Žena rak – karakteristike, u ljubavi

Ženske osobe koje pripadaju horoskopskom znaku Rak (Cancer), rođene su u periodu između 22. juna i 23. jula.

Sazvežđem znaka raka vlada veoma „promenljiva“ i „nestalna“ planeta Mesec, do sam znak ima element „vode“, koji mu u mnogome određuje slaganje sa ostalim zodijačkim znacima i podznacima.

Žena rođena u horoskopskom znaku raka – opšte osobine

Vladajuća planeta znaka raka je Mesec, pa nije retkost da se često smatra da se pod uticajem „mesečevih mena“, menjaju i raspoloženje i razmišljanje, ali i neke druge osobine ženskih osoba koje su rođene u ovom znaku zodujaka.

Žene u znaku raka su veoma senzibilne i tajanstvene, retko su otvorene u ispoljavanju svojih emocija, želja ili stavova, i najčešće su vrlo skromne i stidljive u ostvarivanju kontakata sa svim ljudima iz svoje okoline.

Neke od najvećih vrlina osoba rođenih u ovom znaku zodijaka, jesu empatija i saosećajnost, kao i plemenitost, humanost i stalna želja da se svakome pritekne u pomoć, da se nesebično daruju svi koji nemaju dovoljno ili da se redovno pokaže spremnost na razgovor, razumevanje i reči utehe.

Žene u znaku raka, nekada mogu biti sklone da poznanicima i prijateljima laskaju ili pak iskazuju divljenje, ali nikako nisu manipulatori ili podle osobe, već se na taj način trude da sebe predstave u nekom „prijemčivom“ svetlu, i da prikriju unutrašnje strahove i nesigurnosti, kao i mogućnost da u prijateljstvu ili emotivnim odnosima budu odbačene i ostavljene same.

Žene u znaku raka nikako ne vole samoću i ne tako retko osećaj usamljenosti im donosi duševnu neravnotežu, i sklonost da se preispituju i da upadaju u krize depresije i anksioznosti.

Karakterne osobine i temperament žena rođenih u znaku raka

Ženske osobe koje su rođene u znaku raka, karakterno su veoma nesigurne i sklone da se lako pokolebaju u svojim mišljenjima ili delima, a kako svaku kritiku shvataju vrlo lično, u slučaju nekog neuspeha lako se povlače u sebe i potrebno im je puno vremena da se ponovo „otvore“ i da izgrade samopouzdanje.

Iako vole puno da pričaju, žene ovog znaka su vrlo sklone okolišanju i retko ciljano i direktno diskutuju o problemima ili planovima, već postepeno obrazlažu svaki detalj u nastojanju da pokažu svoju merljivost, trud i predanost onome čime se trenutno bave.

U pokušajima da svima budu na usluzi i da svakome bezrezervno pomognu i budu podrška, žene u znaku raka vrlo često zanemaruju svoje potrebe i troše svoje vreme, i vrlo su nesvesne da nisu u stanju da reše svačiji životni problem ili muku.

Kada se u nastojanjima da budu humane i požrtvovane prema svima, žene u znaku raka u potpunosti „izgube“, vraćanje u surovu realnost i „otrežnjenje“ su nekada veoma teški, jer je vrlo naporno sve početi iz početka.

Žena rođena u znaku raka je veoma romantična, verna, privržena i odana kao emotivna partnerka, a u vezama ili braku najvažniji su joj uzajamna ljubav i poštovanje, kao i lična individualnost i sopstvena sloboda koju teži da sačuva.

Vrline žena rođenih u znaku raka su – otmenost; manirizam; prefinjenost; duhovitost; lepota; emotivnost; strastvenost; pažljivost; saosećajnost; plemenitost; energičnost; prodornost; krhkost; istrajnost; skromnost; humanost; požrtvovanost; vernost; odanost; religioznost; poštovanje starijih od sebe; ljubaznost; tolerantnost; sklonost idealizmu.

Mane žena rođenih u znaku raka su – nesigurnost; zatvorenost; neozbiljnost; egoizam; snobizam; sujetnost; lenjost; proračunatost; depresivnost; melanholičnost; pesimizam; nervoza; promenljivost raspoloženja; nepostojanost u stavovima i odlukama; odsustvo optimizma; manipulativnost; sklonost predrasudama; sklonost samoosuđivanju i samokritičnosti; sklonost ka dvoumljenju; kolebanje u donošenju odluka; praznoverje; sebičnost; tvrdoglavost.

Žena rođena u znaku raka kada se zaljubi

Ženske osobe rođene u znaku raka, u ljubavi su vrlo stidljive i povučene, i obično nisu u stanju da direktno i otvoreno pokažu svoju naklonost i emocije čak ni osobama koje im se izuzetno dopadaju i u kojima vide svoje savršene partnere ili „srodne duše“.

