuno suprotan i netačan utisak o sebi i svojoj ličnosti, i povređuje osobe do kojih joj je veoma stalo.

Vrline žena rođenih u znaku ovna su – otvorenost; direktnost; neposrednost; komunikativnost; dinamičnost; jednostavnost; srdačnost; kreativnost; maštovitost; ambicioznost; upornost; sklonost ka liderskoj poziciji; požrtvovanost; ekstrovertnost; pronicljivost; pronalazački duh; intuitivnost; marljivost; oštroumnost; vrednoća; tačnost; pedantnost; energičnost; optimizam; društvenost; velika kompetitivnost; borbenost; inventivnost; snaga volje; inteligentnost; veliko opšte znanje i obrazovanje; entuzijazam.

Mane žena rođenih u znaku ovna su – sujetnost; neiskrenost; tvrdoglavost; površnost; naivnost; brzopletost; sklonost stresu i nervozi; lakomislenost; povodljivost; usamljenost; nepoverljivost; sklonost ka manipulisanju drugima; snobizam; oholost; odsustvo samokritičnosti; hvalisavost; sebičnost; podlost; zluradost; nesmotrenost; netaktičnost; impulsivnost; afektivnost; nervoza; ljutnja; bes; sumnjičavost; preterana sklonost ka kritikovanju tuđih postupaka ili mišljenja; strah od neuspeha; autodestruktivno ponašanje; zatvorenost.

Žena rođena u znaku ovna kada se zaljubi

Žena u znaku ovna nije sklona da se lako zaljubljuje i emotivno „vezuje“, već uvek vrlo svesno i racionalno bira potencijalne partnere koji joj odgovaraju po karakteru i temperamentu, kako bi sa njima ostvarila „duboku povezanost“ i ostvarila stabilnu zajednicu i mogla da planira budućnost.

Žena ovan ne voli samoću i strahuje od toga da će ostariti sama i bez porodice i dece, ali nikako nije u stanju da se u brak upušta samo „radi braka“, jer veoma veruje u iskrenu ljubav i u samu instituciju porodice, i moralne i tradicionalne vrednosti koje se u porodičnom okruženju stiču.

U ljubavi je žena ovog znaka zodijaka po pravilu vrlo otvorena i direktna, i svojim potencijalnim emotivnim partnerima jasno i bez oklevanja stavlja do znanja svoje namere i želje, i ljubav sa njom je u neku ruku vrlo jednostavna i posve „razumna“, ukoliko uspe da nađe osobu koja joj na isti način uzvraća pažnjom, nežnošću i iskrenošću.

Međutim, ukoliko žena u znaku ovna nekome otvori svoje srce, a za uzvrat bude izmanipulisana ili pak odbijanje njenih iskrenih osećanja shvati kao uvredu, može postati ili vrlo gruba i ne tako retko i osvetoljubiva, ili se pak potpuno povući u sebe i postati potpuno introvertna i zatvorena iz straha od novih „emotivnih poraza“ i neuspeha.

U ranoj mladosti, žena ovan je često veoma sklona da bude naporna i netaktična u svojim željama da nekog muškarca osvoji i „veže za sebe“, i nije retkost da ima želju da se uda u ranoj mladosti i da se ponaša vrlo nepromišljeno i brzopleto iz straha da ne ostane sama i da bude uskraćena za prave emocije i nežna osećanja.

Žena ovan, voli osećaj da je nekome potrebna pa nije retkost da često igra na „kartu“ velike ali ipak lažne požrtvovanosti i saosećajnosti prema nekom muškarcu koji nije dovoljno stabilan i jak kao ličnost i koji u ženama traži oslonac i stabilnost koju sam sebi nije sposoban da obezbedi.

Kakve muškarce voli žena rođena u znaku ovna?

Žena u znaku ovna voli neposredne i direktne muškarce koji umeju da preuzmu inicijativu, i koji se kao ni ona sama ne stide da pokažu iskrene emocije i nastupe bez ikakvih „zadnjih“ namera ili podlih ciljeva.

