Žena vaga – karakteristike, u ljubavi

Ženske osobe rođene u zodijačkom znaku Vaga (Libra), obuhvataju sve one pripadnice „lepšeg pola“ čiji se datum rođenja nalazi u razdoblju između 23. septembra i 22. oktobra.

Vaga predstavlja horoskopski znak koji pripada takozvanim „vazdušnim“ elementima zodijaka, a ovim znakom u horoskopu vlada veoma „romantična“ i „svetla“, prijateljska planeta Venera.

Žena rođena u znaku vage – opšte osobine

Ženske osobe rođene u znaku vage, odlikuje velika sposobnost balansiranja između poslovnog i svog porodičnog odnosno privatnog života, i slobodno se može reći da su ženske predstavnice ovog znaka vrlo sposobne, spretne i snalažljive u svakoj životnoj situaciji.

Žena u horoskopskom znaku vage, vrlo je otmena, lepog izgleda, moderna i savremenih je shvatanja; iako vrlo ceni svoje mišljenje, žena rođena u znaku vage je vrlo diplomatična i uvek je spremna da svakoga sasluša, da svoje sopstvene odluke dodatno analizira i preispita, i da ih promeni ukoliko shvati da je nečija ideja ili plan bolji nego njen.

Predstavnice ovog znaka zodijaka, vrlo su elokventne, saosećajne i gaje veliku dozu empatije prema svim ljudima, kojima su uvek spremne da pomognu u nevolji i da se za njih zauzmu.

Za žene rođene u znaku vage se može slobodno upotrebiti reč „idealne“, jer su u odnosu na sve ostale horoskopske znake, uvek spremne na kompromise i dogovore; vole kako sopstvenu tako i tuđu dobrobit i uspeh; nisu zajedljive, ljubomorne niti cinične; i uvek su bez izuzetka odlične i požrtvovane majke, supruge, emotivne ali i poslovne partnerke ili lideri.

Kao i muškarci ovog zodijačkog znaka, i žene rođene u horoskopskom znaku vage, ne tako retko mogu da dođu u sukobe sa samima sobom, i da postanu neodlučne i sklone preispitivanju, ako se osete ugroženo u intelektualnom smislu, ili ako budu sasvim „prepuštene same sebi“.

Ženske vage ne vole samoću, jer im tada „kroz glavu“ prolaze razne nedoumice ili stvari koje ih muče, pa na neki način beg od svega traže u stalnoj okruženosti ljudima, ili pak sebe često  umiruju iscrpnim trudom i radom na poslu.

Karakterne osobine i temperament žena rođenih u znaku vage

Iako su žene ovog horoskopskog znaka po svom karakteru veoma osetljive i emotivne, najčešće su vrlo spremne i sposobne da takve svoje „slabosti“ nadvladaju, i da postanu vrlo „oštre“ i odlučne u ostvarivanju sopstvenih ideja i ciljeva.

Žene rođene u znaku vage su vrlo prijemčive za svaku vrstu partnerskih odnosa, i uvek su spremne da saslušaju svačije mišljenje ili stav, pre nego što donesu definitivnu odluku.

U svojim emotivnim partnerima, ženske vage pre svega traže oslonac i podršku, i nikako nisu predstavnice zodijaka koje će partnere koristiti kao prečicu do uspeha ili statusa u društvu, a da same po sebi budu lenje i da ne rade ništa.

Žene rođene u horoskopskom znaku vage, veoma su pravdoljubive i sve ljude vrednuju podjednako i kao sebi ravne, tako da vrlo retko dolaze u sukobe, i uvek se trude da izbegnu svaki vidrasprave ili nepotrebne svađe.

Ženske vage vole harmoniju i ravnotežu u svakom smislu te reči, kao i njene vidljive efekte na  svakom životnom aspektu, te upravo iz tog razloga vrlo lako balansiraju u odnosima sa drugim ljudima, i same traže, ali i pružaju veliki oslonac i podršku u emotivnim, prijateljskim ili poslovnim odnosima.