Žena u znaku raka, uprkos velikoj emotivnosti i prikrivenoj strastvenoj prirodi, uvek je spremna da strpljivo čeka da bude osvojena, jer joj njeni maniri i otmenost prave dame, nikako i nikada ne dozvoljavaju da ona bude ta koja osvaja ili prva „kreće u napad“.

Kada se žena ovog znaka zaljubi, sklona je da o svojim idealima previše mašta, i da se u takvim svojim mislima vrlo lako izgubi, pa da kada joj realnost ne bude „ružičasta“ kao i snovi, dođe u situaciju da bude vrlo povređena, sklona da se povuče u sebe i da tajno i dugo očajava i pati.

Iako je žena u znaku raka po svojoj prirodi veoma fizički atraktivna i privlačna je suprotnom polu, kako zbog svoje rafinisane prirode, tako i zbog doze zagonetnosti i nepredvidivosti, veoma često je u isto vreme i melanholična i nezadovoljna sobom, pa emotivnim partnerima može biti potpuna enigma, i vrlo često mogu da je protumače kao nezainteresovanu i hladnu osobu koja se samo poigrava njihovim osećanjima ili pak želi da ih u nekom smislu iskoristi ili izmanipuliše.

Takođe, u nekim situacijama, žena rak se može u ispoljavanju emocija ponašati i suviše lakomo ili pak detinjasto, a pre svega kako bi prikrila svoje strahove od odbijanja ili duboke emotivne nesigurnosti, što potencijalni partneri opet mogu pogrešno da protumače kao njenu sklonost da bude veoma neozbiljna, ili pak kao želju da im se podsmeva i da ih na taj način oholo uvredi.

Kakve muškarce voli žena rođena u znaku raka

Ženske osobe koje su rođene u znaku raka, traže emotivne partnere koji ih mogu adekvatno razumeti, i koji će biti strpljivi i umeti da čekaju da se žena ovog znaka sasvim „otvori“ i da pokaže prave emocije i privrženost koju oseća duboko u sebi.

Žene rakovi, nikako ne vole nadmene i ohole muškarce, nametljivce ili pak tipove koji su „puni sebe“, kao ni osobe koje su sklone da budu površne i da ljubav shvataju kao „igru“, pa da i žene tretiraju kao svoje trofeje ili samo još jedan u nizu postignutih uspeha.

Kada pronađe idealnog partnera, žena ovog znaka zodijaka, spremna je da za njega učini i nemoguće, i da se preda u svakom smislu te reči svojim emocijama i strastima, da bezrezervno veruje, da mašta i da „leti“ od sreće.

Međutim, ukoliko se dogodi da se žena rak u bilo kom kontekstu oseti iznevereno ili izdano, ona će se jednostavno i vrlo lako potpuno zatvoriti u sebe, postaće nepristupačna i sklona očajanju i samosažaljenju, ali svoje partnere nikada neće povrediti iz osvete ili zle namere, već će pre biti sklona da im oprosti ali da sebe krivi za emotivni neuspeh ili „bračni brodolom“.

Od muškaraca koji joj se dopadaju, žena u znaku raka nikada ne očekuje „nemoguće“ ili nerealne stvari, već teži samo dovoljnoj dozi razumevanja, iskrenosti i odanosti koju je i sama spremna da pruži.

Za svoje emotivne partnere, žena rak obično bira muške osobe koje su njoj slične po prirodi i razmišljanjima, sa kojima može da se lako složi u shvatanjima i stavovima, i koje će joj život učiniti boljim i lepšim ali bez lažnih obećanja, grandioznih gestova, skupih polona ili laskanja.

Muškarci koji su po zodijaku idealni partneri za žene rođene u znaku raka su – najčešće se žene u znaku raka dobro emotivno „pronalaze“ sa muškim partnerima koji su u horoskopu jarac, rak ili bik.

Takođe, skladnu vezu ili dobar brak, žene rakovi mogu da očekuju sa muškarcima rođenim u znaku device, škorpije ili riba.

Sa druge strane, iako su ženama ovog znaka zodijaka veoma atraktivni i magnetski privlačni muškarci u znaku ovna ili vodolije, sa njima po pravilu nikada ne uspevaju da pronađu neki vid „zajedničkog jezika“, pa se takve veze završe i pre nego što postanu dovoljno iskrene i duboke.

Žena rođena u znaku raka kao prijatelj

Ženskim osobama koje su rođene u zodijačkom znaku raka, prijatelji i drage osobe su uvek ispred svih, pa ne tako retko i ispred njihovih sopstvenih potreba i želja.

U prijateljstvu su žene ovog znaka zodijaka potpuno požrtvovane, verne i odane, spremne da pomognu, posavetuju ili podrže svoje drage ljude kada god im je to potrebno.