Iako nije retkost da se žena ovan zaljubi u muškarce koji su fizički lepi i za nju u neku ruku često „nedostižni“, kako sama nema komplekse i nije sklona da sebe klasifikuje kao manje atraktivnu ili manje vrednu od bilo koga drugog, u takvim situacijama ipak postaje pomalo nervozna i nesigurna, pa je sklona da svoje nezadovoljstvo ispoljava kroz preteranu nervozu i kajanje zbog sopstvene nepromišljenosti i lakomosti.

Žena ovog znaka veoma je samosvesna i sigurna u sebe, tako da može uspešno da zavede svakog muškarca koji joj se dopadne, jer je veoma neposredna, šarmantna, duhovita i sasvim kompletna kao ličnost, da joj retko koji pripadnik suprotnog pola može odoleti.

Žena ovan u svojoj prirodi ima jednu dozu nestalnosti i nemirnog duha, pa je vrlo netolerantna prema muškoj površnosti, laskanju, lažima i neveri bilo koje brste i nije retkost da dugogodišnju vezu ili bračnu zajednicu raskida bez dvoumljenja i da se više za sobom „ne okreće“.

Muškarci koji su po zodijaku idealni partneri za žene rođene u znaku ovna su – muškarci koji su kompatibilni za emotivne odnose ili pak za bračnu zajednicu sa ženama rođenim u znaku ovna su predstavnici astrološkog kardinalnog znaka vage; vodolije; blizanaca; strelca ili lava.

Sa druge strane muškarci u znaku ovna, raka, riba ili jarca nikako ne predstavljaju poželjnu kombinaciju sa ženama u znaku ovna jer su im karakteri veoma kompleksni i puni suprotnosti i nisu retki konflikti, sukobi i nerazumevanje.

Žena rođena u znaku ovna kao prijatelj

Žena u znaku ovna je u prijateljstvu vrlo darežljiva ali u isto vreme vrlo zahtevna i sklona da svoje potrebe stavlja ispred potreba svojih prijatelja i bliskih osoba.

Žena ovan je odana i verna kao drug i prijatelj, i spremna je da bude puna topline, pažnje i razumevanja pod uslovom da time ne ugrožava svoje lične potrebe, svoje vreme ili pak svoj lični mir i zadovoljstvo.

Iako se nikako ne može reći da je sebična i bezosećajna, žena ovan uvek i pre svih udovoljava sebi i nikada nije sposobna da razume i shvati tuđe nevolje i nedaće, jer smatra da svako mora da zna kako da se na pravi način izbori za sebe i da istraje u životu i svim problemima koje on nosi.

Kada su bliske osobe u pitanju, žena u znaku ovna nikako ne voli laži i dodvoravanja, iako nije imuna na komplimente i voli kada je neko pohvali za uspehe i zasluge koje je radom i trudom postigla.

Kako ni sama nije sklona samosažaljenju i patetici, žena ovan nije u stanju da sluša ili da uteši nekoga ko „jadikuje“ nad svojim životom i tužnom sudbinom, a ne preduzima ništa da svoje stanje promeni i da razmišlja pozitivno ili pak da ulaže energiju u popravljanje sebe i svega što ga muči i tišti.

U porodičnim odnosima, žena u znaku ovna nije naročito senzibilna kao majka ili kao ćerka, ali je zato vrlo požrtvovana i uvek se trudi da svojim roditeljima pomogne, a da svoje potomstvo izvede „na pravi put“ i da im pomogne da se osamostale i postanu pravi i kvalitetni ljudi.

Na svog supruga, žena u znaku ovna nema naviku da se previše oslanja ili da od njega zavisi u bilo kom smislu, ali nikada mu neće uskratiti vernost i poštovanje, i iz bračne zajednice će uvek ukoliko je nesrećna i neispunjena da „izađe čistog obraza“, bez potrebe i želje da partnera na bilo koji način izneveri ili prevari.

Kakva je žena rođena u znaku ovna na poslovnom aspektu

Ženske osobe koje su rođene u znaku ovna, poslu pristupaju veoma „muški“, i vrlo su direktne, ambiciozne i uporne na svom putu ka ostvarenju planova i ciljeva.