Ženske osobe rođene u znaku vage, vrlo su kreativne po prirodi, i uživaju u svakoj vrsti „lepog“, dive se umetnosti, kulturi i prirodnim lepotama.

Žene ovog horoskopskog znaka, odlikuju se velikom dozom saradljivosti i komunikativnosti, i iako uvek teže da se ostvare u onome što naume, njihova velika ozbiljnost u poslu je potpuno realno i ravnopravno izbalansirana nedostatkom dosade i posedovanjem „vedrine“ i slobodoe duha, na privatnom planu i u međuljudskim odnosima.

Vrline žena rođenih u znaku vage su – pravednost; pravdoljubivost; odlučnost; istrajnost; vedrina duha; miroljubivost; sklonost ka postizanju balansa u svim životnim sferama; komunikativnost; pronicljivost; kolegijalnost; timski duh; logičnost; intuitivnost; inteligentost; kreativnost; umetnički duh; posvećenost; saosećajnost; empatija za druge; upornost; vernost; fleksibilnost; vera u ljude; duhovitost; lepota manira; fizička lepota; nežnost; moralnost; tradicionalizam; izrazite retoričke sposobnosti; multitalentovanost; diplomatičnost i velika sposobnost ubedljivosti; druželjubivost, harizmatičnost; poštenje; sposobnost postizanja i održavanja harmonije u međuljudskim odnosima i komunikaciji; ljupkost; šarmantnost; gracioznost; stidljivost; krhkost; romantičnost; nežnost.

Mane žena rođenih u znaku vage su – neodlučnost, izbegavanje konfliktnih situacija; uvredljivost; sklonost ka samosažaljenju; česti unutrašnji nemiri i sukobi; sklonost ka preteranom analiziranju sopstvenih ili tuđih reči ili postupaka; konformizam; izbegavanje sukoba; nestalnost; nepodnošenje samoće ili usamljenosti; nedostatak sopstvenog čvrstog stava; priklanjanje tuđem mišljenju i nemanje „svog sopstvenog  Ja“; rezervisanost; uzdržanost; doza „krutosti“ u razmišljanju i delovanju (posebno kada je u pitanju pokazivanje emocija); rasejanost; brzopletost; subjektivnost.

Žena rođena u znaku vage kada se zaljubi

Žena u znaku vage, odlikuje se izuzetnom prirodnom lepotom, atraktivnošću i šarmantnošću, pa tako spada u grupu „najvećih“ zavodnica zodijaka.

Iako se žena rođena u ovom horoskopskom znaku, vrlo često pravi „naivna“, u suštini je vrlo svesna sebe, samouverena i nikada nije „slobodna“, odnosno uvek je u emotivnoj vezi jer lako i bez puno truda svojom pojavom, elokventnošću i inteligencijom očara svakog muškarca sa kojim stupi u komunikaciju ili neku vrstu kontakta.

Žena u znaku vage, partnere obično pronalazi među dugogodišnjim prijateljima ili pak nekim muškim osobama sa kojima poslovno sarađuje, jer smatra da ih dovoljno poznaje da bi u njih imala poverenje, jer se u svojoj suštini boji da bude ostavljena, prevarena i sama.

Žene rođene u znaku vage, u emotivnim odnosima su veoma iskrene i otvorene, i spadaju u ženske predstavnike zodijaka koje nisu sposobne da „igraju igre“ ili da se prave da su nešto što nisu, kako bi uspele da osvoje nekoga ko im se dopada.

Za žene u znaku vage, važi pravilo „što na um, to na drum“, jer one same smatraju da će se bilo kakvo potencijalno pretvaranje ili laganje na početku emotivne veze vremenom sigurno razotkriti, i da se partner u njih može veoma razočarati.

Ženske vage su u ljubavi vođene prevashodno emocijama i romantikom, pa tako često pogrešno smatraju da je svaki muškarac „onaj pravi“, i sklone su da pojam ljubavi veoma idealizuju i uzdižu kao osećanje.