Svojim prijateljima žene u znaku raka spremne su da daju sve najbolje od sebe, a takođe im uvek opraštaju bilo kakve greške, izdaje, iznevereno poverenje, dugove ili uvrede bilo koje vrste.

Možda bi se ovakvo ponašanje žena u znaku raka moglo pripisati svim vrlinama njenog divnog karaktera, ali je suština u tome da osobe ovog znaka zodijaka ne mogu da podnesu samoću i osećaj da su napuštene, pa se zbog toga prilagođavaju, „gaze sebe“ i opraštaju lako i bez osvete.

Porodica, moralne i tradicionalne vrednosti, kao i kućno vaspitanje ženama u znaku raka su uvek i bez izuzetka na prvom mestu, pa se trude da se brinu o svojim roditeljima i da im uzvrate svu pažnju i ljubav koju su od njih tokom odrastanja dobile.

Kada se ostvare kao majke, žene rakovi su vrlo saosećajne i bolećive prema željama svoje dece, i nikako ne umeju da budu stroge i principijelne, već svoju decu „vaspitavaju“ pre svega nežnošću, lepim rečima, maženjem i udovoljavanjem svim njihovim prohtevima.

Kakva je žena rođena u znaku raka na poslovnom aspektu?

Kada je u pitanju poslovni aspekt života, žene u znaku raka su veoma istrajne i izdržljive, ne stide se bilo kog poštenog posla i uvek su spremne da daju svoj maksimim kako bi pošteno ispunile zadate ciljeve i postigle zasluženi uspeh i materijalnu satisfakciju.

Iako su u svakom poslu kojim se bave vrlo vredne i odgovorne, žene u znaku raka ne vole poslove koji ih ne ispunjavaju, ili koje pak koje moraju da rade bez emocija, iako će se i u takvim profesionalnim izazovima zbog svoje sklonosti da budu istrajne i da ne odustaju, odlično snaći i ostvariti.

Kada žena u znaku raka radi neki posao kojim nije zadovoljna, može biti sklona da se psihički vrlo lako zamara, da izgubi fokus i da postane lenja ili nemarna u profesionalnom smislu.

Ženama ovog znaka, i u poslu je uvek bitnija emocija nego racio, i materijalna satisfakcija im nikada ne može biti opravdanje da rade neki posao koji ne vole, ili da bilo šta „rade na silu“ kako bi imale bogatstvo ili pak sebi obezbedile dobar društveni status.

Odnos žena rođenih u znaku raka prema novcu – materijalna sredstva za žene u znaku raka, predstavljaju u prvom redu rezultat postignutih uspeha i merilo napornog rada.

Žene ovog znaka zodijaka, nikako nisu materijalisti, i svoj zarađeni novac ne troše olako ili bez razmišljanja, i uvek su sklonije da ga pametno ulože ili da štede za svoju budućnost ili budućnost svoje dece.

Najbolja zanimanja za žene rođene u znaku raka su – žene u znaku raka se najbolje pronalaze u onim profesijama u kojima mogu da budu od koristi ili pomoći drugima, pa se tako po pravilu najuspešnije bave poslovima lekara; medicinskih tehničara; advokata; socijalnih radnika; sudija; psihologa; pedagoga; gerontoloških domaćica; učitelja ili nastavnika; arhitekata; kuvara.

Takođe žene ovog znaka zodijaka ne tako retko su veoma uspešne u sferi umetnosti, zbog svoje izuzetne kreativnosti, lepote izražavanja i skrivenih talenata ka slikarstvu ili muzici i pisanju.

Žena rođena u znaku raka – opšte zdravlje i najčešće zdravstvene tegobe

Žene u znaku raka su ne tako retko veoma lošeg i osetljivog opšteg zdravstvenog stanja, i imaju probleme sa imunitetom i stalnim stresom i nervozom koji mogu izazvati kako psihogene tako i organske tegobe.

Kako su nekada veoma usamljene a po prirodi su preosetljive i sklone da se samoanaliziraju, žene u znaku raka pate od oboljenja psihogene prirode (depresija; anksioznost; nervoza; melanholija), ili su pak sklone da često menjaju svoja raspoloženja.

Od organskih sistema kod žena u znaku raka, najosetljiviji su kardiovaskularni i respiratorni sistem, ali nije retkost da osobe ovog znaka zodijaka pate od problema sa probavom i varenjem; da obolevaju od infekcija urinarnog trakta; da imaju probleme sa endokrinim žlezdama (pre svega sa štitnom žlezdom), i da pate od oboljenja reproduktivnih organa.