Iako su veoma kreativne i maštovite, žene ovog znaka zodijaka teže da svoje poslove obavljaju racionalno i da nikako ne upliću intuiciju, logiku i emocije, već da se drže naučnih činjenica i teoretskog znanja, što im često mnogo otežava realizaciju ideja i usporava ih u radu, jer su vrlo „krute“ i ne podnose bilo kakva uplitanja tuđih stavova i mišljenja, a od svojih shvatanja nikada ne odustaju.

Žene u znaku ovna su na poslovnom aspektu vrlo nametljive, pa čak u neku ruku i naporne kada žele da se dokažu i pokažu i ukoliko ih neko ne shvati dovoljno ozbiljno mogu da postanu vrlo neprijatne, nadmene, uvređene i nervozne.

Žena rođena u ovom znaku zodijaka je vrlo energična i ambiciozna, zrači znanjem i ogromnom inteligencijom i optimizmom i uvek se trudi da sve oko sebe motiviše i „pokrene“ na saradnju, ali pod uslovom da vođstvo i krajnja odluka ostane „u njenim rukama“.

Odnos žena rođenih u znaku ovna prema novcu – žena ovan je veliki materijalista, i novac vidi kao merilo uspeha, društvenog statusa i ličnu satisfakciju kojom se dokazuje i sebi i drugima.

U trođenju zarađenih sredstava, žena u znaku ovna je često neskromna i sklona rasipništvu, i nikako ne može da podnese „nemaštinu“ i siromaštvo, pa često upada u dugove i pozajmice, koje kao vrlo odgovorna osoba na vreme vraća.

Iako najveći deo svojih sredstava, žena ovan najčešće troši na ispunjavanje sopstvenih želja, prohteva i hirova, nije sebična i veoma je spremna da pomaže drugima a naročito da zarađeni novac pozajmi svojim prijateljima ili pak da finansijski pomogne svojoj porodici.

Najbolja zanimanja za žene rođene u znaku ovna su – žena u znaku ovna, ne može da radi bilo koji posao, jer ako nije ispunjena i srećna u onome čime se bavi, postaje veoma lenja i neodgovorna, i ima sklonost da odustaje i da se povlači iz projekata i planova.

Kako je veoma oštroumna, ali i vredna, disciplinovana i marljiva, žena u znaku ovna se odlično snalazi pre svega u poslovima kao što su: arhitekta; sudija; advokat; nastavnik; menadžer; učitelj; ekonomista; lekar; psiholog; psihijatar; arheolog; naučnik i istraživač.

Međutim, žene u znaku ovna veoma su kreativne i maštovite, pa im nisu strani ni uspesi u profesijama kakve su književnost; slikarstvo, gluma; muzika; novinarstvo, fotografija i mediji u širem smislu te reči.

Žene ovnovi nikako nisu dobre u poslovima iz oblasti diplomatije i politika, jer su veoma poštene i nemaju sposobnost da ulepšavaju stvarnost ili da taktično pristupaju problemima, već su vrlo često žustre i brzoplete pa su sklone afektivnom ponašanju, nestrpljivosti, ljutnji ili besu.

Žena rođena u znaku ovna – opšte zdravlje i najčešće zdravstvene tegobe

Žena ovan je vrlo često sklona povredama i problemima sa kostima, kičmenim stubom i velikim zglobovima (kuk; koleno; rame).

Takođe, nije retkost da u kasnijim godinama žene ovog znaka zodijaka imaju problema sa čulom vida ili sluha, kao i da pate od poremećaja raspoloženja, da imaju nesanicu i nervozu, ili pak da pate od čestih i jakih migrenoznih glavobolja.

Nije retkost da takođe u poznim godinama, žene ovog znaka zodijaka imaju probleme koji su vezani za reproduktivne organe, kao i da budu sklone gojaznosti i porastu nivoa masnoće u krvi.

Poznate žene rođene u znaku ovna

Žene u kardinalnom horoskopskom znaku ovna koje su značajne uspehe postigle u različitim profesijama i koje su se istakle svojim znanjem i obrazovanjem, kao i talentom i lepotom su:

Umetnost – Areta Frenklin (američka soul pevačica); Monserat Kabalje (operska pevačica); Erika Džong (pisac); Vivijen Vestvud (modna dizajnerka); Beta Vukanović (slikarka).