Kakve muškarce voli žena rođena u znaku vage?

Žena rođena u znaku vage, kod potencijalnih partnera pre svega duboko poštuje iskrenost i manirizam, dok joj u suštini spoljašnji izgled jeste bitan ali nije presudan kada joj se neko dopadne.

Muškarci koji žele da osvoje ženu u znaku vage, nikako ne smeju da budu osobe koje su nevaspitane, grube, nasrtljive ili napadne, jer je ženska vaga vrlo prefinjena i oličenje je moralnosti i damskog ponašanja.

Žena vaga nikada ne traži muškarce za kratkotrajne veze ili površne avanture, kao što ne voli da svom partneru bude podređena u bilo kom smislu, i veoma ceni ravnopravnost i slobodu koje je spremna uvek i bez izuzetka da „srčano“ brani.

Žene rođene u znaku vage po pravilu vole muškarce koji će im biti oslonac i podrška, ali koji im neće „ugušiti“ individualnost, ili im pak uskratiti pravo na sopstveno mišljenje i ostvarenje ciljeva.

Žena ovog horoskopskog znaka, takođe voli muškarce koji se ne ustručavaju da joj daju komplimente, da joj kažu koliko je posebna i izuzetna i da joj lepim manirima i džentlmenskim ponašanjem dokažu koliko je shvataju kao ozbiljnu, ali u isto vreme nežnu i romantičnu dušu.

Tipovi muškaraca koji će najčešće da privuku pažnju ženskih osoba rođenih u znaku vage su intelektualci, umetnici, kreativci, avanturisti; ipak, žene u znaku vage kod muškaraca nikako ne vole nestalnost; neozbiljnost ili bežanje od odgovornosti, jer je za njih partner jednakost za uspešan i harmoničan brak, porodičan život i čvrst oslonac i podršku u svakom aspektu života.

Žene rođene u znaku vage, mogu da budu i vrlo zatvorene, i da potencijalnim emotivnim partnerima šalju potpuno kontradiktorne signale, koje oni često ne znaju da protumače na pravi način.

Muškarci koji se upuste u vezu sa ženskom vagom, ne tako retko mogu na svojoj sopstvenoj koži osetiti „podvojenost“  ovog znaka – na prvi pogled vrlo senzualne, romantične i senzitivne ženske vage, mogu postati vrlo hladne, distancirane i povučene u sebe.

Žene vage žele muškarce koji su nezavisni, uspešni i ostvareni, ali nikako ih neće koristiti za postizanje svojih ciljeva ili da bi ostvarile bolji socijalni i društveni položaj „preko tuđih leđa“.

U ljubavi, ženske osobe ovog zodijačkog znaka mogu da budu vrlo ljubomorne i posesivne, a vernost i poštovanje koje pružaju i koji se podrazumevaju, očekuju za uzvrat u punoj meri i od svojih emotivnih partnera.

Muškarci koji su po zodijaku idealni partneri za žene rođene u znaku vage su – muškarci rođeni u horoskopskom znaku ovna, lava, bika, škorpije ili druge vage – predstavljaju idealne kako emotivne tako i bračne partnere za ženske osobe koje su rođene u horoskopskom znaku vage.

Takođe, potencijalno dobre partnerske veze, žene u znaku vage mogu da ostvare i sa muškim vodolijama ili blizancima.

Žena rođena u znaku vage kao prijatelj

Kao prijatelji, ženske vage su vrlo odane i verne, spremne na kompromise i na bezrezervnu pomoć i podršku prijateljima u svakom trenutku.

Za svoje poznanike i prijatelje, žene rođene u znaku vage biraju osobe sa kojima imaju zajednička interesovanja i sa kojima mogu deliti „isti pogled na svet“, mada su po pravilu ženske osobe ovog horoskopskog znaka (a pod uticajem planete „ljubavi i prijateljstva“ – Venere), vrlo druželjubive, prostodušne i srdačne u ostvarivanju novih poznanstava, tako da se mogu družiti sa svakim čiji im karakter i temperament i u najmanjoj meri prija.