Poznate žene rođene u znaku raka

Najpoznatije ženske osobe koje su rođene u horoskopskom znaku raka, a koje su izuzetne profesionalne uspehe u raznim poljima postigle kao istorijske ličnosti ili kao savremenici su:

Umetnost – Frida Kalo (meksička slikarka); Žorž Sand (književnica).

Javne ličnosti – Dajana princeza od Velsa (bivša engleska princeza i supruga princa Čarlsa; nesrećno nastradala u saobraćajnoj nezgodi); Mirjana Bobić Mojsilović (novinar); Liv Tajler (glumica); Pamela Anderson (glumica); Misi Eliot (hip – hop pevačica); Izabela Ađani (glumica); Đina Lolobriđida (glumica); Brigit Nilsen (glumica); Žizel Bundšen (model; manekenka); Petra Nemcova (manekenka); Meril Strip (glumica); Džesika Simpson (glumica i pevačica); Lindzi Lohan (glumica); Anđelika Hjuston (glumica); Kortni Lav (pevačica; bivša supruga pevača Kurt Kobejna); Džeri Hol (glumica); Kamila Parker Bouls (sadašnja supruga engleskog princa Čarlsa); natali Vud (glumica); Mina Lazarević (glumica); Neda Arnerić (glumica); Gala Videnović (glumica); Mira Škorić (pevačica); Olivija De Hevilend (glumica); Lesli Karon (glumica); Dženet Li (glumica); Keli Makgilis (glumica); Karen Blek (glumica); Jelena Stupljanin (glumica); Lidija Vukićević (glumica); Kler Forlani (glumica); Vendi Kilburn (glumica); Meri Stjuart Masterson (glumica); Irena Popović Đurić (voditeljka).

Politika – Žozefina De Boarne (francuska carica; supruga Napoleona Bonaparte).

Zaključak – kakve su osobe žene rođene u znaku raka?

Žene rođene u znaku raka su veoma nepredvidive, skromne, povučene i zatvorene u sebe, ali u suštini su veoma emotivne i strastvene, fatalne po suprotni pol, otmene, šarmantne i rafinirane.

Veoma često žene ovog znaka zodijaka deluju na okolinu misteriozno i tajanstveno, teško je dokučiti šta stvarno misle ili osećaju, ostavljaju utisak veoma intrigantnih, zanimljivih i po mnogo čemu neobičnih osoba.

Neke od žena ovog znaka nose u svojoj dubokoj prirodi čistu i neiskvarenu detinju dušu, iskreno se smeju, otvorenog su srca, vole sve oko sebe i priželjkuju pažnju, nežnost i pravu ljubav.

Žene ovog znaka zodijaka velike su sanjalice, maštaju o vanvremenskim i bajkovitim ljubavima i emocijama, žive da bi bile prihvaćene i voljene i nisu u stanju da podnesu samoću ili odbačenost, te u takvim situacijama vrlo lako „uvenu“ u svoj svojoj lepoti i „lepršavosti“ duha.

U odnosima sa drugim ljudima, žene u znaku raka se češće oslanjaju na svoje srce i intuiciju, nisu racionalne i realistične i do izvesne mere veruju svima i smatraju da same mogu da „poprave“ loše ljude ili pak da ceo svet učine „boljim mestom“.
Žene ovog znaka sklone su da utehu i beg od realnosti traže u sopstvenom zatvorenom svetu fantazija i bajki, nisu svesne realnosti koja ih okružuje pa se često veoma razočaraju u osobe koje su im bliske ili sa kojima se samo površno poznaju.

Za žene rakove, porodica i tradicionalne vrednosti uvek su primat kome teže da se posvete ili vrate, roditeljski dom je njihovo najbolje utočište, a sopstvemna porodica je stalni san koji teže da ostvare i srećno sanjaju.

Omiljeni parfem žena rođenih u znaku raka – mirisne note lavande; jasmina; irisa („Euphoria“ Calvin Klein; „Angel the Lilly“ Thierry Mugler; Yves Saint Laurant; Coco Chanel)

Omiljeni odevni premet žena rođenih u znaku raka – svilena dizajnerska haljina; svileni ogrtač; pamučne majice i farmerke, mokasine; slamnati šeširi

Omiljena boja žena rođenih u znaku raka – srebrna; metalik siva; bela; plava; sedefasta

Omiljeni nakit žena rođenih u znaku raka – biseri; safiri; dijamanti

Omiljeno cveće žena rođenih u znaku raka – orhideja, ruže; poljsko cveće

Omiljena životinja žena rođenih u znaku raka – mačka; pas; vodene životinje; cvrčak

Omiljena mesta za putovanje za žene u znaku raka – topli krajevi; more; planine; romantične destinacije; muzeji i drevne građevine

Omiljeno godišnje doba za žene rođene u znaku raka – pozno leto ili rana zima

Sponzorisano:

loading...
Loading...