Javne ličnosti – Selin Dion (pevačica); Beti Dejvis (glumica); Sara Džesika Parker (glumica); Maraja Keri (pevačica); Ema Tompson (glumica); Lena Olin (glumica); Keri Rasel (glumica); Jasmin Gauri (manekenka); Riz Vinterspun (glumica); Doris Dej (glumica i pevačica); Patriša Arket (glumica); Dženifer Grej (glumica); Dajana Ros (pevačica); Liza Stensfild (pevačica); Kira Najtli (glumica); Marija Šnajder (glumica); Kler Dejns (glumica); Ema Votson (glumica); Ešli Džad (glumica); Jelica Sretenović (glumica); Doris Dragović (pevačica); Mili Avital (glumica); Margita Magi Stefanović (muzičarka; članica kultne rok grupe „EKV“).

Politika – Lukrecija Bordžija (vojvotkinja od Ferare; vanbračna ćerka pape Aleksandra VI); Jelisaveta Karađorđević (princeza); Katarina Mediči (francuska kraljica).

Sport – Marija Šarapova (teniserka); Jelena Dokić (teniserka).

Zaključak – kakve su osobe žene rođene u znaku ovna?

Ženske osobe koje su rođene u znaku ovna su veoma često vrlo neispunjene i nesrećne u svojoj dubokoj unutrašnjosti, pa se vrlo svesno trude da se finansijski osamostale ili pak da se udaju u ranoj mladosti, i po pravilu uvek naprave greške u izboru profesije ili pak emotivnih partnera.

I u zrelijim godinama, žene ovog znaka zodijaka ostaju vrlo detinjaste i željne ljubavi, pažnje, uzbuđenja i nežnosti pa se zatvaraju u sebe ili pak postaju vrlo napete, ogorčene, nervozne ili vrlo tužne.

Žene u znaku ovna, nisu sposobne da budu sentimentalne kao majke ili supruge, i uvek su spremne da u svojoj porodici budu osobe koje kontrolišu, upravljaju, naređuju ili zahtevaju da se sve uradi kako one zamišljaju da je dobro ili ispravno.
U svojoj intenzivnoj i jakoj želji za emotivnom i finansijskom sigurnošću, kao i potrebi za „zakasnelim“ ostvarenjem i ispunjenjem svojih snova, nije retkost da žene ovog znaka nameću svom partneru ili pak svojoj deci velike odgovornosti i da ih stalno forsiraju bez imalo iskrenog razumevanja i tolerancije prema neuspehu ili odustajanju.

Žene u znaku ovna, veoma često mogu biti zavidne prema tuđoj sreći ili uspehu, i tada se povlače u sebe i sklone su da se preispituju i traže sopstvene greške, ali se po pravilu uvek „ispostavi“ da je za njihovu nesreću kriva ili njihova porodica, ili roditelji ili pak okolina koja ih nije dovoljno dobro „razumela“.

Omiljeni parfem žena rođenih u znaku ovna – topli mirisi sa citrusnim ili orijentalnim notama; „Rush“ Gucci; „Attitude“ Armani; „Crystal Noir“ Versace; „Addict“ Dior; „Flower“ Kenzo

Omiljeni odevni premet žena rođenih u znaku ovna – sportska garderoba; patike; trenerke

Omiljena boja žena rođenih u znaku ovna – tamno crven; crna; plava

Omiljeni nakit žena rođenih u znaku ovna – dijamanti; belo zlato; rubini

Omiljeno cveće žena rođenih u znaku ovna – sandalovo drvo; čičak; bosiljak

Omiljena životinja žena rođenih u znaku ovna – pas; mačka; konj; kokoške; ptice

Omiljena mesta za putovanje za žene u znaku ovna – more i egzotične destinacije; banje

Omiljeno godišnje doba za žene rođene u znaku ovna – leto; proleće

Sponzorisano:

loading...
Loading...