Kako su žene vage, kao i muški predstavnici ovog zodijačkog znaka vrlo neodlučne i sklone da se premišljaju, nekada njihovim prijateljima može da zasmeta upravo nedostatak „čvrstine“ , posebno kada su u pitanju krucijalne odluke ili neki životni aspekti u kojima od žena vaga, prijatelji očekuju pomoć u rešavanju problema.

Žene ovog znaka zodijaka, vrlo su sklone da menjaju mišljenja, da se dugo preispituju, da suviše „vagaju“ da li je nešto ispravno ili pak pogrešno, da analiziraju do najmanjih detalja bilo kakvu ideju, plan ili ponudu, te na taj način uspevaju vrlo često da zbune kako svoje prijatelje, tako i same sebe.

U prijateljskim odnosima, a kako je već u prethodnim redovima ovog teksta i naglašeno, žene rođene u znaku vage, uvek su spremne da saslušaju svoje prijatelje, da razmotre njihove ideje i stavove, da im iskreno i otvoreno kažu da li greše, ali i da bez uvrede i sujete prihvate kritike i na svoj sopstveni račun.

Žene rođene u znaku vage, ne tako retko ispoljavaju sklonost da potrebe svojih prijatelja uvek i bez izuzetka stave ispred svojih želja i planova, i da „otvorenog srca“ saslušaju probleme ili tegobe, bez sklonosti da osuđuju, „mudruju“ ili dele savete i „morališu“.

Kakva je žena rođena u znaku vage na poslovnom aspektu

Ženske vage su na poslovnom planu, fantastični timski igrači i saradnici, i uvek su spremne da svoje ideje podele sa drugima, kao i da prihvate razne predloge i kreativne zamisli, sa osnovnim ciljem d ostvare zacrtani plan i postignu uspeh.

U poslu se žene rođene u znaku vage, pored neosporne inteligencije u velikoj meri oslanjaju na intuiciju, logiku i kreativnost, pa im polazi za rukom da balansiranjem svih navedenih kvaliteta, postanu lideri, i vrlo ostvarene i poštovane u profesiji kojom se bave.

Na poslovnom planu, ženske vage retko dozvoljavaju sebi da ulaze u rasprave i debate, čak u ukoliko imaju suprotstavljeno mišljenje u odnosu na druge; žene ovog znaka, uvek smatraju da se do ispravnog i najboljeg rešenja, uvek može doći mirnim putem, „bez upadanja u vatru“ i bez svađe (čak i pod uslovom da je ona korisna i konstruktivna).

Odnos žena rođenih u znaku vage prema novcu – ženske vage vole novac iako nisu materijalisti, i nekada su vrlo rasipnički nastrojene prema zarađenim sredstvima, jer su prave „modne ikone“, koje bi i poslednji novac dale na neki kvalitetan komad nakita, garderobe ili dizajnerski par cipela.

Žene rođene u znaku vage, imaju vrlo specifičan stil, i veoma retko prate najnovije modne trendove, ili pak ako se oblače „po poslednjoj modi“, uvek se trude da svom autfitu daju neki lični pečat ili svoje obeležje.

Posebno atraktivni za žene rođene u znaku vage, su unikatni komadi odeće, obuće ili nakita, pa kako su oni i vrlo skupi, žena vaga često vrlo lako ostane bez novca, pa je sklona da isti pozajmljuje od svojih prijatelja ili porodice.

Najbolja zanimanja za žene rođene u znaku vage su – ženske osobe koje su rođene u horoskopskom znaku vage, najuspešnije su u profesijama u kojima do izražaja dolazi njihova kreativnost; maštovitost; timski rad; čovekoljublje i komunikativnost, pa tako najviše uspeha žene ovog znaka zodijaka imaju u zanimanjima kakva su – modni stilista; modni kreator; dizajner nakita; maneken; fotomodel; modni fotograf; glumac; slikar; muzičar; TV lice; voditelj; prezenter; promoter; marketing menadžer; novinar; političar; nastavnika; lekar; socijalni radnik; psiholog; sudija; advokat; poslovni asistent; turistički vodič; prevodilac; pisac; scenarista; reditelj; kostimograf; animator.

Žena rođena u znaku vage– opšte zdravlje i najčešće zdravstvene tegobe

Ženske osobe rođene u znaku vage su sklone da boluju od patoloških poremećaja koji zahvataju bubrege i mokraćne puteve; reproduktivni sistem i endokrine žlezde.

Takođe, ženske vage vrlo su sklone promenama raspoloženja, i psihogenim poremećajima, pa tako nije retkost da pate od depresije, anksioznosti, nervoze i poremećaja spavanja.

Što se tiče načina života, potrebno je napomenuti, da ženske osobe rođene u znaku vage, mogu da budu često vrlo poročne i da uživaju u konzumiranju velikih količina kafe, da budu strastveni pušači, ili pak da imaju sklonost da „popiju koju čašicu više“.

Poznate žene rođene u znaku vage

Neke od ženskih osoba koje su rođene u horoskopskom znaku vage, a koje su se ostvarile i postale vrlo uspešne i zapažene na različitim profesionalnim poljima su:

Umetnost  – Nadežda Petrović (slikarka).

Javne ličnosti  – Nataša Bekvalac (pevačica); Nela Mihailović (glumica); Milena Dravić (glumica); Mirka Vasiljevič (glumica); Monika Beluči (glumica); Mira Sorvino (glumica); Naomi Vots (glumica); Bebi Dol (pevačica); Kejt Vinslet (glumica); Ketrin Zita Džouns (glumica); Katrin Denev (glumica); Mira Sorvino (glumica); Gven Stefani (pevačica); Kim Kardašijan (starleta; TV lice); Brižit Bardo (glumica); Ališa Silverston (glumica); Anita Ekberg (glumica); Debora Ker (glumica); Elizabet Šu (glumica); Kara Otis (model; glumica; bivša supruga Mikija Rurka); Lorejn Brako (glumica); Keli Preston (glumica); Olivija Njutn Džon (glumica); Marion Kotijar (glumica).

Politika  – Margaret Tačer (premijerka Ujedinjenog Kraljevstva; britanska političarka); Sara Ferguson (vojvotkinja od Jorka).

Sport  – Stejsi Kibler (profesionalna rvačica).

Zaključak – kakve su osobe žene rođene u znaku vage?

Žene u znaku vage su sklop suprotnosti, koje kada su izbalansirane, daju savršenu ženu, majku, prijateljicu i poslovnu saradnicu.

Međutim, u zavisnosti da li ženom u znaku vage, „prevlada“ njena svetla ili tamnija strana, ona može da bude ili potpuno „nestvarna“ i fantastična, ili pak da postane sušta suprotnost, i da ispolji svoju sujetnost, oholost, nadmenost i nepredvidivost u najširem smislu reči.

Žena vaga je nekada potpuna nepoznanica, ne samo za osobe koje misle da je poznaju, već često i za sebe samu, kada je sklona unutarnjim sukobima i „borbama“ koje vodi sa samom sobom.

Omiljeni parfem žena u znaku vage – „voćkasti“ i cvetno-slatki mirisi sa esencijom ruže i geranijuma („Hugo Boss Woman“; „The One“ Dolce & Gabanna; Chanel „Chance“; )

Omiljeni odevni predmet žena u znaku vage – dizajnerska odela; večernje haljine; sakoi i kompleti u stilu Koko Šanel

Omiljeni nakit žena u znaku vage – dijamanti; beli i plavi safir

Omiljena boja žena u znaku vage – kraljevsko plava; svetlo plava, tirkizna; ružičasta

Omiljeno cveće žena u znaku vage – ruže; jasmin; hortenzije

Sponzorisano:

loading...
Loading...